Mihail Neamțu: Teoria conspirației era lansată și la noi de ageamiul atotștiutor, Moise Guran

3

Nu o suspendare a lui Donald Trump mă îngrijorează, ci cam ce ar putea face rușii ca să împiedice asta.” Teoria conspirației era lansată și la noi de ageamiul atotștiutor, Moise Guran. După ce procurorii SUA au negat existența oricărei coordonări între Kremlin și Donald Trump, trăncănitorul a ales să tacă. Nici măcar nu-și cere scuze în fața cititorilor, pentru că i-a aburit doi ani de zile cu povești de adormit copiii. Nu-i pasă că și-a dezinformat cititorii, el, marele deontolog. Mai rău, Guran refuză să comenteze știrea transmisă (à contre-cœur) pe o aplicație specializată în… cutremure false.

„Sunt americanii idioți?” sau „Maimuța a rămas singură la cârmă…” — iată doar câteva din indignările unui jurnalist care prețuiește o integritatea imună la adevăr. Dacă Trump e o maimuță, dumneata ce ești, curcan înfoiat?

Jurnalismul onest presupune o muncă de cercetare, documentare, analiză și sinteză. Ziariștii adevărați au măsura cuvintelor și caută să slujească publicul printr-o ascultare a ambelor tabere politice. Meseria de jurnalist este pe cale de disparție… Din fericire, sunt tot mai puțini români care dau credit mercenarilor de ocazie, amatorilor guralivi, specialiștilor lui pește prăjit.

Pentru toți conspiraționiștii, diversioniștii, propagandiștii și colportorii de minciună bolnavi de TDS (Trump Derangement Syndrome), n-am astăzi decât un simplu cuvânt: să vă fie rușine!

Mihail Neamțu

PRELUAT DIN   facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

  1. Ca mulți alții de teapa lui, M. Guran este un vector rusesc. Are predecesori „iluștri”, gen dan puric, costin georgescu, ernu, baștovoi, laurențiu primo, și cam toată șleahta care conduce răsuflatul p.s.d……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here