Oportunitatea ratată de Iohannis. Premierul Japoniei, întâmpinat de un secretar de stat

  0

  Comportamentul iresponsabil al PSD față de vizita premierului Abe nu este o mirare. Premierul Japoniei și-a anulat vizita la Palatul Victoria și s-a dus să viziteze Muzeul Țăranului Român.

  Pe bune dreptate se întreabă Adrian Papahagi:

  Cine va răspunde pentru investițiile japoneze pierdute ieri, când premierul Shinzō Abe a fost plimbat pe la Muzeul Satului, în loc să negocieze deschiderea unei fabrici Mitsubishi în România sau construcția unei linii feroviare de mare viteză?

  Mai grav, în lipsa unui premier valid al României, premierul Japoniei a fost întâmpinat pe aeroport la București de un secretar de stat dina MAE, Dan Neculăescu, nici măcar de Meleșcanu. Așa cum spuneam, comportamentul nediplomatic al guvernării PSD-ALDE nu mai miră pe nimeni.

  Însă…

  … ce l-a oprit pe Președintele Klaus Iohannis să-l întâmpine la aeroport pe Shinzō Abe? Protocolul? Lipsa de viziune politică?

  Ieri, Președintele României nu doar a ratat ocazia de a salva cât de cât fața unei vizite care se gândea a fi strategică, ci și oportunitatea de a le arăta românilor că, deși guvernarea PSD-ALDE este un dezastru, există totuși o persoană responsabilă la cel mai înalt nivel al Statului. Vă imaginați că Băsescu ar fi ratat așa o oportunitate?

  Întâmpinându-l la aeroport pe premierul Japoniei Shinzō Abe, chiar dacă nu era conform protocolului cum îi vor fi șoptit niscaiva dinozauri din MAE, Klaus Iohannis ar fi arătat Japoniei că în ciuda crizelor pesediste ne pasă de această relație. Și ar fi marcat și politic în fața românilor, limpede, ușor de înțeles, în contrast evident cu comportamentul iresponsabil al PSD. (GMT)

  Premierul cele de-a treia puteri economice a lumii a fost întâmpinat pe Otopeni de unul dintre cei șapte secretari de stat ai MAE.
  Premierul celei de-a treia puteri economice a lumii a fost întâmpinat pe Otopeni de unul dintre cei șapte secretari de stat din subordinea lui Meleșcanu.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here