FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

O veste bună, o veste proastă și încă o veste bună

Aveți emoții? Nu are rost. Guvernul Ungureanu va trece astăzi în Parlament în ciuda retoricii revoluționare a liderului penelist și a guriștilor de la mogulizatoare. Minoritățile vor vota noul guvern din considerentele clasice: stabilitate și … stabilitate. Mai mult, în discursul său de la tribuna Parlamentului, MRU a arătat că din luna mai ar putea crește veniturile bugetarilor, adică exact ceea ce ceruse grupul minoritățilol încă de dimineață. Pe lângă concesiile făcute grupului minorităților și aliaților de la guvernare (UNPR și UDMR), MRU a arătat clar că noul guvern va continua linia reformistă a guvernului Boc.

Să reținem:

– Vom stabili limita deficitului bugetar de 3%

– Vom încuraja investiţiile româneşti pentru valorificarea unor pieţe din afara Europei

– Accesul pentru IMM la finanţare.

– Completarea cadrului legislativ a concurenţei.

– Deschiderea concurenţei a unor domenii monopolizate legale.

– DNA şi ANI vor fi pilonii principali ai luptei împotriva corupţiei.

-În Justiţie vom scurta durata procesului judiciar, simplificarea procesului, creşterea gradului de previzibilitate a actului justiţie

 

Asta a fost prima veste bună.

 

Și prima veste proastă

Victor Ponta ar putea fi, începând cu 2014 premierul României. Azi a devenit destul de clar că acest scenariu este tot mai posibil. Prestanța matură și responsabilă a politicianului Victor Ponta constituie în mod cert o rază de speranță pentru electoratul socialist, nemulțumit poate, de limbajul vulgar la care au apelat în ultimii ani liderii opoziției. În plus, Victor Ponta a părut astăzi că poate negocia cu el însuși renunțarea la grobianismul preluat din studiourile Antenei 3.

Dacă nu ați fost atenți, vă anunț că Victoraș i s-a adresat lui MRU de peste 10 ori cu apelativul ”Domnule prim-ministru”. Părerea mea este că Ponta a simțit potențialul electoratul imens pe care îl posedă astăzi MRU. A devenit o certitudine chiar și printre pesediști că o eventuală luptă electorală între fostul ministru de Externe și actualul lider național al somnului ar putea arunca USL în opoziție pentru o perioadă mare de timp. Să nu fiu înțeles greșit. Nu fac un elogiu al omului politic Victor Ponta ci al lui Victor Ponta de astăzi, liderul care a ales să se distanțeze de istericalele lui Crin Antonescu.

Doamnelor și domnilor, Victor Ponta: ”Dacă sînt lucruri bune pentru ţară, de ce să ne opunem? Doar de dragul de a ne opune? Dacă e bine pentru ţară, nu ne vom opune!”.

Acum înlocuiți țara cu PSD și mai citiți încă o dată. Și dumneavoastră, domnule Antonescu!

 

 

A doua veste bună

Poate nu ați înțeles foarte bine ce am scris mai sus, așa că reluăm. Victor Ponta poate fi prim-ministru începând cu 2014, dacă va fi nominalizat de președintele ales, Mihai Răzvan Ungureanu. Pentru asta, Victor Ponta trebuie să dovedească că a crescut și că nu mai este mucosul controlat de Iliescu și Năstase. Nu este prima dată în ultimele zile când Victoraș se distanțează de istericul nedormit: nu uitați povestea cu demisia parlamentarilor USL dar, mai ales, părăsirea studioului Antenei 3, când i-a lăsat pe Gîdea, Daniel Constantin (cum care Daniel Colnstantin?) și Crin Antonescu să vorbească singuri ca proștii.

Înainte de a posta am dat un F5 pe Mediafax. Crin Antonescu a convocat de urgență o ședință, la PNL, pentru 14:30. Treptat, înțelege și el că începând de luni seară a început un proces ireversibil care se va încheia cu ieșirea lui Crin Antonescu din istorie.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

4 Comments

  1. George Daniel
    9 February 2012

    Penelistii transpira la -20 de grade:
    „Unele opinii ale lui Victor Ponta s-ar putea să nu fie în concordanţă cu opinia noastră. Mi-e greu să mă refer în totalitate la discursul său”, a declarat liberalul Mihai Voicu.

    Ponta, atac la Felix:
    Atacurile la adresa Guvernului lui Mihai Răzvan Ungureanu „au mers uneori prea departe, folosindu-se cuvinte precum clone, consilieri, second-hand”, a apreciat Victor Ponta. Asta în contextul în care Dan Voiculescu a scris pe blogul personal „Traian Basescu impune astazi romanilor un nou experiment: guvernul clonelor”

    Deci da, anul asta vom rade. Ba chiar vom rade mult!

  2. Vlad M.
    9 February 2012

    Ponta i-a lasat in off-side pe psihoticii lui Crin Antonescu. Aproape ca iti vine sa zici ca mai poti discuta cu socialistii, dar nu si cu liberalii. Primii sunt tampiti, dar ultimii turbati. Pacat.

  3. Vlad M.
    9 February 2012

    Am putea interpreta astfel, dupa cum spune Liviu si mi-a trecut si mie prin cap. Mr. Ponta se construieste ca antiteza lui Antonescu la sugestia unor grei ca Nastase, tocmai pentru ca PSD are mult de pierdut prin asocierea cu un Crin Antonescu.

  4. Vlad M.
    9 February 2012

    Komunikatul lui Felix (citat Liviu Craciun):

    Ponta sustine guvernul Basescu (Mircea Badea)

    “Opozitia are 15 propuneri concrete pe care, daca le veti respecta, veti avea sprijinul nostru.”

    Discursul lui Ponta din Parlament, foarte lung, apreciativ si aspirational, a fost strabtut de la cap la coada de un ton defensiv, inferior, “apologetic”, chiar umil. Este pana la urma o dovada de coerenta din partea domnului Ponta care, acum o saptamana, aprecia activitatea SRI si SIE, le considera “independente” si opta pentru “stabilitate” si “continuitate”.

    Eu pe baietasul asta nu-l votez. Mai cinstit, mai onest si mai direct ar fi sa il votez pe Basescu. Si pe Udrea. Pe Boc si pe Tunsu’. Si daca Ponta, acest “groupie” al serviciilor secrete va ramane la pachet, integrat in USL, atunci nici partenerii sai nu vor beneficia de votul meu.

    P.S. Ceausescu a fost mic copil pe langa Basescu. Asta nu va pleca nicaieri

    Ca bine le zici, Mircica! So pe Ponta, sluga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto