O invitaţie

  11

  Nu cunosc detaliile de contact ale domnului Ungureanu şi de aceea voi spune simplu aici.

  Domnule Ungureanu, va invităm să colaboraţi la acest blog.

  Timpul e preţios pentru oricine, dar dacă intenţionaţi să reveniţi în blogosfera românească, am fi onoraţi să vă găzduim.

  PS
  Cred că pînă şi şansele ca rîndurile de mai sus să parvină destinatarului sînt minime, dar nebănuite sînt căile internetului.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentTraian Ungureanu şi jurnalismul de elită
  Articolul următorJens Galshiot – ideolog al Forumurilor
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  11 COMENTARII

  1. hmmmm. ar fi prea frumos. datorita lui citeam cotidianul. apoi mai aruncam o privire in evz sa mai aflu ce gaina a mai nascut pui vii.
   si ca sa revin la realitatea romaneasca. acum am aflat si eu de buscu, lucescu & co. ce diferenta de clasa! ma bazez pe 4pezi sa ma tina la curent cu viitoarele articole ale lui TrU. pentru ca tot de aici am aflat prima data si despre revista idei in dialog care mi se pare excelenta.

  2. Traian Ungureanu a inceput propriul blog, numit Totul in scris. Excelent.

   Încă un blog? Nu. Voi încerca să acopăr în acest spaţiu o nevoie de cunoaştere prost sau prea puţin slujită de industria mult prea personală a blogurilor. Aşadar, nu veţi găsi, aici: „ Am băut o bere cu Micky. N-a fost rău. Mi s-a părut că am văzut-o, la masa vecină pe Mihaela Răduescu. Cool, nu?”. Moda blogurilor a sosit în România şi a găsit la această adresă aceaşi enormă cantitate umană de plictis…

   Am fost dat afară de la Cotidianul şi constat că mai am lucruri de spus. Şi cu asta, la treabă…

  3. Călătorule în spaţiul infinit al netului, opreşte-te o clipă! Ai observat lumânările aprinse de pe prima pagină? Da, sunt pentru sufletul celor ucişi pe 11 martie 2004 la Madrid. Dumnezeu să-i ierte!

  4. Dl. Mihail Neamtu va colabora cu hotnews.ro. Astazi dl. Neamtu scrie despre dezincriminarea incestului in proiectul noului Cod Penal. Va recomand articolul dlui Neamtu!

  5. emil:

   C e “excelent” in asta:

   “Începînd cu septembrie 2008, am scris în mod repetat, în editoriale publicate de Cotidianul, despre iminenţa unei crize economice grave în România.”

   “Sîntem în martie 2009 şi putem conta pe o recesiune economică, pe un împrumut disperat la FMI şi, poate, pe o revizuire masivă a regimului fiscal. Criza era în mare parte inevitabilă. Pe scurt, ea a fost impusă de prăbuşirea sistemelor financiare globale şi momită la treabă, în România, de performanţa bugetară imbecilă a Guvernului Tăriceanu. Inevitabilă fiind, criza economică e, probabil, mai puţin gravă decît deficitul infernal de atenţie şi competenţă al presei.”

   “Cu excepţia unor comentatori ca Ionuţ Popescu, Ilie Şerbănescu şi Dan Suciu, nimeni nu a înregistrat pe radar urgia. Nu e nimic accidental în această muţenie tîmpă.”

   Poate-mi explici logica lui Ungureanu: criza economica inevitabila, globala, dar momita in Romania de prestatia “imbecila” a Guvernului Tariceanu. Presa e si pai puternica decit criza economica globala. Ea e, in final, de vina pentru ca a ignorat “criza”.

   Nu pot sa nu observ adjectivita hiperbolica a noului TBU: “imbecila”, “infernala”, “timpa”,”degererare agresiva”, “absolut inutila”, plus alte hiperbole, ca “urgia”…
   TBU a invatat sa infiereze ca la carte:

   “Însă cea mai gravă infirmitate a presei vine de altundeva: dintr-o degenerare agresivă care a transformat-o în culoar de comentariu al vieţii private a politicienilor, în instrument de discreditare sau promovare automată. Toată reţeaua cognitivă a presei scrise şi tv e distorsionată şi branşată la interese fără legătură cu domeniul public. Ştirile, expertiza, comentariile specialiştilor sînt numai aparent ştiri, expertiză şi comentarii. În mod curent, ele sînt, pur şi simplu, emiţătoare de agitaţie şi confuzie. O presă toxică, absolut inutilă pentru orientarea şi informarea cititorilor, mai ales în vremuri de criză.”

   “Vremuri de criza”…Unde-am mai auzit asta?
   Aferim.

  6. Ziceam excelent ca are propriul blog. Dar se intelege altceva, ce-i drept. Nu cunosc prestatia economic-financiara a guvernului Tariceanu, cu atit mai putin cum a “momit” criza. Probabil ca am fi fost afectati oricum; conteaza mult cum se va raspunde in conditiile de fata. Inteleg critica ta la adresa logicii lui TRU din fragmentul citat si sint de acord. Diagnosticul pus de TRU mecanismului de functionare al presei romanesti mi se pare corect. Chiar ca nu am dat atentie hiperbolelor… sint parte a stilului TRU.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here