Cu puțin talent, se pot scrie capodopere literare despre această imagine

  0
  In this image provided by Nancy Soderberg, people inside Notre Dame cathedral sit with their hands in the air, after an attack on police in Paris, Tuesday, June 6, 2017. Paris prosecutors have opened a counterterrorism investigation after an unidentified assailant attacked police with a hammer outside Notre Dame Cathedral. French Interior Minister Gerard Collomb says the attacker cried "it's for Syria" as he went after officers patrolling an esplanade in front of the famous landmark. (Nancy Soderberg via AP)

  Imaginea mi se pare emblematică pentru problemele cu care se confruntă azi vestul Europei.

  Sute de persoane din interiorul Notre Dame de Paris, cea mai cunoscută catedrală din Franța și una din cele mai cunoscute din lume, simbol al creștinismului european, sunt somate de poliție să stea cu mâinile ridicate, după un atentat terorist nereușit care avusese loc cu câteva minute înainte în fața catedralei.

  Cu puțin talent literar și fără alte detalii se pot scrie ușor capodopere despre această imagine.

  “Almanahe” și “succesuri”, fără prea mult efort.

  Dar suprarealismul imaginii este cu totul depășit de realitatea care a generat-o.

  Algerianul Farid Ikken, islamistul care a încercat ieri să ucidă un polițist în față la Notre Dame, a primit, în 2009, din partea Comiei Europene, premiul “National Journalist Prize Against Discrimination” pentru un articol scris în presa suedeză despre rasismul [suedezilor/europenilor] împotriva migranților ilegali. Ikken a colaborat și cu radioul de stat din Suedia, Sveriges Radio.

  “Asta e pentru Siria!”, a strigat Ikken înainte să fie împușcat de polițistul atacat, după care a spus că e un “soldat al Statului Islamic în Franța”, după unele surse, “soldat al Califatului”, după altele.

  Doar talent să ai!

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here