FOTO: ALEX DOBRE/EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY, FEB 2017

Când vorbești despre PSD ești obligat să te repeți. Vezi aceeași cinică falsificare a jocului democratic, a patriotismului, eficienței economice, competenței or respectului pentru valorile culturii proprii. Toate partidele ne-au înșelat așteptările, într-o măsura sau alta, însă PSD e campionul mereu reconfirmat al celor mai nerușinate și ridicole mistificări. Acesta este argumentul pentru care curățarea României trebuie să înceapa cu el.

De 28 de ani ne străduim să construim un stat paralel, respectiv unul imun la practicile neocomuniste și tot de atâta timp suntem împiedicați să o facem. Traiască deci statul paralel!… Fiindcă ăsta e statul la care visează majoritatea românilor și, în orice caz, toți cei care au plecat sau urmează sa plece din țară. Mulți dintre cei ce au protestat vineri seară în P-ța Victoriei și au fost ciomăgiți,  trăiesc în străinătate și își doresc, pe de alta parte, să se întoarcă într-o Românie diferita de cea a lui Liviu Dragnea. Vina acestora a fost deci aceea că s-au arătat…

Cinste lor că vin de atât de departe și ne readuc aminte de ceea ce se întâmplă sub nasul nostru! Cinste lor că s-au alăturat armatelor de „golani” care protestează în stradă de peste un an și jumătate!

Putem să ne indignăm și să acționam împotriva abuzurilor comise de către actualul partid de guvernamant, dar nu avem voie să ne mai mirăm de ele. Ceea ce s-a întamplat în seara zilei de 10 august, vine în prelungirea tuturor abuzurilor pe care acesta le-a făcut asupra celor mai vocali opozanți ai săi, înca din momentul în care și-a asumat conducerea țării. Cine vrea să înteleagă cum ne guvernează PSD, să dea nițel filmul înapoi și să-și aducă aminte că trăim într-o democrație care-i amendează inclusiv pe surdo-muți, pentru faptul că aceștia își permit să „scandeze” lozinci „jignitoare” la adresa instituțiilor statului.

Internetul geme de filmulețe care dovedesc că Jandarmeria a aplicat același ordin de intimidare și agresare a protestatarilor pe care îl avea de anul trecut. Cel puțin a celor din București. Ceea ce a adus nou mitingul din 10 august, a fost folosirea tunurilor de apă și cantitatea mare de gaze lacrimogene/iritante. Bineințeles, asta nu vrea să însemne că cele întâmplate acum cateva zile ar trebui să ne dea un déjà vu mai liniștitor, ci că evenimentele cu pricina erau previzibile. Și că, dimpotrivă, citite în previzibilul lor ele devin și mai puțin tolerabile.

Cei ce vor sa recapituleze pot intra pe Youtube și sa urmarească materialele realizate de  Passport Production. De exemplu.

Print Friendly, PDF & Email
Cititi si
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCiomăgarii
Articolul următorLa Adormirea Maicii Domnului
Marius Hagău
M-am născut la 14.02.1977 în Luduș, judetul Mureș, identic în imaginația mea cu ludus-ul roman, loc în care își făceau antrenamentele gladiatorii de altă dată. Am fost educat în bătătura din spatele blocului și în curțile bunicilor mei: ăștia au fost primii mei 14 ani de acasă. După care am urmat Liceul de Arta din Tg.-Mureș, ceea ce înseamnă că am avut voie să-mi las părul un pic mai lung și să devin mai sensibil. Prin ’95 am intrat la Academia de Arte Vizuale Ion Andreescu (după titulatura de atunci) din Cluj-Napoca, pe care am terminat-o în 2000, pe jumătate chel și foarte indrăgostit de noua mea urbe. De atunci încoace pictez și cad pe gânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here