Cu 24 milioane de locuitori, Taiwanul este o țară dintre cele mai expuse față de epidemia cu Coronavirusul Partidului Comunist Chinez, date fiind contactele intense ale populației sale cu China continentală; și totuși nu are până în prezent decât 169 de cazuri de COVID-19 și două decese.
De ce Taiwanul nu este la fel de afectat ca Iranul și Italia? Pentru că taiwanezii nu au crezut propaganda Republicii Populare Chineze (RPC), nici nu s-au luat după Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Dimpotrivă, cunoscând bine natura regimului de la Beijing, ei au fost și sunt mereu pregătiți, dinspre partea RPC, pentru tot ce poate fi mai rău: invazie militară, ori vreo nouă epidemie cu cine-știe-ce virus misterios și mortal.
Într-un articol recent, intitulat The world has a lot to learn from Taiwan’s hugely successful response to Chinese coronavirus, publicat pe lifesite.news, Steven Mosher, președinte al Institutului Populației și excelent cunoscător al realităților chineze, autor al unui articol deosebit de apreciat, tradus și publicat recent de ILD cu permisiunea lui – Nu credeți poveștile Chinei despre Coronavirus! -, compară evoluția de până acum a epidemiei în trei dintre țările aflate în prima linie de expunere, Italia, Iranul și Taiwanul.
De ce se află ele în prima linie?
Pentru că aceste țări sunt deosebit de strâns legate de Republica Populară Chineză:
- Italia, prin decizia aproape unanimă a clasei politice de a deschide larg economia țării investițiilor chineze și de a face din ea o poartă a Chinei spre Europa (mai multe detalii, aici: De ce este Italia epicentrul epidemiei de coronavirus din Europa?)
- Iranul, prin aderența regimului ayatollahilor la axa geopolitică ruso-chineză, motivată de binecunoscuta lor ură delirant-islamistă față de SUA și aliații lor.
- În cazul Taiwan-ului, prin apropierea geografică, etnic-culturală, și prin nenumăratele legături de rudenie ale cetățenilor săi cu China continentală, ceea ce face ca circulația persoanelor între cele două țări să fie masivă și intensă (până de curând, prin aeroporturile taiwaneze circulau zilnic între această insulă și China continentală, mii și mii de oameni).
De ce credem că e important ca românii să știe cum se explică diferența dintre actuala situație de coșmar a Italiei și Iranului, pricinuită de epidemia de coronavirus RPC, și cea mult mai benignă a Taiwan-ului?
Pentru că zilele acestea s-au înmulțit îngrijorător vocile dătătorilor cu părerea, iecsperți și jurnaliști, care ba ne recomandă să cerem înțelepților conducători comuniști ai Chinei să ne dea învățătură despre cum s-au descurcat cu boala, ba jubilează pe marginea dărilor de seamă ale Partidului Comunist Chinez (care raportează zi de zi noi succese în combaterea epidemiei, toate acestea fiind datorate indicațiilor prețioase ale tov. Xi Jinping).
„Domnul ministru al Sănătății Victor Costache ar trebui să ia legătura cu guvernul chinez și să solicite ajutorul. Eu asta aș face”, scria Vlad Voiculescu, politician PLUS, pe Facebook în urmă cu o săptămână.
- Ce veste minunată! China raportează pentru prima dată ZERO cazuri domestice de COVID-19
- ZERO CAZURI NOI DE CORONAVIRUS ÎN CHINA, A DOUA ZI LA RÂND
Și pentru că, având avantajul de a fi, cronologic, în urma „primei linii” a țărilor afectate de COVID 19…
România încă are șansa de a nu repeta greșelile altora
Taiwanezii au văzut în virusul din Wuhan o reeditare a epidemiei SARS din 2003, explică Steven Mosher, epidemie pe care liderii Chinei au trecut-o sub tăcere, mințind tot atât de mult ca acum, până când, dat fiind numărul mare de morți, a devenit imposibil să continue cu această minciună.
Experiența SARS a determinat autoritățile taiwaneze să creeze stocuri strategice de articole care ar fi utile în viitor, în cazul apariției unei epidemii asemănătoare din China. Și când acest scenariu s-a produs, au acționat imediat.
Iată reacția Taiwanului în fața noii epidemii descrisă de Mosher:
Imediat ce China a recunoscut pentru prima dată, în 31 decembrie 2019, la Organizația Mondială a Sănătății, că a avut „mai multe” cazuri de pneumonie nouă, în aceeași zi, Taiwan-ul a început să monitorizeze pasagerii care soseau din Wuhan.
Știind că regimul de la Beijing obișnuiește să ascundă informații, taiwanezii au preferat să greșească prin exces, investigând pasagerii pentru 36 de virusuri cunoscute.
Imediat ce China a pus în carantină orașul Wuhan, Taiwan-ul a interzis zborurile din acest oraș, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru.
Pe măsură ce boala a luat proporții epidemice în China și în întreaga lume, Taiwan-ul a pus la punct 124 de protocoale de securitate pentru virus. A distribuit 6,5 milioane de măști în școli, precum și 84.000 de litri de dezinfectant pentru mâini și 25.000 de termometre frontale. A cerut ca în clădirile de birouri și ansamblurile rezidențiale, să fie controlați toți cei care intră pentru semne de febră și să se pună dezinfectante pentru mâini lângă ascensoare.
La 22 martie 2020, Taiwanul are 169 de cazuri de COVID-19 și două decese. Țara are aproape 24 milioane de locuitori și o suprafața de aproximativ 6 ori mai mică decât cea a României.
Diferența dintre abordarea delirantă (aceea de „a învăța de la Republica Populară Chineză”) și cea realistă (aceea de a nu crede nimic din ceea ce comunică regimul de la Beijing, direct sau prin propagandiștii săi de la OMS și din media), ar putea însemna și în România un număr foarte mare de vieți omenești pierdute sau salvate.
Când ne cutremurăm la auzul știrilor din Italia, țară de care suntem cu toții atât de legați, despre spitalele debordate de bolnavi în stare extrem de gravă, și vedem cum morții sunt acum transportați de lungi convoaie militare, fiind atât de mulți de nu mai încap în cimitire, sau când citim știrile din Iran-ul mai îndepărtat, de unde aflăm că s-a trecut deja la săparea de enorme gropi comune, nu e rău să ne întrebăm cum de Taiwan-ul, încă și mai expus decât Iranul și Italia (chiar dacă din alte motive) la contactul cu China continentală, a scăpat mult mai ușor.
Explicația este simplă. Ar trebui să fie accesibilă chiar și dătătorilor cu părerea, iecsperți și jurnaliști de la noi (admițând că sunt de bună credință, nu propagandiști RPC), mai ales că nu ne despart decât 30 de ani de la experiența pe piele proprie a comunismului.
Regimul de la Beijing este unul comunist
Totalitar. Polițienesc. Criminal. S-a urcat la putere pe cel puțin 80.000.000 (optzeci de milioane) de cadavre. Are și acum un uriaș sistem de lagăre de concentrare. Minciuna este o caracteristică vitală, structurală, a acestui regim.
„Informațiile oficiale” nu sunt altceva decât propagandă. Regimul de la Beijing este și unul imperialist. Nu e un secret (decât pentru cine nu vrea să știe) dorința sa de a-și întinde stăpânirea, nu doar pe partea de lume din vecinătatea geografică a Chinei, ci chiar pe întreaga planetă.
Italia s-a încrezut în Republica Populară Chineză (RPC)
A crezut în promisiunile de prosperitate ale megaproiectelor RPC, precum Noul Drum al Mătăsii. A crezut apoi minciunile RPC, repetate de Organizația Mondială a Sănătății, cum că boala e sub control, că nu se transmite de la om la om, că nu e pericol etc, pierzând săptămâni și luni întregi, extrem de prețioase, când se mai putea stăvili nenorocirea.
Ba chiar s-au găsit dăștepți care să susțină că punerea în carantină a numeroșilor locuitori de origine chineză ai Italiei, care petrecuseră în China Anul Nou chinezesc (la 25 ianuarie 2020) și se întorceau în peninsula apenină, ar fi o manifestare de xenofobie, rasism și discriminare.
Astfel, primarul stângist al Florenței, Dario Nardella, a lansat o acțiune, „Abbraccia un cinese!”. O să aflăm probabil abia la Judecata de Apoi cifra exactă a celor care s-au îmbolnăvit din cauză că au dat curs, cu inimă deschisă și caldă, de italian, acestui hashtag iresponsabil, luând la îmbrățișat și la pupat pe toți chinezii care le-au ieșit în cale, în aceste vremuri de molimă cu un virus made in PRC.
#coronavirus: seguiamo le indicazioni delle autorità sanitarie e usiamo cautela, ma nessun terrorismo psicologico e soprattutto basta con i soliti sciacalli che non vedevano l’ora di usare questa scusa per odiare e insultare. Uniti in questa battaglia comune! #AbbracciaUnCinese pic.twitter.com/pUdqEl0piW
— Dario Nardella (@DarioNardella) February 1, 2020
IO non sono un VIRUSsono un essere UMANOLiberami dal pregiudizio 我不是病毒我是人类不要对我有歧视I’m not a VIRUS I’m a HUMAN Eradicate the prejudice Dopo i tanti fatti di cronaca di discriminazione e di pregiudizio in tutto il mondo verso i cinesi, Massimiliano un ragazzo italo cinese cresciuto in Italia ha voluto fare un esperimento. Un appello all’umanità delle persone, per comunicare che in questo mondo siamo tutti uguali e soprattutto compagni dello stesso viaggio chiamato VITA! Il virus che fa veramente paura in questo momento non è il coronavirus, ma il pregiudizio che c’è nell’aria.Allontanate il coronavirus ma non le persone! Il pregiudizio è figlio dell’ignoranza.Prejudice is the child of ignorance.(William Hazlitt)Forza Wuhan – Forza Cina 武汉加油 – 中国加油Come on Wuhan – Come on ChinaDa un’idea di:Francesco Xia 夏宏望Massimiliano Martigli JiangVideo maker: Irene Saccenti Aiutante: Silvia Mignanti#iononsonounvirus #behuman #peace #notoracism #noracism #stopracism #coronavirus #virus #prayforchina #ugic #unionegiovaniitalocinesi
Posted by UGIC on Tuesday, 4 February 2020
Și mai dăștept decât Nardella, că doar nu degeaba îi este șef (mai precis, secretarul general al Partidului Democrat – rămășiță a Partidului Comunist), s-a dovedit a fi Nicola Zingaretti. Acesta a participat în 27 februarie la un miting cu tinerii din Partidul Democrat, iar apoi au mers cu toții la un șpriț și la o pizza, ca să arate că nu cedează și nu le e frică de virus, „Milano nu se oprește”.
Coronavirus, #MilanoNonSiFerma: un invito a non cedere alla paura
Totuși, Zingaretti s-a oprit, cel puțin pentru o vreme, întrucât în 7 martie a anunțat că a fost și el infectat cu coronavirus. Nu putem decât să-i dorim însănătoșire grabnică.
De Iran, nici nu are rost să discutăm prea mult. Ar fi o enormitate să-i comparăm pe ayatollahi cu liderii italieni, oricât at fi aceștia de imperfecți.
Când vorbim de regimuri dictatoriale, criminale, nu e cazul să ne facem iluzii că deciziile conducătorilor sunt motivate, câtuși de puțin, de bună-credință sau de interesul cetățenilor lor. Nu are rost să ne imaginăm că ayatollahii s-au gândit măcar o clipă că ar trebui să acționeze altfel decât le dicta alianța strategică cu regimul comunist chinez, adică ar fi trebuit, în interesul nației lor, să fi pornit de la premiza că tot ce spune Beijing-ul e minciună, până la proba contrarie.
Dar taiwanezii, care trăiesc sub continuă amenințare din partea Chinei comuniste, știu mai bine decât oricine cu cine au de-a face.
Ați avut vreodată experiența de a discuta cu vreun neamț sau vreun francez care să vă explice că voi, ca români, ar trebui să vă eliberați de prejudecățile voastre rusofobe? Să acceptați că Rusia are dreptul la sfera ei de influență, din care și România face parte, și să pricepeți că doar Putin ar putea să vă protejeze de americani?
Cum ați reacționat? La fel se întâmplă când încearcă cineva să-i explice unui taiwanez că nu trebuie să se teamă de Republica Populară Chineză, care este o țară capitalistă ca oricare alta, indiferent că pe conducătorii ei încă mai scrie „comuniști”, și că, în plus, RPC este un mare jucător economic mondial, cu care nu are rost să te pui în conflict, mai bine faci comerț decât să te înarmezi etc. Evident, e greu să-i prostești pe taiwanezi cu minciunile Partidului Comunist Chinez, sau cu textele pe care tot felul de idioți utili le repetă în folosul acestuia în toată lumea.
Acesta este, potrivit lui Steven Mosher, motivul pentru care taiwanezii au scăpat mai ușor în condițiile actualei epidemii:
Taiwanezii nu au crezut propaganda regimului comunist chinez
Nici pe cea directă, nici pe cea venită prin OMS – din care Taiwan-ul nici nu face parte (cu atât mai bine pentru această țară), din cauza opoziției Republicii Populare Chineze care își impune fără probleme voința în cadrul acestei organizații mondiale.
Dimpotrivă, cunoscând bine natura regimului de la Beijing, taiwanezii au fost și sunt mereu pregătiți, dinspre partea RPC, pentru tot ce poate fi mai rău: fie că ar fi vorba de o invazie militară în toată regula din partea forțelor RPC, fie de vreo epidemie cu cine-știe-ce virus misterios și mortal, ca de pildă vreun SARS, despre care taiwanezii își amintesc prea bine că s-a mai întâmplat să scape din laboratoarele Beijing-ului – în care, taiwanezii au în vedere și asta, și nu-și fac iluzii că ar fi doar o „teorie a conspirației”, militari ucenici-vrăjitori ai RPC meșteresc arme biologice pentru regimul comunist – mai mult despre asta, aici: CORONAVIRUS | Nu cumva Chinei i s-a întors împotrivă planul ei de a distruge Statele Unite?
Așadar, dacă e să aplicăm principiul de bază al practicii medicale: Primum non nocere! (Mai întâi să nu faci rău!), ar trebui în primul rând să avem grijă ce model adoptăm.
Vrem să învățăm de la Republica Populară Chineză? Credem ce ne spune regimul comunist chinez? Riscăm să pățim ca Italia. Cerem RPC să ne dea „unul sau doi experți chinezi” care se pricep la COVID-19? O să ne dea doi sau mai mulți securiști chinezi, experimentați, de-adevărat, dar nu în împărtășirea, ci în ascunderea informațiilor despre COVID-19.
Sau, mai bine, urmăm exemplul Taiwanului? Ne pregătim, cât mai putem, pentru ce e mai rău. Ne bazăm pe ceea ce învățăm de la cei care cunosc cel mai bine acest tip de amenințare. Nu pe dușmanii geopolitici declarați ai Civilizației noastre, cei care au declanșat această criză și apoi au mințit o lume întreagă, încercând să o ascundă!