Gen. Degeratu: Criza migranților e o operațiune pregătită din timp de Rusia

Print Friendly, PDF & Email

Siria este primul câștig strategic major în planul relațiilor internaționale al Rusiei și asta creează probleme majore pentru securitatea Europei de Est, iar criza refugiaților a făcut parte din strategia Kremlinului de a „adormi” vigilența Occidentului, consideră generalul Constantin Degeratu, fost șef al Statului Major. Rusia a intrat în Siria în scopul readucerii ei în războiul împotriva terorismului alături de SUA, ca să uităm Ucraina, să uităm Crimeea, și dacă nu suntem cuminți, se intensifică „Acțiunea Refugiații”, a spus generalul la Digi24. 

Întrebat cum vede numărul de peste 6.000 de refugiați pe care va trebui să-i găzduiască România, Constantin Degeratu a spus:

„Vedeți ce ne-a făcut președintele Putin? Discutăm aproape nimic, așa în general,. 6.000 de refugiați – cifra n-are nicio relevanță, ca să fim sinceri. Dar (Putin) a rezolvat problema: Europa se bate și se ceartă pe această problemă a refugiaților. Iar noi, Europa, facem niște greșeli colosale”.

Cum ar trebui să se procedeze cu refugiații

Întrebare: trecerea ilegală a frontierei este, în orice împrejurare, o infracțiune? Traficul internațional de persoane, ilegal, este o infracțiune? Da! Ce ni se cere, nouă, forțelor de ordine, să zicem, acum? Să considerăm fiecare persoană care trece ilegal frontiera infractor, cu excepția acestui val de refugiați. Acest val de refugiați este în afara legii. Este de la Dumnezeu, trebuie să-l aplaudăm! Aici este o problemă pe care nu pot să înțeleg”, a spus Constantin Degeratu.

De ce, spre exemplu, România, în loc să securizeze realmente frontierele, a început să critice o țară vecină cu care ar fi trebuit să coopereze în combaterea legală a migrației ilegale, pentru că aceasta este principala sursă de terorism, potrivit Strategiei de luptă antiterorism adoptate de Uniunea Europeană”, a continuat Constantin Degeratu.

Cifra în sine, de 6.000 de refugiați, este discutabilă, recunoaște fostul șef al Statului Major, care indică însă alte probleme, de natură socială: „Pentru fiecare dintre refugiați – dacă ar fi refugiați, dacă viața lor ar fi în pericol, dar nu văd de ce ar fi în pericol viața unui cetățean din Servia, care vrea să vină în România sau în Ungaria – ar trebui cheltuiți 500 de euro pe lună, adică un salariu mediu în România. Două milioane de români trăiesc sub pragul minim al sărăciei, sub doi dolari pe zi. Trei milioane de pensionari au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie. Nu știu de ce numai 6.000 ar beneficia de un tratament și celelalte milioane nu pot să beneficieze de același tratament în România. Din acest punct de vedere, cifra trezește, pe de o parte, niște probleme pentru populația din România, pe de altă parte, stârnește o anumită îngrijorare, pentru simplul motiv că știm precis că principala sursă de terorism o reprezintă migrația ilegală … deci, din punctul ăsta de vedere, este o preocupare”, a subliniat Constantin Degeratu.

Cifra în sine n-are nicio relevanță”, a repetat el. „Deci, ca să vină 6.000, ar trebui cumva aduși cu forța, cu cătușe, pentru că nu vrea nimeni să vină în România – încălcând principii primare ale acelei primiri. Ar trebui cumva încarcerați, pentru că dacă au fost aduși într-un loc, aici, în România, la Botoșani să zicem, și nu vor să stea acolo și vor pleca din nou spre granița cu Ungaria, ce le pot face autoritățile române?”, se întreabă Gen. Degeratu. 

Greu de imaginat – arată Constantin Degeratu – de ce soldații americani ar trebui să moară pentru libertatea Siriei , iar jumătate de milion de bărbați buni de luptă ar trebui să aștepte să fie eliberați de soldați americani sau români sau britanici. E de neînțeles lucrul ăsta. Identitatea socio-politică a unei națiuni, a unei comunități, necesită clar o atitudine de păstrare a ei, adică o luptă pentru ea. Nu înțeleg de ce ar trebui să fie eliberată Siria de „Statul Islamic” de către americani, iar acești bărbați sirieni – înțeleg refugiul femeilor și copiilor – apți de luptă, bine educați, nu se organizează în Turcia, în România, în Bulgaria, nu cer arme, nu fac un guvern în exil și nu se duc acasă să-și elibereze țara?

Asta ar fi logica lucrurilor, dacă ar fi natural exodul. Dar exodul nu este natural, este organizat bine, ca o diversiune, pentru a acoperi aceste mișcări strategice expansioniste ale Rusiei!”, adaugă generalul Constantin Degeratu Digi24.

„Sursa principală de refugiați nu e Siria, de acolo vin 20-25%. Criza refugiaților este o operațiune specială, pregtită din timp. Au organizat-o, au niște fonduri… am impresia ca s-au primit fonduri din partea unor state arabe interesate de menținerea tensiunii. Este o operatiune de diversiune strategica, care a acoperit bine și zgomotul din Ucraina și dizlocarea strategica rusă în Siria”, spune Gen. Degeratu pentru Digi24.

Urmăriți în continuare interviul pe digi24.ro

2 gânduri despre “Gen. Degeratu: Criza migranților e o operațiune pregătită din timp de Rusia

  1. Si inca o intrebare interesanta:

    Oare refugiatii ramin pe statul de refugiat de-a lungul multor generatii ca si palestinienii, iar Siria va fi obligata prin sanctiuni, BDS-uri etc. sa-i primeasca inapoi si peste o suta de ani?

  2. Mă întrebam acum câteva săptămâni de ce bărbaţi în putere vin în Europa, în loc să lupte pentru ţara lor? Dacă oameni ăştia nu au nici un respect pentru ţara lor, de ce ar dori să construiască ceva în Europa, de ce am crede că ar putea fi integraţi vreodată. Foarte posibil ca noi să trebuiască să ne integrăm în cultura pe care o propabă ei cu agresivitate. Nu vin umili ca nişte oameni care apelează la bunătatea unor creştini de ai găzdui pe perioada cât le este greu, ci arată pumnul şi emit pretenţii pe care statele europene din est nu le pot asigura nici măcar propriilor cetăţeni. O pensie sau un salariu de 500 de euro nu-l putem asigura nici bunicilor noştrii nici copiilor noştri care au studii superioare. Nu vede nimeni că cei de cultură islamică nu au putut fi integraţi nici după trei generaţii. Există sute de localităţi/ cartiere în Franţa declarate No Go Zone pentru europeni. La fel în Belgia sau Marea Britanie. Germania confundă turcii integraţi parţial pe durata a 50 de ani, cu proaspeţii imigranţi care nu au venit pentru a fi integraţi ci pentru a ne integra; dar uită că turcii au început să accepte parţial cultura europeană de acum jumătate de mileniu de când au început invadarea Europei. Deci e vorba despre cu totul altă populaţie, cu alte concepţii chiar dacă sunt tot musulmani. Aşa că îmi pun întrebarea: spre ce mergem ? Există un plan conturat de islamizare rapidă a Europei sau avem în frunte doar nişte oameni care gândesc pe termen tactic. Parcă nu îmi vine să cred aşa ceva

Lasă un comentariu

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.