“Românii” de la Donețk sunt ruși pur-sânge. DIVERSIUNE RUSEASCĂ LifeNews.ru

  0

  Televiziunea LifeNews.ru„o unitate de luptă” a Rusiei, după cum o caracterizau serviciile ucraiene – a lansat o știre cu niște români ce ar fi voluntari în slujba teroriștilor din Donețk.

  Cum Ernu, Capsali, Dogaru, Adrian Năstase, Vlad Hogea ori Karnooh ar sta cuminței acasă, la TV, stand-up comedy ori pe terase – doar nu-s nebuni să-și riște ei pielea în confruntări neideologice -, și am primit veste că nu e vorba nici de rezervele lui Mircea Lucescu de la Șahtior, aflăm de fapt că indivizii sunt ruși pur-sânge și e posibil să fi venit din Republica Moldova. De altfel, un individ spune „suntem cu toții ruși, chiar dacă cetățeni români, și apărăm drepturile rușilor în patria mumă”. Apoi se exprimă sovietic, cu accent ce amintește de Silviu Brucan, „să trăiasca novorosiia!”, o exprimare nefirească după cum remarcă Imperialistu’, gen lozincă din anii ’50.

  Ar fi interesant de aflat dacă indivizii au avut într-adevăr cetățenie română și au lucrat prin sectorul șase București.

  Unitatea de luptă lifenews.ru e degizată în televiziune pe cablu, răspândită în marile orașe rusești. Doi „jurnaliști” de la această unitate de operațiuni speciale și propagandă putinistă – Oleg Sidiakin și Marat Saicenko – au fost implicați în acțiuni ale teroriștilor ruși din Ucraina și au fost arestați de ucraineni în luna mai.

   

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here