Guvernul USL-ist a pregătit examenul de bacalaureat 2013 în termenii democrației originale iliesciene, în care toți sau aproape toți trebuie să obțină o diplomă de studii care să le permită înscrierea în facultățile particulare păstorite de mai-marii PSD și PNL. De la instaurarea la putere prin trădare și șantaj a primului guvern Ponta și până acum, pe postul de ministru al Educației s-au perindat personaje cel puțin dubioase, dacă nu chiar sinistre.
Toți acești indivizi aveau o misiune dată de alianța penalilor și ticăloșilor: să facă din învățământ o fabrică de clienți ai SRL-urilor bănoase pe care le administrează tarabagiii de diplome. Astfel, Ioan Mang (dovedit plagiator internațional) a fost ministru între 7 mai și 15 mai 2012. Pe urmă a venit Liviu Pop, interimar între 15 mai și 2 iulie 2012, un personaj agramat, dar cu apucături de mafiot italian, care a eliminat cadrele universitare integre care trebuiau să dea un verdict pentru plagiatorul șef Victor Ponta. Pe urmă a fost rândul unui alt plagiator dovedit – este vorba despre ministrul Ecaterina Andronescu, ținută cu greu în scaun până în 20 decembrie 2012. În fine, lui Abramburica i-a urmat Remus Pricopie, o catastrofă în ceea ce privește înțelegerea și folosirea limbii române.
În anii în care ministru al educației era Daniel Funeriu, atât Crin Antonescu, cât și Victor Ponta, dar mai ales Ecaterina Andronescu au deplîns implementarea prevederilor Legii Educației Naționale, care instaurase un sistem de evaluare și de examinare în care nu era loc pentru trișori și veleitari. Plânsul USL-așilor pe umerii „copiilor” cărora li „se bloca accesul” la facultățile particulare a devenit o puternică armă electorală în anul 2012, iar în toate platourile de televiziune, cu o figură de bunicuță binevoitoare și cu vocea candidă și gâtuită de emoție, doamna Andronescu a purtat mesajul electoral și post-electoral al actualilor conducători, acela că toți trebuie să intre la facultate, cu sau fără diplomă. Dacă în anul 2012 USL-ul nu a avut timp să măsluiască un examen pregătit bine de guvernările precedente, anul 2013 trebuia să devină simbolul eliberării de constrângerea efortului intelectual pentru cei care doreau o diplomă.
Totul trebuia să se desfășoare într-o liniște deplină, trebuia să fie o activitate anodină, la sfârșitul căreia elevii și părinții doritori trebuiau să-și vadă visul împlinit, adică diploma de bacalaureat. Știindu-se că se dorește o promovabilitate mult mărită și poate și pentru că s-au închis ochii, din toamnă și până acum s-au refăcut rețelele de fraudare a examenului. S-a discutat la nivel înalt pe tema eliminării camerelor de filmat „stresante” (pentru cei care voiau să copieze) și s-au activat amicițiile dintre directorii și inspectorii școlari care urmau să cimenteze ordinele verbale venite de foarte de sus. În plus, de la nivelul guvernului s-a dat ordin să se reducă gradul de dificultate a examenelor până la limita cunoștiințelor ultimului elev din liceu, scopul alianței socialiste USL fiind să mențină starea de bine și fericire într-o masă de electori care abia a ajuns la 18 ani.
Hazardul a făcut să se producă o sincopă în decursul examenului de bacalaureat prin primul episod al scandalului de la liceul Dimitrie Bolintineanu, chiar în timp ce Victor Ponta vizita țara campioană absolută la toate formele de furt intelectual, China. Că în Sectorul 5 bucureștenii au decis să-i dea postul de primar pe viață lui Marian Vanghelie este treaba lor, au cu ce să se mândrească, dar liceul Dimitrie Bolintineanu, aflat pe raza sectorului 5, face totuși parte din sistemul național de educație. Un sistem de educație care produce și marile valori, olimpici merituoși și studenți de frunte care se duc apoi să studieze în marile universități ale țării și ale lumii, a căror muncă și talent nu ar trebui să fie mânjite de prestațiile celor care își obțin sursele de venit din incultură sau din copiat.
Abia revenit pe malurile Dâmboviței din infructuosul și caraghiosul sau periplu asiatic, premierul plagiator Doctor-Dottore Victor Viorel Ponta s-a năpustit asupra „frustraților” pe care i-a și definit în discursul laudativ din guvern la adresa lui Remus Pricopie:
„Eu nu aș vrea să aruncăm anatema pe toată lumea, 99% dintre profesori și elevi și-au făcut datoria corect. Vă felicit pentru organizare, vă felicit că nu v-ați lăsat impresionat de tot felul de frustrați care au satisfacții sadice că pică nu-știu-câți elevi.”
În fond, Victor Ponta are dreptate: societatea trebuie construită sau re-construită, pe temeiul democrației originale se poate instaura sau reinstaura educația originală, în care toți își văd de interesele lor, șpăgarii își încasează dreptul, inspectorii și directorii de școli se lăuda cu procentele mari de promovabilitate și loazele își iau diplomele. Dorință de ierarhie și de valoare este văzută de stângiștii USL ca fiind generatoare de „satisfacții sadice”, iar premierul s-a declarat fericit că „frustrații s-au dus unde le e locul”. E de apreciat că din motive de protocol nu a precizat unde. Probabil voia să spună că frustrații s-au dus sau se vor duce la ăl cu coarne, deci la dracu’, scăpând societatea de blestemul celor care sunt mai buni și lăsând în pace cooperativa stat-fabrici de diplome universitare tip Spiru Haret.
Puterea USL-așă a făcut tot ce a putut pentru a produce haos și a arunca în derizoriu activitatea procuraturii și a poliției. Ministrul Radu Stroe l-a desemnat pe post de acar Păun pe un tinerel care a fost purtător de cuvânt al Poliției și este foarte probabil ca amicul lui Ponta de la Procuratura Generală, Tiberiu Nițu, să arunce în aer investigația procurorilor de caz, făcând aproape imposibilă o condamnare a tuturor persoanelor implicate în acest caz.
Să fie clar: USL-ul nu are nevoie de competiția valorilor, doar de control asupra mulțimilor. Nu degeaba asaltul stângist asupra societății a început cu demolarea marca Marga a ICR, transformarea IICMER într-o agenție de publicitate USL și acordarea de sinecuri intelectualilor aserviți puterii PSD-PNL-PC. Cu cât decade cultura și educația, cu atât se întărește și se legitimează caracatița condusă de cuplul Ion Ilici Iliescu și de Dan Voiculescu – unul specializat în politichia impaciutorist-paternalistă, iar celălalt expert în manipulare media.
Faptul că există și alte indicii de fraudare a bacalaureatului în București, Constanța și Mangalia arată că nu este vorba despre cazuri izolate, ci de un sistem de fraudare care în general a funcționat foarte bine. Victor Ponta avea dreptate să-l felicite pe Pricopie și să se rățoiască la frustrați. Subiectele de examen au fost date în avans și s-a lucrat asiduu la înșelarea camerelor de luat vederi și la alcătuirea de comisii din profesori de încredere, totul făcând parte dintr-un cadru de referință pentru instaurarea statului mafiot, în care cei care se supun și joacă după reguli ilegitime sunt cei care avansează și prosperă.
O societate moare prin lipsa valorilor ce rezultă din lobotomizarea sistemului de evaluare și selecție, dar indignarea față de furt poate fi și trebuie sp fie punctul de pornire pentru opoziția față de un regim profund nedrept. Oamenii văd și pot reacționa doar dacă sunt din ce în ce mai multe voci care să se opună, să explice și să acționeze contra celor care fructifică hoția intelectuală, începând cu cei care și-au obținut prin copiat titlul de doctor și terminând cu ultimul amploaiat în sistemul de fraudare la examene.
Cine să o facă dacă ne dăm la o parte? Cine să spună adevărul dacă instituțiile dau dovadă de ipocrizie găsind câte un acar Păun? De ce îl lăsăm pe Ponta să circule în țară fără să-i arătăm pancarte pe care să fie scris „Plagiatorule – demisia!”? De ce intrăm în joc și plătim spăgi la profesori, doar pentru că ne dorim binele copiilor noștri? Este oare acest bine ceea ce le trebuie sau ceea ce ne trebuie? Ne-am pierdut integritatea și busola morală sau ne-am pierdut voința de a lupta?
Răspunsul este la îndemâna fiecăruia dintre noi și nu poate veni de la un Vasile Blaga care în toiul episodului cu autocare la poartă liceului Bolintineanu a cerut demisia „de onoare” a ministrului de Interne Radu Stroe și a ministrului Justiției Robert Cazanciuc. Cât de jos a ajuns cel care a fugit din București când subordonații săi și-au făcut de cap aruncându-și șepcile! Aici nu vorbim de onoare, ci de imixtiunea clară a premierului Victor Ponta în treburile Justiției.
Bacalaureatul anului 2013 poate fi numit și Bacalaureatul Poporului, în stilul discursului lui Dan Diaconescu, un soi de festival al nesimțirii și al târguielii. Dacă la evaluarea națională nivelul examinării a fost de clasa a IV-a pentru că e mai profitabil pentru viitor ca să treacă toată lumea, la bacalaureat s-a ajuns la trafic de ciorne contra pachete de țigări pline cu bancnote, totul spre binele loazelor pe care le așteptau la poartă părinții îngrijorați de soartă investițiilor lor. Cu diplomele în mână, o masă uriașă va aflui către facultățile de stat și binenteles către facultățile particulare salvate în ultimul moment din ghearele mult-hulitului Funeriu. Gunoi bagi, gunoi iese, dar banii pentru manipulare nu au miros.
Recunoscători sistemului de fraudare, această gloată de votanți nu va uita că își datorează statutul USL-ului și că trebuie să se revanșeze la urne. Abia atunci ne vom simți cu toții bine și poporul va câștiga definitiv războiul dus cu frustrații, mama lor de ciocoi! Iar peste ani și ani, când vom merge la medicul care ne va prescrie aspirină pentru cancerul de prostată și/ sau când ne vom găsi copiii în clasa profesoarei de chimie care crede că Dimitri Ivanovici Mendeleev este un jucător de fotbal la Spartak Moscova, atunci să nu avem pretenții. Acela este decontul bacalaureatului poporului și nu Victor Ponta va fi cel care îl va plăti. O vom face noi, ceilalți. Împreună.
2 Comments
Bogdan Calehari
8 July 2013Revel scria in urma cu decenii in “Cunoasterea Inutila”: “Din 1968…insăsi transmiterea cunostintelor a devenit reactionara. A aparut Pedagogia Non – Directiva, cea care a facut ca, in 15 ani, 33% din elevii ajunsi in ciclul doi – dupa 5-6 ani de instruire elementara – sa fie cvasianalfabeti, iar majoritatea celor ajunsi in Universitate sa stie sa citeasca dar sa nu poata descifra sensul ideilor.
Revel arata modul de a gandi al progresistilor din invatamantul francez: “Scoala trebuie sa devina un falanster “convivial”, un “loc de viata” unde se deprinde “deschiderea fata de ceilalti si fata de lume…Daca le permitem celor buni sa invete mai repede si mai temeinic decat ceilalti acest lucru ar duce la agravarea inegalitatilor si deci la inechitate sociala …Numai inegalitatile sociale ar explica inegalitatile reusitelor scolare”.!
In “O America infricosatoare”, Eduard Behr scrie si el despre (coincidenta?) problema pe care o au cei iesiti din universitati cu “sensul ideilor” despre care vorbea si Revel: “Conducatorii cabinetelor juridice si ai complexelor industriale se plang ca nou venitii, chiar iesiti din universitatile din Ivy League poseda din ce in ce mai putin capacitatea de s crie corect sau de a-si exprima cu claritate ideile in scris”! De ce? Tot Behr ne spune: “Ar fi de neconceput sa pici studentii la examen sau chiar sa le dai note mediocre – de la inceputul ciclului scolar si pana la capatul lui, procesul de selectie este aproape inexistent”! Dar exista un echilibru in toate, as spune eu, din moment ce, in America, scrie tot Behr :”Studentii dau note profesorilor”!
Si as putea continua, dar e mai interesant de citit cartea. Dezastrul provocat de militantii marxisti in invatamantul american sau francez, sau spaniol sau…(sistemul de invatamant complet dat peste cap de intruziunea stangii in interiorul lui, este considerat principala cauza a somajului masiv din randul tinerilor in vestul Europei, ca. 50%) a fost la noi cauzat de “militantii mafioti” clonati dupa modelul “Aurelian Bondrea” si sprijiniti de ministri ai invatamantului clonati dupa modelul “Abramburicai” ( cu o singura exceptie – Funeriu), dar rezultatul este acelasi! Asa ca, dpdv al invatamantului, suntem in IVY LEAGUE! ????
calimero
8 July 2013Asta e alt episod din ciclul : „Romane,tara te vrea prost!” Si ce alta metoda mai buna decat distrugand sistemul educational ?