deschide.md | Alegeri în Republica Moldova LIVE

  2

  Astăzi se desfăşoară alegerile parlamentare ordinare în baza sistemului proporţional absolut: o ţară — o singură circumscripţie electorală. Astfel, cetățenii RM sunt chemați la urne pentru a alege componența Parlamentului, legislatura a XX-a. Pentru scrutinul de astăzi sunt înscrise 20 de formațiuni politice și 4 candidați independenți.
  În acest sens, au fost constituite 2066 de secţii de votare, dintre care 95 peste hotarele ţării.
  Pragul electoral pentru o formaţiune politică este de 6%; pentru un bloc electoral din două partide — 9%; pentru un bloc electoral din 3 şi mai multe partide — 11%; şi pentru candidaţii independenţi — 2%.
  Scrutinul de duminică va fi monitorizat de 3192 persoane, acreditate în calitate de observatori naţionali din partea a 24 de organizaţii.

  16:07 Updated : 16:38
  CEC: Rata de participare până la această oră este de 39,21%. Cei mai mulți alegători au ieșit la vot în raionul Șoldănelști (45%), Ocnița – 44,3%, Basarabesca -30,84%, Chișinău – 39,35%, Bălți – 35,47% și UTA Găgăuzia – 33,28%
  ALEGERILE pot fi considerate VALIDE din punct de vedere al prezenței la vot. A fost atins pragul minim de 1/3 din numărul total de alegători care ar fi trebuit să-și exercite dreptul de vot.

  pentru mai multe detalii despre desfășurarea alegerilor din Republica Moldova, citiți deschide.md

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here