Libertatea de exprimare în Uniunea Europeană: UE interzice Fitna

  5

  Uniunea Europeană consideră încă filmul lui Geert Wilders, Fitna, un film rasist.
  Fitna arată pasaje din Coran după care sînt prezentate secvenţe cu acte săvîrşite in numele acelor pasaje. Pe lîngă asta, islamul este O RELIGIE, nu o rasă, o religie din care fac parte oameni de toate rasele şi culorile. Albi, negri, chinezi, etc. Cum poate fi Fitna rasist în momenul în care chiar şi un cunoscut olandez convertit la islam a spus ca Geert Wilders ar trebui să moară, pentru ca aşa spune Mohamed?

  Un comunicat de presă de la Gerard Batten, membru al Parlamentului European:

  DIFUZAREA FILMULUI FITNA ESTE INTERZISĂ DIN ORDINUL CONFERINŢEI PREŞEDINŢILOR

  Cu mare regret vă anunţ anularea difuzării filmului Fitna în timpul întîlnirii domnul parlamentarul olandez Geert Wilders, astăzi la ora 2 PM.
  Am fost informat asupra deciziei astăzi.
  Totuşi o conferinţă de presă va avea loc la ora 2 PM în camera R 3.1 cu domnul Wilders şi cu mine.

  Interzicerea filmului este un atac direct asupra libertăţii de exprimare. Un parlament care vorbeşte continuu de libertate, democraţie şi toleranţă a arătat din noi ca acestea sînt cuvinte goale cînd ei nu sînt de acord cu ce este zis.

  În aceaşi zi în care Parlamenul European acordă Premiul Sakharov chinezului care face campanie pentru libertate în China, Hu Jia, Conferinţa Preşedinţilor neagă libertatea de exprimare unuia din proprii ei membri.
  Conferinţa de presă este deschisă Membrilor Parlamenului European şi altor asistenţi cît şi membrilor acreditaţi ai presei.

  Oricine doreşte să vadă Fitna înaintea întîlnirii, o poate face ducîndu-se la
  www.liveleak.com/view?i=216_1207467783

  Al Dumneavoastră,
  Gerard Batten, MEP
  UK Independence Party  aceasta este doar prima parte.
  Partea a doua a filmului a fost ştearsă de Youtube
  pentru încalcarea „Comunity Guidelines”

  Brussel Journal: As Expected: European Parliament Bans Wilders’ Movie
  Evenimentul Zilei: Film rasist, interzis în Parlamentul European| VIDEO

  Print Friendly, PDF & Email

  5 COMENTARII

  1. Costin, ai dreptate. E o frauda sa numesti acest film „rasist”. Dar e in stilul caracteristic al birocratiei UE, careia ii cam lipseste logica elementara.

  2. Manjursi, rationalitatea este o chestie depasita. New Age-ul postmodernitatii a depasit de mult chestiile alea retrograde cu nume ciudate: logica, ratiunea, bunul simt. (ai linkul din evz?)

  3. Cu placere Costin. Macar noi sa incercam sa facem cunoscute opiniile celor care nu se inregimenteaza in corul care canta dupa partitura unica.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here