Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie! Scrisoare catre tara mea

  16

  Sacramento, November 16th 2014

  Alex pop

  Scrisoare catre tara mea

  Mai intii de toate, scumpa Romanie,

  Coplesit de-o stare ce n-o pot descrie

  (Si varsind chiar lacrimi – dar de bucurie!)

  Vin si-ti zic din suflet: BRAVO! CINSTE TIE,

  C-ai respins, la urne, acea canalie

  (Mincinos notoriu, doctor in hotie,

  Ce-a visat, narodul, la presedintie!)

  Iti doresc acuma – ca Phoenix, ce-nvie

  Din a sa cenusa – iti doresc si tie,

  Sa-nfloreasca iarasi stramoseasca-ti glie,

  Pline iar de viata satele-ti sa-ti fie.

  Sa nu se desparta sotul de sotie,

  Si spre tari straine s-o ia-n bejenie

  Sa cistige, bietul, si el o simbrie…

  Sa nu mai munceasca-mpinsi de saracie

  Moldovenii nostri, o straina glie

  Ci pe cea de-acasa; a tarii cimpie

  Sa rodeasca iarasi holda aurie

  Nu doar buruiana, spin si balarie.

  Si-orasele tale vreau sa reinvie,

  Toate ca Sibiul meu cel drag, sa fie!

  Tara-ntreaga simta iar, o frenezie,

  Sete de viata, cintec, bucurie…

  Iar acelui care, de la primarie

  Votat fost-a astazi la presedintie,

  Neamtului Johannis:  iti doresc si tie

  SFETNICI DE NADEJDE – caci nimeni nu stie

  Toate-n lumea asta; si, cind o sa vie

  Criza de-alimente, bani sau energie

  Cu experti alaturi, vei putea prescrie

  Cea mai potrivita, buna strategie.

  Si-un GUVERN DE DREAPTA 🙂 iti doresc eu tie,

  Sa-nvesteasca banii in economie,

  Drumuri, scoli, spitale  (nu la popi simbrie !)

  Fii, draga Iohannis, tarii marturie

  Ca se poate avea o credinta vie

  Si cind slujesti tara intr-o primarie,

  Parlament, consiliu sau presedintie.

  Iar cind tara noastra e la ananghie

  Roaga toti crestinii din Ortodoxie

  Protestanti, Catolici – ca uniti sa fie

  Si spre cer sa-nalte rugi, in armonie.

  Sa-ti aduci aminte si de-acea… etnie

  Care din ciordeala si cersetorie

  Si-a facut palate – (toate-o grozavie,

  De prost gust, gigante… cu turnuri o mie!)

  Ajutati-i dom’le, s’aib-o meserie,

  Sa stea si pe-acasa, nu tot drumetie,

  Prin cea Europa – facind murdarie,

  Jefuind strainul, care nu prea stie

  Diferenta dintre Rom si Romanie…

  Ai grija de tara – si tovarasie

  Sa faci doar cu Vestul, nu Mama Rusie!

  Diaspora toata, ‘ntreaga Romanie

  Vrea tara normala, vrea o garantie

  Ca vei fi un…Tepes si-o scapi de hotie!

  Insa, de uita-vei sfinta-ti datorie

  Pentru care-ajuns-ai la presedintie,

  Sustinut si-afara cu-atita tarie

  De cei ce-s departe de a tarii glie,

  Daca o sa umbli si tu-n cirdasie

  Cu toti mafiotii din masonerie,

  De vei sta aproape de oligarhie

  De toti parvenitii ce, cu lacomie

  Au jefuit tara de-a ei avutie,

  Daca-n loc sa-nfunde dreapta puscarie

  Le vei da protectie, suport, amnistie –

  Atunci, Herr Johannis, bine n-o sa-ti fie!

  Vei simti, la urne, a tarii urgie

  Si te vom trimite iar la primarie!

  P.S.

  Tuturor acelor ce, din inertie,

  Interes, greseala (sau doar din prostie)

  Ati votat escrocul:”,… “JENA” SA VA FIE!!!

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  16 COMENTARII

  1. Frumoase versuri, Alex Pop -bravo tie.
   Iar cei doi mandri marinari cu care te mandresti sint o minunatie!

   Go Navy! (de la un veteran al Marinei Militare Romane)

  2. Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeu care a facut cerurile si pamantul ,ca avazut suferintele poporului Roman si ne-a scos din starea de sclavie in care ajunsesem si ne-a dat un Presedinte advarat PENTRU ROMANIA DOMNUL DUMNEZEU SA BINECUVANTEZE PRESEDINTELE SI ROMANIA CU INTELEPCIUNE ASA CUM LA BINECUVANTAT PE REGELE SOLOMON .

  3. Danke schon, Transsilvania Phoenix si Viorel Lazar (Da, sint mindru c-am vorbit cindva nemteste 🙂 ).
   Eu nu credeam ca Ponta o sa piarda… mai ales dupa ce-am vazut clipul ala cu niste popi care-si indemnau enoriasii sa-si dea votul hotului ( “dupa biserica, incolonati… direct la vot… votati romanul”, etc.). Am vorbit simbata cu rudele din Romania si-am aranjat c-o sora sa ia un taxiu si sa-l duca si pe tata la vot (are 92 de ani). Dar am fost tare amarit duminica dimineata, eram convins ca daca pesedistii iau si presedintia vom putea face prohodul Romaniei. Inca nu stiam rezultatele cind am iesit de la biserica. Conduceam spre casa, abatut… Atunci mi-a venit ideea sa scriu “Elegie pentru tara mea”, ceva de jale; prima strofa incepea cu “Imbraca-te in doliu, sarmana Romanie”… Am decis ca o sa fie monorima (o ‘boala’ de-a mea din tinerete). Cind nevasta-mea a trebuit sa opreasca undeva, in timp ce-o asteptam in masina , mi-am scris pe-o bucatica de hirtie o groaza de rime la “Romanie” pe care le puteam folosi. Cum ajung acasa, sun in Romania. Cumnatul imi zice: ” Maaaa, sa stii ca se inimpla ceva… Johannis e in fata!”… M-a napadit un sentiment extraordinar de speranta, bucurie… dar tot nu-mi venea sa cred… M-am repezit la computer si nu m-am miscat de-acolo pina seara. A fost ceva grozav, istoric. Saream cind in Paris, cind in Londra, cind in Piata Universitatii… Asa bucurie si excitement n-am trait din Decembrie ’89 – eram in Austria si urmaream de-acolo, cu sufletul la gura, ce se intimpla acasa.
   Anyway… si uite-asa, in euforia aia, uitindu-ma la hirtiuta mea cu mono-rimele, imi zic ca de ce sa le-arunc; pot scrie o “Scrisoare pentru tara” si fur iar ceva de la Eminescu… ceva mai pozitiv si optimist 🙂
   Dar-ar Domnul ca Johannis sa nu ne insele asteptarile.

  4. A mai fost un astfel de moment in 1996, deci asta ar fi cam al treilea. Se poate spune ca asteptarile ne-au fost inselate si in 1989 si in 1996. Dar romanul are o vorba, cu ulciorul… Sa speram ca ulciorul rosu s-a spart in sfarsit, iar noul presedinte va aseza lucrurile (si oamenii) in asa fel incat totul sa fie bine pentru cei buni.

  5. Asa e. M-am bucurat atunci ca am scapat de Ceausescu… dar au ramas bolsevicii cu tatuca Iliescu-n frunte. Speram ca infringerea de Duminica sa duca la extinctia lor definitiva din peisajul politic al Romaniei. Aia ar fi intr-adevar grozav!

  6. Nu vom scapa de ei…buruiana rea nu piere. Uita-te aici in America: atata vreme cat un partid promite electoratului bani, lucruri si beneficii pe gratis, toti trantorii, drogatii si dezinformatii vor spori numericeste in mod exponential si vor vota pentru acel partid. La un moment dat acel partid va promite din ce in ce mai multe lucruri gratis pentru ca singura sa motivatie de a exista este agatarea perpetua de putere. Din acel moment va tinde sa devina un partid-stat in stil comunist.

  7. …continuand idea: un singur lucru sta in calea acestui partid aici in America. Si anume frica de oamenii care refuza sa traiasca din pomeni si care sunt inarmati si gata sa-si apere drepturile si libertatile. De ce crezi ca pardidul lui Obama s-a dat in continuu peste cap ca sa restranga dreptul americanilor de a detine arme de foc? Si nu ma refer numai la incercarile lor neincetate de a trece legi impotriva armelor, ci si la sutele de milioane de dolari pe care unele din capeteniile acelui partid si sustinatorii lor ultra-bogati ca Michael Bloomberg sau George Soros le cheltuiesc pe campanii de dezinformare si propaganda facuta prin grupuri-fantoma NGO. Or prin inscenari ordinare de tipul “Fast & Furious” in care chiar agentia federala care are grija sa aplice legea armelor de foc (ATF) devine traficant de arme ilegale cu directia Mexico, destinatari fiind cartelurile de droguri. Planul era ca aceste arme vandute illegal cu aprobarea si sub supravegherea ATF sa fie folosite in omucideri si sa poata fi “gasite” de politie la locul faptei iar apoi defilate prin fata camerelor de televiziune in timp ce oamenii partidului lui Obama vor da vina pe legile americane impotriva armelor care nu sunt indeajuns de restrictive. Numai ca un agent ATF care dupa ce a aflat ca sute de cetateni mexicani si un agent american al pazei de frontiera au fost ucisi de acele arme a care a refuzat sa mai fie partas la aceasta inscenare si a vorbit presei de dreapta si Congresului.
   Tiranilor le este frica de oameni liberi care sunt inarmati. Parintii fondatori ai Americii au prevazut acest lucru si au inscris dreptul de a fi inarmat in Constitutia tarii sub titlul de Amendamentul al 2-lea. Daca acel Amendament nu ar fi fost inscris, America ar fi fost de mult fie o republica comunista de tip cubanez / venezuelean.
   Romania ar trebui sa urmeze acest exemplu, si nu numai pentru a garanta ca cetatenii se pot apara nu numai impotriva guvernantilor cu aspiratii Ceausiste, ci si impotriva “Marelui Prieten de la Rasarit”. Fiindca sa fim seriosi: NATO azi este iar maine poate sa nu mai fie, totul depinde atat de cine este locatarul Casei Albe si cat de comunisti sau islamizati devin ceilalti aliati din vestul Europei. Milioane de partizani Romani inarmati care vor putea lupta pentru libertate imbracati in haine civile este scenariul de care le este frica si tiranilor din Bucuresti si celor de peste granita de la rasarit.

  8. Frumoase versuri, sa dea Dumnezeu cel sfant sa aveti dreptate, eu ma abtin dupa cum m-am abtinut fata de toti cei propusi de propagandele politice fiecare in dreptul lor. Nu ma numesc Toma – necredinciosul – dar sunt dezamagita de toata cloaca politica care a furat, a mintit si ne-au umilit. Ca urmare pun o intrebare scoasa din contextul poeziei : daca se vor intoarce toti cei plecati ‘ sa -i ajute DOMNUL si vor dori sa-si ia casele ce i le-au lasat lui Iohannis mai mult de pomana va fi acesta generos sa le returneze? si pe aceiasi suma?

  9. Domnule Pop,

   Aveti toata admiratia si respectul meu. Ati gasit cuvintele cele mai potrivite, puternice dar masurate, care sa exprime sentimentul celor mai multi dintre noi in aceste momente pe care le dorim istorice. Eu si sotia mea va vom citi poezia tuturor prietenilor si cunostiintelor noastre din comunitatea romana din Geneva, la cite un pahar de vin “cu gust de bucurie” (citez un alt roman inflacarat de pe undeva din UK). Va felicit si va multumesc pentru un moment formidabil pe care ni l-ati oferit, de mare bucurie si mindrie de a fi roman .

   Andrei Buttu
   un roman elvetian

  10. Transsylvania Phoenix – referitor la ceea ce ai scris – am simtit nevoia sa dau un exemplu de ‘trintorie’ crasa – cineva care spune ca nu simte nevoia de a avea un job – doarece guvernul ii da bani, ingrijire medicala, mincare si cazare gratuita. Nu se vede pic de rusine pe fata ei… Cind numarul trintorilor creste – cum s-a intimplat sub Obama – cresc si taxele, ca doar cineva trebuie sa plateasca pentru acesti devotati suporteri ai Democratilor. Si, cum ai zis, asa se mentin ei la putere. Daca chestia cu amnistia de miine se adevereste – cind 5 milioane de ilegali (marea majoritate mexicani) vor deveni legali – Partidul Democrat va primi intariri seriase, si aia nu-i a buna… Va trebui ca noi sa muncim extra sau guvernul sa mai tipareasca citeva tone de $$$ 🙂 http://www.ijreview.com/2014/11/204049-new-12-year-welfare-abuser-says-finding-job-will-infuriate/

  11. M-am jenat badie
   Din degetul mic
   Cel de la picior
   Pana la chelie
   Prin interior!

   Imi trecu azi jena
   Prin fiece osicior
   Dar sa cuibarit
   In alt locusor

  12. Jena-ti face bine
   De-i adevarata
   Indiferent unde
   E localizata 🙂

   Ca roman. mi-e jena
   De a tarii soarta
   Fiindca… inca are
   Mult “rosu” pe harta!

   Dar traiesc in SUA
   Si aici, sint trist
   C-a votat prostimea
   Un socialist 🙁

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here