NASA rock’n’roll

  0

  După ce Obama a pus pe butuci programul spaţial american, inginerii de la NASA s-au trezit cu timp liber pe mînă. Aparent fără nicio legătură, grupul de rock OK Go este cunoscut pentru crearea de expresii vizuale ieşite din comun cu care îşi acompaniază muzica. Totuşi NASA şi rock’n’roll s-au întîlnit cu ocazia proiectului celui mai recent clip video pentru cîntecul This Too Shall Pass.

  OK Go au dorit ceva special pentru ilustrarea acestei piese şi s-au gîndit ca motivul vizual central să fie o maşină Rube Goldberg. Denumită după caricaturistul şi inventatorul american cu acelaşi nume, acest tip de maşină este un mecanism exagerat de complex şi redundant, care îndeplineşte o acţiune foarte simplă într-un mod foarte complicat, de obicei printr-o succesiune de etape într-o reacţie în lanţ.

  Pentru realizarea acestei maşini a fost contactat grupul Syyn Labs, o asociaţie de ingineri specializaţi în împerecherea creativă dintre artă şi tehnologie. Syyn Labs include şi patru ingineri de la laboratul NASA de propulsie turbodinamică. Aş putea spune că, prin această colaborare, expertiza NASA în propulsie ilustrează şi parametrii viziunii Casei Albe asupra cercetării spaţiale, dar cred că aş subestima: maşinăria din clip ilustrează perfect eficienţa, transparenţa şi gradul înalt de sofisticare şi profesionalism al administraţiei Obama, în toate domeniile.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDoar în America: sfârşitul ruşinos al carierei lui Helen Thomas
  Articolul următorBritania ca Titanicul. Azi, imbecilul care într-o bună zi va deveni rege
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here