FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Mihail Neamțu: După decenii de migrație neasimilată, Europa nu-și mai permite inginerii sociale construite pe utopia multiculturalismului

Trăim vremuri tulburi. Armata sultanului Erdogan atacă kurzii anti-islamici, pătrunde în Siria și amenință Europa cu alți 3.5 milioane de refugiați aflați în taberele din Turcia. Imigrația ilegală rămâne cel mai mare pericol pentru lumea liberă.

După statisticile oficiale, 62.000 de cereri de azil au fost înregistrate pe teritoriul Uniunii Europene doar în luna iulie a anului 2019. Numărul dosarelor încă nerezolvate este de aproape jumătate de milion.

Între timp, Marea Mediterană a devenit cimitir pentru mii de oameni – copii, femei, bărbaţi – care și-au pus viaţa în mâinile unor rețele de traficanţi care controlează ambarcațiuni improvizate.

Pe bătrânul continent se află însă activiști iresponsabili și politicieni cinici dornici să încurajeze politicile lui Erdogan. Unii chiar fac bani frumoși din asistență juridică și „serviciile de ospitalitate” oferite migranților ilegali (35 euro este diurna zilnică plătită pentru fiecare persoană cazată, la Roma, în hotelurile supraaglomerate deținute de niște „băieți deștepți”).

În cuvintele profesorului Niall Ferguson (crescut la Glasgow, educat la Oxford în Anglia și consacrat la Harvard), asistăm la politica struțului și la un proces veritabil de sinucidere culturală și „degenerare instituțională.”

Într-un context de stagnare economică și instabilitate monetară, pe fondul resurgenței mișcărilor secesioniste și suveraniste, după decenii de migrație neasimilată în țări precum Germania, Franța, Suedia sau Marea Britanie, după generalizarea atacurilor teroriste ale jihadiștilor de pe teritoriul european, politicile eurocraților de la Bruxelles încurajează asistențialismul și dizolvarea identității iudeo-creștine a bătrânului continent.

Europa nu-și poate permite încă un deceniu de experimente și inginerii sociale construite pe utopia multiculturalismului care a eșuat deja la Paris, Berlin sau Londra.

E timpul oamenilor politici curajoși, patrioți și înzestrați cu simțul responsabilității istorice față de poporul pe care-l reprezintă.

Mihail Neamțu

  SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

1 Comment

  1. Dorin
    22 October 2019

    Chiar de la pornirea textului există o propoziție pe care o consider incorectă: „imigrația ilegală rămâne cel mai mare pericol pentru lumea liberă”.

    După toate acestea, cel mai mare pericol rămâne totuși propaganda războiului cultural pe care „laboratoarele sataniste” ale rușilor, arabilor și chinezilor o finanțează și o inspiră !! Sunt o profuziune de dovezi, dar unor oameni deștepți nu trebuie să le-o demonstrezi…

    Ăsta fiind un capăt al procesului – celălalt este punctul sensibil: massa de europeni descreștinați, condusă de o păturică de birocrați atei de-a binelea !! Aceștia toți s-au auto-derobat de singurul scut spiritual ce-i proteja într-o lume vulgar-materialistă și non-Creștină…
    Bibliografia occidentală/autorii contemporani se află exact în textul recent al Episcopului Ignatie al Hușilor, publicat alături.

    Felicitări pentru imagini !! Aia cu merkăloaia, erdogan și tovarășii lor de luptă este antologică… Ea poate ilustra și cea mai recentă cioacă aruncată în spațiul mediatic – turcia face acum curățenie în nordul Siriei, ca să așeze acolo refugiații de care se tem europenii !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto