Going Galt e o expresie încetățenită de scriitoarea Ayn Rand, care înseamnă (printre altele) a te revolta împotriva vinilor imaginare pe care ți le impută alții.
Comentariul care urmează îi aparține lui John Galt, un cititor și oaspete vechi al ILD. Îi mulțumim.
Mă uit la războiul pornit ca la comandă de „marii dizidenți” anticomuniști Dorin Tudoran, Florin Iaru, Liviu Antonesei ș.a.m.d. împotriva celor de la ILD. Ce uită respectivii e faptul următor: nu e suficient să faci greva foamei 40 de zile ca să fii dizident sau să-ți dai demisia din partid după ce ai beneficiat zeci de ani de diverse avantaje, la fel cum nu e suficient să fii împotriva regimului, împotriva lui Ceaușescu, ca acum să spui că ești mare rivoluționar și să te consideri „de dreapta”. E nevoie de mai mult. O grămadă de fasciști au fost arestați pe vremea regelui pentru că erau împotriva regimului, însă lucrul ăsta nu i-a facut mai puțin socialiști. Din contra, unii au rămas socialiști până la moarte, n-au înțeles nici după 40 de ani de ce leftismul nu este ok.
Fix la fel sunt și dizidenții lui pește de acum: ei protestau împotriva lui Ceausescu, nu împotriva socialismului. Nu le convenea regimul, nu doctrina. Cu doctrina erau de acord, dovadă că inclusiv azi repetă cam toate plăcile stângii de pe glob, habar nu au ce e morala, etica, dreptatea, justiția chiar. Dizidența lor e ca dizidența lui Bakunin sau Naciaev față de Internaționala Socialistă. Sunt ca menșevicii eliminați și băgați prin pușcării de Lenin, doar pentru că lui nu îi convenea dizidența din propriul partid. Însă, la fel ca în cazul fasciștilor, tot de stânga se considerau și ei. La fel cum d’alde Antonesei sau Tudoran se consideră ‘mari intelectuali de stânga’ azi (doar că ei mai vor să primească și un premiu pe chestia asta).
Nici nu e de mirare că după 89 absolut toți au ajuns direct in brațele stângii internaționale ce le-a oferit casă, masă și vreun post călduț pe undeva. Nu e de mirare că mai toți propagă acum fix același relativism moral, aceleași teze progresiste. Nu mă mir deloc că îi văd prin studiourile Antenei 3 încercând să ne explice de ce Ceaușescu era un criminal, iar Voiculescu, care vrea să pună taxe vamale de 80% eventualei concurențe de afară, nu. Era normal să se întâmple acest lucru.
Mai trist e când lucrezi 30 de ani la International Foundation for Election Systems (IFES) în Washington, însă nu ai absolut nimic de zis atunci când vine vorba de miile de secții de votare cu 270% prezență la vot. Bine că te lupți cu „dictatorul Basescu”.
Care vrea să elimine opoziția. Chestia asta numai dizidență împotriva regimului nu se cheamă că e, ci altceva…
3 Comments
Daniel Francesco
10 February 2014Liviu Antonesei a anuntat triumfator pe Facebook ca la sedinta GDS se va pune in discutie eliminara ILD de pe blogroll-ul Revistei 22. Corul de bucurosi ii cuprinde pe Vasile Ernu, Florin Iaru si pe DorinTudoran, sunt asteptati si altii.
Emil Borcean
10 February 2014Ăsta e nivelul.
John Galt
10 February 2014„E greu de ghicit dacă Partidul Mișcarea Populară va fi mormântul politic al celui mai puternic politician român post-decembrist, cum speră unii [..] Dacă, politic vorbind, Traian Băsescu va fi înmormântat singur sau alături de altcineva, doar Petrache Lupu știe, dar este incommunicado.” Dorin Tudoran, 2014.
„Dacă nu vă pocăiți, din steaua mare care vine de la Răsărit va curge mult sânge pe pământul ăsta și va fi foamete mare și multă suferință.” – Petrache Lupu, prin 1950.
Glumite sinistre si usor debile a la Tudoran. Acest Mircea Badea wanna be al intelectualitatii romanesti, ce are impresia ca merita sa primeasca vrun premiu si vro bursa in strainatate doar pentru ca a tinut o singura data 40 de zile post negru, la fel ca restul Romaniei, timp de 40 de ani. In alta ordine de idei, ma intreb cand va avea curaj sa puna in discutie subiectul fraudei de la referendum. Ca tot e membru al International Foundation for Electoral Systems, Washington, de prin 1980, unde sunt absolut sigur ca nu a zis nici pas de ce s-a intamplat la noi. Asta e un subiect tabu pentru niste idioti sinistri cum sunt ei, tac toti ca prostii in papusoi cand vine vorba de asa ceva. Pentru ca daca s-ar dovedi vro frauda generalizata si comanda politica pentru acest lucru, iar Partidul s-a supus acelei comenzi, atunci intregul Partid, conform Constitutiei, va trebui dizolvat. Pentru ca ar fi ilegitim, ilegal, si scopurile lui ar fi contrare ordinii publice si de stat. Fix aici e motivul pentru care orice partid este obligat sa aiba Comisie Etica, Disciplina, Arbitraj samd – sa traga semnale de alarma in cazul in care deciziile partidului incalca legea, integritatea. Orice membru de partid este obligat sa anunte o ilegalitate atunci cand partidul isi urmareste scopurile politice prin mijloace ilicite, interzise prin lege.
Well, se pare ca ei au uitat acest aspect. De fapt nu l-au uitat, probabil nici nu il stiau, sau il ignora intentionat, ca doar moralitatea e relativa, nu? Adevarul e asa, subiectiv, in functie de individ: sustine cauza, atunci e de bine. Nu, atunci e rau. Cam la asta se reduce toata discutia despre legitimitate in capul lor.