Truisme despre război

  1

  Războiul nu schimbă nimic.
  Victoria este imposibilă în ziua de azi.
  Insurgenţele nu pot fi înfrînte.
  Nu există soluţii militare, numai negocierile pot rezolva problemele contemporane.
  Dacă luptăm, nu vom reuşi decît să-i provocăm pe inamicii noştri.
  Uciderea teroriştilor nu are alt rezultat decît să îi transforme în martiri.
  Dacă luptăm la fel de necruţător ca inamicii noştri, dovedim că nu sîntem cu nimic mai presus decît ei.
  SUA este urîtă azi mai mult ca niciodată.
  Invazia Irakului a creat problema teroristă din prezent.
  Dacă americanii pleacă, irakienii îşi vor rezolva neînţelegerile mai repede.
  Israelul e de vină, sau corolarul popular la Washington: „Saudiţii sînt prietenii noştri.”
  Problemele din Orientul Mijlociu sînt create de America.

  Dacă această colecţie de înţelepciune populară ţi se pare cît de cît suspectă, citeşte critica de mai jos. Dacă nu, felicitări pentru orientarea corectă şi prezenţa de spirit de a nu răspunde la provocări.

  12 Myths of 21st Century War

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPat Condell despre Consiliul Musulman Britanic
  Articolul următorUn reportaj care nu va fi televizat sau publicat în ziare
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  1 COMENTARIU

  1. Bun articol. Singurul lucru care mi s-a parut mai ciudat a fost ca mi s-a parut ca a trecut usor peste Hiroshima si Nagasaki. Tonul e de vina. Adevarul e ca sunt de aceeasi parere cu el: oricat de oribile au fost, alternativa era inspaimantatoare – milioane de oameni morti si o tara intoarsa inapoi in timp cu cateva sute de ani. Japonia nu ar fi capitulat in lipsa acestor crime. Chiar si asa, daca era dupa armata imperiala, razboiul ar fi continuat.

   Din pacate, razboiul este un rau necesar. Trebuie sa nu lasi garda jos pentru ca altii vor profita si nu vor ezita sa te atace. Nu intotdeauna adversarul va intelege de vorba buna. Indraznesc sa spun ca in general nu o va face. Peters are dreptate: este exact ca in curtea scolii. Daca vrei sa nu se mai ia lumea de tine, trebuie sa te aperi.

   Cu o completare: daca este posibil, nu trebuie sa ramai un simplu spectator al samavolniciilor comise in alta parte. Daca nu pentru a apara niste valori morale, macar pentru ca s-ar putea ca in viitor sa te afli tu in locul victimei agresiunii.

   If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed, if you will not fight when your victory will be sure and not so costly, you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a precarious chance for survival.” – Winston Churchill

   “Britain and France had to choose between war and dishonor. They chose dishonor. They will have war.” – Winston Churchill

   “When Hitler attacked the Jews I was not a Jew, therefore I was not concerned. And when Hitler attacked the Catholics, I was not a Catholic, and therefore, I was not concerned. And when Hitler attacked the unions and the industrialists, I was not a member of the unions and I was not concerned. Then Hitler attacked me and the Protestant church – and there was nobody left to be concerned.” – Rev. Martin Niemöller

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here