Ce invataminte pot fi trase dupa cel de al doilea tur al alegerilor municipale care a avut loc in Franta luni? In primul rind, absenteismul a atins un nivel record : 60 %. E o dovada ca oferta politica nu i-a interesat pe alegatori. E si o modalitate de a protesta si de a contesta guvernul actual. De altfel, partidul lui Macron nu a reusit sa se implanteze local nicaieri. Mai multi ministri au pierdut chiar rusinos (la Paris, de exemplu), insa Edouard Philippe, Prim-ministru, a fost reales ca primar al orasului Le Havre. Cei care au cistigat sunt mai ales ecologistii, sau mai bine spus, Uniunea de stinga care ii reuneste pe ecologisti, pe socialisti si pe comunisti. Au obtinut victorii prestigioase in orase mari ca Lyon, Bordeaux, Marsilia, Strasbourg, Annecy, Tours… Dreapta a reusit sa se mentina in citeva orase, iar partidul lui Marine Le Pen a cucerit primaria orasului Perpignan.
In Franta e la moda eco-marxismul. Un dogmatism verde care vrea sa impuna un program bolsevic. Individul si libertatea nu mai au nici o importanta, statul si politicienii decid in locul nostru, atit pe plan economic (capitalismul trebuie combatut ) cit si societal (sunt ecologisti excitati care vor sa controleze si numarul de nasteri, pentru a « salva planeta », bineinteles). De altfel, nici democratia nu e pe placul unora dintre ei. Nu e suficient de eficace in « lupta impotriva incalzirii globale » (sic).
Isteria climatica de care sufera aproape toti politicienii a dat nastere, asa cum banuiam de ani de zile, unui monstru leninist. Orice e posibil in viitor, asa cum se distrug statui si se rescrie istoria in functie de minoritati, asa si lumea in care traim poate fi distrusa de bolsevicii verzi.
Doua precizari (importante !) : cei care au votat pentru alianta eco-marxista sunt in majoritate cei care locuiesc in orase mari si iau bicicleta sau trotineta pentru a merge la birou. E « cool » si au impresia ca indeplinesc o misiune salvatoare. Restul Frantei nu are nici timp si nici posibilitate de mers cu bicicleta si ramine cu picioarele pe pamint.
De asemenea, tin sa mentionez, cu mindrie, ca orasul meu e printre cele (foarte) rare orase cu peste 100 000 de locuitori care au votat – din primul tur ! – pentru primarul de dreapta. De altfel, cei doi candidati de dreapta au obtinut, impreuna, 72 % din voturi iar cel din partea eco-marxistilor…7 %.
Bogdan Calinescu
SURSA Facebook
2 Comments
Andrei CRISTEA
1 July 2020Nu cred ca neprezentarea la vot este o solutie – asta isi doresc unele grupari politice – reducerea interesului pentru procesul electoral, care le permite sa obtina scoruri bune avand putini aderenti in populatie, dar care se mobilizeaza la vot, spre deosebire de cei demotivati de propaganda de tipul “votam degeaba” sau “votul meu nu conteaza”. Poate gresesc, dar daca Platon are dreptate – “Pedeapsa pe care o platesc oamenii buni pentru indiferenta fata de treburile publice este ca sunt condusi de oameni rai” ?! (https://www.goodreads.com/quotes/9939-the-price-good-men-pay-for-indifference-to-public-affairs)
Catalin Tutunaru
1 July 2020Problema nu e la eco-marxiști… problema este la partidele de dreapta, care din prea multă prietenie cu corporațiile multinaționale au ajuns să nege realitatea.
Și astfel stânga a reușit să confiște discursul de mediu!
Culme este că multinaționalele finanțează cursuri pentru angajații lor… în care acestora le sunt predate idei eco-marxiste. ????
Există o soluție, dreapta să își reamintească că baza ei doctrinară este creștină, și astfel să se întoarcă la sursa originală, să citească Biblia (sau măcar primul capitol, Geneza) și de acolo să-și extragă pilonii principiali pe care să construiască o viziune de dreapta privind schimbările de mediu și protecția naturii.