FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Combaterea dezinformării ruse – obiectiv al unui Tratat bilateral de apărare Polonia-Marea Britanie

Premierii Mateusz Morawiecki și Theresa May au convenit să semneze un tratat bilateral de cooperare în domeniile securității și apărării între Polonia și Marea Britanie.

Este al doilea tratat de felul acesta semnat de Londra cu un stat membru a Uniunii Europene, după cel semnat între Marea Britanie și Franța în 2011. În afara UE, Marea Britanie mai are, din 2013, un tratat similar cu Australia.

Polonia și Marea Britanie și-au reafirmat „angajamentul comun pentru NATO ca pilon al apărării și subliniază angajamentul neîndoielnic al Marii Britanii pentru securitatea europeană după Brexit. În această privință, Marea Britanie și Polonia vor continua să susțină o mai mare cooperare UE-NATO astfel încât să fie asigurată o coerență, nu o duplicare UE-NATO.

Lucrăm de asemenea împreună pentru combaterea dezinformării rusești, asigurarea securității cibernetice, întărirea rezistențe țărilor din Parteneriatul Estic în fața amenințărilor interne și externe și ranforsarea reformelor și dezvoltării Balcanilor de Vest în acord cu standardele UE.”

May și Morawiecki au anunțat și o vizită comună a miniștrilor de externe la Kiev, pentru susținerea stabilității și reformelor în Ucraina, precum și întărirea legăturilor bilaterale dintre think-tank-uri, antreprenori, universitari și jurnaliști în cadrul unui forum la Londra, în februarie 2018.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto