FUNDATIA IOAN BARBUS

Gaddafi: „Turcia, un cal troian islamist în Uniunea Europeană”

Marţi 8 iunie, liderul Libian, Muammar Gaddafi, a spus în timpul unei întîlniri cu un grup de lideri islamici din Balcani ce a avut loc în capitala Libiei, Tripoli, că visează la ziua în care „Turcia va deveni membru al Uniunii Europene şi va juca rolul unui cal troial” islamic.

La întîlnire au participat delegaţii ale unor organizaţii islamice din Bosnia şi Herţegovina.
Gaddafi:
„Dacă Turcia ar adera la Uniunea Europeană, împreună cu Bosnia Herţegovina şi Albania, continentul european nu va mai un teritoriu al cruciaţilor şi al creştinilor, cum a fost odată, iar islamul va deveni un partener puternic pe continentul european.”

„Aşteptăm ziua în care Turcia se va alătura Uniunii Europene pentru a juca rolul unui cal troian”

Gaddafi deţine preşedenţia prin rotaţie a Sumitului Arab şi a vorbit despre importanţa demografiei în evoluţia numărului musulmanilor în Europa. A mai spus că statisticile oficiale sînt înşelătoare şi că acestea declară un număr mai mic de musulmani care trăiesc în Europa decît există în realitate.

„Din fericire, musulmanii au început să se înmulţească mai repede ca reprezentanţii celorlalte religii, poate acesta este un semn de la Allah. Astfel, voia Lui este ca musulmanii să se înmulţească de cîteva ori mai repede decît alte popoare. Poate aceasta este dovada că Allah vrea ca majoritatea oamenilor să fie musulmani într-un final.”

„Astfel, dacă trendul continuă iar numărul noastru creşte şi mai mult, dacă Frontul Islamic din Europa va lua apărarea musulmanilor, nu va mai exista un alt masacru ca cele din Bosnia şi Herţegovina. ”

Gaddagi a încheiat: „Nimeni nu ne poate împiedica să trăim în Europa: Europa a fost creată de Allah. Nu europenii sînt cei care au creat-o, ci voi sînteţi oamenii Europei, voi sînteţi Europeni, acesta este pămîntul vostru. Cum puteţi trăi în servitudine şi persecuţie?! Nu puteţi.”

Sursa: القذافي: الله لم يخلق أوروبا للأوروبيين فقط | traducere Google: Gaddafi: Dumnezeu nu a creat Europa doar pentru europeni | via JW, Libya Online

Muammar Gaddafi în 2006

Avem 50 de milioane de musulmani în Europa. Există semne că Allah va asigura victoria islmului în Europa, fără spade, fără arme, fără consecinţe militare. Cei 50 de milioane de musulmani din Europa o vor transforma într-un continent islamic în cîteva decenii. Allah mobilizează naţiunea islamică turcă şi o adaugă Uniunii Europene. Încă 50 de milioane de musulmani. Vor exista 100 de milioane de musulmani în Europa. Albania, care este o ţară musulmană, a intrat deja în UE (fals islamic, Taqyyia). Bosnia, care este o ţară musulmană, a intrat deja în UE(Taqyyia). 50% din cetăţenii ei sînt musulmani. Europa este într-o situaţie ridicolă, la fel şi America. Ar trebui să fie de acord ca în timp să se convertească la islam, sau să declare război musulmanilor.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

21 de comentarii

 1. vlad
  9 iunie 2010

  Mike Pence: Turkey Needs To Decide

 2. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  Ghici a cui e vina pentru pasiunea islamista a Turciei! … a lui Bush!! ????

  CNN, o televiziune serioasa… Oare cine mai crede asta?

  Siria si Turcia sunt de acord: Israelul trebuie sa plateasca
  Iranul si Turcia strang relatiile

 3. George
  9 iunie 2010

  Fareed e magar. Bush a fost cel mai mare sustinator al integrarii Turciei in UE. Cel putin la nivel declarativ, restul se decidea la Berlin si Paris, de unde Turcia a primit constant un mare NU.
  E vina lu Bush ca aia au ales un partid neo-fundamentalist? E vina lu Bush ca Erdogan se simte mai bine cu Ahmadinejad decat cu Merkel?
  Cred ca si Pence greseste. Turcia nu trebuie sa se decida, Turcia pare sa se fi decis deja.

 4. vlad
  9 iunie 2010

  George,

  Pence a fost diplomat (desi o spune loud & clear: ”Turkey must know that America will stand with Israel”), dar tonul, gestica spun suficient despre „atașamentul” său față de Turcia. Cred că a făcut un efort să nu o dea pe alt limbaj, ce-ar fi căzut mult mai terapeutic pentru el și cei ce subscriu

 5. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  George> Fareed este, inainte de toate, un stangist. Stangistii traiesc in Fantasia, nu pe pamant, asa ca nu merita luati in serios.

 6. George
  9 iunie 2010

  Ai fi uimit ce murmure de admiratie trezeste asta prin redactii cand apare pe CNN. Scrie in The Economist parca, aceleasi bullshituri pe care le spune si la tv.

 7. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  De asta nu am nici o indoiala, doar am cunoscut si eu fani de-ai lu’ Zakaria. Am o parere extrem de proasta despre presa, de la noi sau din afara. Prea multa prostie, prea multa ideologie.

 8. George
  9 iunie 2010

  Nu e ideologie, crede-ma. Multi sunt prea prosti ca sa poata macar gandi in termenii astia :D. E manipulare, prostie si mai ales cretinatatea unor sefi care spun „presa lui Murdoch nu e buna, e extremista” :). Nici aia nu gandesc ideologic, si ei sunt tot prostovani.

 9. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  Pai, si nu este ideologia o dovada de prostie? ???? Ce altceva sunt liberalismul, socialismul si comunismul decat prostie imbracata in haine „inteligente”? Wishful thinking cat cuprinde.

 10. George
  9 iunie 2010

  Dincolo de gluma, crede-ma ca sunt oameni care lucreaza pe externe si care n-ar putea spune daca republicanii sau democratii sunt de dreapta. In alte detalii nu intru.

 11. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  Daca in opinia expertilor in politichie de pe la noi liberalii sunt de dreapta, ce te mira? Sunt si ei oameni ai timpurilor lor: Multilateral terminati.

 12. George
  9 iunie 2010

  Pai nici macar Crinobama nu stie ce culoare mai poarta, nu e doar vina jurnalistilor ????

 13. Imperialistu'
  9 iunie 2010

  Nu, intreaga cultura romana a internalizat minciuna apartenentei liberalismului la dreapta politica.

 14. ABBU
  9 iunie 2010

  in fine gadafi triumfa…..
  din nou Europa batrana,neputincioasa,balbaita si ajunsa sub papucul cui are papuci, cedeaza.
  1,5 milioane de dolari despaguire,distrugerea pozelor cu imagini din inchisoare al baietelului rasfatat a lui gadafi sunt rezultatul unui acord intre cele 2 tari (!).
  Dar pierderle pentru elvetia sunt uriase.Boicotul asupra tarii mai ales dupa nerusinarea lor de a nu permite minarete…a declansat jihad …..Elvetiei si Europei….

  si nebunul are drpetate….Europa se islamizeaza pe zi ce trece,fara sabie,fara razbel,uitati-va la Romania cate imbrobodite cu batic negru vedeti,cate fete rele pline de ura pentru cei pe care pana mai ieri ii intalneau in noaptea de inviere,fete de convertite,supuse imamilor venetici in Romania,scoliti in Jordania,in Siria si veniti in Romania sa desfiinteze statul de drept si sa impuna legea islamica….
  oameni care nu au construit inca nimic dar vor sa distruga tot ce nu e conform unei carti.

  ZI DE ZI…SUB OCHII NOSTRII,PRECUM NISIPUL CARE SE SCURGE DIN CLEPSIDRA ASA SE SCURGE SPERANTA CA VOR MAI EXISTA MUZEE,SALI DE CONCERTE, BIBLIOTECI,SCRIITORI,ACTORI,SCRIITORI,JURISTI….

  peste tot se asterne valul negru al islamului….”religia pacii si a bunei intelegeri”…..(sic)
  cu fiecare zi rugul care ne va arde istoria este mai mare si mai amenintator…..

 15. Nicusor
  9 iunie 2010

  Au curaj mult islamistii astia… Va rog sa nu uitati de http://www.truthtube.tv. Sa il puneti la voi pe site, sa vada lumea adevarul despre islamisti. Din cate stiu eu truth tube e singurul website care arata clipuri video cu decapitari necenzurate(adica arata tot), si celelalte ”impaciuiri ale shariei” taiat de maini si de picioare, omorit cu pietre. Tot pe truth tube puteti sa vedeti cum omoara islamistii oameni in moduri inimaginabile in numele lui Ala. Pana atunci va recomand urmatorul clip de pe truth tube, o prezicere fara exagerare despre viitorul Europei peste un cam sa zicem(cred eu un maxim 25 de ani de zile, si mi s-a spus ca-s optimist). aici e clipul:

 16. Nicusor
  9 iunie 2010

 17. Nicusor
  9 iunie 2010

  Doresc sa va spun si eu o poveste, care e adevarata.
  E despre si ca sa subliniez, cum aia de traiesc in desert, cu nisip si-n … si care beau apa cu portia(acuma am baut o gura de apa rece cu gheata) ne urasc, si de ce au toate motivele sa ne urasca(asta nu e o scuza in favoarea lor).

  Devenisem amic cu un libian, pe nume Ahmed cand am fost in Anglia. La inceput mi s-a parut un om ok, mai ieseam cu el si alti prieteni la bar sambata sa consumam niste beri sau alte bautiri alcoolice san non-alcoolice dupa pofta fiecaruia. Da, era ce ai putea numi un musulman modern, bea alcool, nu se omora cu religia.

  Intr-o seara ne imbatasem rau, eram eu cu el si inca un roman, si ne-am retras pe faleza, cu niste beri, sa mai discutam , sa mai bem. Incepe discutia aia de gen : ahmed povesteste-ne despre tara ta Libya, cum e acolo, e frumos?

  ”Nu are ce mama dracului sa fie frumos in desert, unde sa ai apa tot timpul e o mare preocupare, cat si sa ai hrana. Eu vin dintr-un sat care e in plin desert… Viata e grea… Va urasc din toata inima mea, cum voi in Europa aveti totul asa… frumos, perfect… muntii, apele, padurile, campiile, noi nu avem asa ceva la mine in tara. Si englezii sunt de-a dreptul cretini in ce priveste toleranta… eu am venit aici ca sa scap de dictatura militara si religioasa din tara mea, pentru un trai mai bun si o viata in libertate. Am mintit ca merg la studii in Anglia. Si cand am ajuns aici in Anglia, le-am cerut azil, si imediat mi-au acordat, acum am si cetatenie. De muncit nu muncesc, ca am ajutor social, si ma descurc super ok, trimit si acasa bani.”

  Asta am ”relatat” din ce mi-am adus aminte.

 18. costin
  9 iunie 2010

  Eurocraţii, casta preoţească a UE

  Europarlamentarul britanic Nigel Farage a fost consternat când a aflat recent că peste 1.000 de oficiali ai UE câştigă mai mult decât premierul britanic. Nu este de mirare că birocraţii de la Bruxelles cer „mai multă Europă”, a declarat el. Ceea ce doresc cu adevărat sunt „mai mulţi bani” pentru ei înşişi, scrie The Economist pe blogul Charlemagne, citat de Agerpres.
  Unii oficiali de la Bruxelles sunt excesiv plătiţi, în special angajaţii de dinainte de reforma de personal din 2004. Cu studii înalte şi adesea un pic plictisiţi, eurocraţii pot părea răsfăţaţi: se lamentează de condiţiile lor deşi se bucură de unele dintre cele mai sigure locuri de muncă din lume. Cu toate acestea, ei nu se află acolo în primul rând pentru bani.

  Cartierul european de la Bruxelles este un loc ciudat, crede The Economist. Este mai puţin o Sodoma şi Gomora şi mai mult un Vatican. Europa este un proiect pe bază de credinţă pentru birocraţii săi, sau cel puţin a fost atunci când aceştia şi-au luat examenele de admitere în UE. Chiar dacă eurocraţii devin mai cinici cu vârsta, învăţând că promovarea are mai puţină legătură cu meritul decât cu politica, majoritatea păstrează o scânteie de credinţă. Spus simplu ei cred că naţionalismul este cel mai mare dintre rele.

  Naţionalismul a fost într-adevăr un blestem european. Astăzi, UE este un bastion împotriva unor noi orori. Un exemplu: recentele tensiuni dintre slovaci şi maghiari, aţâţate de populişti cinici din ambele ţări. Dar politicienii locali nu pot închide graniţa cu comercianţii care fac parte din naţionalitatea greşită, sau concedia lucrătorii cu autobiografia greşită – ar fi împotriva legii UE.

  Oficialii de la Bruxelles sunt adesea reflexivi, inteligenţi şi o companie agreabilă. Ei vorbesc o mulţime de limbi. Mulţi sunt căsătoriţi cu parteneri din altă ţară sau divorţaţi de parteneri din altă ţară. Au copii multilingvi, multiculturali, care gândesc la Europa ca la naţionalitatea lor. Surprinzător, adesea provin din regiuni cu identităţi puternic independente, cum ar fi Catalonia şi Ţara Galilor. Nedorind o carieră în capitala naţională detestată, ca Madrid sau Londra, se conectează la visul unei Europe unite.

  Ca şi preoţii-confesori, eurocraţii sunt bine plasaţi pentru a vedea acorduri neplăcute în numele intereselor naţionale. De exemplu, la Consiliul anual privind pescuitul au văzut cum miniştrii vor cote foarte mari pentru pescarii „proprii”, trimiţând specii valoroase spre extincţie. Au mai văzut şi cum presupuse guverne pro-europene fac lobby pentru ca noile legi să le favorizeze agricultorii „”lor”” sau muncitorii „lor” din domeniul automobilelor. Toate acestea întăresc credinţa lor în Europa ca ideal superior.

  Totuşi, credo-ul lor anti-naţionalist prezintă şi riscuri. Ca orice castă preoţească, eurocraţii afişează o dâră de autoritarism şi obscurantism. Când francezii şi olandezii au votat împotriva Constituţiei UE în 2005, oficialii de la Bruxelles a murmurat că era un nonsens să supui documentele complexe ale unui tratat UE judecăţii unor oameni obişnuiţi. Cei mai curajoşi dintre ei au susţinut că UE a fost întotdeauna un proiect elitist. Dacă alegătorii germani ar fi fost întrebaţi n-ar fi renunţat la Deutschmark pentru euro. Nici alegătorii francezi nu ar fi aprobat extinderea UE.

  Euroscepticii radicali acuză oficiali europeni că ar complota o dictatură. Aceasta este demagogie ieftină, crede The Economist. UE este un club de democraţii, deşi unul cu arbitri nealeşi. Problema este că e plin de oameni care echivalează democraţia naţională cu egoismul şi populismul.

  O soluţie la această problemă este propusă la nesfârşit: democraţia pan-europeană, construită în jurul partidelor transfrontaliere şi al unor uriaşe puteri noi acordate de Tratatul de la Lisabona Parlamentului European (PE). Dar PE este marea dezamăgire a proiectului european, o adunare dedicată apucării de noi competenţe în detrimentul guvernelor naţionale. Este ales, dar nu cu adevărat tras la răspundere. Membrii pot vota împotriva oricărei legi fără a risca căderea unui guvern şi alegerile anticipate: aceasta este puterea fără consecinţe.

  Alegătorii obişnuiţi nu au nicio idee cine îi reprezintă în PE, sau chiar dacă stânga sau dreapta domină acolo. De fapt, diversitatea Europei înseamnă că etichetele stânga-dreapta utilizate de marile blocuri ale parlamentului înseamnă foarte puţin. Afacerile sunt avansate prin înţelegeri clandestine între baroni de partid şi nu în urma unei ciocniri deschise de idei, relevă analiza. Ca urmare, legislativul nu a reuşit să capteze imaginaţia publicului.

  Insiderii de la Bruxelles sunt convinşi că criticii UE sunt naţionalişti. Se înşeală. UE ţine sub control naţionalismul. A spulberat barierele în calea comerţului intern şi a liberei circulaţii a persoanelor, a modernizat regiunile sărace, a ancorat Europa de Sud şi de Est la lumea liberă – o realizare istorică.

  Totuşi, nu poţi crede în miracole ca democraţia pan-europeană. În lumea reală, atunci când democraţia merge mult dincolo de statul-naţiune, se împiedică.

 19. costin
  9 iunie 2010

  Drept credictiosul isi incaseaza Jizya, taxa de la infideli:
  Colonelul Mouammar Gaddafi cere UE cinci miliarde de euro pentru a stopa imigratia ilegala din Africa „neagra”

  Colonelul Mouammar Gaddafi a cerut marti Uniunii Europene sa deblocheze anual cinci miliarde de euro pentru a stopa imigratia clandestina din Africa „neagra”, anunta cotidianul anglofon A Sharq Al-Awsat, preluat de RIA Novosti.

  „Acest lucru ar fi in interesul Europei pentru ca, odata cu sosirea a milioane de imigranti infometati si neinstruiti, Europa ar putea chiar sa devina Africa”, a afirmat liderul libian, la Roma, unde participa la celebrarea celei de-a doua aniversari a Tratatului de prietenie italo-libian.

  El a reamintit ca Libia reprezinta principala poarta de intrare in Europa pentru imigrantii „nedoriti” din Africa sub-sahariana.

  „Suntem pregatiti sa ne asumam sarcina de a trimite inapoi imigrantii in tara lor de origine, ridicand o bariera insurmontabila la granitele noastre”, a adaugat colonelul Gaddafi.

  In ultimii ani, Uniunea Europeana si in special tarile riverane Mediteranei se confrunta cu invazii de imigranti ilegali. Masurile unilaterale adoptate de UE se dovedesc lipsite de eficienta, la fel ca si eforturile tarilor din Africa de Nord.

  Libia gazduieste voluntar imigrantii ilegali deportati din Europa, inainte de a-i retrimite acasa, dar organizatiile umanitare internationale se declara preocupate de modul in care autoritatile libiene respecta drepturile omului in cazul acestor persoane.

  De data aceasta, traditionalul cort folosit de liderul libian drept adapost in tarile pe care le viziteaza gazduieste si 30 de cai, adusi pentru a sustine un spectacol in cinstea liderilor italieni.

 20. euNuke
  9 iunie 2010

  costin, parcă n-aş numi pretenţiile lui gaddafi o banală taxă islamică pe necredinţă, mai degrabă aş califica-o drept tribut , in sensul medieval al cuvîntului, de preţ al şantajului şi implicit al păcii*, preţ pe care statele vasale ale Sultanatului erau obligate să-l plătească pentru a-şi menţine autonomia relativă.

  *pacea era in realitate lipsa războiului total, şi nu o pace in sens modern, lipseau tratatele care să o garanteze pe deplin [din moment ce in viziunea dreptului islamic celelalte state, nonislamice, nu pot fi parteneri egali in drepturi la masa tratativelor] şi incursiunile de jaf şi semănare a terorii erau un fel de tradiţie sau cutumă fiind lansate cu ocazia fiecărui domn proaspăt instalat pe tron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian