Brașov: Rugăciune şi demonstraţie de solidaritate cu Statul Israel – update: VIDEO

  8

  Comunitatea Evreilor din Braşov a organizat la Sinagogă, vineri, 22 august 2014, o întrunire de solidaritate cu Statul Israel. S-a organizat o rugăciune comună cu slujitori şi credincioşi din alte culte “pentru pace în Israel, pen­tru pacea sufletelor tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în timpul violenţelor recente în Israel şi Fâşia Gaza”, conform comunicatului oficial.

  Participanții și-au exprimat “ataşamentul şi solidaritatea noastră cu Statul Israel, cu poporul evreu atât de mult încercat, cu locuitorii oraşului Rishon Le Zion, înfrăţit cu oraşul nos­tru, Braşov.” Comunicatul ce anunța evenimentul, continuă: “Să ne exprimăm do­rinţa de a fi pace în Orientul Mij­lociu, tulburat acum de atâtea eve­nimente ameninţătoare”, continuă comunicatul.

  “În Israel trăiesc aproape jumătate de milion de evrei originari din România, printre ei câteva mii de braşoveni. Să ne exprimăm ataşamentul şi solidaritatea noastră cu Statul Israel, cu poporul evreu atât de mult încercat, cu locuitorii oraşului Rişon Leţion, înfraţit cu oraşul nostru Braşov. Să ne exprimăm dorinţa de a fi pace în Orientul Mijlociu, tulburat acum de atâtea evenimente ameninţătoare”.

  sursa video: Facebook – Despre Statul Israel

  Evenimentul de la Sinagogă a fost urmat de o demonstrație în Piața Sfatului, la care participat, conform brasovultau.ro, peste 300 de braşoveni care s-au solidarizat cu Statul Israel.

  surse foto: Facebook (Comunitatea Evreilor din Brasov si Brasov Oras Magic) si ILD.

  Mai multe imagini:

  Print Friendly, PDF & Email

  8 COMENTARII

  1. Printre evreii cunoscuti din Brasov se numara cele doua sotii (surori) ale lui Ariel Sharon, Margalit si Lily, precum si Istvan Foris, fost secretar general al PCdR, ultimul alogen sef al partidului, urmat in functie de Gh Gh Dej.
   Foris, agent al lui Bella Kuhn si Komintern, a fost demis din functie de Pantiusa, cu o ranga in cap.

  2. Au fost prezenți și fiul nostru cu soția ,copii și socrii fiind în vizită în România.
   Ne-am simțit cu toții mândrii de participarea lor.

  3. La rugaciunea comuna eu adaug de fiecare data si sa li se faca dreptate evreilor, sa iasa adevarul la iveala. Mass-media a fost fatis pozitionata de partea hamasului in acest conflict pregatit de hamas prin inarmare, construirea de tuneluri si declansat prin rapirea celor trei . Sunt din Targoviste si regret ca nu am stiut din timp, as fi venit la Brasov.

  4. SUNT MINDRU CA FAC PARETE DIN COMUNITATE EVREILOR ORIGINARI DIN ROMANIA! SUNT MINDRU CA EXIXTA IN ROMANIA LIBERTATEA DE EXPRESIE DEMOCRATICA SI DE ADEVAR AL LUPTEI STATULUI ISRAEL PENTRU EXISTENTA CA UNICA DEMOCRATIE IN IN ORIENTUL APROPIAT! IN TIMP CE IN EUROPA SI CHIAR IN ROMANIA (IN FATA AMBASADEI STATULUI ISRAEL)AU LOC DEMONSTRATII PRO HAMAS SI PRO PALESTIMIENE IN ROMANIA LA BRASOV LICARESTE FLACARA ADEVARULUI SI A DEMOCRATIEI!CEI CARE NU AU INVATAT NIMIC DIN LECTIILE ISTORIEI SI PROPAVADUIESC IDEI FASCISTE NATIONALISTE SA IA AMINTE CA SUFERINTELE PE CARE VOR SA LE PROVOACE EVREILOR DIN ISRAEL SI DIN TOATA LUMEA SE VOR INTOARCE IMPOTRIVA LOR CA UN BUMERANG FARA MILA!SUFERINTA PLANUITA EVREILOR VA FII SUFERINTA LOR PROVOCATA DE JIHADUL ISLAMIC!UNDE SE CONSTRUIESC MAI MULTE MOSCHEI SI NU BISERICI POPULATIA AUTOHTONA ESTE IN PERICOL!CINE ARE OCHI SA VADA SI URECHI SA AUDA SA SE TREZEASCA LA TIMP! CU RESPECT COLENBER4G SILVIU -NAZARETH-ILLIT,ISRAEL!

  5. Si celelalte orase ar fi trebuit sa ia exemplu de la BRASOVENI.
   A trait in Brasov intre ani 1965-1968(ca elev la scoala technica) si era o adevarata placere sa vizitez sinagoga de sarbatori
   Cu mult respect
   Laci Stein Natania Izrael

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here