Comisia Europeană „uită” de Crăciun şi Creştinism

  2

  Comisia europeană a tipărit 3 milioane de agende pentru a le trimite copiilor britanici cadou de sărbători. Agendele sînt însoţite de însoţite de 51 de pagini de propaganda UE tipărită pe hîrtie luciasă.
  Agenda include un calendar în care sînt marcate sărbătorile musulmane, hinduse, sikh, evreieşti şi chinezeşti, Ziua Europei şi principalele aniversări ale UE. Crăciunul şi toate celelate sărbători creştine sînt ignorate cu desăvîrşire.

  Ziua de 25 decembrie nu este marcată în nici un fel în calendar, doar în josul paginii de 25 decembrie e un text kumbaya: „Un priten adevărat e cineva care îţi împărtăşeşte preocupările şi care îţi va dubla bucuria.” (?? n.t.)

  În urma unui val de plîngeri venite din partea grupurilor creştine şi conservatoare, un purtător de cuvînt al Comisiei Europene a declarat:

  Ne pare rău pentru incident, vom corecta greşeala în următoarea ediţie. Sărbătorile religioase nu ar trebui să fie menţionate în nici un fel pentru a evita orice controvesă.

  Problemă rezolvată! dacă pentru a scăpa de Crăciun e nevoie să renunţam şi la toate celelalte culte, so be it!

  Marea Britanie, aceeaşi ţară în care ornamentele tradiţionale de Crăciun din spaţiul public sînt înlocuite cu umbrele, urări musulmane şi hinduse, Moşi Crăciuni Spaţiali.

  Print Friendly, PDF & Email

  2 COMENTARII

  1. La ce sa te astepţi de la niste nemernici ?

   Nu ştiu britanicii cât or mai răbda… Când mă gândesc că vine la tron javra aia de Charles (sau Harry, o „Diana masculină” – William pare mai normal), parcă aş prefera un Cromwell.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here