FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia: Pentru atacul din Nisa, de vină sunt multiculturalismul și corectitudinea politică

„Franța este într-o situație mult mai dificilă decât Polonia. Polonia nu s-ar fi găsit într-o astfel de situație dacă nu ar fi avut loc schimbarea de guvern. Deja am avea mii de imigranți din Orientul Mijlociu și Africa, pentru că așa hotărâse coaliția PO-PSL [liberali-socialiști n.e.]”, a spus Ministrul Afacerilor Interne și Administrației din Polonia, Mariusz Błaszczak.

atac nisa franta

Ce învățături au fost trase în urma atacurilor de la Paris? Păi, s-au organizat marșuri, s-au desenat floricele pe trotuare, în diferite culori.

Eu răspund de securitatea Poloniei și a polonezilor. Veghez la securitatea țării noastre. Nu voi da sfaturi serviciilor franceze…

… a adăugat ministru polonez.

Błaszczak a subliniat faptul că nu este vorba de naționalitatea refugiaților, ci de cultura și experiența acestora, așa cum pot fi ele observate în Europa de Vest.

Nou-veniți din Africa și Orientul Mijlociu, pur și simplu nu se integrează. Acesta este un fapt.

Potrivit șefului Ministerului de Interne, sursa primară a atacului de la Nisa este politica multiculturalismului și a corectitudinii politice.

În Joia Sfântă, după atacul terorist de la Bruxelles, a fost o întâlnire a miniștrilor de interne din țările UE. Am fost acolo, a fost și dl. Frans Timmermans, olandezul, care ne dă lecții în privința Curții Constitutionale. Ei bine, acest domn a spus că se întreabă de ce oameni născuți în Europa, care sunt descendenți ai imigranților din Africa de Nord, nu respectă valorile europene. Eu l-am întrebat ce înțelege prin conceptul de valori europene. Nu am primit vreun răspuns.

Błaszczak a subliniat că răspunsul la atentat nu poate fi plânsul șefei diplomației UE, cu referire la Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

La asta mă pot aștepta de la familiile, rudele [victimelor n.e.]. Dar nu de la autorități, care trebuie să vegheze la siguranța cetățenilor, nu să se înece în lacrimi.

Vă rog să vă puneți în locul unui terorist care e gata să-și sacrifice viața, așa cum este cazul teroriștilor islamici. Ce va crede el despre o asemenea autoritate, ce va crede el despre d-na Mogherini? Oare o să-l sperie? Este vorba de atitudinea autorităților, autoritățile nu pot fi smiorcăite. Autoritatea trebuie să apere ordinea și libertatea și securitatea cetățenilor.

Putem să ne facem că nu vedem, putem să ne spunem că într-un fel o să se rezolve. Vor exista acele marșuri, un moment de tăcere, dar oare asta va rezolva problema? Nu.

_____________________________________
Citiți și:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian