FUNDATIA IOAN BARBUS

Partidul Alternativa Socialistă: Candidații lui Vladimir Putin la Europarlamentare

Partidul Comunist Român și tovarășii

Partidul Comunist Roman se reinfiinteaza Constantin Rotaru, presedintele Partidului Alianta Socialista, care se va transforma in Partidul Comunist Roman, a afirmat ca sistemul politic romanesc are nevoie de „o interventie chirurgicala” care sa readuca stanga pe scena politica romaneasca. (sursa)
Cap de listă pentru europalamentare din partea PAS este același Constantin Rotaru, prezentat pe site-ul partidului ca fiind „cel mai consecvent socialist român din ultimii 25 de ani … fost deputat între 1992-1996 din partea Partidul Socialist al Muncii” ( pe unde s-a perindat și Victor Ciorbea). PSM a fost aliatul de nădejde al regimului iliescu-Văcăroiu, făcând parte între 1992-1996 din așa-numitul „patrulater roșu”, alături de partidul lui iliescu și formațiunile conduse de Vadim Tudor și Gheorghe Funar. Dacă vor fi aleși, membri PAS vor face parte din grupul GUE/NGL (Stânga Unită Europeană / Stânga Verde Nordică), grup din care mai fac parte Kommounistiko Komma Elladas (Partidul Comunist din Grecia – partid care e în relații foarte bune cu Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, și care a fost invitat, alături de mulți alți fasciști și comuniști din Europa ca observator la referendumul de dinaintea anexării Creimeei) și Komunistická strana Čech a Moravy (Partidul Comunist din Cehia). În același grup din care urmează să facă parte PAS este și partidul german de extrema stânga, succesor al Partidului Comunist, la putere în Germania de Est până în 89, Die Linke. Din cei 8 europarlamentari ai Die Linke, 6 au votat împotriva unei rezoluții din 17 aprilie care condamna referendumul din Crimeea, anexarea ei ulterioară, și „presiunea exercitată de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul estic și, în special, destabilizarea estului Ucrainei”. Oricât de nebunești, ideile acestora nu sunt atât de rar întâlnite pe cât s-ar crede, sau pe cât ar trebui, motiv pentru care cred că merită puțină reclamă, ca să știm cine sunt cel puțin o parte dintre cei care le susțin sau le tolerează. Par egzamplu, sunt susținute de mai mulți membri ai redacției criticatac – Florin Poenaru, de exemplu, și Claude Karnoouh (profesor universitar în București) cum veți vedea mai jos. De altfel, mulți dintre cei de mai jos au acces la televiziuni, ziare, școli, universități, ONG-uri, fonduri publice etc. Nu îi scot eu din anonimat. De pe blogul lui Florian Liviu, apropiat, probabil membru în Partidul Alternativa/Alianța Socialistă:
„Joi 22 noiembrie [2012] a aut loc în Bucureşti dezbaterea organizată de grupul Critic Atac cu tema: Avem alegeri ? Ce zice stânga. Cu această ocazie a fost lansată sub redacţia lui Andrei State colecţia de carte intitulată Polemos a editurii Tact din Cluj, editură preocupată printre altele, şi pentru care ne exprimăm pe această cale aprecierile, şi de problemele teoretice ale stângii anticapitaliste.Un moment interesant l-a constituit intervenţia lui Kliment Voroşilov care în scurta alocuţiune rostită celor prezenţi a susţinut punctul de vedere că o astfel de formaţiune există, are un candidat în Bucureşti pentru senat în persoana lui Lucian Sârbu şi că se numeşte PAS, Partidul Alianţa Socialistă. Acest partid, a spus el, este unul autentic de stânga care în 2010 a depus în justiţie o cerere pentru schimbarea denumirii sale în Partidul Comunist Român, cerere bineînţeles respinsă şi care acum a ajuns pe masa CEDO. Acest mic partid care din cauza strâmtorării financiare a membrilor săi proveniţi în special din zona muncitorească nu a reuşit să mobilizeze candidaţi în toate colegiile electorale este în pericol de desfiinţare, conform legii electorale curente, dacă nu întruneşte la actualul scrutin 50.000 de voturi. În consecinţă a cerut audienţei sprijinirea acestui partid. Intervenţia sa a fost aplaudată. Mai consemnez aici şi cele spuse de profesorului Claude Karnoouh, care a subliniat că probleme cu adevărat importante pentru stânga cum ar fi obedienţa României faţă de NATO şi imperialismul american, participarea României la războiul imperialist din Afganistan, instalarea scutului american antirachetă la Deveselu, achiziționarea de avioane de vânătoare F-16 în condiţiile în care se închid spitale şi şcoli lipsesc total din discursurile candidaţilor aşa numitei stângi PSD-iste, care poate fi socotită orice numai stânga nu.
Întâlnirea despre care vorbeste Florian Liviu a avut loc la Dianei 4, clubul lui Claudiu Crăciun, loc de întâlnire al stângii radicale din București. Printre cei prezenți: Andrei State, Veronica Lazăr, Ciprian Şiulea (voxpublica/criticatac), Costi Rogozanu (voxpublica/criticatac), Florin Poenaru (criticatac), Claude Karnoouh, Adi Dohotaru (Tinerii Mânioși din Cluj, un fel de criticatac mult mai închegat și eficient), Vasile Ernu, Iulia Popovici (Observator Cultural), Petre Florin Manole (consilierul lui Marian Vanghelie) și Claudiu Crăciun (erou al Antenei3, la un moment dat).
Extrem de activi în ultimii ani și din ce în ce mai influenți, mulți dintre cei din imaginile de mai sus au fost, toamna trecută, în centrul protestelor #unițisalvăm și au reușit să mobilieze câteva zeci de mii de tineri, convingându-i să hălăduiască eco-narcisist pe străzile Capitalei. Frântură de conversație dintre Florian Liviu și un cititor:
bobby spunea… Zici ca e una dintre consfatuirile din ilegalitate… pacat ca probabil nici un sfert din cei prezenti nu cred in fundamentul socialismului, id est proprietatea comuna asupra mijloacelor de productie. 27 noiembrie 2012, 23:43 Florian Liviu spunea… @bobby Eu sunt optimist în privinţa grupului Critic Atac.
sursa: https://anticapitalism2.blogspot.ro/2012/11/lansare-de-carte-editurii-tact-la.html
Seara s-a încheiat cu ceai verde, bere, discuţii amicale de la om la om într-o atmosferă destinsă şi prietenească, toate învăluite într-o muzică de calitate cântată live de o atrăgătoare chitaristă.”
P.S.

Putin nu are candidați la europarlamentare doar printre socialiști și comuniști, dar și printre „ortodoxiști”. Este vorba de Iulian Capsali. Despre simpatiile lui pro-ruse am mai scris, în urmă cu aproape 4 luni. Au scris și Dragoș Paul Aligică, Adrian Papahagi și Sorin Ioniță. Voi reveni cu mai multe detalii despre motivele pentru care trebuie votat Iulian Capsali dacă vă place cum decurg lucrurile în Ucraina.
Pe 25 mai au loc alegerile europarlamentare. Dacă îl căutați pe Vladimir Putin pe buletinul de vot și nu îl găsiți, vă ajutăm noi.

Soluția PAS la agresiunea rusească: desființarea NATO

Din „Programul nostru pentru legislatura europeană 2014-2019” al PAS:
  • Împotriva militarismului de orice fel. Vom solicita desfiinţarea NATO şi elaborarea unei strategii europene de apărare, în cadrul căreia România să-și poată reface potențialul militar.
Programul PAS e contradictoriu aplică principiile „materialismului dialectic” – rămâne coerent și atunci când susține, în același timp, un lucru și contrariul său: pe de o parte cere „refacerea pontențialului militar” al României, pe de altă parte, în campania plătită capitaliștilor de la Facebook spune: „Tu chiar ai pleca la război […]? Mai gândește-te…” Din îngemănarea dialectică a acestor două mesaje aparent contradictorii rezultă un singur lucru: Putin câștigă! Să presupunem că dorințele celor din PAS se îndeplinesc: NATO e desființată iar potențialul miliar al României e refăcut în totalitate, mai mult decât atât, să presupunem că armata României devine mai puternică decât armata Rusiei, iar Putin nu ar avea nici o șansă. Dacă, prin absurd, Putin atacă România, pentru PAS președinția lui Băsescu este un motiv suficient de puternic pentru a accepta, pașnic, ocupația rusească. Argumentul pacifist bazat pe lehamite și „apolitism” a apărut și în presa românească de largă circulație, de cel puțin două ori: https://adevarul.ro/news/politica/mobilizarea-rezervistilor-socoteala-gresita-csat-sia-presedintelui-traian-basescu-1_5358b14a0d133766a80b5799/index.html# https://www.ziare.com/basescu/stiri-traian-basescu/cum-se-pregateste-romania-pentru-razboi-1295741 Mă aștept la mustrări din partea unor prieteni care îmi vor reproșa că fac reclamă unor marginali țăcăniți, dar nu le pot face eu reclamă câtă pot ei să-și cumpere:\

Partidul Comunist Român și tovarășii

Partidul Comunist Roman se reinfiinteaza Constantin Rotaru, presedintele Partidului Alianta Socialista, care se va transforma in Partidul Comunist Roman, a afirmat ca sistemul politic romanesc are nevoie de „o interventie chirurgicala” care sa readuca stanga pe scena politica romaneasca. (sursa)
Cap de listă pentru europalamentare din partea PAS este același Constantin Rotaru, prezentat pe site-ul partidului ca fiind „cel mai consecvent socialist român din ultimii 25 de ani … fost deputat între 1992-1996 din partea Partidul Socialist al Muncii” ( pe unde s-a perindat și Victor Ciorbea). PSM a fost aliatul de nădejde al regimului iliescu-Văcăroiu, făcând parte între 1992-1996 din așa-numitul „patrulater roșu”, alături de partidul lui iliescu și formațiunile conduse de Vadim Tudor și Gheorghe Funar. Dacă vor fi aleși, membri PAS vor face parte din grupul GUE/NGL (Stânga Unită Europeană / Stânga Verde Nordică), grup din care mai fac parte Kommounistiko Komma Elladas (Partidul Comunist din Grecia – partid care e în relații foarte bune cu Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, și care a fost invitat, alături de mulți alți fasciști și comuniști din Europa ca observator la referendumul de dinaintea anexării Creimeei) și Komunistická strana Čech a Moravy (Partidul Comunist din Cehia). În același grup din care urmează să facă parte PAS este și partidul german de extrema stânga, succesor al Partidului Comunist, la putere în Germania de Est până în 89, Die Linke. Din cei 8 europarlamentari ai Die Linke, 6 au votat împotriva unei rezoluții din 17 aprilie care condamna referendumul din Crimeea, anexarea ei ulterioară, și „presiunea exercitată de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul estic și, în special, destabilizarea estului Ucrainei”. Oricât de nebunești, ideile acestora nu sunt atât de rar întâlnite pe cât s-ar crede, sau pe cât ar trebui, motiv pentru care cred că merită puțină reclamă, ca să știm cine sunt cel puțin o parte dintre cei care le susțin sau le tolerează. Par egzamplu, sunt susținute de mai mulți membri ai redacției criticatac – Florin Poenaru, de exemplu, și Claude Karnoouh (profesor universitar în București) cum veți vedea mai jos. De altfel, mulți dintre cei de mai jos au acces la televiziuni, ziare, școli, universități, ONG-uri, fonduri publice etc. Nu îi scot eu din anonimat. De pe blogul lui Florian Liviu, apropiat, probabil membru în Partidul Alternativa/Alianța Socialistă:
„Joi 22 noiembrie [2012] a aut loc în Bucureşti dezbaterea organizată de grupul Critic Atac cu tema: Avem alegeri ? Ce zice stânga. Cu această ocazie a fost lansată sub redacţia lui Andrei State colecţia de carte intitulată Polemos a editurii Tact din Cluj, editură preocupată printre altele, şi pentru care ne exprimăm pe această cale aprecierile, şi de problemele teoretice ale stângii anticapitaliste.Un moment interesant l-a constituit intervenţia lui Kliment Voroşilov care în scurta alocuţiune rostită celor prezenţi a susţinut punctul de vedere că o astfel de formaţiune există, are un candidat în Bucureşti pentru senat în persoana lui Lucian Sârbu şi că se numeşte PAS, Partidul Alianţa Socialistă. Acest partid, a spus el, este unul autentic de stânga care în 2010 a depus în justiţie o cerere pentru schimbarea denumirii sale în Partidul Comunist Român, cerere bineînţeles respinsă şi care acum a ajuns pe masa CEDO. Acest mic partid care din cauza strâmtorării financiare a membrilor săi proveniţi în special din zona muncitorească nu a reuşit să mobilizeze candidaţi în toate colegiile electorale este în pericol de desfiinţare, conform legii electorale curente, dacă nu întruneşte la actualul scrutin 50.000 de voturi. În consecinţă a cerut audienţei sprijinirea acestui partid. Intervenţia sa a fost aplaudată. Mai consemnez aici şi cele spuse de profesorului Claude Karnoouh, care a subliniat că probleme cu adevărat importante pentru stânga cum ar fi obedienţa României faţă de NATO şi imperialismul american, participarea României la războiul imperialist din Afganistan, instalarea scutului american antirachetă la Deveselu, achiziționarea de avioane de vânătoare F-16 în condiţiile în care se închid spitale şi şcoli lipsesc total din discursurile candidaţilor aşa numitei stângi PSD-iste, care poate fi socotită orice numai stânga nu.
Întâlnirea despre care vorbeste Florian Liviu a avut loc la Dianei 4, clubul lui Claudiu Crăciun, loc de întâlnire al stângii radicale din București. Printre cei prezenți: Andrei State, Veronica Lazăr, Ciprian Şiulea (voxpublica/criticatac), Costi Rogozanu (voxpublica/criticatac), Florin Poenaru (criticatac), Claude Karnoouh, Adi Dohotaru (Tinerii Mânioși din Cluj, un fel de criticatac mult mai închegat și eficient), Vasile Ernu, Iulia Popovici (Observator Cultural), Petre Florin Manole (consilierul lui Marian Vanghelie) și Claudiu Crăciun (erou al Antenei3, la un moment dat).
Extrem de activi în ultimii ani și din ce în ce mai influenți, mulți dintre cei din imaginile de mai sus au fost, toamna trecută, în centrul protestelor #unițisalvăm și au reușit să mobilieze câteva zeci de mii de tineri, convingându-i să hălăduiască eco-narcisist pe străzile Capitalei. Frântură de conversație dintre Florian Liviu și un cititor:
bobby spunea… Zici ca e una dintre consfatuirile din ilegalitate… pacat ca probabil nici un sfert din cei prezenti nu cred in fundamentul socialismului, id est proprietatea comuna asupra mijloacelor de productie. 27 noiembrie 2012, 23:43 Florian Liviu spunea… @bobby Eu sunt optimist în privinţa grupului Critic Atac.
sursa: https://anticapitalism2.blogspot.ro/2012/11/lansare-de-carte-editurii-tact-la.html
Seara s-a încheiat cu ceai verde, bere, discuţii amicale de la om la om într-o atmosferă destinsă şi prietenească, toate învăluite într-o muzică de calitate cântată live de o atrăgătoare chitaristă.”
P.S.

Putin nu are candidați la europarlamentare doar printre socialiști și comuniști, dar și printre „ortodoxiști”. Este vorba de Iulian Capsali. Despre simpatiile lui pro-ruse am mai scris, în urmă cu aproape 4 luni. Au scris și Dragoș Paul Aligică, Adrian Papahagi și Sorin Ioniță. Voi reveni cu mai multe detalii despre motivele pentru care trebuie votat Iulian Capsali dacă vă place cum decurg lucrurile în Ucraina.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

20 de comentarii

  1. Anca Cernea
    30 aprilie 2014

    внимание: ăsta e doar începutul listei

  2. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    Lista lui Anton Shekhovtsov cu cei care au votat impotriva unei rezoltuii “referitoare la presiunea exercitată de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul estic și, în special, destabilizarea estului Ucrainei”:

    Austria
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Franz Obermayr
    FPÖ
    Far right
    Ewald Stadler
    Die Reformkonservativen
    Far right
    Belgium
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Philip Clayes
    Vlaams Belang
    Far right
    Bulgaria 
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Marusya Lyubcheva
    Coalition for Bulgaria
     Left-wing
    Czech Republic
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Věra Flasarová
    Komunistická strana Čech a Moravy
    Far left
    Jiří Maštálka
    Komunistická strana Čech a Moravy
    Far left
    Miloslav Ransdorf
    Komunistická strana Čech a Moravy
    Far left
    Denmark
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Rina Ronja Kari
    People’s Movement against the EU
     Eurosceptic
    France
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Patrick Le Hyaric
    Front de gauche
    Far left
    Jean-Marie Le Pen
    Front national
    Far right
    Marine Le Pen
    Front national
    Far right
    Jean-Luc Mélenchon
    Front de gauche
    Far left
    Younous Omarjee
    Liste „Alliance des Outre-Mers”
    Far left
    Marie-Christine Vergiat
    Front de gauche
    Far left
    Germany
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Cornelia Ernst
    Die Linke
    Far left
    Jürgen Klute
    Die Linke
    Far left
    Sabine Lösing
    Die Linke
    Far left
    Helmut Scholz
    Die Linke
    Far left
    Sabine Wils
    Die Linke
    Far left
    Gabriele Zimmer
    Die Linke
    Far left
    Greece
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Charalampos Angourakis
    Communist Party of Greece
    Far left
    Georgios Toussas
    Communist Party of Greece
    Far left
    Hungary
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Béla Kovács
    Jobbik
    Far right
    Krisztina Morvai
    Jobbik
    Far right
    Italy
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Mara Bizzotto
    Lega Nord
    Far right
    Mario Borghezio
    Lega Nord
    Far right
    Lorenzo Fontana
    Lega Nord
    Far right
    Fiorello Provera
    Lega Nord
    Far right
    Matteo Salvini
    Lega Nord
    Far right
    Giancarlo Scottà
    Lega Nord
    Far right
    Francesco Enrico Speroni
    Lega Nord
    Far right
    Gianni Vattimo
    Italia dei Valori
    Left-wing
    Latvia
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Alfreds Rubiks
    Saskaņas centrs
    Left-wing
    Tatjana Ždanoka
    Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā
    Pro-Russian
    Netherlands
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Lucas Hartong
    Partij voor de Vrijheid
    Far right
    Cornelis de Jong
    Socialistische Partij
    Left-wing
    Patricia van der Kammen
    Partij voor de Vrijheid
    Far right
    Laurence J.A.J. Stassen
    Far right
    Daniël van der Stoep
    Artikel 50
    Right-wing
    Auke Zijlstra
    Partij voor de Vrijheid
    Far right
    Portugal
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    João Ferreira
    Partido Comunista Português
    Far left
    Marisa Matias
    Bloco de Esquerda
    Far left
    Alda Sousa
    Bloco de Esquerda
    Far left
    Inês Cristina Zuber
    Partido Comunista Português
    Far left
    Spain
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Willy Meyer
    Izquierda Unida
    Left-wing
    United Kingdom
    Name
    Party
    Ideology
    Comments
    Andrew Brons
    British Democratic Party
    Far right
    Nick Griffin
    BNP
    Far right
    Mike Nattrass
    Independence from Europe
    Eurosceptic
  3. Emil Borcean
    30 aprilie 2014

    In lista de mai sus apare (evident) si Cristina Zuber, comunista portugheza autoare a raportului omonim care, din fericire, nu a fost adoptat de parlamentul UE.

  4. pista laszlo
    30 aprilie 2014

    Profilul complet al lui Florian Gabriel (pe blogul sau):

    Il asteapta pe soldatul rus Eliberator https://www.blogger.com/profile/18367290956171001514

    Ce nu stie el este ca poza e retusata, pentru ca in original soldatul care se catara in spatele celui care punea drapelul sovietic pe Reidchstag avea cate un ceas pe fiecare mana, adica era un talhar ordinar. Ulterior propaganda a retusat poza, devenita un icon al sec XX.
    Iata originalul inainte ca propaganda sa stearga unul dintre ceasuri.

  5. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    Lucian Sarbu, membru in „Biroul executiv central” al PAS, „comunicare, relația cu mass-media, cultură”, pare suparat, dar nu reusesc sa inteleg de ce, sau cum de are impresia ca l-a acuzat cineva ca e Platit de Putin. E neinteresant daca e platit sau nu de Putin, mai important e ca Putin se bucura si e multumit de activitatea lui, si cerand desfiintarea NATO, Putin nu are cum sa fie suparat.

  6. Anca Cernea
    30 aprilie 2014

    o fi mai onorabil să faci sluj la Putin moca ?

  7. Emil Borcean
    30 aprilie 2014

    Cică Putin dă ceasuri Pobeda. Nu mai e nevoie să fie teleportate cu incantația davai ceasu!

  8. Bezmenov
    30 aprilie 2014

    Un candidat al lui Putin ar putea fi Mircea Diaconu. In afara celor prestate la ultima incercare de loviura de stat mai inainte si dupa, plus sustinerea retelelor voiculesciene, mai este prezenta lui si a sotiei in 89 alaturi de agenti ai Moskovei. Au fost in cateva puncte fierbinti inarmati pana in dinti cu kalasnicoave si gloante. Unde a facut armata sotia? In ce rol au fost delegati de Sergiu Nicolaescu? Poate aghiotantul lui Segiu Nicolaescu ar trebui intrebat serios de cei care- ar cam fi timpul – au datoria de serviciu sa se ocupe serios de agentura KGB din Romania. Poate un ochi atent prin dosarele despre 89 ar fi foarte folositor.
    De evaluat si pozitia de dinainte de 89, compromisuri, libertati, masina detinuta si avantaje…

  9. radu
    30 aprilie 2014

    Frumos articol. Tot nu stiam cu cine sa votez, asa ca voi vota cu PAS! Tineti-o tot asa, baieti. Contrapropaganda e tot propaganda.

  10. Vlad M.
    30 aprilie 2014

    Foarte bine, Radu. ???? Mi se pare firesc ca mankurtii sa voteze alti mankurti. Sanatate!

  11. Mihaela Bărbuş
    30 aprilie 2014

    Ce usor e sa fii votant PAS! Nu iti bati capul cu deciziile, le iei de-a gata de la Daniel Iancu si Racanel. „Servim Rusia ortodoxă, servim umanitatea, chiar dacă e făcută cu tancuri și mitraliere”. Rusia va aduce României „pâine și bomboane“.
    http://www.romanialibera.ro/sp…..eei-333254

  12. Vlad M.
    30 aprilie 2014

    Este usor, da. Minte ioc, tupeu maxim.

  13. Bogdan Calehari
    30 aprilie 2014

    Alternativa socialista are si marele avantaj ca odata ajunsa la putere, dupa cum bine stim, sa nu mai ofere nimanui alta alternativa. E o problema ce tine de „democratia populara”, eufemism ce mascheaza lipsa totala a democratiei. Sistemul capitalist nu este un sistem bun, si asta pentru ca in orice sistem capitalist exista cel putin un partid comunist. Un sistem foarte bun este in schimb sistemul comunist, si asta pentru ca niciodata un astfel de sistem nu a permis existenta vreunui partid capitalist. Prin urmare, „rotitele” nu erau puse niciodata in incurcatura – eu cu cine votez? – si nu-si faceau griji atunci cand se apropia ziua alegerilor. Am spus „rotite” si n-am spus „oameni” pentru ca mi-am adus aminte de urarea lui Stalin, urare facuta la unul dintre congresele Partidului; suna cam asa: „Ridic paharul si beau in cinstea acelor oameni simpli, acelor rotite care fac sa functioneze marea masinarie a Statului”.

  14. John Galt
    30 aprilie 2014

    Casa aia unde isi fac baietii „intalnirile conspirative” nu e cumva pe lista imobilelor nationalizate de comunisti? Am asa o senzatie ca neam de neamul lor nu a vazut asa decoratiuni interioare, nu pareau foarte obisnuiti cu tavanul inalt, nu par a realiza nici de ce au vrut unii oameni sa puna acel stucco veneziano pe pereti. La un moment dat am avut senzatia ca ma uit la o intalnire a bolsevicilor lui Lenin bucurosi ca au pus mana pe Palatul de iarnă din Sankt Petersburg, unde printre altele si-au instalat sediul primului Guvern Provizoriu Rus. ????

  15. Ray Inferno
    30 aprilie 2014

    Cred ca in articolul asta ar fi trebuit sa vorbim despre „lista extinsa” a candidatilor lui Putin. Asa pare ca ne pierdem timpul cu niste pulifrici zapaciti care probabil nu vor lua nici voturile proprii la europarlamentare.

    Alti candidati de baza ai lui Putin la aceste alegeri sunt Iulian Capsali, candidat independent si Norica Nicoali, candidata pe listele PNL.

  16. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    Marina Stefan, un important nod al protestatarilor impotriva exploatarii gazelor de sist ( ex: a colaborat cu fosti securisti bulgari, parlamentari socialisti filorusi si ongisti eco-isterici, care a dus la interzicerea exploatarii in bulgaria- deci continua dependenta toatala a bulgariei de gazul lui putin. mai multe detalii despre MS si colaborarea (constienta/inconstienta)cu filorusi si agenti gazprom, aici) este aliata si cu PAS (PCR)

    Declaratia Europa Fara Fracturare: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203116750871294&set=a.10203075659564037.1073741875.1582343439&type=3&theater sau https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t31.0-8/10353235_10203121054218875_7587626664939112584_o.jpg (pisla marcela, imagine, este membra PCR PAS.

  17. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    Organizația PUMN, parte a Partidului Alternativa Socialistă, organizează anul acesta prima ediție a Taberei de Vară „Carlo Rosselli” care va avea loc în zilele de 15, 16 și 17 august la Satul de vacanţă Olchim, la 5 km de Râmnicu Vâlcea, pe Valea Oltului. Tabăra are ca scop să reunească tineri din toată țara care doresc să participe activ la reformarea societății românești pornind de la valori precum toleranța, egalitatea, non-discriminarea, libertatea de expresie și justiția socială. Acest eveniment vine în întâmpinarea unui trend ascendent ce poate fi identificat la nivel social și care se referă la ascensiunea unor practici xenofobe și a unui discurs care instigă la ură socială. De aici și asocierea cu figura emblematică a lui Carlo Rosselli, unul din cei mai mari luptători împotriva fascismului european în perioada interbelică.

    În cele trei zile vor avea loc diverse activități menite să provoace tinerii la discutarea problemelor societății românești şi globale care generează aceste atitudini, cum ar fi injustiția socială, efectul crizei economice și lipsa locurilor de muncă, problema minorităților, discriminarea de gen sau contextul european și internațional în care se încadrează România. Totodată, participanții se vor putea implica activ în elaborarea unei strategii de acțiune la nivel local dar și în constituirea unei rețele care să își desfășoare activitatea în mod coerent la nivelul întregii societăți românești.

    Poate participa orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani care trimite o aplicație până pe data de 6 august la adresa pumn2014@outlook.com. Aplicația constă în redactarea unei scrisori de intenție de maxim o pagină care să conțină motivele pentru care respectiva persoană dorește să participe și care crede că sunt caracteristicile care o recomandă, precum un CV sau câteva date personale în corpul email-ului precum nume, prenume, vârsta, ocupația, ultima școală absolvită și locul de proveniență. Selecția se va face în momentul în care numărul de candidați va depăși capacitatea hotelului, iar aceasta va ține cont în egală măsură de scrisoarea de intenție, repartizarea pe județe, și egalitatea de gen. Taxa de participare va fi de 150 lei, și va acoperi cazarea și masa pe durata celor trei zile.

    Programul Tabăra de vară „Carlo Rosselli”:

    14 august
    – 12:00-20:00 – Sosirea participanților
    – 21:00 – Cina

    15 august
    – 9:00 – Micul Dejun
    – 10:00-13:00 – Activitatea 1
    – 13:00-14:00 – Prânzul
    – 14:00-17:00 – Activitatea 2
    – 17:00-20:00 – Program de voie/discuții informale
    – 20:00 – Cina

    16 august
    – 9:00 – Micul Dejun
    – 10:00-13:00 – Activitatea 3
    – 13:00-14:00 – Prânzul
    – 14:00-17:00 – Activitatea 4
    – 17:00-20:00 – Program de voie/discuții informale
    – 20:00 – Cina

    17 august
    – 9:00 – Micul Dejun
    – 10:00-13:00 – Follow up
    – 13:00-14:00 – Prânzul
    – 14:00 – plecarea

    Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați pe adresa pumn2014@outlook.com.
    Vă așteptam în număr cât mai mare!!!

    http://organizatiapumn.blogspo…..selli.html

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100008194962333&fref=ts

    https://www.facebook.com/pages/Centrul-de-Studii-in-Idei-Politice-CeSIP/100378886685909?ref=profile

  18. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    ”Liderul Partidului Alianţa Socialistă,
    Constantin Rotaru, şi-a depus,
    marţi, candidatura pentru funcţia
    de preşedinte al ţării. Imagini de la
    Biroul Electoral Central, transmise în
    direct pe TVR News.
    Declaraţii Constantin Rotaru:
    Spre deosebire de toţi candidaţii
    pe care i-aţi văzut până astăzi,
    care au afirmat că în timpul
    mandatului lor vor face tot ce le
    stă în putinţă pentru a modifica
    Constituţia pe motiv că
    preşedintele nu îşi are bine
    clarificate atribuţiile, eu afirm
    foarte clar că atribuţiile
    preşedintelui sunt mai mult
    decât explicit şi cuprinzătoare în
    art. 80 din Constituţie
    Ce nu au înţeles foştii preşedinţi
    ai României din ultimii 20 de ani
    şi ce nu înţeleg actualii candidaţi
    este că acest articol are legătură
    interdependentă cu toate
    articolele din Constituţie
    În România, astăzi, nu există
    democraţie. Faptul că avem
    posibilitatea cu toţii să alegem
    nu este de ajuns. Trebuie ca
    poporul român să aibă
    posibilitatea să îl şi dea jos pe cel
    pe care l-a ales în condiţiile în
    care nu îşi îndeplineşte atribuţiile
    Sunt foarte multe lucruri care
    sunt prevăzute în Constituţie.
    Constituţia se doreşte modificată
    din cu totul şi cu totul alte
    motive
    235-268.000 de semnături
    Avem 25 de ani de guvernare
    duşmănoasă la adresa întregului
    popor. Avem o justiţie complice
    la tot ce s-a întâmplat rău
    Românei în ultimii 25 de ani.”

    m.stiri.tvr.ro/article/50381

  19. Costin Andrieş
    30 aprilie 2014

    Florian Liviu (Partidul Alianta Socialista):

    Ieri, 09.10.2014, a avut loc la Galeria Tranzit.ro dezbaterea inițiată de grupul Critic Atac și intitulată Somație. Discuția moderată de Costi Rogozanu și-a propus să aducă pe agenda candidaților la președenție teme provenind din zona de stânga a gândirii politice, pe care aceștia preferă să le tracă sub tăcere sau să le expedieze rapid sau să le deturneze printr-o interpretare de dreapta.
    Cei prezenți au propus candidaților la președenție probleme variate de la starea precară a țăranului și a mediului rural până la impozitul progresiv. Publicul compus eminamente din intelectuali și universitari a pus un accent deosebit pe probleme specifice acestui grup social. Am reținut faptul că unul sau doi vorbitori au subliniat lipsa crasă de drepturi sindicale cu care se confruntă angajații multinaționalelor ce activează în România.
    La dezbatere a participat și Constantin Rotaru, candidatul PAS la alegerile prezidențiale, care a reliefat încă o dată aderența sa fermă la ideea impozitului progresiv. În plus și-a exprimat opțiunea pentru o societate a șanselor egale în care învățământul de toate gradele și sănătatea să fie gratuite.
    Este meritoriu efortul grupului CA de a organiza astfel de acțiuni, care chiar dacă nu au o eficiență practică imediată permit activiștilor de stânga să se cunoască între ei și să-și consolideze legăturile.Cu toate astea nu pot să nu remarc atmosfera de serată burgheză și aerul intelectualist care însoțesc aceste manifestări precum și jena de a aborda lucrurile în spirit radical.

  20. DanC
    30 aprilie 2014

    @Costin #19:
    Ha ha ha!!! ???? Pai Florian Liviu e un irecuperabil, stiu ca batea campii in mod frecvent pe la Spanaci. Mai vad si alti aurolaci pe-acolo – spune cu cine te-nfratesti ca sa-ti spun cine esti.
    Fain, revolutionarii astia mioritici n-au reusit sa umple nici macar o sala.
    Prosti da’ putini = irelevanti si ridicoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian