FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Problema migrației ilegale către zonele mărginașe ale Indiei

Problema imigrației ilegale, imensa provocare contemporană, încă așteaptă o rezolvare, în funcție de care depinde, până la urmă, salvarea lumii civilizate. În Statele Unite, administrația Trump a început să ia măsuri și să limiteze afluxul de imigranți ilegali, cu toată împotrivirea armatei de avocați și militanți ai stângii, ai Partidului Democrat. În Europa, situația este mult mai complicată, în momentul de față întrând încă prin Spania, Grecia și Franța un număr incontrolabil de imigranți ilegali care se alătură celor câteva milioane aflați deja pe teritoriul Uniunii. Se discută izolat despre repatrierea unora dintre ei, în condițiile în care e clar că în marea lor majoritate nu pot fi integrați, se caută relocarea lor în interiorul Uniunii; în momentul de față nu există un răspuns clar, explicit, pentru problema celor care se află ilegal în Europa. Japonia, în schimb, începe să își planifice primirea unor imigranți calificați care să susțină economia ce poate avea probleme din cauza îmbătrânirii populației.

Lumea civilizată se confruntă cu o situație pentru care nu are încă o soluție universal aplicabilă. Însă, alături de Statele Unite, un alt exemplu e India, care a luat o poziție fermă împotriva celor care sunt ilegal în țară pentru a se bucura de beneficiile civilizației și bunăstării indiene.

Astfel, la sfârșitul lunii iulie s-a desfășurat în statul Assam, în nord-estul Indiei, un recensământ al populației pentru a se stabili care sunt cei care locuiesc ilegal acolo. Se suspectează că mii de imigranți s-au stabilit fără permisiunea statului indian, începând din 1971, în acea regiune, după cum au declarat autoritățile indiene. Autoritățile din Bangladeș, de unde ar fi venit cei în cauză, au negat că acest lucru ar fi adevărat – nu se știe și nu se crede să fi trecut granița ilegal atâția! Singura problemă ar fi că paza la granița dintre India și Bangladeș nu e tocmai exemplară, ba din contră…

Autoritățile indiene au dat asigurări populației că nu e vorba de o conspirație pentru a purifica zona, ci pur și simplu de o verificare ce contează exact ca un recensământ, pentru a-i înscrie în Registrul Național al Cetățenilor pe toți locuitorii țării. Se încearcă să se afle și câți au intrat în țară după 24 martie 1971, în timpul războiului de independență dus de Bangladeș împotriva Pakistanului, evident, pentru a fi expulzați. În același timp autoritățile au garantat că nu vor deschide lagăre pentru a-i interna pe cei aflați că ar fi ilegal în India, conform criteriilor anunțate.

Washington Post, într-un articol din 30 iulie, a scris că până la terminarea verificărilor populației, pe 30 septembrie, nu va fi nimeni declarat ilegal.

Numai că în 29 iulie au început deja să fie deportați primii imigranți declarați ilegali, mai precis 52 de cetățeni ai statului Bangladeș, care au fost urcați în camioane (sau în camion, nu se precizează) și trimiși urgent peste graniță, în țara de origine. Cu siguranță că vor urma și alții. Pentru a fi evitate problemele, au fost desfășurați peste 22.000 de membri ai unor organizații paramilitare și armata este pregătită să intervină. Se așteaptă probabil o bătaie generală cu papuci, nuiele și araci. Altfel, în Occident problema e foarte serioasă. În India, țara cu peste 1,2 miliarde de locuitori, cu cele câteva mii de indieni veniți ilegal din Bangladeș (Bangladeș s-a despărțit de India în 1947, întâi ca parte a Pakistanului) și trimiși înapoi în camioane, situația e oricum, numai ca în Occident nu. Una peste alta, efortul administrației din statul Assam merită menționat.

sursa foto

ACP

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *