Multiculturalism

  2

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBărbaţi şi femei în Iran
  Articolul următorPat Condell despre Consiliul Musulman Britanic
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  1. Chiar saptamana asta am auzit despre celebrul eurocentrism , in timpul unei discutii despre asa-zisa democratie ruseasca. Imi vine greu sa inteleg cum un om inteligent se poate gandi vreodata ca valorile democratiei pot varia de la o regiune la alta, de la o tara la alta si de la un popor la alt popor.

  2. Orice poate fi justificat cînd totul e relativ. Mai demult, omul tău inteligent ar fi argumentat ca România socialistă e o democrație mai reușită, mai umană, decît cele din Vest, tocmai datorită particularităților care o deosebesc de democrațiile apusene. Și apoi, de ce ar avea unii monopolul asupra semnificației și conținutului democrației? Această atitudine nu e altceva decît imperialismul capitalist manifestat în idei. Orice țară aplică democrația funcție de condițiile specifice, nu există o rețetă universal valabilă. De aceea, democrația socialistă arată altfel și în ultimă instanță produce un sistem mai echitabil decît în Vest, pentru că este adaptată condițiilor particulare românești. Etc.

   Un om inteligent poate să demonstreze orice pe linia asta de gîndire. Cu cît mai inteligent, cu atît mai curvă.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here