Nu avem nici o postare despre evenimentul politic major din România din acest an: alegerile prezidenţiale. Eu unul, netrăind în România şi nefiind prea interesat de viaţa politică românească, aţi observat, nu îmi dau cu părerea. L-am susţinut pe Băsescu în Toronto cu ocazia încercării de acum doi sau trei ani de a-l debarca din funcţie prin acea maşinaţie în urma căreia Parlamentul a fost folosit drept berbec de asalt. Sînt cît de cît la curent cu acuzele la adresa lui în ce priveşte stilul prezidenţial şi coteria de interese pe care o întreţine. L-am cunoscut tangenţial pe Crin Antonescu cînd am fost student şi l-am plăcut. Îi datorez primul meu contact cu liberalismul clasic şi o istorie a României pe care nu o cunoşteam. Geoană este de la PSD şi fiul unui securist cu pietre mari pe epoleţi, iar asta spune totul pentru mine. Oprescu… un demagog ca mulţi alţii. Voi ce credeţi? Cît de importante vi se par aceste alegeri? Ce speranţe aveţi, ce vreţi pe termen scurt şi cum vedeţi aspiraţiile voastre reprezentate pe termen lung? Cine, ce mişcare politică de ce fel v-ar entuziasma? Pentru că Băsescu, în cel mai rău caz, se va pensiona politic peste cinci ani, iar partidele româneşti din prezent seamănă prea mult cu căluşeii mecanici dintr-un iarmaroc itinerant: se rotesc pe loc într-un decor de mucava cu mult sclipici şi zgomot. Eu unul, din păcate, sînt extrem de pesimist în ce priveşte şansele unor muguri de regenerare. Dar pentru voi, care sînteţi în general mai tineri decît mine, ce cuprinde orizontul vostru de aşteptare? Şi ce faceţi pentru a-l trece din imaginar în real?
Sondajul este deschis pînă pe 26 noiembrie inclusiv.
132 Comments
Paul
19 November 2009Un interviu interesant, as zice eu, cu Neagu Djuvara, aici in EVZ.
Manjusri
19 November 2009Incep cu motivele pentru care nu-i votez pe Oprescu, Geoana si Antonescu.
Oprescu, ca si Geoana, este fiul unui ofiter de securitate. Desi poate nu este normal sa judecam copiii pornind de la ce au fost parintii lor, nu pot sa nu am o reticenta fata de acest gen de oameni. Romania a fost condusa de securisti iar acum vor sa ne „preia” copiii lor. Oprescu, Geoana, Nastase, Ponta, Olteanu si altii ca ei ar fi fost generatia care ar fi urmat la conducerea Romaniei daca nu ar fi fost Revolutia din ’89. Cand parintii lor s-ar fi retras, „lupii tineri” ar fi preluat conducerea Romaniei socialiste. Cei care au condus Romania inainte de ’89 au fost oameni de proasta calitate si cred ca naravurile lor le putem detecta la odrasle. De aceea nu pot vota cu unul ca Oprescu. Asa cum spui, si eu cred ca este un demagog. Imi displace total stilul sau ce se vrea de smecher dar in realitate denota lipsa de educatie. Mai mult, in spatele lui se afla oameni ca Octav Cozmanca si Aurelian Bondrea.
In ceea ce-l priveste pe Geoana, am aceleasi obiectii ca si la Oprescu, referitoare la tatal securist. De fiecare data mi s-a parut ca este defazat fata de ce se intampla in jurul lui. Pare ca mereu este depasit de situatie si incearca din rasputeri sa recupereze decalajul. Vrea sa para mereu popular, face glume dar reuseste sa fie doar ridicol. A fost recent la Moscova. Nu a reusit sa dea o explicatie clara in legatura cu persoanele pe care le-a intalnit si ce a discutat cu ele. Daca e adevarat ce scrie hotnews, s-a intalnit cu fosti ofiteri KGB si au discutat depsre chestiuni legate de sistemul energetic din Romania. In spatele lui se afla oameni ca Hrebenciuc, Vanghelie, Gusa. Nu a avut decenta sa demisioneze din Parlament dupa ce poporul a refuzat la referendumul din 2007 demiterea lui Traian Basescu.
Crin Antonescu mi se pare un demagog. Aparator din vorbe al democratiei, s-a remarcat mai mult prin absente de la sedintele Parlamentului. Nu am sesizat nimic din ce ar putea fi un program politic autentic. Ne spune mereu: „Jos Basescu!”. La fel ca Geoana, nu a demisionat atunci cand poporul nu a fost de acord cu demiterea lui Traian Basescu.
Duminica il voi vota pe Traian Basescu. Nu am ezitat sa-l critic ori de cate ori am considerat ca a gresit: sustinerea Elenei Udrea, alegerea Elenei Basescu in Parlamentul European, formarea coalitiei PDL – PSD, iesirile inacceptabile (tiganca imputita, gaozar). Cu toate acestea, este singurul care a incercat sa miste ceva in tara asta. Condamnarea comunismului, desescretizarea arhivelor, absenta presiunilor de tip Nastase asupra presei (apropo, oare Ciuvica isi mai amiteste cum l-au arestat pe strada in vremea lui Nastase?), angajamantul clar pro-american, mentinerea angajamentelor fata de aliati in Irak si Afganistan, incercarile de reforma a statului, ma determina sa-l votez pe Basescu.
Aceste alegeri mi se par foarte importante. Cred ca alegerea oricaruia dintre Oprescu, Antonescu, Geoana ar fi o mare greseala, pentru motivele enumerate mai sus.
Sperante? Pe termen scurt nu prea am. Dar cred ca inca 5 ani cu Basescu ar fi mult mai bine decat 5 ani cu oricare dintre cei 3 enumerati mai sus. Poate ca oameni ca Sever Voinescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu vor fi cei pe care ii vom vota peste 5 ani si nu tot felul de beizadele de securisti si activisti de partid.
Eu as vota clar cu dreapta. Ca sa-l citez pe Alexandru Hancu: „Vreau politicieni de dreapta care sa nu fie de stanga. Care sa ia statul de pe noi, nu care sa ni-l bage si mai adanc pe gat”.
vlad
19 November 2009Emil, voi incerca sa-ti prezint nebuloasa in care ma aflu eu și va reieși astfel de ce NU voi merge la vot
1. Traian Basescu… individul se da de vreo doua zile de partea dreptei, deschis colaborarii cu aceasta aripa. Dupa acest mandat, eu unul nu-mi mai fac iluzii in cel priveste. Omul asta a reusit dupa revolutie ce a mai reusit doar Iliescu: practica un cult al personalitatii absolut obscen si personal simt ca-mi insulta inteligenta (ma ia de tampit, mai pe sleau) cand face uz drapelul national, doar, doar va mai smulge cateva voturi de la naivi.
ma intreb: e suficient de puternic argumentul conform caruia el lupta singur impotriva tuturor, el fiind imaculatul si restul maculati incurabili? daca as da crezare acestei idei, l-as vota. pe langa asta, e un caracter infect. dovada stau nenumaratele iesiri ce nu cadreaza deloc functiei detinute. aaa, sa nu mai vorbim de politica externa… cam singurul atribut serios al presedintelui (reprezentabilitatea in relatiile interstatale).
2. Geoana…….. o gluma trista
3. Antonescu… in ultimele zile a avut iesiri care mi-au placut, in sensul ca omul pare sa aiba cojones. ceea ce imi place. sa vedem ce va face deseara de la 19 la Realitatea (cred ca poti urmari online dezbaterea).
ma intreb este suficient de puternic argumentul: chiulangiu fruntas al Parlamentului. Asta in conditiile in care altii, chiar fiind prezenti, se aflau acolo doar pentru a gasi partii si a-si reglementa cadrele legale (prin compromisuri si diverse aranjamente) prin care sa jefuiasca mai usor tara. prin urmare, faptul de a-ti tabaci fundul alaturi de clica de acolo, nu stiu daca tine f mult ca argument. conteaza si cum esti prezent acolo. Vorba lui Moisil: ”aveti nevoie 8 ore de fundul meu, sau 2, 3 ore de mintea mea?” Sigur, sa nu se inteleaga acum ca sunt de acord cu chiulitul din Parlament. Ma intreb doar pentru ca incerc sa vad DIN NOU raul cel mai mic. jalnic, dar asta este realitatea.
ar mai fi ceva ce nu-mi cade bine: politica liberala cam prea radicala. cu gandul asta nu ma impac.
in rest… ca reprezentant al tarii mele in exterior… imi pare un candidat bun.
deocamdata nu sunt decis. va anunt duminica ce am facut.
PS: poate nu ar fi rau sa pui si un sondaj pentru referendum
vor fi doua intrebari: uni sau bicameral? doriti reducerea numarului de parlamentari?
si aici am dilemele mele. Imperialistul mi-a adus argumente pro unicameral, destul de solide. totusi, parca as merge pe modelul clasic al democratiei parlamentare. eh, sunt mai conservator:)
cred ca voi vota pentru reducerea numarului, cu toate ca pana la ora asta nu am gasit argumente solide nici pentru asta. in fapt, nu s-a discutat nimic despre referendum. sper ca in seara aceasta sa aud si cateva argumente pro si contra Parlament uni/bi
o zi buna tuturor
Transsylvania Phoenix
19 November 2009@vlad
Anul trecut in Noiembrie, o mare parte din Americani a gindit si reactionat exact ca tine: nu s-au prezentat la vot pentru ca au vrut sa „pedepseasca” partidul Republican si McCain nu a fost destul de conservator pentru gustul lor.
Datorita acestui gest inutil si copilaresc, astazi America se indreapta spre comunism in zbor sub conducerea inteleapta a celui mai iubit fiu al popoarelor (Kenyan si American), Barak Hussein Obama.
vlad
19 November 2009TP,
eu zic sa pastram proportiile si apoi, sincer, sunt satul sa tot aud ca vinovatii unui potential esec al tarii sunt cei ce nu voteaza. pe bune? atunci vina activilor care mai este? doar cel ce alege poate gresi, cel ce nu alege are doar ”dreptul” sa nu comenteze mai pe urma.
Transsylvania Phoenix
19 November 2009@ vlad,
Faci ce vrei prietene, doar te rog sa nu incepi sa te plingi pe forumul asta cind Geoana va incepe sa danseze cum ii va cinta marele prieten de la rasarit. Ce-si face omul cu mina lui…
vlad
19 November 2009prietene TP,
devii mult prea insinuant. ce te-a facut sa crezi ca as fi genul acela de om? TOCMAI am scris in mesajul precedent, negru pe alb:
cel ce nu alege are doar ”dreptul” sa nu comenteze mai pe urma
mai limpede de atat nu vad cum as putea fi
costin
19 November 2009vlade, mai bine voteaza oricum. e pacat sa renunti la libertatea de a comenta. sigur nu te vei putea abtine ????
vlad
19 November 2009loool, super tare costin. ai dreptate. voi merge, dar cu inima grea. eu v-as indemna sa votati totusi cu crin. sa ajunga el in turul doi. daca ajunge Geoana, liberalii si toti ceilalti si-au declarat ura deja fata de Base si-l vor out. riscam sa ne alegem cu Geoana daca ajunge el in turul doi
in fine, nu-s in masura sa va dau sfaturi, abia ma pot decide eu sa merg la vot ????
Francesco
19 November 2009Cine credeti ca va deveni urmatorul Presedinte al Romaniei?
Traian Basescu (2,054 Voturi)
Crin Antonescu (1,693 Voturi)
Mircea Geoana (1,017 Voturi)
Sorin Oprescu (173 Voturi)
Total Voters: 4,938
Unde credeti ca se afla acest sondaj? Pe situl lui Sorin Rosca Stanescu!
Desi as fi vrut, nu pot vota.
amanda13
19 November 2009si eu sunt departe, insa ma duc sa votez cu traian basescu.
dintr-un motiv simplu… fiindca geoana si antonescu sunt permutabili, reprezinta un spate cu aceleasi interese. mai precis, geoana se pare ca s-a dus la Moscova si pentru niste interese d’ale lui Patriciu. asta spune totul.
nu as vota niciodata PSD si sunt de esenta liberala in principiu, dar in stil european (aici m-am trezit ca am idei mai catolice, pardon mai conservatoare, decat papa) si totusi persoane cu tinichele de coada precum tariceanu, vosganian, norica nicolai, olteanu, etc. nu ma reprezinta. in plus, crin nu are un program viabil si se deda la atacuri de-a dreptul mitocanesti uneori. ii merge in compania unui pres ca geoana, insa nu-l vad deloc reprezentand romania pe nicaieri cu stilul asta.
desigur, poate te intrebi de ce ma mai intereseaza politica din tara. nu stiu foarte precis, dar nu mai vreau sa aud de rosii. si nici de indivizi cu contract de munca pe la rasarit care se dau mari jurnalisti, afaceristi, etc.
Dinny
19 November 2009Il votez pe Traian Basescu. Pe langa faptul ca e singurul care a mai miscat ceva in tara asta, e si singurul „animal politic” veritabil dintre toti.
Tinand cont de simpatia nebuna [fara ghilimele] pe care se pare ca Antonescu a castigat-o in ultimul timp [cum spune un coleg: „Crin, el ne va salva! :lol:”] l-am urmarit cu atentie sporita aseara. Am vazut la el doar un orgoliu si un tupeu nemasurate, combinate cu un cinism si o rautate care am impresia il pot face sa omoare cu sange rece [la propriu]. Ma rog, poate e cam exagerat spus, desi nu cred
Faza cu reperul moral Tudor Chirila m-a lasat masca ???? Sa nu ma intelegeti gresit, mie nu-mi displace Chirila artistul, dar sa-l iei ca reper moral?? Deci Antonescu la faza asta e si incult si prost.
Geoana e penibil, n-are ce cauta in jocul asta. Aseara dadea din colt in colt, iar spre sfarsit am impresia ca i-am zarit lacrimi in ochi [pe bune].
In plus, Basescu pare si cel mai uman dintre toti. Si nu in ultimul rand, trebuie sa te uiti si cu cine se insoteste un om pentru o viata. Nu stiu daca ati remarcat figura penibila, de toapa care n-a mai primit in viata ei un buchet de flori de la un barbat si se fastaceste ca o fata mare, nestiind cum sa reactioneze, pe care a facut-o nevasta lui Antonescu cand Geoana i-a oferit buchetul de flori. N-am nimic cu femeia, nu stiu cine e, aseara am vazut-o prima data, dar impresia asta mi-a lasat-o.
amanda13
19 November 2009p.s. daca vrei sa vezi ceva interesant tot in legatura cu basescu mergi pe http://www.basescu-live.ro/ si vezi ce-i povesteste despre Bush lui Andrei Gheorghe. nu poti sa spui ca nu are coloana vertebrala.
Imperialistu'
19 November 2009Geoana si Oprescu sunt cei doi candidati PSD aruncati in lupta; unul e pe fata, celalalt mizeaza pe mitul (inca functional) al independentului care lupta impotriva sistemului de partide, corupt si imoral (cum un vechi pesedist iliescian s-a transformat peste noapte intr-un independent este un mister pentru mine).
Vi-l amintiti pe tov. Ion Iliescu? Cei doi candidati sunt de aproximativ aceeasi calitate.
Ambii fii de securisti, sunt exemple foarte bune ca teoria esaloanelor secunde si a originilor securistice (ale unei parti insemnate din “elita” politica) este mai putin o teorie si mai mult o realitate trista. Oprescu si Geoana tin discursuri sforaitoare, goale de orice continut si ar fi in stare sa vorbeasca la nesfarsit fara a spune ceva concret, dar avand intotdeauna grija de a face promisiuni pe care nu le pot tine (Geoana: cei 25000 de Euro acordati fiecarui roman care revine in tara si deschide o afacere, roman trimis in spatiu, gps pe tractoare si alte prostii; Oprescu – „depolitizarea administratiei” din pozitia presedintelui „independent”). Ambii sunt iubiti de presa vanduta din Romania (trusturile Intact si Realitatea – Catavencu) si mbii intretin relatii extreme de dubioase cu Moscova, dovada laudarea lui Oprescu de catre ambasadorul Federatiei Ruse si intalnirile de taina ale lui Mircea Geoana la Moskba.
Niciodata rusii nu ne-au vrut binele – orice candidat iubit de Moscova nu este altceva decat otrava pentru natia asta. Am mai avut kaghebisti la conducerea Romaniei si nu ne-a fost bine asa ca zau nu avem nevoie de ucenicii agentului de influenta Cozmin Gusa ori preferatii ambasadei Maicii Rusii la Bucuresti. Tradatorii trebuie tinuti departe de conducerea statului roman. E de ajuns ca Geoana – Spetznaz a ajuns presedinte al Senatului, nu il vrem si seful statului roman.
De Crin Antonescu si al sau PNL sunt mai mult decat scarbit. Ce nu ii mai plac eu pe liberali in general, dar fata de astia din Romania am un dezgust total.
Asa-zisii liberali din Romania au reusit performanta uriasa de a se lasa posedati (in orice sens) de PSD numai pentru a i se impotrivi lui Traian Basescu si partidului sau. Manevrati dibace de Dinu Patriciu si uneltele sale pro-pesediste din fruntea partidului, liberalii au atins fundul gropii in materie de imoralitate politica: s-au aliat cu Partidul Stat de fiecare data cand sistemul a fost pus la indoiala si s-au opus reformei justitiei si a statului roman. Au facut front comun cu cele mai dubioase elemente ale politicii romane, sfarsind in a spala de pacate orice mizerabil care I se opune presedintelui Basescu.
Chiar si criminalul de Iliescu a ajuns deodata un fost presedinte respectabil, mai ales in opozitia cu “dictatorul” Basescu. In opinia inteleptilor petroliberalismului romanesc, mortii din decembrie, instigarea la razboi interetnic in 1990, tradarea Basarabiei, mineriadele, cele trei mandate si nenumaratele alte mizerii comise de kaghebistul Ion Iliescu palesc in comparatie cu faptele reprobabile ale lui Traian Basescu. Hehe, nu degeaba a primit Iliescu o casa in Primaverii de la guvernul Tariceanu.
In ceea ce priveste relatiile internationale, liberalii s-au impotrivit politicii externe apropiate de Statele Unite si au afirmat in repetate randuri ca sunt in favoarea unor relatii bune cu Rusia, facand apologia vanzarii natiei pe gazul rusesc. Conducerea liberala a ajuns infiltrata si de filorusi dezgustatori precum Petre Roman care avea tupeul si nerusinarea de a scrie (recent) intr-un articol din Foreign Policy ca de cele mai multe ori, politica externa a Rusiei se reduce la “aratati-ne respectul pe care il meritam”, de parca tancurile cvasi-sovietice ale Kremlinului care au intrat in Georgia au facut-o de pe postura omului calcat in picioare de aroganta Georgie a lui Saakashvili. Nu intamplator a ajuns Adrian Severin, alt agent de influenta al Rusiei la gurile Dunarii, unul dintre preferatii PNL.
Crin Antonescu reprezinta culmea falsului “dreptei” liberale din Romania. Student repetent ajuns presedinte de partid, incearca sa pozeze in ceea ce nu este: independent politic si cetatean cu bun simt. Vai, dar regele e gol: doar un demagog ce ii mananca din palma lui Dinu Patriciu. Pana saptamana trecuta, intregul program antonescian se rezuma la „Jos Basescu!”, dovada panseurile din emisiunea 100% cand a zis ca in turul 2, intre Vadim/ Becali si Basescu l-ar vota pe Vadim/ Becali.
Acelasi Antonescu care l-a facut pe primul ministru Boc „betiv” si om care „trage prafuri pe nas” si care urla, nu demult, in parlamentul diafan al natiei, „curve!” si cum Basescu o sa dea „fiecarui roman” cate o curva, este politicianul ce si-a propus revenirea la decenta. Amuzant, nu? “Grobianul” Basescu nu si-a permis niciodata sa vorbeasca astfel in Parlament, desi a fost facut in fel si chip de alesii neamului care se lafaie in legislativ si se considera super-oameni ce nu au de dat socoteala nimanui.
Si Crin “Revolutia bunului simt” Antonescu s-a dedat la tot soiul de atacuri mizerabile. L-ati vazut ieri cu accentul apasat pe “succese” si trimiterile la Elena Basescu, desi candida impotriva tatalui ei? Ieftin de tot. Pun’te cu cineva pe masura ta, liberalule! Tot “bunul simt” l-a manat sa preia din tezele lui Ludovic Orban cu promovarea femeilor in politica prin patul unuia sau altuia (a se vedea aluziile din infruntarea cu Basescu de la Cluj). Cu atat mai amuzant cu cat vine din partea moralistului care si-a pus amanta pe listele de europarlamentare (oare o fi vreo legatura intre Adina Valean si sinuciderea nevestei acum cativa ani?).
Si mai sunt cate si mai cate de zis. A fost impotriva lui Patriciu si i-a cerut lui Stoica sa elimine gruparea Patriciu din PNL. Stoica a refuzat, pentru a nu mai fragmenta partidul proaspat refacut => Crinul s-a suparat pe Stoica si a intrat in tabara lui Patriciu. S-a impotrivit aliantei cu PD-ul si ii gaseste tot felul de merite tembele lui Ion Iliescu (a se vedea afirmatiile lui despre Iliescu-cel-bun-care-a-evoluat si Basescu cel Dictator sau laudarea kaghebistului pentru ca nu a pus armata pe demonstrantii din Piata Universitatii). Oare e de mirare Iliescu a zis ca si l-ar dori in PSD?
Abject personaj. De aceea il plac atata Antenele felixiene si Irealitatea – CATZAvencu sovista.
Voi reveni.
dr pepper
19 November 2009@amanda13.
am vazut interviul si mi’a placut – insa nu am vazut nicaieri referirea la bush.
iar comparatia lui andrei intre antene si fox news mi se pare deplasata, rau voitoare si foarte fortata.
daca antenele, realitatea si majoritatea presei din romania ar avea un presedinte precum ( sa presupunem) geoana sau crin – care le’ar face concesii si le’ar da o gramada de bani (bailout) din taxe pentru publicitate samd – ei bine, aceste televiziuni s’ar comporta precum, cnn, msnbc, abc, and so on.
crin sau geoana ar deveni la randul lor mesia romaniei, salvatorii planatei – in ciuda saracirii populatiei.
obama nu este criticat pentru culoarea pielii sau privirea piezisa, pentru costurile vestimentatiei sau glume de prost gust la adresa copiilor ( vezi palin/basescu).
obama este criticat pentru agenda lui socialista.
se face incercare de a’l aduce mai catre centru – un experiment reusit cu clinton – insa se pare ca obama ( impresia mea) nu est lasat de catre anturaj sa se apropie de centru.
asa cum nici basescu nu este lasat sa faca reformele necesare pentru ca se opun intereslor vechilor nomenclaturisti si securisti.
a patit’o si emil si s’a dus la vale.
se pare insa ca basescu are alta stofa.
vlad
19 November 2009citind ce scrie Imperialistul despre rusii, mi-am reamintit de A.D.Xenopol: “O alianţă cu ruşii, în orice împrejurare, o încredere în cuvântul sau semnătura lor, va fi totdeauna o nebunie scump platită.”
cat despre scarba fata de Crin… o inteleg intr-un sens mai larg, aceea ca o impartasesc fata de toti, inclusiv fata de ”raul cel mai mic” Basescu.
O observatie interesanta a lui Hurezeanu, aseara: ”Crin va fi presedintele tarii, nu un liberal.”
Eu nu-i am la inima pe liberali de cand aprofundam viata lui Eminescu. A patimit enorm din cauza acestor ”progresisti” si ”open-minded”.
TOTUSI… dupa cum ma avertiza si TP, pe buna dreptate, riscam un Geoana ca presedinte. Eu spun ca ar trebui sa-l ajutam pe Crin sa intre in turul doi. De acolo se mai descurca si Base, ca se pricepe la intelegeri politice mai bine ca oricine. Cel mai rau scenariu pentru cei ce-l vor pe Base ar fi un Crin la presedintie. Este insa preferabil lui Geoana. Au anuntat demult toate partidele ca in turul doi vor da voturile adversarului lui Base, indiferent care ar fi el.
Geoana??? nahhhh…
Dinny
19 November 2009Nu pot sa votez Crin dupa ce-am vazut aseara nici daca ar urma Apocalipsa. Oricum, ce mi-e Crin, ce mi-e Geoana. Mi se par la fel de periculosi, doar stilurile difera.
vlad
19 November 2009Dinny,
aici oricâtă scârbă aș avea pentru toți.. nu pot fi de-acord. Crin cel puțin vrea să facă o ”figură” de justițiar. El cel puțin se străduiește să lase o impresie bună, că na, e cariera lui politică în joc. Ideea e că el crede cât de cât în rolul pe care-l face acum, de ochii nostri. Geoană, în schimb, e același mereu, același patefon stricat și mediu de propagare al altora prin docilitatea lui nativă
Dinny
19 November 2009Crede in ce spune? Permite-mi sa am serioase indoieli! Ba de unde, profita doar de faptul ca nu a fost pana acum la putere si pretinde ca va face si va drege. Adica ma prosteste in fata, ma ia de proasta. Vine cu acelasi discurs rasuflat ca „el ne va salva”, dar spune-mi o propunere concreta din programul lui care-l face mai breaz ca Geoana.
vlad
19 November 2009Dinny,
n-ai inteles. el crede, ca toti cei care au avantul de inceput. se vede din emfaza sa, cu care face unele afirmatii. crede ca poate schimba ceva, pentru ca e foarte pornit pe cei ca Base si Geoana. Le-a zis-o in fata, direct; si la Cluj. crede mult mai mult in ce spune fata de Basescu, de exemplu, care stie deja ce e posibil si ce nu, din tot ce ne spune/vinde noua. Crin mai are un dram de ignoranta in unele chestiuni politice, ceea ce-l face sa creada ca poate face tot ce enunta.
iti insulta inteligenta? toti politicienii fac asta. de fapt, cel mai mult ti-o insulta cel in care crezi, care chiar te face sa-l crezi, oricare ar fi acela, dupa caz. eh, eternul rau mai mic
o propunere concreta? astia nu au program concret. daca i-ai intreba personal, ar abera. da-mi tu o ”PROPUNERE” a lui Base. dar serioasa, te rog, nu basme. cat despre Geoana, chiar nu inteleg cum il poti compara cu Crin. m-ai naucit. si nepotelul meu de 4 ani e mai insufletit, mai spontan si mai abil cand vrea ceva, decat marioneta de Geoana. asta chiar ca ne insulta pe toti. nu-mi dau seama cum a avut tupeul sa-si depuna candidatura.
emil
19 November 2009Va recomand sa cititi postarea lui Adrian Stanciu si comentariile. Adrian Stanciu este un specialist in management stabilit in Franta… intr-o vreme a fost implicat in activitatea partidului (acum defunct) URR. Finalul postarii:
Nevoia de leadership
PS
Si daca mai aveti rabdare, cititi si:
Două Românii
fish
19 November 2009turul 1 – Remus Cernea, nu de alta dar sa ma auto-amagesc ca exista o sansa din afara sistemului. A, si pt ca are fortza – nu indeajuns cultivata, nu indeajuns slefuita, etc.
turul 2 – Basescu zis Traian.
Crin nu are nimic din ceea ce-i trebuie unui lider, nu-si poate impune ideile (n-a reusit nici macar o campanie online „de bun simtz”.
PSD-ul? mai bine ma convertesc la islam si declar ca am furat cu ambele miini, inainte de alegeri.
Inca mai resimt suflarea (arma de vinatoare a) lui Nastase, din 2004, in ceafa Romaniei.
Partea mai proasta e ca Crin va fi maturat, in 5 ani de zile PNL-ul nu are shansa sa-si impuna un candidat „de top” Basescu nu mai poate candida ceea ce ii deschide culoarul lui Nastase. Iar atunci va fi jale, orgoliosul Nastase se va razbuna pentru cei toti 10 ani de suferinta
bugsy
19 November 2009Tur 1: Remus Cernea
Tur 2: ZEUS cu amandoua mainile!
Atentie la Doctorul Oprescu! Nu are nici o sansa sa intre in turul 2 dar isi va vinde – si aici nu e o figura de stil – voturile pentru turul 2. Sa vedem cui! Voturile sale pot fi decisive in alegerea presedintelui!
Just business!
dr pepper
19 November 2009@ fish:
????
pnl va avea o sansa daca scapa de clica actuala de la carma partidului.
deci slabe sanse.
mie doi oameni politici imi plac din romania – traian basescu si mihai razvan ungureanu de la pnl – pe care evident ca il tin ascuns.
Imperialistu'
19 November 2009Fish, Bugsy, fratilor, ati innebunit? Remus Cernea?! Eco-stupid ce se uita la cruce ca Hitler la evrei si vorbeste ca un pretios? Pe fanfaronul asta va irositi voi votul in turul I? Pentru ce??? Adica dintre toti catindatii, voi il alegeti pe cel mai stangist dintre toti. Bravos!
Am impresia ca putem sa inchidem site-ul de pe acum din moment ce ne bucuram de un astfel de „succes” printre ai nostri. Daca nici dupa atata timp nu poate fi recunoscut un ‘telectual stangist cu aere si complet stupid, ei bine, ceva nu facem cum trebuie.
Suntem cumva Rezistenta Urbana si nu stiu eu?!
Imperialistu'
19 November 2009Si Emil, nu prea inteleg ce te-a impresionat la postarea lacrimogen-ignoranta a lui Stanciu despre sansa pierduta si dilemele sale. Daca domnia sa este teribil de preocupata de constructii alaturi de Iliescu, Voiculescu, Patriciu ,Vantu si Hrebenciuc, ii recomand sa se ia de mana cu Bogdan Duca, Crin Antonescu, Tariceanu si gasca de tovarasi de drum ai PSDului.
Eu cu javrele nu construiesc nimic. La mine insomniile functioneaza altfel: opozitia fata de nemernici ma face sa dorm bine, colaborarea cu ei e cea care nu ma lasa sa stau linistit cu capul pe perna. Asta-i buna, sa mor de grija negocierii cu cei care au distrus tara asta.
Permite-mi sa zambesc dispretuitor.
dr pepper
19 November 2009???? imperialistule, fish si bugsy vor sa dea „o lectie” clasei politice.
cam acelasi lucru s’a intamplat in america cu conservatorii…
murfi
19 November 2009buna dimineata ????
no pink floyd for me today! i want more noize; about 5 yrs
???? ???? ????
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VLsw668PVyY]
Dinny
19 November 2009Eu am inteles foarte bine ce ai zis, doar ca nu sunt de acord. „el crede, ca toti cei care au avantul de inceput.” Asta-i buna. O figura precum crin crezi tu ca e asa imaculat incat sa creada in ce spune? Doar daca, vorba aia „minte pana crede si el” ????
Inteleg ca tu ii dai ceva credit acestui specimen. Eu NU.
Sa-ti spun o propunere de-a lui Basescu? Imi pare rau, dar eu am intrebat prima.
Te-am naucit? That’s me ????
Imperialistu'
19 November 2009Parlamentul unicameral este o propunere. Votul uninominal in varianta anglosaxona (first past the post) a fost o alta. Cat despre Constitutie,
Alege, Vlade, ca ai de unde.
Am citit raportul Comisiei Stanomir – un document extrem de interesant al carui singur pacat e acela ca, de teama reactiei furibunde a adversarilor lui Basescu, s-a ferit sa faca in mod expres o serie de propuneri.
Raportul Comisiei Stanomir
murfi
19 November 2009Primarul Capitalei RM a votat la alegerile prezidentiale din Romania
am senzatia ca nu cu cernea sau antonescu ????
Imperialistu'
19 November 2009Nici cu Prostanacu’, iti spun eu.
Dorin Chirtoacă: Consider necesar să-l sprijinim pe Traian Băsescu în demersul lui de a continua reformele începute
Bietu’ Chirtoaca, n-a apucat sa schimbe cateva cuvinte cu Krin, poate il convingea sa nu voteze totalitarismul basescian. N-a vorbit nici macar cu madam Zoe Petre-care-scrie-in-Ziua-SRSista? Vai, vai, vai. L-ar fi luminat cu privire la dictatura lui Basescu, dictator injurat pe toate televiziunile si atacat constant de un parlament care joaca in picioare toate regulile jocului.
murfi
19 November 2009poi, evident ????
pe prosty il uitasem; am presupus ca nici nu intra in discutie ????
Imperialistu'
19 November 2009Ia uite, Emile, cine mai gandeste precum nea Stanciu. Great minds think alike! Adevarul e ca „avem nevoie de un presedinte pentru linistea noastra”, nu? ????
vlad
19 November 2009@dr pepper
mihai razvan ungureanu??? asta chiar m-a surprins. tanarul pare f bine pregatit, dar dupa ce si-a publicat memoriile in ”caramida” aceea, de parca ar fi fost ambasador trei sferturi din viata…. m-am lamurit cu infatuare individului. ai rasfoit acele memorii? absolut hilare, daca n-ar fi grotesti. isi noteaza toate aberatiile de peste zi. este clar dorinta de a scoate o carte. si ce carte? monument de literatura a absurdului. imi amintesc si de stupefactie lui CTP cand au aparut aceste asa-zise memorii.
in fine….
@Imperialistu,
foarte bine punctat cu Remus Cernea. Nu zice nimeni, omul e pregatit binisor, dar e ingust rau in procesarea informatiei acumulate.
@Dinny
asta-i buna cu „eu am intrebat prima”. ai rupt putin din context. am spus si ca niciunul dintre ei nu au un program in sensul adevarat al cuvantului, doar baliverne demagogice.
iar cand spui: ”O figura precum crin crezi tu ca e asa imaculatm incat sa creada in ce spune?” inseamna ca ai ceva in vedere. de regula cel ce acuza trebuie sa probeze. eu unul, nu stiu de vreo marsavie facuta de omul asta. ce este mai hilar, insa, e faptul ca incerci o comparatie intre el si Base. Nedovedit, dar atat de suspect in multe, incat eu unul as intra in pamant de rusine sa se vorbeasca astfel despre mine; nicidecum sa mai candidez. sigur, e vorba de politica, nu pierd din vedere. doar ca e foarte ”subtire” sa arunci ”O figura precum crin crezi tu ca e asa imaculatm incat sa creada in ce spune?”, fara sa lamuresti la ce anume te referi. arunci doar suspiciunea asupra omului. parca stiu de metoda asta si din alta parte.
”Doar daca, vorba aia “minte pana crede si el”
exact, ai inteles ce am vrut sa zic. El, daca minte, se vede din emfaza lui ca si crede. Pe cand ceilalti mint fara sa mai creada nici ei. Spera doar in sine sa ne prosteasca macar pe noi. cam care iti pare mai parsiv din cele doua exemple?
dar, oricum, asta e filosofie deja. fara relevanta prea mare spre deloc in toata tevatura asta
vlad
19 November 2009eh, Imperialistu, citatul acela din Iliescu nu mi se pare prea fair. sti foarte bine ca nu e singurul impotriva lui Base, ci e o intreaga clasa politica. deci, da, mi se pare fortata incercarea de a demola capacitatea (in)telectuala a lui Stanciu prin extragerea unei opinii ce apartine, in fapt, tuturor liderilor politici de azi.
vlad
19 November 2009Schwarzmann Skinski
19 November 2009Am vrut să votez cu PNL-ul până când am văzut dezbaterea dintre cei trei: Antonescu, Băsescu şi Geoană. Din păcate C. Antonescu a dovedit că nu poate să aibă argumente politice pentru viziunile sale decât atunci când se plictiseşte să facă bancuri pe seama contracandidaţilor. S-a folosit de ad hominem-uri în mod abuziv şi a demonstrat că nu se poate limita la timpul propus de moderatori, adică îi lipseşte o oarecare putere de a sintetiza şi de a îşi organiza gândurile. Păcat, sunt adeptul capitalismului, a liberalismului economic şi a unei fiscalităţi minime, nu de alta dar aş vrea şi eu să întreprind ceva la un moment dat fără să fiu sufocat de organele statului însă Crin Antonescu nu mi-a arătat că ar fi capabil de aşa ceva pentru că ar necesita o tărie de caracter care să transceadă dorinţa de a se auzi aplaudat de oamenii din spatele lui. Asta în mare parte pentru că astfel de măsuri drastice ar fi chiar huiduite în primă fază de super-etatiştii României care se căinează mereu de necesitatea unui program social tot mai mare care să se asorteze acestui anotimp Recesiv Economic.
În hora asta totuşi nu a căzut doar el. Prostănacul în mod invariabil a fost … un prostănac. Iar pe el nu l-aş vota nici contracost.
Aşa că am rămas doar cu Băsescu.
Imperialistu'
19 November 2009De ce nu ar fi fair? Daca tov. Iliescu este un om deosebit, nu e nici o problema cu adoptarea unui punct de vedere al domniei sale. In schimb, daca tov. Iliescu este un personaj politic care a facut mult rau tarii asteia, a o da pe iliescisme este cel putin o eroare.
Cat despre clasa politica, nu ma impresioneaza prea tare, e clasa politica iliesciana: fiii, nepoteii si iubitii lui Iliescu. Doar nu isi imagineaza cineva ca astia ne vor binele!
vlad
19 November 2009pentru simplul motiv ca nu este exclusiv opinia lui Iliescu, asa cum o citezi tu si lasi a se intelege. Iliescu e doar o voce dintre cei ce au aceasta ”teorie”. da, admit, importanta voce, iar vecinatatea cu ea te dezonoreaza. insa la fel puteai cita din crin, numai ca parea mai putin demonic:)
era vorba doar de argumentare
murfi
19 November 2009sa citim/citam din crin: ‘Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii ’90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii.’
murfi
19 November 2009Crin Antonescu l-a atacat apoi pe seful statului spunand ca nu vrea sa-si imagineze ce ar fi facut Traian Basescu daca conducea Romania atunci „stiind ca acesta nu suporta criticile, nu suporta o majoritate parlamentara potrivnica”.
http://www.revista22.ro/a-href…..-6853.html
Imperialistu'
19 November 2009Sever Voinescu: „Crin Antonescu nu mai poate iesi din rolul de candidat secund al lui Ion Iliescu”
Imperialistu'
19 November 2009Votati Crin Antonescu! ????
emil
19 November 2009Imperialistu, nu pricep care e legatura intre A. Stanciu si Iliescu, Voiculescu, Patriciu , Vantu si Hrebenciuc si restul. Nu ii mentioneaza in niciuna din cele doua postari. Nici macar nu face aluzie favorabila la ei.
Imperialistu'
19 November 2009Legatura de discurs, cea mai importanta. Domnu’ Stanciu vrea liniste, ceea ce e foarte bine, pentru ca acelasi lucru isi doresc si Iliescu si Compania. Numai „alcoolicii, tiganii si prostituatele” (votantii lui Basescu, conform lui Ludovic Orban) vor galagie. In rest, toti is de acord: LINISTE.
Si oare vrei sa disecam si teoria lu’ nea Stanciu despre caderea guvernului si cine este responsabil pentru ea? A inghitit cu totul teoria pesedista a vinei lui Basescu. Omu’ habar nu are pe ce lume traieste. Sa dai vina pe Basescu pentru ca PSD-ul nu a vrut sa vina cu o ALTA propunere pentru postul de ministru de interne este halucinant.
Schwarzmann Skinski
19 November 2009Cred că există o distincţie importantă între liniştea pe care o favorizează clica criptocomuniştilor şi liniştea firească pe care orice cetăţean lucid o vrea în ţara sa şi care nu subînţelege neapărat un aranjament ocult politic ci pur şi simplu derularea firească a actului de guvernământ.
emil
19 November 2009Skinski, am impresia ca toate partidele din Romania sint etatiste, indiferent de culoare, de la etatismul socialist la cel al capitalismului de stat. Si toate au puseuri frecvente sau ocazionale de populism colectivist. O mare familie in care liderii sint veri primari. Nu vad reprezentanti pentru cei interesati de o politica orientata catre individul cetatean.
emil
19 November 2009Imperialistu, nu am deloc impresia ca A. Stanciu ar fi adeptul linistii. Adica al statu-quoului. In fond, asta e linistea iliesciana.
In ce priveste caderea guvernului si responsabilitatea, nu comentez pentru ca sint prea slab informat.
Dinny
19 November 2009Cand spun „O figura precum crin crezi tu ca e asa imaculat incat sa creada in ce spune?” accentul e pe figura. Uita-te putin la primul meu post si ai sa vezi la ce ma refer, nu „am avut in vedere” vreo fapta concreta de-a lui; dar daca vrei fapte concrete am impresia ca gasesti destule la insemnarea nr. 14 a Imperialistului.
Apoi, daca „minte pana crede si el”…mai grav de atat nu se poarte; daca minti, dar totusi stii ca minti si ai mereu asta in cap, poate mai ai vreo scapare…cand nu mai faci deosebirea e infinit mai grav. Atentie, e o mare diferenta intre a avea idealuri si a crede in ele cu naivitate si a MINTI pana crezi si tu!
Cat despre cate se spun despre oameni, prefer sa dau crezare faptelor, nu zvonurilor. Se spun atatea….
fish
19 November 2009@imperialul si dr. pepper ????
voi n-ati vazut padurea de copaci desi am bolduit-o ???? in 20014 nu exista alternativa pt Nastase, e timpul sa o cream. nu ma intereseaza Cernea ca presedinte, am interactionat cu el 1-2 dati – nu m-a dat pe spate (in fapt m-a impresionat faptul ca a pornit o lupta cu putine sanse de cistig – similar lui basescu in 2004). deci ca sa fie clar, nu-l votez pe Cernea omul, votez Cernea simbolul ca outsider intr-o zona in care de obicei accesul e blocat.
I-am dat o sansa simbolului, cit despre omul Cernea – are timp sa dea in „portocaliu” pina sa ajunga „rosu” :)))
Daca Cernea nu participa acum era clar Basescu. Asa – la un calcul prgamatic – mai pierd ceva timp si pe 6 dec sa-l votez pe Basescu, cind intr-adevar trebuie.
Intr-un fel daca nu votam cu Cernea azi, nu-mi plimbam fizicul deloc, azi Basescu are bazinul lui de voturi care sa-l propulseze in finala.
my2votes.
bugsy
19 November 2009&Fish: read my mind! Si la mine a fost un vot de incurajare pentru outsiderul R Cernea! Eu am „interactionat” cu el de mai multe ori in ultimii ani. Ii stiu optiunile politice, ii cunosc dorinta de a face ceva, de a contribuii la schimbarea peisajului politic autohton (care nu este de ieri, de azi).
Basescu are votul meu in turul doi!
Stupefianta manipularea pe care o fac A3 si RTV care urla intr/una „frauda” de la 8.30 dimineata!
Vreau sa/i vad fata lui Ciutacu & Co in seara asta cand se vor afisa rezultatele de la exit poll/uri!
emil
19 November 2009Hotnews.ro anunta iesirea la vot a tineretului la orele serii: Mobilizare la vot in orasele mari, tinerii au iesit din case. Spune-ne cum e in cartierul tau
Populatia educata ar trebui sa invete si ea ceva: sa iasa mai devreme la vot. Daca este educata se presupune ca stie orarul. Sau regulile sint doar pentru ne-educati…
costin
19 November 2009emil, eu abia acum ma duc sa votez. ureaza-mi bafta! ????
emil
19 November 2009Fish, Bugsy… optiunea voastra pt. Cernea e optiunea voastra. In ce ma priveste, idioteniile pe care le debiteaza cu avint de politruc activist in fata statuii micii sirene din Copenhaga il descalifica total ca individ credibil sau onest. Gargara lui progresista si-a dat arama pe fata la Copenhaga. Si daca il cunoasteti si aveti posibilitatea sa discutati, intrebati-l in detaliu cum ar implementa ideile lui umaniste. Atunci veti sti cu cine aveti de a face.
emil
19 November 2009Costin, sa nu te prind ca te plingi daca nu apuci sa votezi ????
dr pepper
19 November 2009ei bine, vlad se pare ca am avut dreptate in ceea ce priveste sityatia pnl actuala.
tu faci aici o campanie mascata pentru crin.
asta nu ma deranjeaza si nici nu ar trebui – doar nu e blogul meu,
pnl de acum are o atractie catre psd si nici macar nu incearca sa ascunda asta.
iar mihai razvan ungureanu este exceptia care confirma regula.
nu, nici macar nu stiam ca a scos o carte dar m’ai facut curios si am cautat’o pe net.
daca este vorba despre asta: Intotdeauna loial. Note diplomatice pentru o Romanie moderna (2005-2007)
acum lamureste’ma la ce te’ai fi asteptat din moment ce carteaq este alcatuita din memorii si interiuri?
pardon: ???
iar tu esti exemplul viu al politicii pnl din ziua de astazi: ungureanu? pai tu ai vazut ce carte a scris???
iliescu sa fim seriosi – nu e dracul asa de negru precum pare.
si inca ceva: guvernul tariceanu, prin reformele facute – numai de dreapta nu il poti considera.
taxa aia aberanta pentru prima inmatriculare, angajari masive de bugetari, ajutoare sociale cu nemiluita, cheltuieli administrative uriase, impozitarea sectorului privat pana la faliment.
astea sunt politici socialiste get-beget.
vlad
19 November 2009Imperialistu,
ma repet, nu esti prea fair. pentru toate citatele aduse, s-ar putea aduce exemple din gogomaniilor grandomane ale lui Base. sa nu-mi ceri o exegeza, pentru ca nu voi pierde timpul cu asa ceva. remarc doar partizanatul destul de acerb pe care il practici. ce altceva as putea intelege din faptul ca treci cu vederea enormitatile basesciene, dar practic ai putea sa le incantezi ca pe niste mantre pe cele antonesciene? ???? la fel de bine ai putea conchide: Votati Traian Basescu!;)
credeam ca votezi pentru raul cel mai mic.
PS: hai, lasa gargara si intra pe mess ca eu si costin avem sa-ti spunem o vorba:)
dr pepper
19 November 2009fish,
uite comentariul meu de la pozitia 27:
si conservatorii americani au vrut sa dea o lectie republicanilor si iata ce a iesit. acum, isi musca degetul cu care n’au votat.
si asta pentru ca au avut de ales intre un democrat socialist si un repubican socialist.
pentru mine, unul – rationamentul vostru este totalmente gresit.
si asta s’a vazut in alegerile pentru primarul capitalei cand a iesit „independentu” oprescu – pe baza aceluias rationament pagubos.
departe de mine intentia de a va influenta votul, cu atat mai mult cu cat eu nu am votat din doua motive: mi’a fost practic imposibil si nici nu ma ma intereseaza asa de mult.
am urmarit totul numai in ultimile doua zile si as putea spune ca tot lui basescu i’as da dreptate prin opinia lui din interviul sau cu ag: suna ceva in genul,
„as prefera sa ma bat in turul doi cu crin antonescu doar pentru semnalul care l’ar avea acesta – acela ca dreapta in romania a inceput sa prinda din ce in ce mai mult”
citat aproximativ, tie cum ti se pare vis-a-vis de votul dat lui cernea?
Dinny
19 November 2009Am stat la coada sa votez! ???? Asa ceva n-am patit niciodata si merg cam la aceleasi ore [13-15] la vot.
costin
19 November 2009pina la turul 2 nu am dreptul la nici un comentariu… ????
Dinny
19 November 2009???? Chiar ma gandeam ca asa o sa patesti cand am vazut la ce ora ai plecat la vot.
bugsy
19 November 2009Este Marinarul!
REISE! REISE!
bugsy
19 November 2009Ciutacu face fete fete in studiou la A1. Cred ca pleaca in Congo!
vlad
19 November 2009bugsy,
nu vad ce te bucura, cel putin la cum arata primele estimari. trist, dar iese Geoana.
dr pepper
19 November 2009vlad, aceeasi impresie o am si eu.
cred ca geoana va castiga algerile.
Dinny
19 November 2009Doamne fereste, scuipati in san!:| [Din pacate nici eu nu sunt prea optimista]
dr pepper
19 November 2009eu ma bazez pe un calcul simplu: cel putin junatate din voturile lui crin, oprescu si vadim se vor duca catre geoana si cel putin un sfert din votantii lor vor prefera sa mearga la un „gratarel” in scrutinul doi.
iar pentru cei ce sustin ca base nu a facut nimic – sa priveasca procentele referendumului impotriva clasei politice.
referendum inutil dealtfel in cazul in care va castiga geoana.
emil
19 November 2009Se pare ca turul 2 va fi Basescu contra Geoana.
Ma intreb daca Antonescu il va sprijini pe Geoana. E un moment in care poate sa arate decenta, chiar daca sceptica, sau sa demonstreze ca nu e altceva decit o papusa kaghebista.
Comentariu pe Hotnews.ro vizavi de estimarile ca referendumul a fost votat cu „da” intr-o proportie covirsitoare:
Nu stiu… e o logica totusi. 80% DA si 33% pt Basescu e un vot consistent anti clasa politica. Nici Basescu nu a fost crutat.
fish
19 November 2009si inca un Comentariu, cernea a avut coitzele sa se lupte cu BOR-ul. Geoana a pupat poala popii. asta e diferentza.
dr pepper
19 November 2009mda. se pare ca imperialistul a avut dreptate si eu m’am inselat.
fish chiar este fan cernea.
vlad
19 November 2009fish,
stai linistit. daca ar fi avut ceva sanse, ar fi pupat si el intreg sinodul BOR. asa a mizat pe o publicitate ”negativa”, opunandu-se unor ”mai mari”.
ce sa-ti spun, coitze
fish
19 November 2009mah, nu-s fan ???? era o alternativa, merita incercata.
sint mult mai fan basescu, iar acum a fost un calcul pragmatic, cu sau fara votul meu basescu isi asigurase „pole positionul” iar la turul 2 fara dubii ????
vlad
19 November 2009dincolo de orice argumentari pro/contra unul si altul, de genul: ala e mai negru in cerul gurii, decat celalalt la care doar ii pute respiratia… tocmai datorita acestui rezultat nesurprinzator indemnam la vot pentru Crin. n-am nici o afinitate cu liberalism, cel putin din cat ma cunosc pana acum, cat despre imberbul reprezentant… un om cu ambitii ce nu-l cadrează.
mi-l doream pe Crin in turul doi pentru a putea sta acasa la urmatoarele alegeri. mi-ar fi fost totuna care dintre cei doi infatuati ipocriti ar fi iesit. asa voi fi nevoit sa votez din nou ”raul cel mic”. inapoi la coada in frig. pentru ce?
murfi
19 November 2009v-am urmarit
mi-a placut, am invatat multe din articole si din comentarii
eu nu am doctrina, dar daca as avea-o ar fi conservatoare (in sensul promovat pe blogul asta, nu helalanta ???? )
problema mea: teoria e una, practica alta?
nu sint carol, nu vreau sa contrazic de dragul de a contrazice; nu sint nici revolutionar, nu-mi plac che guevaristii, nu-mi plac rasturnarile, mai ales daca aduc un obama la conducere
dar: nu va inteleg; pentru tot ce ‘militati’ voi, acum, in romania, raspunsul e basescu; de ce va pastrati in teorie? care-i atunci diferenta fata de filfizonii lui antonescu sau incalzistii lui cernea?
va place pink floyd? si mie; da n-are legatura
va place tudor chirila? lui ii place deep purple; adica scandalul, nu ion iliescu
ma scuzati
vlad
19 November 2009pragmatic? ar fi fost asa daca l-ai fi dat lui crin, pentru ca da, basescu era limpede in frunte. nu ai facut decat sa-ti irosesti votul, dupa mine.
dr pepper
19 November 2009insustenabila.
de unde, de ce si cum geoana cu iliescu in spatele lui a obtinut peste 30 de procente pentru mine va ramen un mister,
murfi
19 November 2009vlad
vad ca nu esti lamurit in privinta lui antonescu, ai senzatia ca el e un talentat care, poate, uneori absenteaza
el a fost uneori prezent; cu voia gazdelor o sa-ti arat ce a produs, ca liberal sadea, cind era prezent, in anul 2009:
http://ddsr.wordpress.com/2009…..antonescu/
ai si linkurile acolo, in caz ca vrei sa verifici alegatiile unui khmer portocaliu
murfi
19 November 2009dr pepper
in teleorman a fost 40%
vlad
19 November 2009???? murfi,
ai inteles perfect, insa doar partial: nu sunt lamurit nici in privinta lui Basescu. n-am avut norocul asta, spre deosebiri de cei ce-l sustin. mie pur si simplu refuza sa-mi intre in cap de unde pana unde Basescu reprezinta alternativa? alternativa la ce? la instabilitatea politica de acum? pai tot el, marele Base, era Prezidentul. atunci la ce e alternativa? la lupta cu mafia? :)) aici vadim era mai alternativa, cel putin cu el nu sunt dubii impotriva cui lupta: mafia! mafia! =))
am senzatia ca e un talentat? crin? poate esti bun sa-mi explici de unde ai dedus asta? hai ca inteleg si o extrapolare, numai sa-mi spui de unde?
murfi
19 November 2009crin: din comentariile tale anterioare, poate ma insel
basescu: conservatorii, daca inteleg eu bine, se disting printr-o caracteristica interesanta: nu pornesc de la o conceptie anume despre lume si viata pe care incearca sa o transpuna in practica (stiu termenii ???? )
stiam o vorba: nu exista conservatorism, exista conservatori
o sa dezvolt asta daca e cazu, acu zic pe scurt
basescu mi se pare ca e acum vehiculul care mentine directia buna; restul sint ori habauci, ori fenteaza doar pentru a obtine puterea
imi poti spune directia in care vom merge daca iese crin si-l pune pe johannis? nu cred
eu, in schimb cred ca iti pot spune directia in care vom merge daca iese geoana; si sint convins ca ar avea sprijinul lui crin (si asta nu ca-s io portocaliu in cerul gurii, ci pentru ca a zis-o omu tau)
dr pepper
19 November 2009vlad, eu nu sunt „robotel de partid” cum am fost acuzat de ‘telectuali intrati frecvent pe aici, insa furia atacurilor fostilor securisti ( patriciu, vantu, felix) si a vechilor nomenclaturisti ( cei 322) ar cam trebui sa iti dea de gandit.
crin era fatada lor si nimic mai mult si, dupa cate am inteles, a folosit foarte mult din campania democratilor americani care si acum il acuza pe bush pentru propriile nerealizari.
mie nu mi se pare crin un politician cu convingeri de dreapta – ci mai mult o „acoperire”.
de aceea imi place mai mult razvan ungureanu si sper ca pe viitor sa aduca, odata cu o noua generatie, un alt suflu pnl.
rezultatul destul de mare obttinut de crin insa nu il ajuta deloc.
murfi probabil ca teleormanenii au fost impresionati de fapta cea buna a lui geoana. aceea de a nu’si da soacra afara din casa :).
deci mister pentru mine pe toata linia.
fish, raman la parerea mea ca esti fan cernea.
Imperialistu'
19 November 2009Emil
Tocmai, linistea iliesciana.
Chiar nu conteaza cine spune asta? De parca maestrul Stanciu nu stie ca astea sunt afirmatiile PSD, PC si PNL cu Patriciu in spate. Incapacitatea unui politician de a construi nu se judeca dupa retorica adversarilor.
Fish
Nu, prietene Fish, tu nu vezi padurea de copaci. Ai ajuns sa votezi stangisti pentru ca sunt „antisistem” (de parca nu ar fi mereu antisistem! astia-s cei care vor sa remodeleze lumea, ai uitat?). Simbolul tau nu face doi bani, daca vrei sa stii, doar idioti precum Cernea iti gasesc cu zecile in orice facultate (serios ???? ). Chiar crezi ca un pletos-barbos pretios care umbla cu evanghelia incalzirii globala si a „jos icoanele” e un posibil oponent serios al lui Nastase?
Bugsy
Da? Si care sunt optiunile politice ale ‘telectualui Cernea? Poate l-am citit eu gresit si e un conservator decent si nu un luzar de stangist.
Emil
Populatia educata e plina de ‘telectuali.
Vlad
Scuze, da’ astea nu-s gogomanii, ci panseuri antonesciene. Si da, am fost si sunt partizan, niciodata nu voi fi neutru intre iliescieni si anti-iliescieni. Vezi tu, Vlade, eu nu pot sta in acelasi colt cu criminalul de Iliescu si reprezentantii Patriciu – Hrebenciuc – SOV – Voiculescu. Altii pot, fara nici o greata, eu nu. Asta e, sunt departe de a fi perfect. Oricum, putem sa ne contrazicem pana maine, adevarul nu se schimba: raul cel mai mic este reprezentat de Traian Basescu.
vlad
19 November 2009murfi,
regret ca trebuie sa o zic, practic ma fortezi :), dar aberezi magistral.
”ci pentru ca a zis-o omu tau”… omul meu??? wow. daca iti voi cere iar sa-mi spui de unde ai dedus voi primi un la fel de lapidar:
”crin: din comentariile tale anterioare, poate ma insel”, cu toate ca pareai foarte convins, cand ai afirmat cam care ar fi senzatia mea despre crin.
apoi,
”eu, in schimb cred ca iti pot spune directia in care vom merge daca iese geoana; si sint convins ca ar avea sprijinul lui crin”
mi-ai deschis ochii acum. pai eu ce ziceam? daca vei REciti comentariile mele anterioare… poate vei intelege totusi ce am vrut sa spun, indemnand la vot pt crin: VOTATI CRIN PENTRU TURUL DOI, CA SA NU NE ALEGEM CU GEOANA PRESEDINTE! ce e neclar
”basescu mi se pare ca e acum vehiculul care mentine directia buna; restul sint ori habauci, ori fenteaza doar pentru a obtine puterea”
pai basescu nu avea ce fenta pana acum, ca puterea era la el. si apoi, pe bune??? el mentine directia buna? tare asta, aproape antologica. vezi, tocmai din cauza acestor viziuni de Savior in ce priveste candidatii, ma scarbisem si nu mai voiam sa votez.
si da, foarte interesanta definitia personala a conservatorismului. cam nauci reies conservatorii tai fara o directie limpede in minte… si periculosi
Imperialistu'
19 November 2009Ceea ce murfi vroia sa spuna e ca miscarea conservatoare nu are un proiect de remodelare a societatii, spre deosebire de tabara liberala sau socialista, si desi are niste principii, este perfect adaptabila realitatii. Cat despre puterea lui Basescu, te rog sa dezvolti, daca se poate pe ani de guvernare. Tare as vrea sa aflu cum ai ajuns tu la concluzia ca presedintele Basescu a reusit sa controleze tara in conditiile in care parlamentul a fost si ii este ostil, iar Tariceanu s-a facut frate cu PSD-ul. ???? Omule, nu are nici macar atributii prea importante: desemnarea primului ministru, politica externa si sef al apararii statului. Parghii nu prea are in republica lui Iliescu.
dr pepper
19 November 2009hai ca azi am comentat pentru o saptamana.
un ultim comentariu: sunt total de acord cu imperialistul.
iata ca basescu a reusit un upercut de dreapta prin a minimaliza guvernul.
poate ma insel dar in momentul asta basescu mi se pare cel mai veritabil politician de dreapta din europa.
unde merkel sustine nici mai mult nici mai putin accelerarea luptei americanilor impotriva incalzirii globale iar proaspatul presedinte european ales va introduce o alta taxa peste tva pentru „nevoile” parlamentarilor europeni.
baaaah. pe voi, platitorii de taxe, cine va mai reprezinta?
vlad
19 November 2009Imperialistu!!!! intra mai pe mess ????
de acord cu pozitia anti-iliescu. nu pot fi de acord cu lipsa de nuante, totul e dihotomic in judecata pe care o aplici unei clase politice vai de mama ei de pestrita. pai cum sa pierzi din vedere ca politica e profesionista de pe centura? asta nu inseamna ca un crin sau un altul este pro sau contra iliescu la modul absolut. sunt doar vanatori de voturi si simpatie si in logica asta isi plaseaza politeturi. cum ai dormit cand basescu a batut palma cu PSD-ul? nu-l puteai intui mai mult pe Iliescu atunci, decat acum in spatele lui Crin?
si metoda asta de a arunca anatema pe capul cuiva ca ar fi aservit lui Iliescu. cam cat de infect trebuie sa fie un presedinte ca sa acuze pe altul de colaborare ascunsa cu iliescu, cand el a batut palma cu partidul ce-l poarta drept presedinte de onoare!? sigur, tara i-a cerut-o, conjuncturile. frumos, briliant, mirific….
Imperialistu'
19 November 2009Am dormit foarte bine pentru ca am vazut ca PNL a respins colaborarea cu PDL. Si apoi, pesedistii au dus-o destul de prost de la guvernare, fiind tinuti in scurt. Bietii de ei nu au putut folosi in lupta politica nici sindicatele. Abia dupa iesirea voluntara din guvern au putut apela la vechile stratageme.
Pepper > Nu stiu daca Basescu are in cap o identitate politica bine conturata, dar este genul de om care stie sa ia decizii bune atunci cand situatia o cere. Nu tot timpul reuseste, dar in general se achita onorabil de functie. As prefera totusi ca viitorul guvern sa nu ne mareasca TVA-ul.
vlad
19 November 2009???? ???? ????
abila eschiva. felicitari ????
vlad
19 November 2009referitor la puterea lui Base…
nu rupe din context. murfi zicea:
””basescu mi se pare ca e acum vehiculul care mentine directia buna; restul sint ori habauci, ori fenteaza doar pentru a obtine puterea””
in continuarea ideii lui spuneam, ca ceilalti fenteaza pentru a pune mana pe ce are Base. da, trebuia sa folosesc ghilimele: ”puterea”.
cat despre parlamentul ostil si victima Base, te rog mult, nu mai vreau. mi-a ajuns. Tariceanu frate cu PSD? mai, mai, dar ce usor se trece peste fratia lui Base cu PSD. as fi curios cum a reusit omul asta sa faca sa i se ierte toate in ochii sustinatorilor, indiferent ce face. mare politician, fara ghilimele
Imperialistu'
19 November 2009Nu e nici o eschiva, totul poate fi verificat. In ziua in care s-au aflat rezultatele, Boc a propus public liberalilor formarea noului guvern. In schimb, petroliberalii au conditionat sustinerea de prim-ministeriatul lui Tariceanu. Ba mai mult, au dat cu tifla si pesedistilor carora le promisesera ca vor guverna impreuna.
Imperialistu'
19 November 2009Care fratie a lui Basescu cu PSD? Compari 9 luni de guvernare de la egal la egal cu cei cativa ani in care PNL-ul a preferat sa fie sodomizat de PSD numai sa nu fie in tabara lui Basescu?
vlad
19 November 2009si atunci nu mai functiona aceeasi logica a raului mai mic?
mai bine pact cu Iliescu, decat cu Tariceanu? doar pentru ca domnul presedinte avea orgoliul ranit. daca e asa patriot trebuia sa faca efortul de a trece peste propriile amoruri ranite si sa aleaga raul cel mai mic. in schimb, l-a preferat pe Iliescu. de asta te intrebam cum ai dormit atunci
Imperialistu'
19 November 2009Adica sa dai conducerea guvernului celui care a luat la intrebari ministrul de justitie pentru ca amicu’ Patriciu era investigat? Sigur ca mai bine pact cu pesedistii, de la egal la egal, decat sa o conducere Patriciu a guvernului tarii. Raul mai mic a fost, paradoxal, coabitarea cu pesedistii.
vlad
19 November 2009evident ca-i compar, doar iti plac judecatile dihotomice, transante, fara nuante. incerc sa intru in logica ta. spuneai ca nu dormi bine in anumite conditii, iar Base iti crease acele conditii nefaste
de-acum ma voi repeta mereu pe subiectul asta:
cum a reusit omul asta sa faca sa i se ierte toate in ochii sustinatorilor, indiferent ce face. mare politician, fara ghilimele
emil
19 November 2009Murfi. Apropo de conservatorism, daca nu ai citit acest text al lui Russel Kirk, te rog citeste-l. Este o buna introducere.
Ten Conservative Principles
(de altfel, la un moment dat cred ca il voi traduce si posta pe site)
Acum, pornind de la principiile si nuantarile lui Kirk, ce persoane sau miscari politice din Romania practica cele enuntate in acest manifest conservator? Zero, daca nu ma insel. Nici in programele platforma nu am vazut ceva articulat cu aceeasi claritate si consecventa. Daca ii iei pe toti liderii politici din Romania si ii validezi prin prisma acestui document, oare ce iese?
Viata politica romaneasca este departe de spiritul conservator. Intre timp, orbecaim: fie nu stim exact ce vrem, dar simtim clar ca sintem damnati sa cintarim intre compromisuri, sau stim ce vrem dar oricum sintem fortati sa cintarim intre compromisuri, sau stim ce vrem si ne bulucim in tarcul poleit cu promisiuni al unuia sau altuia. Sintem o tara levantina si avem o cultura politica de pasalic turcesc. Asta e… De undeva insa, trebuie sa apara ruptura cu aceasta mostenire perversa. De la tine, de la altii ca tine… in timp, cu dedicatie si cultivare intelectuala si morala, se poate. Never give up.
vlad
19 November 2009buuuun, deci deja imi pare extrem de neegal cu propriile afirmatii vehemente la adresa iliescienilor. m-as fi asteptat ca fiind consecvent cu ce spuneai, sa preferi o conducere Patriciu a guvernului tarii, decat una comunista.
Imperialistu'
19 November 2009Sunt cat se poate de consecvent, Vlade, si o sa incerc sa imi reiau idele din comentariul pe care tocmai l-am pierdut gratie unei erori de browser. Nu exista nici o contradictie intre cele doua pozitii si o sa iti explic si de ce.
Sa incepem cu Patriciu. Patriciu a facut avere pe vremea guvernarilor pesediste si a fost intotdeauna un pro-pesedist, iesind in evidenta ca un finantator al Partidului-Stat.. In 2004 s-a impotrivit aliantei cu PD-ul. De altfel, era un adept al apropierii de PSD. Sa schematizam: Patriciu este pro-pesedist, Tariceanu este omul lui Patriciu, Tariceanu este prim-ministru, ministeriatul lui Tariceanu este pro-pesedist, dar pe la spate si dintr-o postura de sclav, aceea a unui guvern minoritar supus unui partid mare.
Sa trecem la guvernarea alaturi de PSD. Scarboasa asa cum a fost, nu a existat alternativa datorita refuzului liberal ori mai bine zis cramponarii liberale de prim-ministeriatul lui Tariceanu. Totusi, guvernarea alaturi de PSD a prezentat cateva avantaje pentru PDL: s-a facut de pe pozitii egale, ba chiar as putea spune ca PDL-ul a avut un ascendent asupra pesedistilor din moment ce prim ministru a fost Emil Boc; in consecinta, multe ministere bune nu au ajuns pe mana pesedistilor; cele care au ajuns, s-au aflat mult timp sub atenta supraveghere a PDL si in general s-a stiut cam ce manevre faceau tovarasii; PSD a fost fortat sa isi tina sindicatele in lesa – din cauza ca se afla la guvernare nu se putea folosi in lupta politica de traditionalii sai pioni din sindicate (de altfel, s-a si vazut ca imediat ce s-au pregatit de iesirea de la guvernare, au si inflorit protestele sindicale); PSD s-a facut de nenumarate ori de ras: partid slab, nesigur, pe alocuri chiar ridicol – a se vedea ministerul de interne; Geoana a fost lipsit de o arma extrem de puternica pentru viitoarea sa campanie: nu a putut infiera guvernarea pedelista din postura opozantului – timp de 9 luni a participat la guvernare alaturi de PDL.
Imperialistu'
19 November 2009Tov. Ion Iliescu: „Eu sper ca ceilalti care au votat pentru alti candidati isi vor mentine aceasta optiune anti-Basescu pentru ca problema fundamentala pentru tara este sa ii puna capat unei perioade care ne-a adus foarte mari necazuri, care a adus scandaluri in viata politica din interior”.
Avem nevoie de LINISTE, oameni buni.
amanda13
19 November 2009dr. pepper, mea culpa, nu am vazut ce mi-ai raspuns, am fost plecata un timp… inclusiv pentru a vota.
Traian Basescu i-a spus lui Andrei Gheorghe ca, indiferent ce ar spune unii, politicianul pe care-l respecta cel mai mult este George Bush, un om cinstit si un mare prieten al Romaniei.
Apoi a povestit cum a organizat cu Bush summit-ul NATO si cum l-a dus la Neptun simbolic… fiindca a fost visul lui George W sa duca Alianta pana la Marea Neagra.
Eu am vazut interviul la cateva minute dupa ce se terminase si avea oaresce probleme de editare insa episodul asta era foarte clar si povestea a durat destul de mult. Ma mir sa aud ca nu ai auzit-o. Nu stiu daca au scos-o sau insa acum sunt prea obosita ca sa ma uit. Dar am auzit cu urechile mele si am fost impresionata de curajul lui Base.
costin
19 November 2009baieti si fete, eu nu am voie sa comentez, dar totusi, imperialistu, parca prea esti fat frumos in lupta cu balaurul cu 7 capete, aici, unde totusi, sintem intre noi. tocmai asta este fain in acest spatiu: confruntarea se face cu argumente si contra-argumente, iar asta functioneaza, nu este nevoie de elanuri si indirjiri razboinice care sint necesare in alte spatii, stim noi care.
imperialistu, chiar daca in principiu sint de acord cu tine, tine-ti sabiile in teaca pentru cei care sint potrivnici tie, nu le agita in fata lui bugsy, fish, murfi si vlad.
ma retrag la colt ????
fish
19 November 2009Costin, multam mult de sustinere ????
Imperialule, hold your horses, read carefully, am zis ca Cernea e „outsider” – si asta e o cale de urmat – nu am zis ca l-am votat pe Cernea pentru ca e anti-sistem. practic nu l-am ascultat pe C. nici macar in clipurile postate pe celalalt topic, nu ma intereseaza ce vrea, am incercat sa las optiunea deschisa pentru viitor. Ca acum nu are shanse – nu mai shtiu cine ridea de mine – asta nici macar n-am contrazis-o, ar fi fost ilogic. Iar in 5 ani se pot intimpla multe, inclusiv o schimbare a lui Cernea „de vizuine” aaaa… „de viziune”.
Ieri am votat altceva decit candidatul la presedentie. Intelegi bine, nu pretty please, with sugar n top, stop discussing things you don’t understand.
Daca vrei o exemplificare – uita-te la Medvedev, cum a fost crescut in pepiniera de cadre si a fost pus ca inlocuire la comanda pt Putin. Cine auzise numele lui cu 2 ani inainte de alegerile de la rusi? La noi nu e posibil sistemul.
Si cind l-am pomenit ca alternativa la Nastase, nu m-am referit in sensul de „singur” ci cu suportul unui PDL/PNL. Iar daca el are stofa de politicial – incluzind negocierile si compromisul – (inca o data: n-am zis anti-sistem, am zis outsider) va face compromisul asta daca intr-adevar vrea functia. Si inca o data – in 5-10 ani va „creste” ii vor iesi fluturii de woodstock din cap, se va schimba. Depinde de el (dar si de altii).
Iar lui Basescu ii prinde bine o pozitie „aproape egal” cu Geoana, ii electrizeaza electoratul. Cel putin eu sint determinat sa ma duc si pe 6 dec.
bugsy
19 November 2009@Costin: multumesc!
@Imperialistu’: am fost 150% convins de succesul lui Basescu in primul tur! Asa mi/am permis luxul de fi generos cu un outsider. Motivatia gestului meu este similara cu cea a lui Fish.
In turul II va fi alta poveste!
Imperialistu'
19 November 2009Fish
Practic, ar fi fost mai bine daca nu ne spuneai asta. Reclama mai buna la eliberarea ta de „povara” votului nici nu gasesc. ???? Ieri ai votat un dobitoc, dar daca asta te face pe tine sa te simti mai bine, cine sunt eu sa iti stric bucuria?
Oricum nu mai dezvolt, ar fi inutil, o tineti pe a voastra cu rebelii de doi bani, de parca pentru astia avem dreptul de vot – pentru a/l arunca la cosul de gunoi el votandu-i pe luzarii cu iz de San Francisco. V-ati batut joc de voi si de vot irosindu-va amaratul de glont pe care il aveati pe un tovaras progresist, dar asta este. Se pare ca dupa cativa ani de activitate ne putem lauda ca pana si apropiatii voteaza progresisti, ceea ce e mare lucru intr-adevar. ????
Costin > Intocmai, aici suntem intre noi; daca eram intr-un cuib de stii tu ce, nu aveam nici o pretentie.
fish
19 November 2009last attempt: ieri n-am votat candidatul la prezidentiale „un dobitoc, Cernea”, ieri am lasat o optiune deschisa pt viitor. ca va fi Cernea sau ca va fi altul. acum nu conteaza. conteaza sa se vada ca pot incerca si altii. care nu vin pe filiera traditionala a partidelor. si care se pot alipi unor partide. or daca-ti mai amintesti URR. (miscarea de tineret a pntcd-ului – a fost o idee buna ruinata de aceeasi pntcd-isti”
„de parca pentru astia avem dreptul de vot – pentru a/l arunca la cosul de gunoi el ”
hold your horses – nu esti autoritatea comunista suprema – sa-mi spui ce sa fac cu votul meu, nu esti decit un „partizan” care greseste la faza asta – mai ales ca avem aceeasi afinitate politica. si jignesti gratuit.
tu nu faci diferenta intre „candidatul la presedintie Cernea” si „ideea de outsider implicindu-se in politica” reprezentata de Cernea. de aia am considerat necesar sa spun ca nu „rebelul” din Cernea m-a dus sa votez pt el.
in cazul in care existau conditii de genul „primul clasat ia potul” votul meu era diferit – aveai toata dreptatea sa fii incrincenat, aveai toata dreptatea sa-mi reprosezi irosirea votului.
daca partizanatul tau nu accepta decit 3 voturi „pt al nostru/ impotriva lui <> / nu votez” considera votul meu pt cernea drept „ieri, fish n-a votat” si linisteste-te.
Imperialistu'
19 November 2009Nu avem aceeasi afinitate politica, nici macar aceeasi grila de interpretare. Si stai linistit, chiar nu ma intereseaza motivatiile votantilor lu’ alde Remus „Coitze” Cernea. Nici nu ti-am mai cerut vreo explicatie, sunt edificat.
Am incheiat la randu-mi subiectul.
Dinny
19 November 2009Deci va place ce recomanda Crin cel imaculat? Iata o marsavie live, ca tot cerea cineva exemple concrete.
fish
19 November 2009Imperialule, really ? nu shtiam ca esti fan Geoana ???? doar ca tu teoretizezi prea mult.
murfi
19 November 2009partea frumoasa e ca se intimpla ca si cu socialismul: teoria poate fi facuta sa sune frumos, se pot aduce argumente si pot fi cistigate discutii impotriva talibanilor;
but, at the end of the day: practica le face praf – antonescu vorbeste despre basescu pe o mina cu vintu si voiculescu (si nu se crapa pamintul sub el), antonescu si geoana isi dau mina peste tara si ne promit o guvernare linistita cu klaus
si datorita intelectualilor fini de dreapta carora li s-ar usca mina daca ar pune stampila pe un mitocan fara fundamente ideologice serioase, sintem in situatia sa-l propulsam la presedintie si guvernare pe idiotul de geoana impreuna cu vanghelie, iliescu & co; de ce? pentru ca basescu si pd-l nu sint ‘cu adevarat’ de dreapta… las-ca e crin
emil
mersi; o sa citesc
pe de alta parte, aveam o mica teorie: mi se parea ca dupa catastrofele produse de ideologii in secolul trecut, poate, pentru o vreme cel putin, e chiar igienic faptul ca pd-l nu are una, ca se ghideaza ma degraba pragmatic si recupereaza principii minimale, unul cite unul (cum ar veni, asa construieste fond, nu se revendica istoric riscind sa ajunga o forma goala)
murfi
19 November 2009ps: vlad, nu mi-o lua in nume de rau
aseara puscasem neste beri cu niste prieteni (cu profesii liberale ???? ) si eram nervos; mi s-a parut aiurea ca niste auto-declarati conservatori sau liberali clasici (sau cum o mai fi…) sa voteze sentimental, sa nu calculeze si urmatorii pasi – uite, efectul acum, pare sa fie ca aripa iliescu-geoana are un ascendent cu sprijinul pnl; mie asta mi se pare dezastruos si pentru obtinerea acestui ascendent sint oarecum ‘folosite’ tocmai voturile ‘de dreapta’
costin
19 November 2009Ion Iliescu: Eu sunt un avantaj pentru Mircea Geoana. Cel mai important lucru pentru tara este stoparea lui Basescu
costin
19 November 2009hotnews face o treaba excelenta cu articolele postate azi:
Ion Iliescu: Eu sunt un avantaj pentru Mircea Geoana. Cel mai important lucru pentru tara este stoparea lui Basescu
VIDEO Crin Antonescu: Exclud orice colaborare cu Traian Basescu. O eventuala sustinere pentru Geoana are in vedere proiectul Johannis
acest articol are peste 500 de comentarii pina acum. cititi citeva dintre ele, majoritatea sint de la dezamagite la furioase pe miscarea lui Antonescu. In acelasi timp, vorbeam cu un prieten din BV si spunea ca prietenii lui „liberali” vor vota cu Geoana doar ca sa nu iasa Basescu. Si mai stiu personal citiva. Cred ca buba PNL-PSD se va umfla zilele astea si se va sparge de alegeri, cind Basescu va chistiga detasat.
Scurta istorie a relatiilor Antonescu-Geoana. Presedintele PNL intentioneaza sa-l sustina in turul doi pe demagogul si iepurasul Mircea Geoana
gerula cel hatru
19 November 2009Pasărea PHOENIX 322 renaşte din cenuşă ,coaliţia GRIVKO merge mai departe
http://anonymusgerula.wordpres…..i-departe/
Imperialistu'
19 November 2009Nici eu, dar las’ ca am aflat acum de la un fan al „coitzelor” lu’ Cernea.
costin: imperialistu, ne certam
fish
19 November 2009Imperialule, o dedicatie. atit
fish out and over.
dr pepper
19 November 2009vlad,
Conducerea PNL a decis in unanimitate sustinerea lui Mircea Geoana in turul al doilea, UDMR vrea colaborare stransa cu liberalii
iese geoana?
care e problema liberalilor?
dr pepper
19 November 2009???? cu dreptaci ca fish, ce nevoie mai aveti de stanga?
vlad
19 November 2009salutare tuturor ????
ieri n-am avut net toata ziua.
in primul rand:
@Imperialistu,
mersi mult de explicatii. foarte bine-venite ????
Crin… acest lotus nirvanic ce a cazut in poalele PSD-ului. Din cate vedem, psd-istii jubileaza, Iliescu, mai mult chiar decat Geoana, se vede deja basileul Cotrocenilor. Poate ati vazut deja cu totii mizeria de promo de pe Realitatea cu Politica bunului-simt. mergem pe trendul european al socialismului
@dr.pepper,
Ma intrebi care e problema liberalilor? Nu e o problema, este doar CRIN. A repetat-o sus si tare de cate ori a avut ocazia: ”Nu voi face nicio alianta cu Basescu!”
alianta cu PSD-ul este urmarea logica de minim bun-simt si consecventa a declaratiilor repetate ale lui Crin. Nu stiu cat il deranjeaza sau nu alianta cu PSD, dar nu era cale de razgandire. Si-ar fi terfelit rezultatul obtinut in primul tur, care este unul cat se poate de onorabil pentru CV-ul Crinului; sa nu uitam ca urmatorul dupa el a avut undeva la 4 procente, daca bine retin. diferenta uriasa.
Speram sa ne fie mai bine cu un crin in turul doi. Totusi, poate tot raul spre bine. Spuneam mai sus ca a dat dovada de consecventa si, pe cale de consecinta, de un soi de bun-simt in fata media…dar, sper ca cei care l-au votat sa fie dezgustati de ideea ”transferarii” votului lor lui Geoana. Crin se vrea parolist, dar nu tine cont in aceasta alianta de faptul ca da cu piciorul in propriul electorat. Cei mai multi l-au votat pentru ca au crezut in persoana lui (tinerii si foarte tinerii), apoi au venit cei ca mine, indecisii care stiau doar ca nu vor sa auda de Geoana in turul doi. Prin urmare, masa dezamagitilor sper sa fie de neconceput pentru liberali. De asta spuneam ca s-ar putea ca faptul intrarii lui Geoana in doi, sa fie, totusi, de bun augur. Cel putin mie mi-e greu sa concep ca majoritatea electoratului liberal va merge sa-l mandateze pe Geoana, doar pentru ca vrea Crin sa-si tina cuvantul si sa-si menajeze imaginea din primul tur. Cat despre electoratul UDMR , acesta a inregistrat, din cate am inteles, cea mai slaba mobilizare la vot de pana acum, deci nu vad ce-i va covinge sa iasa mai abitir la vot in turul doi.
Ii inteleg mai bine acum pe cei ce au tinut sa-i dea votul lui Basescu. Mai ales din perspectiva legaturilor mai mult sau mai putin subterane ale lui Crin cu PSD (via Tariceanu-Patriciu). Inca o data multumiri pentru lamuriri Imperialistule; pierdusem din vedere unele aspecte – ma derutase prea mult alianta PDL-PSD.
Cu Crin in turul doi, ii aveam mai sigur la conducere pe sforarii PSD, tocmai prin Crin, pentru ca eu cred ca in turul doi Crin l-ar fi invins pe Base. E limpede ca tot ELECTORATUL PSD l-ar fi votat pe Crin, plus partiduletele obscure. Ceea ce nu se mai poate zice atat de ferm in schema actuala.
Cred, sper ca ELECTORATUL liberal il va repudia cu lehamite pe Geoana.
vlad
19 November 2009@murfi,
stai linistit ????
gerula cel hatru
19 November 2009exista o problema pentru bravii liberali….iese Basescu .
murfi
19 November 2009vlad zice „Ma intrebi care e problema liberalilor? Nu e o problema, este doar CRIN. ”
liberalii au o problema, zic eu, si inca una foarte mare: conducerea pnl (centrala si sefii pe judete) au decis in unanimitate sa-l sustina pe geoana si sa se implice „cu toate fortele” in campanie
vlad
19 November 2009cam ce vroiai sa faca dupa ce liderul lor a obtinu un rezultat asa bun in primul tur? razmerita in partid, sa strice tot ce au reusit sa construiasca?
dr pepper
19 November 2009vlad, previzibil raspunsul.
cred ca nu ar trebui sa va bucurati prea tare de procentele alea pentru ca nu sunt cresterea voastra reala.
cu atat mai mult acum cand v’ati aliat cu psd.
mai cred ca basescu a pierdut asa mult tocmai din cauza aliantei cu psd.
or sa vina vremuri grele si genul vostru de guvernare ” la rupere” o sa duca romania in pragul saraciei.
nu stiu cum o sa reziste pdl si basescu in timpul guvernarii voastre, insa voi sunteti cu mult mai expusi din cauza foamei ( pe care o etalati deja) si crizei care a lovit nu numai .ro dar si .ue.
faptul ca psd a primit foarte mult ajutor atat de la rusi cat si de la americani – nu schimba datele problemei.
dacia debea se vinde, capsunarii s’au intors acasa si cer ajutoare sociale, somaj crescut – ultima solutie sunt banii imprumutati – dar vor fi cu sacrificii. nu – nu din partea voastra – voi veti culege roadele abia la anul.
l’am vazut pe varujan vosganian cum se plangea la a3 ca de ce nu au venit sa il filmeze cand declara ca vrea sa dea bani la profesori.
cum e posibil ca voi sa va numiti de dreapta?
dreapta ar fi trebuit sa privatizeze tot si sa ajute sectorul privat, nu sa cheltuie pe pomeni.
pacat. insa alegerea a fost exclusiv a voastra.
Imperialistu'
19 November 2009Mai, Pepper, problema cea mare e ca nu avem nici o drepta si nu se intrevede nici o schimbare.
dr pepper
19 November 2009ca sa nu mai zic….
dr pepper
19 November 2009chiar si cu basescu la putere – cat o fi el de dreapta, nu are nici o sustnere.
iar electoratul.
ce sa mai zic?
romania, tara lui geoana si vanghelie…
dr pepper
19 November 2009sa vezi ce ma imbat de 10x givin’ c’am scapat….:)
vlad
19 November 2009dr. pepper,
”acum cand v’ati aliat cu psd”… care v-ati?
nu prea ai inteles mare lucru din ce am zis, nu?
in fine, pentru mine a fost suficienta saptamana asta inutila de politica interna. ma-ntorc la ale mele.
fish
19 November 2009@pepper – esti destul de comunist in gindire, ierta-mi fie opinia. nu gindesc EXACT ca tine, e clar ca sint de stinga. se pare ca ai plecat prea tirziu din tzara.
dr pepper
19 November 2009se poate sa ai si tu dreptate fish.
Dinny
19 November 2009http://www.hotnews.ro/stiri-po…..ulman.html
„crestinarea unui copil care nu are puterea sa aleaga nu credem ca este un gest laudabil” aiurita interpretare; mama copilului a dorit asta, nu vad care e problema.
„Uniunea Democrata Tatara intreaba daca oare a fi ortodox inseamna a fi superior unui musulman”
De parca de asta era vorba; political correctness in desfasurare am impresia, sau ma insel?
Un tanar de stanga
19 November 2009Vad primele comenturi din primele zile referitoare la Crin Antonescu.
Autorii lor le-ar rescrie identic si astazi?