FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Lista celor 6 eurodeputați români ce au votat împotriva Rezoluției care condamnă Rusia în Parlamentul European

Eurodeputații au căzut de acord într-o rezoluție votată marți asupra faptului că UE trebuie să rămână deschisă impunerii de sancțiuni suplimentare în cazul în care Rusia continuă să încalce dreptul internațional și că Federația Rusă nu mai poate fi considerată un „partener strategic”. De asemenea, rezoluția consideră că „proiectul Nord Stream 2 întărește dependența UE față de aprovizionarea cu gaze rusești, amenință piața internă a UE și nu este în concordanță cu politica energetică a UE sau cu interesele sale strategice și, prin urmare, trebuie oprit”. 

PE solucită Rusiei să ”restabilească integritatea teritorială a Ucrainei” și face referire la o ”cooperare selectivă” între UE și Rusia, rezoluția fiind votată cu 402 voturi pentru, 163 împotrivă și 89 de abțineri.

Șase europarlamentarilor români au votat impotria rezoluției, toți din PSD: Andi CRISTEA, PSD (S&D), Doru-Claudian FRUNZULICĂ, PSD (S&D), Maria GRAPINI, PSD (S&D), Dan NICA, PSD (S&D), Maria Gabriela ZOANĂ, PSD (S&D), Claudia ȚAPARDEL, PSD (S&D).

Image result for Andi CRISTEA
Andi CRISTEA, PSD (S&D)
Image result for Doru-Claudian FRUNZULICĂ
Doru-Claudian FRUNZULICĂ, PSD (S&D)
Image result for Maria GRAPINI,
Maria GRAPINI, PSD (S&D)
Image result for Dan NICA
Dan NICA, PSD (S&D)
Image result for Maria Gabriela ZOANĂ
Maria Gabriela ZOANĂ, PSD (S&D)
Image result for Claudia ȚAPARDEL
Claudia ȚAPARDEL, PSD (S&D)

Timpul limbajului frumos și diplomatic a trecut. Există foarte puține șanse de cooperare atâta timp cât Rusia continuă să ocupe părți ale Ucrainei și să atace alte state europene” a spus raportorul Sandra Kalniete, eurodeputat PPE din Letonia.

Eurodeputații au remarcat că începând cu anul 2015 au apărut noi tensiuni între UE și Rusia, printre care intervențiile Rusiei în Siria, imixtiunea acesteia în țări precum Libia si Republica Centrafricană și acțiuni agresive continue în Ucraina. Se subliniază de asemenea sprijinul Rusiei pentru partide anti-UE și mișcări de extremă dreaptă și amestecul în procesele electorale și încălcarea drepturilor omului pe propriul teritoriu.

Având în vedere aceste încălcări ale dreptului internațional, eurodeputații subliniază faptul ca UE trebuie să fie pregătită să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, mai ales cele adresate anumitor persoane. Sancțiunile trebuie să fie proporționale cu amenințările reprezentate de Rusia, mai este menționat în text. În decembrie anul trecut, Consiliul a prelungit sancțiunile economice până la 31 iulie 2019.

Relații mai apropiate vor fi posibile numai dacă Rusia implementează integral așa-zisele acorduri de la Minsk privind sfârșitul războiului din Ucraina de est și începe să respecte dreptul internațional, este menționat în text, conform comunicatului oficial al Raportului.

Eurodeputații condamnă campaniile de dezinformare și atacurile cibernetice ale Rusiei, în scopul creșterii tensiunilor cu UE și statele membre. Aceștia sunt profund îngrijorați că răspunsul UE la adresa propagandei și dezinformării este insuficient și ar trebui întărit, mai ales înaintea alegerilor europene din mai 2019. În acest scop, finanțarea și resursele umane alocate grupului operativ East Stratcom trebuie mărite semnificativ, spun eurodeputații.

De asemenea, Parlamentul denunță violarea spațiului aerian și apelor teritoriale ale statelor membre, în special în regiunea baltică. Această încălcare a regulilor internaționale este o amenințare la adresa vecinilor Rusiei din Marea Neagră, Marea Baltică și din regiunile mediteraneene.

update
Newsweek
:”Maria Grapini, Dan Nica, Claudia Țapardel și Andi Cristea – care au votat în favoarea Rusiei […] și-ar fi schimbat votul și apar la „Corecții”.”

SURSA   Parlamentul European

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

6 Comments

  1. Tofan Mihai
    13 March 2019

    Conserve vechi si noi scoase pe Piata Europeana de FSB !

  2. Dorin
    13 March 2019

    Așa este, Mihai (1)… dar la ce să ne-așteptăm dacă s-au trimis la Bruxelles/Strassbourg alde „andi”, „zoană”, „țapardel”, „frunzulică” și alți analfabeți-funcțional, scoși parcă din scrierile lui Budai-Deleanu !!!

    La capitolul „cum să ne terfelim și să dezagregăm țara în văzul tuturor” psd-ul a reușit cele mai mari succese din toate timpurile…

  3. crs
    13 March 2019

    Ei e patrioti.
    Sorosistii care vor autostrazi si vorbesc engleza e tradatori.
    Ghita e Isus.
    Ii mai lipseste un bici.
    Ce n-ati inteles ?

  4. Nicu Todor
    13 March 2019

    E doar o temă de campanie electorală, care prinde la electoratul U.E.. O rezoluție ca multe altele fără nici o rezonanță pentru Comisia Europeană care este de facto decidentul politic. Doar no să credem că au descoperit așa deodată că Nord Stream 2 este un pericol pentru securitatea energetică a Europei și vor bloca un proiect care este deja implementat,demarat și tocmai împotriva Germaniei care este actorul principal în luarea deciziilor și care cu ceva vreme în urmă spunea că proiectul NS2 vă fi finalizat cu orice preț. Asta e un fel de ,,câini latră, ursul trece”. Știe Puțin!

  5. adi
    13 March 2019

    la urma urmei nu are nicio importanta, Juncker i-a ridicat statuiue lui Marx, Merkel a luat teava de gaz ruseasca in gura, asa ca sase deputati intr-un parlament superviziat de un betiv comunist neales cum e Juncker, chiar nu inseamna nimic decat pentru profitorii UE..

  6. adi
    13 March 2019

    ps, urasc The Guardian, dar pana si publicatia asta socialist-infecta nu poate omite cat de ordinar e Juncker: https://www.theguardian.com/world/video/2018/jul/13/eus-juncker-stumbles-repeatedly-at-nato-summit-video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *