FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

În direct – Alegerile americane din 2 noiembrie (orele 8 – 18)

Acum e acum. Partidul Democrat a avut majoritate absolută în Congres (camera Reprezentanţilor şi Senat) pe parcursul ultimilor patru ani. În ultimii doi, odată cu schimbarea locatarului de la Casa Albă, Democraţii au deţinut puterea la modul absolut: atît legislativul cît şi executivul s-au aflat sub controlul lor. Azi, 2 noiembrie, au loc alegerile midterm – de la mijloc de mandat prezidenţial – în care electoratul american va trage linia şi va da o notă finală celor care au fost investiţi cu puterea în acest ciclu politic.

Orizontul arată sumbru pentru deţinătorii puterii. Pe fondul unei crize financiare majore şi a unei recesiuni globale, Democraţii şi administraţia Obama au debutat nestînjeniţi în 2009 cu cel mai vast program de stimulare economică de la centru: aproximativ $850 miliarde. A urmat naţionalizarea a doi din cei trei mari producători de automobile, trecerea unor sectoare majore din industriile financiare şi de servicii de sănătate sub controlul statului, sporirea impozitelor şi subvenţionarea la o scară nemaîntîlnită a clientelei politice: sindicate, guvernanţe locale obediente şi, în primul rînd, Leviatanul birocratic al guvernului federal. S-a ajuns la o performanţă unică pentru America: în timp ce rata de şomaj a rămas constant ridicată la un nivel de 10% – 9.5%, deficitul bugetar anual şi datoria naţională au explodat la respectiv $1.5 trilioane şi $13.7 trilioane, iar sectorul privat s-a împotmolit în incertitudine fiscală şi politici anti-afaceri – o slujbă la stat a devenit mai atractivă decît locul de muncă la întreprinzătorul particular: salarii mai mari, beneficii substanţial mai bune şi garanţia angajării pe viaţă. Sună familiar?

Însă exact această expansiune a statului în structura intimă a societăţii americane a provocat un recul enorm şi neaşteptat. În urmă cu doi ani, toată lumea scria epitafe pe piatra de căpătîi a conservatorismului american. Se repeta la unison: America a dat definitiv colţul la stînga. Astăzi, toată lumea este de acord că Democraţii vor suferi pierderi majore. Diferenţa de optică survenită în acest interval de timp totuşi scurt nu este deloc inexplicabilă: America a rămas în continuare o ţară în care numărul conservatorilor este de două ori mai mare decît cel al liberalilor.

Acestea fiind zise, iată cifrele esenţiale pentru alegerile de azi. Republicanii au nevoie să cîştige 39 de locuri pentru a deveni majoritari în Camera Reprezentanţilor. Analiştii şi comentatorii consideră că plusul Republican va fi mai mare, probabil de cel puţin 50. În Senat, Republicanii au nevoie de 10 locuri cîştigate pentru a obţine majoritatea. Aşteptările generale sînt mai modeste: între 7 şi 8 locuri.

Pe parcursul zilei de azi vom face actualizări constante şi vă vom prezenta ultimele ştiri şi noutăţi pe măsură ce votul este în desfăşurare: Ciprian Dănilă din Georgia, Pataphyl (Andrei R.) din New Jersey şi emil b. din Toronto vă vor ţine informaţi.

Preambulul care urmează reprezintă ştiri calde din ziua de 31 octombrie – 1 noiembrie. Începînd cu aproximativ ora 17 a României vom începe fluxul de ştiri live.

* * * * * * * * * *

NBC News bagă strîmbe | Pataphyl (Andrei R.)

Sub titlul First Thoughts: Unchanged (halal titlu!), NBC News Political Unit- Chuck Todd, Mark Murray, and Domenico Montanaro, căutînd ceva țapi ispășitori, găsesc o capră ???? , așa cum rezultă din următoarea introducere confuză:

Prea puține schimbări în poll-ul final NBC/WSJ dinaintea alegerilor de mîiine… GOP se îndreaptă spre mari cîștiguri în Cameră și Senat… Un motiv: cîștigul revine celor care gîndesc că țara merge într-o direcție greșită… Votanții, inclusiv Democrați, spun că vor mai multe schimbări de la Obama (?!?! – nota mea)… Sondajul mai sugerează că mîine va fi mai degrabă un referendum despre Pelosi decît despre Obama (iaca și capra! – nota mea)… Totuși brandul GOP este încă ferfeniță… Ultima zi a campaniei… Iar Christine O’Donnell se dă mare (în original pulls an Obama) și lansează astăzi un mesaj TV de 30 de minute.

Citez doar o parte din fragmentul otrăvit consacrat mișcării Tea Party:

…Tea Party a capturat „fervoarea” și „intensitatea” acestui sezon electoral. Conform sondajului, 28% din votanții înregistrați se identifică ca suporteri T.P. Dintre aceștia, 57% ar înlocui toți membrii Congresului dacă ar avea posibilitatea (vs. 45% din toți votanții care au aceeași părere), iar 30% spun că votul lor e de a trimite un mesaj mai degrabă decît de a alege cea mai potrivită persoană pentru funcție (comparativ cu 22% din întregul electorat). Întrebați ce fel de mesaj ar dori să transmită prin votul lor, 50% din suporterii T.P. afirmă că unul din cele mai importante două mesaje e de a reveni la principiile Constituției Statelor Unite (comparativ cu 23% din întregul electorat). Iar susținătorii Tea Party votează covîrșitor cu Republicanii: 85% preferă un Congres controlat de GOP, în timp ce doar 10% îi preferă pe Democrați (???? – n.mea). Viitoarea mare problemă pentru Boehner și McConnell: În vreme ce independenții din sondaj doresc ca partidele să lucreze împreună, Tea Party nu vor asta.


Intenții de vot: Republicanii 51%, Democrații 39%
| Pataphyl (Andrei R.)

Rassmussen, Luni 1 Noiembrie 2010

Republicanii îi conduc acum pe Democrați cu 12 puncte (procente), cifre bazate pe săptămîna încheiată Duminică 31 Octombrie. Noile sondaje Rasmussen au determinat că 51% dintre cei ce intenționează să voteze (likely voters) o vor face pentru candidadul Republican din districtul lor, iar 39% optează pentru cel Democrat. Dacă aceste rezultate se mențin, aceasta va conduce la cel mai mare număr de Republicani în Congres înregistrat vreodată începînd cu anii 1920′! Cu doar o zi înainte de alegeri, aceste noi numere reflectă o creștere în favoarea Republicanilor de la 9 puncte înregistrate în cele două săptămîni anterioare.

* * * * * * * * * *

Update: Ne-am născut între Carpaţi. Şi se vede.

Antena 3: „Statele Unite riscă să ajungă într-o situaţie economică „foarte, foarte dificilă”, dacă republicanii câştigă alegerile, a avertizat Barack Obama cu numai câteva ore înaintea alegerilor legislative de marţi. […] „Oricât de greu ar fi în acest moment, cel puţin mergem în direcţia bună.”

HotNews e perfect gri, prezinta ultimele sondaje si costurile exorbitante ale campaniei

Newsin sînt sincer îngrijoraţi: „Marţi, după alegeri, Obama află ce mai poate aplica din programul său” pentru ca „americanii merg la urne marţi pentru aşa-numitele alegeri de la jumătatea mandatului preşedintelui, când înnoiesc mare parte din Congres,fiind de aşteptat ca republicanii să preia controlul asupra Camerei Reprezentanţilor,ceea ce va face mai dificil pentru Barack Obama să-şi aplice programul propus.”
Avertizează că în Nevada „Harry Reid, va piede locul de senator de Nevada în favoarea lui Sharron Angle, favorita Tea Party, o nouă mişcare politică desprinsă din rândul conservatorilor republicani.

Money Channel începe civilizat analiza evenimentului cu „Scrutinul este privit ca adevăratul test de încredere pentru preşedintele Obama, după aproape doi ani de mandat. Analiştii americani estimează că democraţii ar putea pierde majoritatea în Congres, pe fondul rezultatelor incerte ale reformelor economice.”
Eşuează în partea a doua a articolului în analize subtile demne de Tatulici şi IRTV: „Evident, republicanii atacă şi fac mare caz de rezultatele slabe ale planului de relansare de 787 de miliarde” si „Rivalii preşedintelui atacă şi legea pentru care Obama s-a bătut atât de mult: reforma din sănătate, despre care spun că este costisitoare şi complicată şi din care americanii de rând nu înţeleg mare lucru.”

Adevarul are stiri externe din Germania, Marea Britanie, Franta, Ucraina, China, etc. Asteptam trezirea corespondentului pe Americi.

TVR, surprinzator (?), echilibrat: „Scrutinul este privit de observatori ca un referendum asupra politicii duse de administraţia democrată a lui Barack Obama la exact doi ani de la succesul acestuia în cursa pentru Casa Alba.”

Tea Party nu l-a convins nici pe corespondentul EVZ: „El nu exclude posibilitatea ca Tea Party, mişcarea care înglobează nemulţumirea maselor faţă de politicile economice promovate de administraţia democrată, să aibă o existenţă efemeră, atâta timp cât durează şi criza economică. ”
Rezultatul analizei: „Opiniile printre cetăţenii de rând sunt împărţite”

Romania Libera ia premiul pentru ficţiune politică:
„Oricare ar fi amploarea unei eventuale victorii, republicanii vor trebui probabil să stea alături de aleşii Tea Party, o mişcare politică ultra-conservatoare născută în 2009. […] Aflat în linie dreaptă în campania electorală, Obama a trebuit să facă faţă şi ameninţării teroriste după descoperirea coletelor suspecte din avioanele cu destinaţia SUA. […] Obama a recunoscut că impopularitatea actuală a democraţilor se datorează crizei economice şi şomajului […] Curentul popular împotriva sistemului politic american a adus în prim-planul campaniei electorale americane candidaţi neobişnuiţi, de la pasionaţi de uniforme naziste la foste vrăjitoare care cred că şoarecii pot avea creier de om.”

jurnaltv.md scurt şi la obiect:
„Unele sondaje indică posibilitatea pierderii acestei majorităţi. Potrivit lor, 49 la sută dintre americanii cu drept de vot ar prefera ca republicanii să controleze Congresul american, faţă de 43 la sută care îi preferă pe democraţi.”

7:00 | Ciprian Dănilă
A început votarea în Georgia, Indiana, Kentucky, South Carolina, Vermont şi Virginia.

7:30 | Ciprian Dănilă
Urmează Ohio, West Virginia şi North Carolina.

8:00 | Ciprian Dănilă
Alabama, Connecticut, Delaware, Florida, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, New Hampshire, New Jersey, Oklahoma, Pennsylvania şi Tennessee.

8:30 | Ciprian Dănilă
Arkansas intră în cursă.

9:00 | Ciprian Dănilă
Colorado, Kansas, Louisiana, Michigan, Minnesota, Nebraska, New Mexico, New York, North Dakota, Rhode Island, South Dakota, Texas, Wisconsin şi Wyoming îşi deschid urnele.

10:00 | Ciprian Dănilă
De acum se votează în Arizona, Iowa, Montana, Nevada şi Utah.

11:00 | Ciprian Dănilă
Intră în cursă şi ultimele state:California, Idaho, Oregon şi Washington. Preşedintele Obama va susţine o conferinţa de presă mâine la 1:00 pm. Michelle Malkin se întreabă cât vor investi democraţii în mită electorală  astăzi:
How much “walking around money” will Dems spend today?

11:51 California | emil b.
Firma Field Poll estimează că participarea la urne în California va fi mai scăzută decît în ciclurile electorale anterioare: 55% din numarul votanţilor înregistraţi şi 40.6% din numărul cetăţenilor adulţi cu drept de vot. Tradiţional, o prezenţă la urne mai redusă îi favorizează pe Republicani. Rămîne de văzut în ce măsură această tradiţie mai înseamnă ceva. În California, cursa pentru Senat se dă între Barbara Boxer (D) şi Carly Fiorina (R). Boxer avea ieri un uşor avans în sondaje.

12:47 Illinois | Ciprian Dănila

În cursa senatorială  pentru locul lăsat vacant de preşedintele Obama, Republicanul Kirk conduce în ultimele sondaje în faţa Democratului Giannoulias cu un procent aflat în marja de  eroare.
Illinois Senate – Giannoulias vs. Kirk
Democraţii aruncă în luptă $1.000.000 cash, sperând să salveze ce se mai poate. Chiar cu preţul cumpărării voturilor.
Illinois Hardball Politics: „Democrats Are Prepared to Steal This Election”

12:55 Virginia | emil b.
Impresii ale unui alegător din Virginia, dintr-un email adresat către National Review Online:

Kathryn, am votat pentru Patrick Murphy (R, candidat la Camera Reprezentanţilor) şi sînt încurajată de ceea ce am văzut la staţia de votare. Cozile erau mai lungi decît în 2008. Am auzit o femeie în vîrstă refuzînd ferm să primească literatură electorală de la unul din voluntarii lui Moran (Jim Moran, candidat Democrat la Camera Reprezentanţilor). Apoi am auzit un bărbat spunindu-i unui lucrător la staţia de votare că nu votase de 40 de ani, deoarece pentru el toţi (politicienii) sînt demni de dispreţ… Dar cel mai dulce moment s-a petrecut cînd un bun prieten al meu din Alexandria m-a sunat să-mi spună că, pentru prima oară în viaţa lui, a votat un Republican. Încă nu apucase să îi spună şi nevestei…

13:08 Nevada | Pataphyl (Andrei R.)
Nevada: „Angle Confident and Defiant”
E titlul unui articol din ediția online Time

Pentru o seară – deseară – ceea ce se întîmplă în Vegas nu va rămîne în Vegas.
Vestea victoriei lui Sharron Angle asupra lui Harry Reid va fi auzită departe de limitele orașului și departe de Nevada. Va fi auzită în toată țara și va fi atent urmărită pe Pennsylvania Avenue.
Sharron Angle a fost cea cu care Harry Reid a dorit să se confrunte, dar s-a dovedit a fi mult peste așteptările lui. Rezistența și vioiciunea acestei bunicuțe din Reno este o motivație pentru candidații grassroots (Tea Party, n. mea) din toată America și o dovadă că establishment-ul nu este atotputernic.
Sharron a fost ținta numărul 1 a Democraților și Harry Reid a revărsat vreme de luni de zile atacuri peste atacuri. Dar cu cît a atacat mai mult, cu atît sprijinul acordat ei a crescut.
Ajunsă în Ziua Alegerilor, Sharron a încheiat puternic și a atins vîrful în sondaje la momentul potrivit. Acum conduce în toate cele mai recente 8 sondaje dedicate acestei competiții.
Deseară ea va deveni prima femeie din istorie care devine Senator de Nevada.
Contrar tuturor pronosticurilor, va fi înfrînt pe cel considerat a fi mîna dreaptă a Președintelui Obama. Instantaneu, devine simbolul dezaprobării Americii față de Președintele Obama și un avertisment pentru fiecare membru al Senatului Statelor Unite să nu mai fie de partea dorințelor lui Obama împotriva dorințelor propriilor alegători.

Citatul campaniei, semnalat ieri de Jonathan Karl în intervenția sa pe ABC News:
“Sînt doi oameni în lume pe care-i urăsc. Ok? E tipul care mi-a călcat cîinele căzut într-un canal cînd eram în armată și Harry Reid.”
– alegător din Nevada vorbindu-i lui Sharron Angle

Articolul în original

14:26 California | emil b.
Buletinul de vot din California conţine şi o rubrică pentru Proposition 19, referendumul local în urma căruia se va decide dacă posesia şi consumul de marijuana vor fi decriminalizate. Campania pentru a primit recent un milion de dolari de la filantropul George Soros. Campania opusă este optimistă. Cele mai recente sondaje de opinie indică eşecul acestui referendum: 51% NU – 44% DA în sondajul efectuat de Public Policy Polling şi 47% NU – 29% DA conform celor de la Tulchin Research. Bloggerul Dennis Romero de la Los Angeles Times are un sfat: „Fumători de marijuana, lăsaţi iarba azi şi mergeţi la vot.”

15:14 | emil b.
Într-o serie de curse pentru Senat, locuri în prezent ocupate de Republicani au mari şanse de a fi ocupate de alţi contra-candidaţi Republicani. Ceea ce este interesant e faptul că noi-veniţii sînt mai conservatori decît cei pe care este posibil să îi înlocuiască. O primă consecinţă va fi polarizarea şi mai mare a Congresului. Această infuzie de conservatori ar putea da bătăi de cap şi conducerii partidului Republican. Printre alţii, este vorba de Marco Rubio în Florida, Roy Blunt în Missouri şi Rob Portman în Ohio.
Winning Senate Republicans in Open Seats are More Conservative than Departing Incumbents

16:03 Nevada | emil b.
Conform unor emailuri obţinute de National Review Online, conducerea cazinoului Harrah a exercitat presiuni asupra angajaţilor în favoarea lui Harry Reid, senatorul Democrat al statului Nevada. Un membru al campaniei Reid a contactat conducerea cazinoului, cerînd o implicare directă pentru asigurarea voturilor pro-Reid din partea angajaţilor. Au fost trimise emailuri interne de la conducere către angajaţi, în care Marybel Batjer – vice-preşedinte al diviziei de relaţii publice şi comunicaţii – se lamenta către colegi şi subordonaţi: „Ce tragedie ar fi pentru industria noastră să ne trezim pe 3 noiembrie şi să aflăm de înfrîngerea lui Harry Reid”. Au fost întocmite liste cu angajaţii care nu au votat, iar supervizorilor li s-a cerut să explice de ce subalternii nu au votat în avans pentru Reid.
Harrah’s Bosses Put Squeeze on Employees to Vote in Pro-Reid Effort

16:51 Colorado | emil b.
Dintre alegătorii cu afiliere politică înregistrată, circa 74 de mii mai mulţi Republicani s-au prezentat la urne faţă de suporterii Democraţilor. Cifre de azi de la prînz:
Republicani – 493.399
Democraţi – 419.444
Independenţi – 291.152

16:55 This Is America, Stupid! | Pataphyl (Andrei R.)

Un articol de excepție acris azi de Kyle-Anne Shiver în American Thinker:

This Is America, Stupid!

unde se argumentează clar însemnătatea alegerilor de azi, din perspectiva membrilor și simpatizanților mișcării Tea Party. Din păcate, timpul nu-mi permite să traduc, citez doar finalul:

I’ve spent a great amount of time over the past year among Tea Party activists, interviewing many. I’ve talked to Americans from different regions of the country, old and young, rich and poor, black and white, union and non-union. To be sure, there is among Tea Partiers a mountain of economic angst and disgust for both parties’ profligate ways.

But the real glue that holds all these disparate folks together — and the reason they will not just go away after 2010 — is bedrock respect for the U.S. Constitution.

It has not been lost on this monumental grassroots movement that lawmakers of both political parties have either ignored or defied constitutional limits on their powers for going on a century now. And for those now taking to the streets in protest, citizen revolution against growing tyranny is the primary driver of disgust.

When a United States congressman who has sworn to uphold, protect, and defend our Constitution is so smug (v.#1) that he can face a constituent and declare that „the federal government can do most anything it wants in this country,” he has already proclaimed himself a traitor waiting for his due. When a Speaker of the people’s House of Representatives mocks (v.#2) a reporter’s question about the constitutionality of the health care bill she just railroaded through, asking „Are you serious?,” she has already broken her own oath. When a president does not ask whether a power can be found within the U.S. Constitution, but rather steams ahead with nothing more than a might-makes-right, Yes-We-Can attitude, he has already trashed his own office in the sight of the people.

So as ballots are counted this week and every pundit goes into overdrive trying to pin the whole Democrat rousting on the economy, let me be perfectly clear in advance.

This is America, honey! And it’s not just the economy.

It’s the Constitution, stupid.

Lawmakers, judges, bureaucrats, and even presidents ignore it to their grave peril.

#1. PETE STARK: – The Federal Government can do most anything in this country –

#2. Pelosi Scoffs When Asked Where Constitution Authorizes Ordering Americans To Buy Health Insurance

5:26 Delaware | Ciprian Dănila  Echipele de campanie ale democraţilor din Delaware şi Connecticut sunt în stare de panică: numărul de alegători prezenţi la urne din districtele majoritar democrate sunt sub aşteptări. Bineînţeles, de vină nu sunt catastrofalele politici socialiste ale administraţiei Obama, ci huliganii care o susţin pe Christine O’Donnell.

https://michellemalkin.com/2010/11/02/coons-campaign-those-damned-cheering-odonnell-thugs-are-scaring-voters-away/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

14 Comments

  1. Paul
    2 November 2010

    Un articol aparut ieri pe Christianity Today: We Must Not Despair, legat de participarea crestinilor in viata politica. Mi-a atras atentia afirmatia urmatoare: „What’s more, prominent Christian leaders are telling us to take a sabbatical from politics—a seductively appealing message for so many fatigued by our 30-year-long uphill struggle”. Lucrul acesta ma face sa ma gandesc la defetismul crestinilor din Europa (de vest) cand vine vorba de actiuni publice (politice). Sper sa nu-i apuce si pe americani aceeasi stare…

  2. George Daniel
    2 November 2010

    Octavian Manea – singurul jurnalist de centru-dreapta de la Adevarul. In rest, nimic despre alegeri pe prima pagina a site-ului. Doar un material despre Berlusconi care spune ca ii plac femeile ???? Ceea ce nu e chiar un lucru rau :))

    http://www.adevarul.ro/interna…..63835.html

  3. Liviu Crăciun
    2 November 2010

    George Daniel
    a aparut la 14:00; au pierdut matineul ????

  4. dr pepper
    2 November 2010

    apropos de Update:

    Ne-am născut între Carpaţi. Şi se vede.

    acum carpatii sunt in europa.
    Tea Party Movement Is Europe’s Latest Anti-American Bogeyman
    Tipic europeano-socialist.
    Pe vremea comunistilor declarati traiam in foamete, frig si intuneric dar eram bombardati zilnic cu stiri despre inegalitatea sistemului putred capitalist.
    Acum, Europa este revoltata de „extremismul” tea party in timp ce in Grecia explodeaza bombe, in Franta si Germania sunt lupte de strada intre manifestanti si politie samd.
    tipic.

  5. George Daniel
    2 November 2010

    Liviu, cred ca au prins matineul de la New York ????

  6. Liviu Crăciun
    2 November 2010

    un scurt comentariu electoral din partea guvernatorului Schwarzenegger (R)
    http://www.youtube.com/watch?v=0oTuiQIKDek

  7. Adi
    2 November 2010

    In „Republica Populara” Ann Arbor, Michigan prezentza la voturi e mica (comparand cu alegerile pezidentiale din ’08) conform articolului:
    http://www.annarbor.com/news/v…..ots-today/
    sperand astfel ca mai multzi zomby se vor prezenta la vot.

  8. Pataphyl (Andrei R.)
    2 November 2010

    Liviu ???? ???? ????

    Ciprian:

    Illinois e un stat cu mare încărcătură simbolică – statul unde-a fost Obama senator (cam la fără frecvență, da’ t(r)otuși… ???? ) și statul ex(croc)-guvernatorului Rod Blagojevich, dat afară în unanimitate (59/0) din funcție pe 29 ianuarie 2009. La alegerile Gubernatoriale, candidatul Republican Bill Brady stă ceva mai bine decît Kirk la Senat, adică conduce cu puțin peste 5 puncte, deci în afara marjei de eroare.

    Un alt stat-cheie e Ohio, unde situația nu-i rea deloc: John Kasich (R) conduce la mustață, dar la Senat Rob Portman are peste 18 puncte avans! Există (să-i zicem) superstiția că nimeni nu poate cîștiga Casa Albă fără să cîștige Ohio! (Asta explică multiplele vizite ale lui Hussein și ale Marxellei la fața locului).

  9. Pataphyl (Andrei R.)
    2 November 2010

    P.S. Uitasem un amănunt picant despre alegerile din Nevada: e foarte posibil ca la noapte să fie jale mare în familia Reid: Rory Reid (fiul lui Harry) candidează cu deplin insucces la postul de Guvernator, cele mai optimiste (pentru el) sondaje îl plasează cu 17% în urma Republicanului Brian Sandoval ????

  10. Pataphyl (Andrei R.)
    2 November 2010

    Obama calls Vegas for Reid

    President Obama called in to a Las Vegas radio station on Tuesday to throw more support behind his beleaguered Senate majority leader, Harry Reid.

    “We know if people who voted in 2008 turn out in 2010, Harry will win,” he said. „If they don’t, Harry is going to lose.”

    “Harry Reid has been my partner in making sure that we are creating jobs in Las Vegas,” Obama said in a 5-minute interview. “We have made progress all across the board, but this is all at risk if people don’t show up to vote for Harry Reid.”

    Obama conceded that Reid’s race against his opponent, Sharron Angle, is “neck-to-neck,” and he pleaded to listeners to help save his “strong partner.”

    “If I don’t have Harry Reid in the U.S. Senate, it’s going to be hard to keep making improvements,” he said.

    Obama argued his case to the Latino community specifically, calling their votes “crucial.” He acknowledged the prevalence of an anti-immigrant sentiment and tried to reassure listeners that Reid has “consistently supported the Latino community.”

    P.S. Mi-a plăcut folosirea cuvîntului „crucial” (în loc de „semi-lunatic”, de pildă) de către Hussein ????

  11. Pataphyl (Andrei R.)
    2 November 2010

    emil, în legătură cu update-ul de la 16:03, e util să reamintesc că pe 24 iulie, Harry Reid l-a convins pe primarul („nonpartizan”) al Las Vegas-ului să-l sprijine pentru realegere. Uite un link:

    Las Vegas Mayor Oscar Goodman endorses Harry Reid for Senate

    Oare să fie vreo legătură cu povestea cu Harrah? :mrgreen:

  12. Cristina R.
    2 November 2010

    Multzam frumos echipei care a actualizat stirile despre alegeri.
    Eu m-am dus la culcare catranita dupa ce am aflat ca Barney Frank si-a recistigat scaunul .
    Nu mai rezistam, cu toate tigarile.
    Dimineata am aflat ca Reid a reusit sa-si mentina sezutul la caldura postului din Senat.
    La slujba internetul a fost „down” toata ziua–se glumea despre o „vasta conspiratie a leftistilor ca sa ne impiedice sa comunicam intre noi si, mai ales, sa ascultam analiza lui Rush”.

    Ce se arata acum e o victorie uriasa pentru fortele conservatoare/constitutionaliste, cu toate pierderile din Nevada, Delaware, Connecticut, New York si California. Republicanii au cistigat masiv in Casa Delegatilor si la nivel local: posturi de guvernatori, de senatori si delegati in camerele congresionale locale.

    Doua victorii conservatoare interesante in Oklahoma:

    http://theblogprof.blogspot.co…..using.html

    Ramura judiciara a puterii nu poate folosi legi internationale, extranee Constitutiei SUA–advocate de stingisti ca Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Suprema a SUA–pentru adjudecarea cazurilor din SUA si nici, logic, legea extranee a shariei islamice.
    E un inceput superb, curajos, un pre-emptive strike din partea Oklahomei. Stati pe receptie: mult mai multe state vor adopta pozitia Oklahomei.

    In Iowa:

    http://www.desmoinesregister.c…..e-justices

    In Iowa, magistratii care au votat sa permita casatoriile homosexuale, impotriva majoritatii cetatenilor statului, au fost trimisi la pasune/sfera privata. Au incalcat un pricipiu fundamental al jurisprudentei SUA: magistratii interpreteaza legea facuta de reprezentantii cetatenilor; ei nu o fac legea, asa cum au incercat tipii, numiti „activist judges”, care nu iau decizii bazate pe lege si regula „precedentului”, ci incearca sa modifice legea la stinga neo-comunista/multiculti.
    Asta se numeste „legislating from the bench”, adica legislatie promulgata de magistrati, nu de cetateni prin reprezentantii lor din Congres.

  13. Cristina R.
    2 November 2010

    Multzam frumos echipei care a actualizat stirile despre alegeri.
    Eu m-am dus la culcare catranita dupa ce am aflat ca Barney Frank si-a recistigat scaunul .
    Nu mai rezistam, cu toate tigarile.
    Dimineata am aflat ca Reid a reusit sa-si mentina sezutul la caldura postului din Senat.
    La slujba internetul a fost „down” toata ziua–se glumea despre o „vasta conspiratie a leftistilor ca sa ne impiedice sa comunicam intre noi si, mai ales, sa ascultam analiza lui Rush”.

    Ce se arata acum e o victorie uriasa pentru fortele conservatoare/constitutionaliste, cu toate pierderile din Nevada, Delaware, Connecticut, New York si California. Republicanii au cistigat masiv in Casa Delegatilor si la nivel local: posturi de guvernatori, de senatori si delegati in camerele congresionale locale.

    Doua victorii conservatoare interesante in Oklahoma:

    http://theblogprof.blogspot.co…..using.html

    Ramura judiciara a puterii nu poate folosi legi internationale, extranee Constitutiei SUA–advocate de stingisti ca Ruth Bader Ginsburg de la Curtea Suprema a SUA–pentru adjudecarea cazurilor din SUA si nici, logic, legea extranee a shariei islamice.
    E un inceput superb, curajos, un pre-emptive strike din partea Oklahomei. Stati pe receptie: mult mai multe state vor adopta pozitia Oklahomei.

    In Iowa:

    http://www.desmoinesregister.c…..e-justices

    In Iowa, magistratii care au votat sa permita casatoriile homosexuale, impotriva majoritatii cetatenilor statului, au fost trimisi la pasune/sfera privata. Au incalcat un pricipiu fundamental al jurisprudentei SUA: magistratii interpreteaza legea facuta de reprezentantii cetatenilor; ei nu o fac legea, asa cum au incercat tipii, numiti „activist judges”, care nu iau decizii bazate pe lege si regula „precedentului”, ci incearca sa modifice legea la stinga neo-comunista/multiculti.
    Asta se numeste „legislating from the bench”, adica legislatie promulgata de magistrati, nu de cetateni prin reprezentantii lor din Congres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *