FUNDATIA IOAN BARBUS

Președintele R. Moldova Igor Dodon și Alexandr Dughin – lansare de carte la Chișinău

Președeintele R. Moldova Igor Dodon și Alexandr Dughin, ideologul rus, au participat, la Chișinău, la lansarea cărții „Zidul de Vest nu a căzut” a autorului francez Herve Juvin.

Președintele R. Moldova Igor Dodon și Alexandr Dughin, ideologul rus, au participat, la Chișinău, la lansarea cărții „Zidul de Vest nu a căzut” a autorului francez Herve Juvin.

Herve Juvin este, conform Le Figaro, un opozant al „subordonării” Europei față de SUA . Citat tot de același Le Figaro, Juvin spune că Rusia este „unul dintre polii rezistenței în fața ordinii Americane”.

La evenimentul de joi, 14 decembrie 2017, Igor Dodon fost încadrat pe podium de Iurie Roșca și ideologul neo-imperialismului rus Alexandr Dughin.

Iurie Roșca, Președintele R. Moldova Igor Dodon și Alexandru Dughin (15 decembrie 2017, Chișinău)

„Joi, la Chișinău, a avut loc lansarea cărții cunoscutului publicist francez Herve Juvin ”Zidul de vest nu a căzut”. La eveniment au participat personalități marcante precum Alexandr Dughin (Rusia), Emmanuel Leroy (Franța), Valerie Bugault (Franța), și alții. De asemenea, la eveniment a fost prezent președintele Republicii Moldova, Igor Dodon”, scrie flux.md.

Președintele pro-rus al R. Moldova a declarat, cf. flux.md, că „este un adept al protecționismului economic, iar apărarea producătorului autohton este în interesul național al Republicii Moldova”.

În cuvintele lui Ceaușescu, Să facem totul!. De la icre negre, la avioane supersonice, ciubote olandeze, mașini franțuzești, măsline grecești și centrale nucleare.

Nu au lipsit mesajele despre „echilibrul” între est și vest. Între occident și tirania lui Vladimir Putin.

Dodon „a mai precizat că în lupta geopolitică, țara noastră trebuie să păstreze un echilibru și în niciun caz nu trebuie să lupte de partea cuiva”. Iar ”dacă vrem ca țara noastră să aibă viitor, trebuie să atragem atenție la detalii, pentru că Diavolul se ascunde în detalii”

…. a spus, înțelept, Igor Dodon, într-o română aproximativă, ca a „gânditorului român” Vasile Ernu.

Totodată, Igor Dodon a transmis sincere felicitări autorului pentru cărțile pe care le scrie precum și a mulțumit Universității Populare pentru inițiativa de a traduce această lucrare pentru cititorii din Republica Moldova.

„Universitatea Populară” este condusă de Iurie Roșca, principalul contact al lui Alexandr Dughin în R. Moldova și gazda lui la București, la începutul anului.

Iuriue Roșca și Alexandr Dughin la București / aprilie 2017

În aprilie 2017 a avut loc la București, la Sala Dalles, cu aprobarea Primăriei Municipiului București (și a doamnei Gabriela Firea), o conferință a lui Alexandru Dughin, găzduită de același Iurie Roșca.

Cartea ”Zidul de vest nu a căzut”, prezentată la Chișinău, a fost tradusă în limba română de Ruxanda Iordachea. Potrivit lui Roșca, cartea lui Herve Juven este un manifest în care autorul scoate în vileag efectele de-a dreptul dezastruoase ale acestui nou tip de imperialism, fără precedent în istorie, care în scurt timp pot deveni fatale pentru întreaga umanitate.

Acest „nou tip de imperialism” se referă la apropierea R. Moldova de Occident.

Independent.md a publicat mai multe imagini de la eveniment:

Igor Dodon, Herve Juvin, Iurie Roșca și Alexandru Dughin la Chișinău
Igor Dodon și Hervé Juvin
Alexandr Dughin la vorbitor

Igor Dodon şi Alexandr Dughin s-au cunoscut personal în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o la finele lunii mai curent, la Preşedinţie, în contextul organizării Conferinței Internaționale „De la Atlantic la Pacific: Pentru un destin comun al popoarelor Eurasiei”, care s-a desfășurat în perioada 26-28 mai, la Chișinău, scrie independent.md.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian