Crin Antonescu a început luna mai denunţând o presupusă tentativă guvernului Boc de a mări taxele şi a renunta la cota unica (acuzatii care s-au dovedit fara temei) pentru a o sfârşi în pat cu cei care chiar anunţă că vor mări taxele şi desfiinţa cota unică. Aceasta e adevarata etica revolutionara, care-i permite revolutionarului, fara sa roseasca de rusine, sa sustina si un lucru si contrariul acestuia. Pentru un revolutionar, moral este tot ceea ce sustine cauza revolutiei.
Crin Antonescu a început luna mai denunţând o presupusă tentativă guvernului Boc de a mări taxele şi a renunţa la cota unică pentru a o sfârşi în pat cu cei care chiar anunţă că vor mări taxele şi desfiinţa cota unică. Aceasta e adevărata etică revoluţionară, care-i permite revoluţionarului, fără să roşească, să susţină şi un lucru, şi contrariul acestuia. Pentru un revoluţionar, moral este tot ceea ce susţine cauza revoluţiei.
In data de 3 mai, Crin Antonescu a anuntat ca va initia o motiune de cenzura deoarece ar fi luat „act cu stupoare si indignare de intentia Guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale.”
Invocand documente de lucru din ministerul Finantelor (dupa iesirea lui Strauss-Kahn e limpede ca aceasta era intr-adevar propunerea FMI), Crin Antonescu a calificat „o asemenea initiativa a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativa de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societatii românesti: clasa mijlocie”.
„Prin desfiintarea cotei unice de impozitare, care a constituit motorul cresterii economice a României, Cabinetul Boc-Udrea ar aplica lovitura de gratie unei economii care, si asa, dupa un si jumatate de incompetenta si demagogie la putere, abia mai respira. Ca unic aparator al drepturilor si intereselor clasei mijlocii si productive din România, PNL are datoria sa denunte si sa împiedice aceste masuri de natura sa arunce economia tarii într-un faliment generalizat si prelungit”, tuna Crin. Nu se dezicea de propunerea pe care o facuse in campanie de scadere a cotei unice pana la 10% si nici de eventuala scadere a TVA-ului pentru anumite produse.
In 5 mai Crin Antonescu anunta iar ca doreste sa semneze alaturi de PSD o motiune de cenzura si un acord politic privind „evitarea cresterii taxelor si impozitelor”.
Guvernul nu a marit taxele, nici nu a renuntat la cota unica, asa cum sumbru prevestea Crin Antonescu.
PSD cere marirea taxelor si renuntarea la cota unica.
Iar in 21 mai Ludovic Orban anunta ca PNL va vota motiunea de cenzua a PSD, precizand ca nu conditioneaza votul parlamentarilor liberali de eventuale garantii ca in textul motiunii nu se vor gasi propuneri de crestere a fiscalitatii. (GMT)