FUNDATIA IOAN BARBUS

Pat Condell despre Consiliul Musulman Britanic

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

2 comentarii

 1. Imperialistu'
  14 noiembrie 2007

  Bine zis. CAIR si MCB => „The respectable face of terrorism in the West” . Critica de bun simt a celor doua organizatii, in special MCB.

  Da, adevarul e ca votul musulmanilor este mult prea important pentru a se mai preocupa cineva de pericolul reprezentat de comunitatea islamica din ce in ce mai numeroasa si din ce in ce mai vocala din Marea Britanie. Interesele natiunii pe termen mediu si lung nu mai intra in vederile lor. Este calcul electoral, fara indoiala, dar in alte parti avem de a face si cu ideologie – Franta, de ex. Cert este ca indiferent de motive – ideologie sau calcul cinic – elitele Europei isi tradeaza propriile popoare.

  In rest, nu pot sa nu observ limitele maestrului Condell. Lasand la o parte rafuiala sa cu tot ceea ce este religie pe planeta asta, nu pot sa nu observ ca una-doua white supremacists, I am not your friend . Se pare ca pt. Condell a fi anti-imigratie este echivalent cu a fi a white supremacist . Chestiile astea mi se par PC si ridicole. Ma bucur pentru el ca este foarte open-minded .

  Nu am uitat sa raspund la mesajul tau, Emil, despre trecuta disputa dintre bloguri. Nu atat despre despre personajele ca atare, cat despre incapacitatea de a ne intelege unii pe altii.

 2. emil
  14 noiembrie 2007

  Pat Condell este ateist, la fel ca Christopher Hitchens. Il aduc pe Hitchens in vorba pentru ca similaritatea este ceva mai extinsa: amindoi sint ateisti agresivi. Ma rog, dreptul lor si in unele privinte ii inteleg. In ce priveste acest monolog al lui Condell, ar fi facut mai bine sa se lege de masturbatia progresista a Bisericii Anglicane, mult mai aproape de realitatea engleza decit catolicismul. Anglicanii (stiu exemple canadiene) au devenit un fel de opereta Lloyd Andrew Weber – Jesus Christ Superstar – cu ideologie de hippie-stinga. Absolut patetici.

  Ok, despre chestia cu suprematistii albi. Hm… nu e deloc PC. Am trait patru ani in Anglia si inteleg bine la ce se refera. Anglia are o sub-cultura de white trash specifica – cel mai cunoscut exemplu, huliganii de fotbal. Cultural, e un segment de paganism celto-saxon, iar politic graviteaza in jurul unor idei fasciste. Sigur, si ei sint opusi imigrarii. Si Pat Condell este opus imigrarii necontrolate. Si eu, si tu. Diferenta este ca un white suprematist saxon n-are nici o ezitare sa scuipe pe mine, sau pe tine, sau pe oricine care nu este anglo-saxon sau care (chipurile) tradeaza ethosul anglo-saxon (cum ar fi Pat Condell). Niste mardeiasi exotici de la distanta, dar mortali mai de aproape. Ii cunosc din experienta. Pat Condell nu exagereaza. You cannot be friends with thugs. Sigur, asta nu inseamna ca cineva opus imigrarii necontrolate, sau imigrarii pur si simplu, este neaparat un suprematist rasial sau fascist. Intimplarea face ca unii chiar sint si asocierea cu astfel de personaje e ca un mariaj cu o gorila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian