FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

“Intervenția divină”: O listă a asasinatelor politice recente în Rusia

Opoziția rusă a momentului a dat zilele astea o mare lovitură strategică și de imagine prin demonstrația extraordinară de curaj făcută la coordonarea și ieșirea în stradă, în toată Rusia, pentru a demonstra împotriva corupției generalizate, corupție specifică până la urmă oricărui regim tiranic. Că oamenii au mai multe de reproșat actualei conduceri de la Kremlin, e clar, dar atacarea frontală a președintelui Putin le-ar scădea mult șansele de viață și oamenii chiar or vrea să trăiască măcar pentru a continua lupta asta cu regimul. Așa că demonstrația a atacat în mare doar corupția. Cu toate astea, se vehiculează că numărul persoanelor arestate zilele astea se apropie de 1.000, printre care și mai mulți lideri ai opoziției. Vorbind despre speranța de viață a contestatarilor sau indezirabililor regimului Putin, știm ce număr mare de jurnaliști au murit, după 1990, de moartea aia devenită naturală numai în Rusia și prin statele eșuate.

Lămuritor în cazul ăsta e faptul că numai în ultimile cinci luni s-a contabilizat moartea a opt oficiali sau foști oficiali ruși de rang înalt:

Serghei Krivov, funcționar înalt pe probleme de securitate la consulatul rus din New York a murit chiar în ziua alegerilor din Statele Unite în urma căderii de pe un acoperiș, a unui atac de cord și a sângerării; mai avea să îl calce în același timp o mașină și să-i pice un meteorit în cap;
Petr Polshikov, diplomat rus, găsit de soția sa împușcat în cap de o persoană necunoscută, în locuința proprie;
Andrei Karlov, ambasadorul rus în Turcia, lăsat fără escortă serioasă și împușcat de un agent turc de securitate;
Oleg Erovinkin, fost general FSB, fost înalt funcționar Rosneft, găsit mort în mașina lui, pe străzile Moscovei, dar organele de stat nu au făcut publică și cauza morții;
Andrei Malanin, diplomat în Grecia, găsit mort în camera lui, din cauze aparent naturale (o anchetă e în derulare în cazul asta);
Alexander Kadakin, ambasador în India, despre care s-a spus că a murit în urma unor probleme de sănătate apărute cam brusc;
Vitali Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU, mort în biroul său, în urma unui atac de cord;
Denis Voronenkov, fost parlamentar rus, împușcat în Kiev, în fața hotelului unde era cazat.

Tabloul general ar arăta că sistemul strânge rândurile, dând câteva exemple, în spiritul tradiției rusești, pentru cei care ar începe să gândească altfel decât e permis de la Kremlin, chiar fiind în interiorul sistemului.

Modelul Kremlinului de scoatere bruscă din scenă, de care cu siguranță știu foarte multe și demonstranții de zilele trecute, arată foarte clar măsura curajului oamenilor care au ieșit în stradă să demonstreze împotriva corupției regimului, de la Vladivostok la Moskova.

Vsevolod Ciaplin

Și ca și cum peisajul politic rusesc nu era destul de sumbru, pe lângă tradiția genocidului și a asasinatului, rușii mai au parte și de influența unor prelați fruntași pe ramură la Agitprop, susținători necondiționați de nici o morală, ai regimului Putin, dintre care cel mai vizibil e protopopul Vsevolod Ciaplin, fostul șef al Departamentul Sinodal al Bisericii Ortodoxe Ruse pentru Interacțiunea Bisericii cu Societatea. Acesta a declarat despre uciderea lui Denis Voronenkov la Kiev următoarele: „În acest caz, a existat un fel de intervenție divină în istorie și acest lucru este cu sigurantă în legătură cu dreptatea și adevărul, pentru că nu poți trăda Rusia. Este nu doar o provocare a țării, este o provocare a lui Dumnezeu“, – a spus el, amintind că Volodin consideră că Rusia „nu e doar o tară“, ci este „temelia tronului divin“.

Asta e și așa arată țara care ne e oferită că alternativă la Europa unită de către propagandiștii asumați ai Rusiei, de la Puric la cei mai puțin vizibili.

Sandu Dragomirescu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

3 Comments

  1. brod
    28 March 2017

    Cei morți și arestați în intervalul decembrie 2016-februarie 2017 sunt acuzați de „trădare” – adică din vina lor ar fi pus FBI-ul american mâna pe dovezile prin care îl documentează” acum pe Trump.
    Oleg Erovinkin era generalul rus care controla din partea FSB compania de softuri Kaspersky -cea care, în virtutea globalizării și a pieței libere, a furnizat milioane de softuri occidentalilor

  2. Anca Cernea
    28 March 2017

    Un nou eveniment „supranatural”; explozie în metrou la Sankt Petersburg, morți și răniți: atentat.
    Partea supranaturală e că se întâmplă la fix, tocmai când Putin se confrunta cu proteste de amploare, criză economică, demografică, dezastru pe toate liniile.
    La fel de supranaturale au fost atacurile „teroriștilor ceceni” care au determinat alegerea lui Putin în 1999.
    http://www.nationalreview.com/article/439060/vladimir-putin-1999-russian-apartment-house-bombings-was-putin-responsible

    Se vede treaba că cineva de dincolo îl ajută în muncă. Dar nu, nu Cel de Sus. Ci cel de jos, de foarte jos, de la cazanele cu smoală.

    Acum, să profețim: Ori sunt de vină protestatarii din Rusia, și atunci șurubul se va strânge încă 10 ture, vor începe mari purificări politice. Ori sunt ucrainenii, și va începe un atac full scale împotriva Ucrainei.
    Ar mai putea fi suspecți și protestatarii anti-Lukașenko din Belarus – caz în care rușii ar avea un pretext să ocupe acea țară, ca să facă ordine, și să aibă astfel posibilitatea de a face ordine ulterior și în Polonia și Țările Baltice.
    http://belarusdigest.com/story/will-russia-occupy-belarus-2017-28101

    O altă variantă ar fi „religia păcii”. Ca să nu se mai întrebe nimeni ce îi leagă pe califii ISIL de Rusia, sau de ce rușii bombardează în Siria orice, numai obiectivele ISIL nu. Această variantă ar avea avantajul că i-ar apropia și mai mult de Rusia pe liderii occidentali actuali, care nu prea sclipesc, după cum se știe, și se bucură de ajutorul unui conducător atât de viril ca Putin în lupta comună, antiteroristă.
    http://en.delfi.lt/central-eastern-europe/putins-russia-do-traces-of-kgb-fsb-and-gru-lead-to-islamic-state.d?id=66856642
    http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-strikes-idUSKCN0SF24L20151021
    Pe de altă parte, dacă înainte de alegerile din Franța, de exemplu, se produce un atentat islamic, iar asta o propulsează pe Marine le Pen, amica lui Poutine, la președinție, să nu zică nimeni că și-au băgat rușii coada – cum puteți să vă gândiți la așa ceva? doar ați văzut că și ei sunt victime!

    În orice caz, în urma atentatului, nu va mai avea nimeni chef de proteste în Rusia, Occidentul nu se va mai interesa de soarta celor arestați, iar ultimele dezvăluiri legate de Smolensk nu vor ajunge pe agențiile internaționale.
    Ce noroc pe Putin.

    Dumnezeu să-i ierte pe bieții oameni care au murit în metrou, să-i ajute pe cei care au rămas schilodiți și pe toți ai lor – căci dreptatea și-o vor găsi cu certitudine doar la Judecata de Apoi.

  3. Anca Cernea
    28 March 2017

    Chipurile, ca reacție față de atacul terorist de la 3 aprilie asupra metroului de la St. Petersburg, vor avea loc mâine 8 aprilie mitinguri antiterorism în întreaga Rusie, organizate de partidul lui Putin și de autorități.
    Cel mai interesant e faptul că organizarea mitingurilor antiterorism a început la 27 martie, imediat după marile mitinguri anticorupție și cu multe zile înaintea atacului terorist asupra metroului de la St. Petersburg.
    http://kresy24.pl/zbieg-okolicznosci-antyterrorystyczne-protesty-w-rosji-oglaszano-juz-przed-zamachem-w-petersburskim-metrze/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto