FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Nicușor Dan e luat în colimator de extrema stîngă din România. Mesaj către prietenii mei de stînga și nu numai.

Am convingerea că Nicușor Dan este un om de bună-credință, un social-democrat care crede într-o oarecare măsură în binefacerile pieței libere, deci în necesitatea unei forme de capitalism.

După ce iau în calcul principalii contracandidați, Oprescu și Prigoană, nu exclud posibilitatea ca Nicușor Dan să reprezinte o alternativă viabilă, chiar dacă componentele socialiste ale programului său pentru Primăria Generală a Capitalei nu sînt defel pe gustul meu. Totuși, îngrijorarea mea ține de evoluție viitoare a lui Nicușor Dan.

Iată motivele:

(de aici – “Principala problemă este că orașul își epuizează cu frenezie resursele.” – interviu cu Nicușor Dan)

Într-un interviu acordat lui Vasile Ernu, Nicușor Dan enumeră cîteva puncte din programul său:

„Creșe și grădinițe, posibilități pentru copii după terminarea programului școlar, centre culturale de cartier, răscumpararea piețelor agroalimentare de către primărie și eliminarea intermediarilor, înlocuirea CET-urilor și reducerea la jumătate a prețului gigacaloriei…”

Vasile Ernu forțează nota, invocînd „segregarea rezidențială” și „identificarea etnică” – de ce nu „cele două apartheid-uri ale Bucureștiului”? Pentru cineva care compară cu dezinvoltură mall-ul din cartier (glamour-gulag) cu gulagul sovietic, în care au fost uciși milioane de oameni, un termen mai potrivit ar fi „holocaustul rezidențial” (vezi Dor de colectivul sovietic).

Dar să revenim:

Vasile Ernu: Bucureștiul este un oraș în care segregarea rezidențială în funcție de clasă socială și identificare etnica este o realitate pregnantă. Nu există nici un element în programul tău politic care să discute decalajul de servicii publice între cartiere. Care este opinia ta ca cetațean în acest sens?

Nicușor Dan simte nevoia să adauge, pentru a se justifica:

‎” …baze sportive și centre culturale de cartier, construirea de locuințe sociale și măsuri de protecție socială pentru persoanele vulnerabile.”

„…obligarea dezvoltatorilor de complexe rezidențiale la un procent de locuințe sociale”

Primul comentariu aparține lui Claude Karnoouh, comunist „la vedere” și mentor al grupului de extrema stîngă, criticatac:

Discuția continuă. bogdan draganescu:

8 iunie 2012 la 13:21
cititorule, de ce sa votezi? nimeni nu merita sa aiba mai multa putere decat tine. ce se intampla in culisele politice e cu totul alta poveste decat cea spusa in campaniile electorale. reprezentarea politica e o minciuna. cum ar putea o individualitate sa reprezinte fiinta si interesele a milioane sau zeci de milioane de individualitati? e timpul sa ne responsabilizam si sa ne reprezentam individual, impreuna!

…un adversar al democrației reprezentative și adept al modelui de organizare a societății, bazat pe consiliile muncitorești leniniste (soviete), cele care au dat numele „Uniunii Sovietice” (așa-numita „Democrație Directă” cerută la protestele Occupy). Claude Karnoouh îl anunță pe mai tînărul interlocutor că pentru asta e nevoie să se pregătească de „acțiuni foarte violente”:

Claude Karnoouh spune:
8 iunie 2012 la 14:26
Bravo Bogdane… dar pentru àsta care imi place mult trebuie niste actiuni foarte violente… si ce puteti asteptati de oameni de sigur un pic cinstiti (prgram în sine nu e prost) dar cu o ideologie de clasa mijlocie de tip bobo…

(Claude Karnoouh este același care, acum căteva luni, la UNATC, dădea ca exemplu de conduită studenților prezenți și protestatarii din Piața Universității, pe membrii Partidului Comunist din Grecia (despre protestele din Grecia, aici; despre Kommounistikó Kómma Elládas, un dinozaur leninist, aici)

Mai departe:

Cezar spune:
8 iunie 2012 la 14:18
Total de acord cu Bogdan Draganescu. Domnul Nicusor Dan ori ne vinde gogosi ori e prost. A doua varianta nu o cred.
Pe urma cind a zis ca el nu e comunist mi-am pierdut orice dubiu.
Cine nu-mi promite democratie participativa si un plan fezabil de tranzitie catre democratie participativa nu va primi vot de la mine. Nici macar PCR legalizat.

Claude Karnoouh este de părere că Nicușor Dan este prost fiindcă nu este comunist:

Claude Karnoouh spune:
8 iunie 2012 la 14:30
@Cezar aveti dreptate. Dan Nicusor e prost fîindca nu spun nimicà despre conflictele cu capitalul care de sigur izbucni când e vorba de milioane de euro, cu ideologia lui , social-demo moale clase mijlocie va fi silit sà fàcà niste compromisuri uriase care vor ruina programul lui….

Știm deja că pentru Claude Karnoouh, social-democrația nu reprezintă o alternativă, ci o trădare:

Social-democratie nu mai poate representa oricice fel de alternativà. Din 1914 încolo a tradat socialismul… “social-tradatori” asta a fost cea mai bunà definitie […] Dar o întrebare ràmine… ce fac popoarele? De ce acordà cît de cît o anumite încredere la partide traditionale de stîngà sau asa zis (din partea lor) de extrem) stînga (!)

Nu social-democrația candidatului la Primăria Capitalei este cea mai ingrijorătoare (despre asta vom discuta mai în detaliu, cu siguranță, în secțiunea de comentarii), ci extremismul celor care nu vor rata ocazia și vor încerca să îl reorienteze. (Nicușor Dan a fost prezent și la acest eveniment: Miliția Spirituală: “Viitorul e în mîinile voastre, voi sînteți elita!”)

Nu îmi rămîne decît să sper că e ultima oară cînd văd această alăturare de imagini:

Lectură obligatorie: Claude Karnoouh şi noul fascism de stînga-dreapta

Modelul lui Nicușor Dan e Antanas Mockus, admirator al lui Chavez și simpatizat de gruparea narco-terorist-marxistă FARC

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

23 Comments

  1. John Galt
    9 June 2012

    Faza cu exproprierea proprietarilor care nu pastreaza fatada cladirii istorice e destul de hardcore, asa. Mai ales cand baietii lui Vanghelie primesc izolarea termica “gratis”.

    Pe de alta parte, dupa cum zice si Naumovici mai jos (citatul e pe Facebook), tot cu el as fi votat..

    De ce am sa il votez, TOTUSI, pe Nicusor Dan.

    Nu il simt ca pe un om de dreapta, deloc. Nu este inclinat catre un Bucuresti de business, performant si aducator de bani, ci mai degraba catre un Bucuresti pietonal, verde, un Bucuresti pe placul biciclistilor hipsteri.

    Nu este deloc, dar deloc, carismatic. Nici macar vocea nu il ajuta, pe putinele clipuri electorale care se invart intre aceiasi oameni, pe internet.

    Este, de formatie, bugetar.

    Programul lui nu ma convinge. Nu cred ca este corect sa le propun unor oameni care au asteptat 50 de ani sa aiba prima masina straina, sa mearga cu transportul in comun.

    „Palmaresul” lui nu ma convinge. Singurele realizari pentru oras sunt de fapt niste frane pe care a reusit sa le puna, pe care eu le interpretez pe doua paliere: unul, laudabil, in care s-a luptat cu manevrele oculte de imbogatire ale unor mafioti din politica, celalalt, mai putin fericit din punctul meu de vedere, care incearca sa stopeze un proiect de infrastrucutra pe care il intelege orice sofer care trece prin centru (o a treia cale -Buzestiul – pe care sa se desfasoare circulatia nord-sud), in numele pastrarii unor ruine si a mega-monumentului Matche, vizitat zilnic de mii de turisti. Not.

    DAR, si este un mare DAR,
    este singurul jucator din aceste alegeri care vine din afara sistemului. Eckstein-Kovacs, de la Cluj, e o gluma. Parlamentar, fost consilier ani de zile la Cotroceni… Nicusor Dan este cu siguranta din afara sistemului. Pentru ca sistemul nu intelege si nici nu are ce face cu oameni ca el. Incapatanati, care creaza prin propriile forte nu un Caritas, ci o scoala, care dau in judecata sistemul si il mai si inving.

    Este testul nostru, al celor care ne-am saturat de clasa politica actuala, daca se poate sau nu. Este o investitie, asa cum s-a mai spus, in aparitia unor viitori candidati, care sa prinda curaj in urma experimentului Nicusor Dan.

    Deloc in ultimul rand, prefer in mult mai mare masura sa ajung sa ma contrazic, candva in viitor, cu un om de stanga, dar corect, decat cu golanii din poltica de acum. Un coleg imi spunea ieri ca Nicusor Dan este ca Bill Halley and the Comets sau ca Chuck Berry. Prevesteste aparitia Beatles-ilor. Macar pentru asta si tot merita votat.

    Eu totusi sper ca iesirile lui stangiste sa fie doar o tactica pentru atragerea electoratului de stanga, continui sa cred ca daca ar avea un consilier bun pe partea de economie (as in economie de piata, capitalism, nu contabilitate) sa inteleaga unde sunt problemele, cum zice si Bogdan Glavan.

    Altfel..

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/250781_10151172116959746_1514838191_n.jpg

  2. Costin Andrieş
    9 June 2012

    john, chiar hai sa nu facem campanie pentru ND acum.

  3. John Galt
    9 June 2012

    Eu sunt curios sa stiu de unde tot hype-ul asta cu „Nicusor din afara sistemului”. Faza cu 50.000 de semnaturi in 2 zile mi-a cam dat de gandit..

  4. Liviu Crăciun
    9 June 2012

    poftim?!!!

    „asociatia salvati bucurestiul”
    – site-ul nu contine rubrici esentiale pentru un ong: donatori, parteneri, rapoarte financiare si de activitati anuale – conform legii trebuie sa fie publice (mai mult – statutul lor spune asa la obiective: „cultivarea si respectarea transparentei…”)
    – au pe site, pe prima pagina, un soi de raport la misto cu realizarile la hectar pentru 2008-2010 (sintem in 2012, iar asociatia functioneaza din 2007); la rubrica Buget scrie asa:

    „Asociatia a primit in acest interval finantari de aprox. 15.000 euro. Ambasada Frantei si Uniunea Arhitectilor au finantat proiectul lexcivitas.ro (punctul 4.2.) cu 4000 euro, Fondul ONG (Norvegia, Islanda, Lichtenstein) a finantat partea Asociatiei din proiectul de monitorizare (punctul 3.3.) si cel de explorare urbana a zonelor protejate (punctul 6.1.) cu cate aprox. 5000 euro, iar banii stransi prin programul 2% au fost de aprox. 1000 euro.
    Fondurile obtinute ca salarii in proiecte au fost donate Asociatiei si vor fi folosite pentru procese (capitolul 2).

    Asociatia are in curs o campanie de strangere de fonduri prin campania 2% pentru anul fiscal 2009. Fondurile obtinute vor fi folosite exclusiv pentru procese (capitolul 2).”

    1. va rog sa imi spuneti ce maninca nicusor dan, cel care finanteaza din 500 euro/luna actiuni de propaganda, de lobby (de succes, au reusit modificarea unor legi) si fondul de salarii (care de fapt se foloseste pentru actiuni procesomane)
    2. in ce fel anume este nicusor dan „in afara sistemului”? in afara carui sistem? de ce ai vrea sa pui primar pe cineva care e „in afara”, care functioneaza dupa si respecta niste reguli numai de el stiute?
    3. dupa ce criterii isi alege tintele proceselor, avind in vedere faptul ca e finantat de uniunea arhitectilor? (uniunea arhitectilor face parte din sistem sau e in afara?)

    asta asa, pe scurt, legat de buna credinta; cit despre conceptii, au aratat destui ca sint cit se poate de anti-capitaliste si ca au un puternic iz totalitar; singura diferenta intre el si ernu este: ernu povesteste, e boem, in schimb nicu sordan face, foloseste „sistemul” impotriva lui insusi

    el nu e idiot sa creada ca poate cistiga primaria; el a facut marketing acum si va putea ameninta credibil orice proiect urbanistic in urmatorii ani („din Bucuresti si din localitatile din Romania”, dupa cum scrie la statut)

  5. serban
    9 June 2012

    un pic off-topic, dar nu mă pot abţine: ce ghiul cu pietricică poartă Karnooh :))

  6. Pataphyl
    9 June 2012

    @Liviu

    În originala democrație românească inaugurată cu atît de mare succes de iliescu, atît cei din sistem, cît și cei din”afară” lucrează (în liniște și consens) pe șest

  7. Vlad M.
    9 June 2012

    1. Bogdan Naumovici este stangist.
    2. Nicusor Dan este stangist.
    3. Vasile Ernu este stangist.
    Diferentele is de nuanta, fondul e acelasi. Ca se contrazic intre ei, se mai critica si se sustin reciproc sau nu, e prea putin relevant. Toti trei sunt stangisti, toti trei sustin prostii, toti trei prostesc. Principalii sustinatori ai lui N. Dan sunt stangisti, iar retorica lor este stangista. Ce rost are sa ne prefacem ca nu e asa? Ah, da, si inca ceva: candidatura lui Dan nu prevesteste decat raspandirea in masa a progresismului. Omul „de dreapta” Naumovici can go f. himself cu teoriile sale aberante despre viitorul politic al Romaniei. Romania nu are nevoie de progresisti.

    In sfarsit, inteleg prea bine ca un idiot sinistru precum Oprescu a devenit primar general al Bucurestiului, dar asa cum presedintia falimentara a lui Obama nu inseamna ca orice idiot trebuie sa ajunga presedintele SUA (din contra!), nici victoria securistului Oprescu nu este un argument in favoarea unui Nicusor Dan. Nu ne putem permite atatia prosti in functii inalte.

  8. toiu
    9 June 2012

    @ Vlad M, Liviu Craciun, Costin Andries.
    Si totusi, cu cine ar trebui sa voteze bucurestenii? Pentru mine, recunosc, este mai usor. Votez in Cluj, deci pe Emil Boc.

    Am primit mai deunazi un e-mail de la Asociatia Familiilor din Romania (de la ei primesc periodic texte foarte bune). In principiu, sugerau in acest e-mail cine NU ar trebui votat. In Bucuresti-la nivelul Primariei Generale- recomandarea era sa nu se voteze cu Prigoana si Oprescu. Optiunea anti Prigoana era motivata de accesele si excesele pe linie morala (atat ca si comportament cat si ca propuneri legislative-de exemplu legalizarea prostitutiei). Propunerile mi s-au parut de bun simt si corecte, cu atat mai mult cu cat chiar in preambulul recomandarii, ei sugerau, in principiu, sa nu se voteze candidatii USL! Sunt de buna credinta si argumentele lor pertinente.

    Revenind, cu cine ar trebui sa voteze bucurestenii la Primaria Generala?

  9. Lu
    9 June 2012

    @ John Galt:

    Poftiim? 50000 de semnaturi in 2 zile? pe asta de unde ati scos-o?

    S-au strans cu mare greutate in 30 de zile, oamenii au strans de la vecinii de pe scara, de la colegii de serviciu, au fost sute de voluntari care au batut orasul si au explicat trecatorilor cine e Nicusor Dan…

    Domnule, imi sta mintea-n loc de unde scoateti aberatiile astea, ca e comunist, ca e neoliberal, ca e PDL-ist, ca-cum a strans atatea semnaturi (cacofonia intra-n dreptul meu de exprimare), ca Asociatia Salvati Bucurestiul nushce bube are-n cap, ca Nicusor n-are voce de tunet si ca, in plus, n-are nici basca…

    Hai sa ne lamurim, Nicusor Dan nu candideaza la postul de Dumnezeu! E intr-o cursa electorala cu un hot lash (Oprescu, pasajul Basarab, panselute, bancute, preturi astronomice, fuga de dezbateri electorale, nu mai dezvolt) si cu un mediocru devenit celebru pentru ca s-a certat 2 ani cu nevasta la OTV si pentru cele 144658940365900000 contracte cu statul, incheiate din postura de parlamentar.

    ARE WE CLEAR? E mai bun Nicusor DAN sau Oprescu/ Priogoana? Asta e-ntrebarea!

  10. Daniel Francesco
    9 June 2012

    Ei, ce sa-i faci, trebuie sa-l credem pe Claude Karnoouh spune despre un stangist ca e „prost” pentru ca nu este in „conflict cu capitalul” si ca este un „social demo” moale. Duduie de doxa idologica acest comunist negationist al Holocaustului. ????

  11. Vlad M.
    9 June 2012

    Si raspunsul la intrebarea ta, Lu, este nu. Omul isi face reclama pe banii fraierilor si mai este si progresist. Partea cea mai amuzanta e ca feluriti naumovici il vand ca „viitorul”. Daca asta e viitorul, va fi vai si amar. ????

    toiu> Asa cum vad eu problema, cel mai slab candidat este Oprescu. In rest, Prigoana si N. Dan sunt cam pe acelasi palier. Astia-s marii candidati ai Bucurestiului, asta s-a propus. Partea buna e ca alegerile sunt aproape lipsite de miza. Candidatii sunt slabi, iar Oprescu are multe procente, asa ca se poate vota orice si oricum, tot independentul USLas castiga.

  12. ionut
    9 June 2012

    deci Nicusor Dan este noul lider al celor care au incercat sa confiste PIata Universitatii si sa nasca de acolo o noua miscare politica..naumovici, tolontan, liviu mihaiu si de azi si claudiu craciun. Cu atat mai frumos va fi esecul lor.

  13. Costin Andrieş
    9 June 2012

    haha, misto. Claudiu Craciun a inviat si publicat un text pe, unde altundeva? criticspanacul revolutionar: http://www.criticatac.ro/17050…..ndiferent/

    voi merge la vot şi îl voi vota pe Nicusor Dan pentru Primar General şi Consiliu General. Motivele sunt numeroase.

    E un vot relativ sceptic dar optimist. Este un vot cântărit îndelung şi asumat public. Cel mai important, este un vot acordat lui Nicusor Dan şi tuturor celor care în viitor vor alege să lupte cu sistemul, cu ceilalţi şi cu ei înşişi şi pentru a face o schimbare. Este un vot care împreună cu altele, multe sper, va marca momentul de început pentru regenerarea democratică a societăţii româneşti.

    Succes Nicusor Dan!

    si claudiu craciun ii da sfaturi si il trage de urechi pe nicusor dan, incearca sa il orienteze:

    Mi-ar fi plăcut că Nicusor Dan, acum zece ani, să nu condamne comportamentului public al unor persoane aparţinând minorităţilor şi să îşi declare cu patos iubirea pentru patria mama. Şi nu pentru că e problema să te simţi ca aparţinând unei colectivităţi. Era o problemă de stil.

    domnul doctorant de la snspa ne explica cum de fapt „stanga” si „dreapta” sint niste fictiuni.

    Mi-ar fi plăcut că grupul de susţinători publici şi informali să fie mai coerent în idei. Nicusor Dan îi atrage pe toţi, de “‘stanga” şi de “dreapta” (n.a. cele două sunt de fapt nişte ficţiuni), conservatori şi liberali, ecologişti şi social-democraţi. Iar acesta este un reflex populist.

    pentru un om de stinga, extrema stinga, ca el, poate nu exista dreapta, dar daca el nu si-o poate reprezenta decit in termenii din benzile desenate sovietice din anii 50 (cele comuniste despre capitalista si imperialista america malefica), nu inseamna ca nu exista. inseamna doar ca claudiu craciun are limite strimte.

    markus spune:

    Claudiu Craciun fiind…cine ?

    b spune:

    Unu’ de s-a chinuit toata iarna sa ajunga un fel de Nicusor Dan, dar n-a reusit.

    ????
    a incercat sa fie nicusor dan, dar a reusit sa fie un ion iliescu cu caciula si lipici la gistele de la snspa.

  14. John Galt
    9 June 2012

    „Gîstele de la SNSPA”. ????

    ..

    Vlad, nu cred ca Naumovici e progresist. Si nici stangist. Am stat de vorba cu el si nu imi pare genul (chiar daca l-a sustinut pe Gusa mai demult).

    Acel „totusi” (pus de el cu litere mari) as zice ca face parte din categoria „fight fire with fire”, nu in sensul unui compromis moral, sau al vrunei alegeri „pragmatice” pe motiv ca altii nu sunt, ci mai mult un fel de lupta cu birocratia introducand si mai multa birocratie, de data asta structurata oarecum „matematic”, nu asa, arbitrar, in functie de prietenii si interesele de partid. Probabil in speranta ca se va realiza aplicarea/eficientizarea LEGII (poate pentru prima data) dar si provocarea unor certuri monstruoase intre diversele grupari care isi disputa suprematia, scoaterea lor la lumina. Lucru bun, daca stam si ne gandim..

  15. John Galt
    9 June 2012

    „Fight fire with fire” – tocmai ce ziceam: Nicusor a votat pentru demiterea lui Basescu, in 2007. Vedeti motivele..

  16. John Galt
    9 June 2012

    Sau alta, din ciclul: ” Nu votez un primar, stiu, votez un model de civilizatie”:

    ”Lucreaza cineva sau are relatii la un hotel? As avea nevoie de o factura pentru 28 feb – 7 martie. Comisionul garantat.” Nicușor Dan, 14 februarie 2010

    ????

  17. Pataphyl
    9 June 2012

  18. liviuta
    9 June 2012

    Cred ca, in conjunctura actuala, Becali e cel mai votabil candidat in Bucuresti.

  19. Costin Andrieş
    9 June 2012

    alin fumurescu, apropiatul criticspanac, „conservator’ si avid consumator de michael moore, obama, naomi klein, alti membri ai stingii extremiste, si opozant hotarit al tea party, partidului repulican si in general al tuturor ideilor ce nu fac parte din repertoriul stingii, ne indeamna si el sa mergem la vot:
    http://voxpublica.realitatea.n…..79584.html

    In cazul in care v-a scapat mesajul : Votati Nicusor Dan !

    Care au fost argumentele principale, de la stanga si de la dreapta, ale opozantilor lui Nicusor Dan ?… Inca o data, nici o surpriza : argumentele de la stanga au fost mai inteligent formulate, cele de la dreapta mai simplute si mai cinice.

    intelighentia:

    Stanga : E pentru prima oara – din cate imi amintesc, cel putin – cand intre initiatorii si colaboratorii CriticAtac a intrat zazania (un fenomen inevitabil, despre care am vorbit acum mai bine de un an). Avem pe de o parte stanga « pur-sange », Florin Poenaru, Iulia Popovici si (partial, mai ezitant) Costi Rogozanu. De cealalta parte, stanga, sa-i zicem « realista » : Cristian Bindea si Norbert Petrovici (l-as include aici si pe Mihai Gotiu, da’ mi-e ca ar suferi ; nu sunt sigur, asa ca ma abtin). La mijloc, oameni care inca nu s-au pronuntat sau au ramas intr-o atitudine usurel evaziva, printre care, surprinzator (pana la ora la care scriu aceste randuri, cel putin), Vasile Ernu.

    prostimea:

    Dreapta : Aici, repet, situatia e ceva mai simpla. Aici ‘realitatea’ e litera de lege. Aici realitatea e cioplita in piatra. Aici avem de-a face cu cinicii care « stiu » care-i realitatea.… Ceea ce nu inteleg astia care « stiu » realitatea – indiferent daca se incadreaza la (a) sau (b) – e ca realitatea de aia e realitate – ca nu se stie, se creeaza.

    adica se inventeaza o naratiune, o poveste, cam cum se intimpla la conferintele criticatac si in articolele lor, in care realitatea nu este descrisa si comentata, si se construieste un model pe baza ei, ci este inventata de la 0, in fct de cerintele ideologiei (marxiste). inca o idee profund de stinga de la „conservatorul nostru.

  20. Liv St Omer
    9 June 2012

    CCraciun:

    Mi-ar fi plăcut că Nicusor Dan, acum zece ani, să nu condamne comportamentului public al unor persoane aparţinând minorităţilor şi să îşi declare cu patos iubirea pentru patria mama.

    Vroia sa spuna „si sa NU isi declare…”. Despre gramatica lui Karnooh, nu cred ca mai merita discutat. Costin, bine ar fi sa le spuna cineva si oamenilor astora ca, inainte sa ne dea lectii despre politica, ideologie, si democratie participativa, pe marele lor blog critic-spanac, ar fi totusi cazul sa invete bine limba in care scriu. Pentru ca altfel devin (au devenit deja, sunt) ultra-penibili. Penibili as in pain, durere de burta, de atata ras in hohote.

  21. bec
    9 June 2012

    din gindirea politica a lui nicusor dan:https://groups.google.com/group/aderf_info/browse_thread/thread/20c940cbd6500c00/6ab19d2a81eb2b98?q=„+Ursachi”&pli=1#6ab1. Pentru mine e suficient, oricum avea un damf puternic de oengist progresist. Un relativ succes al programului coordonat de mos costache patriciu avind ca tinta monopolizarea ”societatii civile” de catre ”progresisti”. Progresisti carora, exact ca intr-un banc celebru de pe vremea razboilui rece, li se vad c…..iele si pistolul.

  22. DanCanada
    9 June 2012

    Mai e ceva referitor la timpeniile CA, marca CK as a side note Nicusor Dan.
    In care clasa de mijloc e câh pentru Clod:

    http://www.criticatac.ro/16966…..ment-33794

  23. Costin Andrieş
    9 June 2012

    chiar, dacanada,
    claude karnoouh da o lectie de marxism-leninism:

    ‘Mica lectia de marxism-leninism-lukáscism-guevarism, etc.., minimalà: clasele mijlocie sunt o fractiune a burhezie dominante fiindcà e adevàrat cà lucrati contra salariu dar nici nu produceti o adevàrat plus-valoare si majoritate dintre voi sunt slugi ai capitalismului sau a Statului… se pare c-ati uitati àsta… ce spun se verifica zilnic peste tot…’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *