The Simpsons şi alegerile din SUA

  9  Fragmentul de mai sus face parte dintr-un episod din The Simpsons destinat a fi televizat pe 2 noiembrie, cu 2 zile înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Producătorii susţin că nu fac campanie pentru Barack Obama, încercând doar a critică a sistemului de vot din Statele Unite. În calitate de fan The Simpsons, trebuie sa recunosc ca este destul de amuzant, dar sună a vechile acuzaţii formulate la adresa GOP cu ocazia realegerii George W. Bush: “republicanii fură alegerile!” Îmi scapă mie ceva sau lucrurile de genul ăsta nu se fac în campanie decât dacă vrei să influenţezi votul popular?

  P.S. Hot Air ne readuce aminte de aluziile făcute acum câţiva ani la adresa războiului din Irak, tot în The Simpsons.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentJohn McCain – Discurs asupra Crizei
  Articolul următorPoliţista

  9 COMENTARII

  1. CNN a prezentat ieri un reportaj, dupa dezbaterea Biden-Palin, in care spuneau ca locuitorii din Nairobi ( Kenya ) au apreciat prestatia lui Biden si ca atare il sustin pe Obama. 🙂

  2. la noi in republica socialista novo comunista -parerile sunt asa :
   mom – s-ar fi blamat pana la oase 😳 asa-i cand vii din fundu` lumii ( pe lista salariatiilor de la coorporatiile de armament si vrei sa faci bizniz in casa alba ) deci – acolo unde accepti ca – oil – produzentu – sa-ti faca gauri in natura (vezi B.P. in Alaska ) sa te pui cu politicu` care trece drept nu numai patriot – ci – asa cum vrea americanu de rand : BARBAT – precum Jo Biden – cu experientz in toate comisioanele ( gremiile senatului ) !

   sh-apoi cum zici : bush – a castigat primele alegeri cu judge aia din florida careia ai promise un post de bundesrichterin . si NIX ! nu si-a tinut cuvantul ! horibil !
   te chis ! a ta !

  3. Da, Emma, te chis si eu, dar vezi ca nu ai raspuns la nimic*. Problema e ca niste unii fac campanie pe ascuns pentru un catindat, in cazul nostru Obama. Oricum ar fi fost – sa zicem ca era McCain ala favorizat – tot era rau, dar e Obama, un nene pentru care si asa fac campanie atatia. Nu ti se pare cam murdara intreaga afacere? Lasa o secunda subiectivismul pro-obama 🙂 .

   *Stii faza aia cu “and you are lynching negroes”? Wiki 😀

   “And you are lynching Negroes” (Russian: А у вас негров линчуют; literally but at your [place they are] lynching negroes) is a phrase known in several Eastern European and Southeast European countries (see below) referring to the use of the rhetorical device known as Tu quoque (“You, too”) in political contexts.

   The image of mobs in the United States lynching African American citizens was a part of the scary image of the United States propagated in the Soviet Union.[1][2]

   The ironic usage of the phrase is traced to a Russian joke from the times of Nikita Khrushchev, about a dispute between an American and a Russian.[3] There were several versions of them. A version dated by 1962 goes as follows:[4] “The Voice of America asks the Soviet radio: ‘Is it true that your shops are empty?’ In three days the reply is given: And you are lynching negroes.”

   A similar ironic catch phrase is from a 1964 song by Soviet bard Yuri Vizbor:[5] “And in the area of ballet, we are ahead of the whole planet!” (“А также в области балета мы впереди планеты всей”.)[6] The topic of the song is a dispute between a Soviet engineer and an “African prince”.

  4. @Imperilaistu’, eram fan Simpson (Bart in primul rand, dar imi placea si tembelul’ de Homer). Acum insa, il privesc altfel!
   Anyway, daca sa fi in locul staff/ului de campanie al republicanilor i/as arunca in lupta pe cei mai haoisi idioti din USA,…., da! da! da! pe Beavis si Butthead.
   Unul cu tricou “Vote McCain”, altul cu “Vote Obama”. Sa se cafteasca pe canapea, in fata TV/ului. In timpul asta sa sune la usa profesorul acela al lor hippiot (care are tot tricou cu “vote for Obama”, of course).
   Aici inta partea de muzica: in premiera, videoclipul piesei “My Apocalypse”, Mettalica 2008.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here