FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

MARGINALIAETC.RO: idei, cărți, autori, interpretări, idiosincrazii intelectuale et cetera

Asa cum ati observat probabil, in mod discret am deschis usile MARGINALIA pentru cititori. Este un santier -mai sunt chestiuni tehnice si de forma de pus la punct dar in principiu, in ceea ce priveste fondul, substanta lucrurilor, va puteti face deja o idee despre ce se va intampla acolo.

Am anuntat cu ceva vreme in urma aici care sunt pasii. Acest cont facebook va fi inchis la vremea potrivita, confirm desfasuratorului. E posibil ca apoi pe o perioada de tranzitie sa mai functioneze un cont Facebook Marginalia care sa asigure ca toti cei care ar avea interesul si care mai floteaza inca pe aici, primesc informatia si coordonatele privind Marginalia. Dar asta e o chestiune pe care cei care sustin tehnic noul site o vor decide si vor pune sau nu in practica. De acum inainte acest tip de probleme nu mai intra in preocuparea mea.

Ce ma va preocupa, va fi un singur lucru: Marginaliile la carti, idei, evenimente, trenduri etc. din lumea publica si intelectuala, pe care le voi impartasi cu cititorii autoselectati care vor avea placerea, interesul sau curiozitatea intelectuala pentru asa ceva.

Am o estimare cu privire la care va fi numarul acestor cititori?
Sincer: NU ma intereseaza.

In mometul in care produsul de masa si cantitatea devin total irelevante, –ideea de mass media si alonja de masa fiind total compromise de retelele sociale, iresponsabilitatea jurnalistilor si organizatiilor media occidentale si de revolutia IT– nu ramane decat o singura alternativa: Standardele. Fiecare isi da masura la un nivel al standardelor (intelectuale, de accesibilitate, de onestitate, de competenta) pe care le are, si cititorii se autoselecteaza sau nu. Cati? Depinde de Standarde. Daca vrei sa ai cititori de nivelul masei, trebuie sa faci mereu compromisuri tinzand spre numitorul comun al maselor, nu?

In trecut –cand universitatile din Romania si din Occident erau universitati adevarate – daca te intalneai o sigura data pe saptamana, doua ore, cu 50 sau 60 de oameni autoselectati sa vina la cursul sau prelegerea sau seminarul tau, se considera ca poti face istorie. De ce? Calitatea si aspiratia celor autoselectati…

Cam asa gandesc si eu acum. Daca un numar limitat de oameni care au o notiune sau intuitie a standardelor, gasesc o sursa de inspiratie, un reper, un refugiu intelectual, o confirmare a propriilor interogatii pe pagina pe care o voi intretine de acum inainte in afara circuitului de masa, asta e absolut suficient ca sa valideze experimentul…

Altfel, asa cum am spus, totul e bine sa fie facut cu plan -cu un inceput, cu un mijloc si cu un sfarsit. Dupa doua, patru si sase luni voi reevalua experimentul si voi lua o hotarare privind meritele si contiuarea sa. Pana atunci va invit sa urmati MARGINALIA ETC si va urez bun venit: https://www.marginaliaetc.ro/mii-si-mii-de-carti-marginalia-marginalii-etc/

P.S.

Vestea proasta: Facebook a decis dezactivarea contului MARGINALIA.

Vestea buna: suntem sigur finalisti in competitia mondiala pentru cea mai rapida blocare si dezactivare a unui cont de Facebook. In 24 de ore contul MARGINALIA a fost creat, blocat si dezactivat.

Vedeti aici de ce:
Marginaliaetc.ro

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto