FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Război în Afganistan pentru zăcăminte. Ce simplu era!

Fost prim-june liberal si europarlamentar de frunte, pe Magor Csibi l-a muncit mult întrebarea de ce au atacat Statele Unite Afganistanul imediat dupa 11 septembrie 2001. Se dovedise doar ca 9/11 fusese o conspiratie a serviciilor secrete americane si israeliene, in niciun caz opera lui Bin Laden care, tot intamplator, era gazduit de teroristii talibani ce stapâneau Afganistanul. Ospitalitatea islamica e greu de inteles de catre cowboy-ii americani. Unde mai pui ca Bin Laden este un ecologist, adept al incalzismului global.

Nevazând asadar nicio legatura de cauzalitate intre acest stat-bandit, „ospitalier”, sponsor al terorismului, condus de talibani si atacul american dupa 9/11, el a cautat alte raspunsuri. Anii de chinuitoare intrebari si rascolitoare dileme au luat sfârsit ieri, când Magor Csibi a gasit o „explicatie rationala” a razboiului, prezentata in picatura eco-marxista zilnica a TOTB: O noua descoperire ar putea oferi o explicatie rationala pentru razboiul din Afganistan. Vedeti cat de simplu era? Americanii au invadat Afganistanul pentru niste zacaminte minerale, asa cum si Ceausescu a fost dat jos pentru ca Gold Corporation sa exploateze Rosia Montana. (GMT)

PS. Oare ce  „explicatie rationala” ar fi pentru spânzurarea de catre aceiasi talibani (împotriva carora SUA au pornit razboiul) a unui baiat de sapte ani acuzat de spionaj pentru Statele Unite si NATO sau pentru atacul sinucigas petrecut la o nunta, atac care a ucis 40 de persoane, majoritatea copii sau adolescenti?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

4 Comments

  1. Ciprian Dănilă
    14 June 2010

    E uimitor simplismul in gandire al unora care se presupune ca sunt elita partidelor pe care le reprezinta. Sunt curios cum ar raspunde ex-europarlamentarul nostru la intrebarile:unde se situeaza partidul pe care il reprezina pe esicherul politic si cum s-ar autocaracteriza din punctul de vedere al filozofiei politice pe care o urmeaza?
    Adresa de e-mail pe care o are pe situl personal(Intitulat „Vantul schimbarii”) nu este activa(pentru ca nu mai e membru al PE?), asa ca am accesat contul lui de pe Linkedin. Pe respectivul cont, numitul are listata ca ocupatie curenta „thinker”. Daca ganditorul nostru reprezinta ce e mai bun in pepiniera liberala, nu-mi ramane decat sa-i cainez pe cei care voteaza cu partidul pe care il reprezinta.

  2. Francesco
    14 June 2010

    Onorabilul (a fost membru in Parlamentul European din partea PNL) a fost si contributor pe think.hotnews. In articolul Nu vreau scut antiracheta. Prefer o lume intreaga, politologul eco Magor Czibi scrie printre altele:

    „Asa ca raman mirat de ce am avea nevoie de un scut antiracheta. De ce anume o sa ne apere? Ca stiu cum arata o racheta doar din filmele americane.

    O fi din motive politice? Sunt inca prea mic ca sa le inteleg? Ca aici cei mari fac regulile. O fi vorba de business? Ca la asta chiar ca nu ma pricep. Dar poate ca pamantul va fi mai roditor si taranul mai harnic cu acest scut. O fi ca sa aratam cat de importanti suntem noi la nivel mondial? S-a facut deja. Avem legi speciale in diverse tari, avem notorietate si concetateni in toate colturile lumii. Asa ca suntem si cunoscuti. Atunci oare de ce ne trebuie?

    Probabil ca am fost loviti in sentimentul national atunci cand nici un terorist nu a vrut sa ne faca nimic. Suntem printre putinele tari din lume fara teroristi, explozii, fundamentalism de orice fel, violente seculare etc. Poate in sfarsit ne baga si pe noi cineva in seama.”

  3. Ciprian Dănilă
    14 June 2010

    „Ca stiu cum arata o racheta doar din filmele americane”.Uitandu-ma la experienta sa anterioara, am descoperit ca a fost asistent de profesor universitar la Babes Bolyai. Oare ar fi acceptat acelasi gen de raspuns de la unul din studenti in cazul unei examen?
    „O fi din motive politice?” Nu suntem siguri, dar asteptam cu interes sa reveniti cand aflati raspunsul. N-ar trebui sa fie asa de greu cand ai fost europarlamentar, nu?
    Referitor la parte a titlului articolului”…Prefer o lume intreaga”, ma intreb ce solutii ar avea pentru a tine lumea intreaga, asa cum isi doreste. Poate ceva de genul:
    „Sa facem din tun tractoare
    Din atom lumini, izvoare”

  4. emil b.
    14 June 2010

    Ciprian, individul face parte din acea specie de eterni nedumeriti si neprihaniti, pe care Lenin i-a numit idioti utili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto