FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Stealth Ponta. Memorandumul numărătorii secrete

Motto (posibil)
Când Victor Ponta declară că este zi, ia-ți din casă lanterna ca să poți merge unde ți-ai propus.

Foarte mulți au crezut că Victor Ponta se va ține de cuvânt și nu va mai declanșa un recensământ în vederea subțierii listelor electorale. Chiar el le-a spus miniștrilor:

„Vă rog doar să verificaţi cât mai rapid posibil, prin mijloacele administrative pe care le aveţi, dacă pe listele electorale permanente la 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, fără cetăţenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege.”

Ei bine, ca de atâtea ori de când este prim-ministru, Victor Ponta a mințit, una a spus în public și altele au fost directivele pe care le-a transmis prefectilor și altor autorități locale. Aparent, primul-ministru face în aceste zile un recensământ selectiv, ilegal, netemeinic și care are obiectivul de a reduce numărul de persoane de pe listele electorale pentru obligarea Curții Constituționale de a decide demiterea lui Traian Băsescu. Am spus aparent deoarece se poate admite și posibilitatea că prin supunerea către Curtea Constituțională a unor liste cu un număr de alegători foarte diferit de ceea ce declarase același guvern prin ministrul Rus să se urmărească de fapt o decizie a curții de amânare a unui verdict final, având în vedere evidența unei diferențe flagrante. În acest caz, Curtea ar putea pasa Parlamentului responsabilitatea unor acțiuni viitoare, cu toate consecințele care decurg din asta, între care și transformarea provizoratului lui Crin Antonescu la Cotroceni în permanență.

Ziarul Evenimentul zilei a publicat online un număr de documente din care aflăm că Victor Ponta are un număr de cereri ilegale intercalate printre cele legale privind persoanele decedate, cele care și-au pierdut medical dreptul de a vota și cei care și-au pierdut cetățenia română. Astfel, guvernul a cerut prin Memorandumul nr. 20/17520 din 7.08.2012 eliminarea următoarelor categorii de persoane:
– români care și-au stabilit domiciliul în străinătate;
– persoanele al căror act de identitate a expirat și care nu și l-au reînnoit;
– persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafața locuibilă și cu numărul de camere ale imobilului;
– persoanele care și-au schimbat numele prin căsătorie, divorț, pe cale administrativă;
– persoanele cu reședința/domiciiul în străinătate.

Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României precizează la articolul 1, aliniatul 2 că președintele României se alege prin „vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat”. Nimic altceva! Cerând autorităților locale să se întocmească filtre prin care să fie eliminați cetățenii români indezirabili din varii motive, guvernul a acționat ilegal, deoarece Legea 370 vorbește despre votul universal (deci nu local) și despre votul egal, deci nu pe categorii care depind de numărul de camere sau de locul unde se găsește în acel moment cetățeanul.

Documentele prezentate de presă poartă titlul de Memorandum, premierul Victor Ponta a ales practic un nume de act neîncadrabil în categoria legală a hotărârilor de guvern, fiind doar un document administrativ de afirmare a voinței proprii. Prin definiție, prin memorandum se înțelege „ceea ce trebuie reamintit”, deci inclusiv acest cuvânt este folosit impropriu prin faptul că se cere ceva ce nu este trecut în nicio lege. Ce trebuie să-ți reamintești dacă nu există ? Nervozitatea maximă la care au ajuns Crin Antonescu și Victor Ponta se traduce în acțiuni care sunt ilegale din start, acestea fiind determinate de ura față de Traian Băsescu, ură care este liantul și spiritul coordonator al USL-ului. Când Crin Antonescu vorbea aseară (pe 8 august) de neîncadrarea în listele electorale a românilor aflați peste graniță trebuie să ne reamintim ce spunea profesorul Vladimir Tismăneanu în legătură cu factorul care joacă un rol major în istorie:

„lipsa inteligenței politice. Ori a inteligenței pur și simplu. Prostia, oricât de abil ar fi mascată, prin măști atent plăsmuite și prin vorbe meșteșugite, tot prostie rămâne.”

Unul face crize, vorbește și dă ordine, altul face hârtiile. Plagiatul a rămas ca o amintire, sunt altele capetele de acuzare mai urgente și mai periculoase pentru România. Ne afundăm pe zi ce trece într-un haos provocat de o grupare radicală care a pus stăpânire pe o țară prea încrezătoare în promisiuni.

Trebuie să fii inconștient să decizi neconstituțional să decazi din drepturi grupuri de persoane doar pentru că stau mai mulți într-o casă, sau pentru că nu și-au reînnoit cartea de identitate, sau pentru faptul că nu sunt în țară. Responsabilitatea pentru aceste fapte o poartă cei care și-au pus semnătura pe documentul numit Memorandum: Victor Ponta, Victor Corlățean, Mircea Dușa, Mariana Câmpeanu, Radu Stroe și Ion Moraru.

Aș adăuga la spusele profesorului Tismăneanu că prostia poate exista ca fapt individual, dar poate să se manifeste și în mod colectiv, iar Memorandumul este exemplul celui de-al doilea caz.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 Comments

  1. VASILIU MIRCEA PAUL
    9 August 2012

    Ia sa vedem unde-i putem incadra pe cei ce sustin in continuare aceasta gasca de cretinei impleticiti in propriile lor minciuni (ma refer la suporterii sinceri, ne-cointeresati in vreun fel si capabili sa foloseasca o tastatura):

    …neîncredere individuală şi credulitate colectivă, simplism în idei, misticism în sentimente şi fanatism în prejudecăţi…

    Boris Souvarine „Stalin” pag.36

  2. Silvapro
    9 August 2012

    In serio? Chiar exista aceste categorii in cerintele dumnealui?

    Ce-i cu celelate categorii, care maresc populatia? Ca de ex.:
    – Tineri care au implinit de la ultima numaratoare 18 ani?
    – Oameni care si-au reinnoit actele de indentitate inainte de referedum?
    – Cetateni care prin medicamentatie coresponzatoare au revenit la realitate si nu mai au vedenii?
    Etc.

    Este ceva care imi scapa si am mai intrebat:
    – S-au numarat sau nu voturile cetatenilor romani din strainatate? Sau au fost doua categorii – stabiliti in strainatate si cei care lucreaza in strainatate? Stiu ca in urma cu vre un an se discuta ca Crin (daca nu ma insel, sau un altul) dorea sa ceara niste dari de la cetatenii din strainatate pentru a-si pastra dreptul la vot. Dar nu cred ca a intrat in vigoare aceasta lege, deocamdata…
    Atunci au sau nu au dreptul cetatenii cu dubla cetatenie sa voteze, chiar daca locuiesc in alta tara, permanent sau provizoriu?

    In urma cu 3-4 zile se vorbea pe site ca se vor adauga cetatenii din strainatate la total. Ce s-a intimplat cu asta?

    Poate cineva sa-mi faca putina lumina in nedumeriri?

    Deci nu se lasa de sicane.

  3. Daniel Francesco
    9 August 2012

    Da, s-au numarat voturile cetatenilor romani din strainatate, un rezumat am gasit aici:

    La referendumul din 29 iulie 2012, desfasurat in strainatate, s-au prezentat 73.016 cetateni romani. Din acestia 57.297 (78,47%) au votat pentru demiterea lui Basescu si 15.066 (20,63%) impotriva demiterii, 653 de voturi fiind considerate nule.

    Comutatiile romane cele mai votante au fost: Italia 17.713 de persoane, Spania 14.540, Franta 4.485, Marea Britanie 4.359, Germania 4.142, SUA 3.144, Belgia 2.684, Austria 2.38, Republica Moldova 2.361, Canada 1.928, in timp ce comunitatile romane cu prezente mult sub asteptari au fost Portugalia 686, Olanda 636, Australia 179 de persoane, Noua Zeelanda 78. Desigur ca exista si tari in care au votat sapte cetateni, dar acolo nu exista comunitati romanesti, cei 7 votanti facind parte din personalul ambasadei sau consulatului.

  4. Bozan M S
    9 August 2012

    minciuna la Ponta, face parte din structura si arta lui de a arta de a trai, o parte a „pranei” sale…
    MINCIUNA CA SCOP IN VIATZA…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto