FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Juncker insultă o parte a electoratului european: „naționaliști tâmpiți”

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, s-a referit la „naționaliștii tâmpiți” în ajunul alegerilor pentru parlamentul european, cu ocazia unui interviu publicat miercuri.

„Acești naționaliști populiști, acești naționaliști tâmpiți, sunt îndrăgostiți de propriile lor țări”, a declarat Juncker pentru CNN. „Nu le plac cei care vin de departe, dar mie îmi plac cei care vin de departe… trebuie să acționăm în solidaritate cu aceia care se află într-o situație mai rea decât cea în care ne aflăm noi”.

Vorbind despre Brexit, Juncker a declarat că procesul a fost o binefacere în ceea ce privește sprijinul pentru UE, deoarece „numărul celor care sunt în favoarea Uniunii Europene este în creștere, deoarece oamenii urmăresc ce se întâmplă și văd că părăsirea Uniunii Europene nu este atât de facilă precum li s-a spus.”

Dar Juncker, al cărui mandat se va încheia după ce un nou colegiu de comisari va prelua conducerea în luna noiembrie a acestui an, a declarat, de asemenea, că nu mai este timp pentru o retragere a Marii Britanii din cadrul UE.

„Trebuie sa oprim acest proces, pentru că daunează atmosferei generale din Europa”, a declarat Juncker, și „prejudiciază perspectivele de creștere din întreaga lume”. El a adăugat ulterior: „M-am săturat, deoarece noi așteptăm ca guvernul britanic să mai solicite încă o prelungire”, referindu-se la cererile repetate ale Marii Britanii de a negocia mai mult timp în legătură cu Brexit.

Juncker a declarat pentru CNN că nu el crede că Marea Britanie ar trebui să organizeze un alt referendum cu privire la UE, deoarece „rezultatul ar putea să nu fie diferit”, dar a adăugat: „Sper că vor fi de acord între ei și că vor părăsi [UE] sfârșitul lunii octombrie… Cred că este datoria lor patriotică de a obține un acord.”

El a adăugat: „Ceea ce nu îmi place în dezbaterea britanică este că ei găsesc mai important să înlocuiască prim-ministrul decât să găsească un acord între ei. Pentru UE, între timp, nu este vorba despre cine va fi viitorul prim-ministru, ci despre acordul de retragere”.

Vorbind despre prim-ministrul britanic Theresa May, a cărei conducere este pe punctul de a se prăbuși după demisia dramatică a Andreei Leadsom din cabinetul său, Juncker a spus: „Aceasta este o femeie care știe să facă lucruri, dar nu reușește să aibă succes. Îmi place foarte mult de ea, este o persoană dură. ”

SURSA   Politico

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

11 Comments

  1. Cristi
    23 May 2019

    Daca esti indragostit de tara ta, esti un tampit.
    Votati Internationala a 4a!

  2. nicu
    23 May 2019

    un betiv ordinar care ragaie fara nicio contributie decat statuile infecte ale lui Marx Made in China…

  3. Andrei CRISTEA
    23 May 2019

    Daca ii plac cei de departe de ce mai asteapta ? Pote acestia intarzie ! Sa mearga personal la ei. Papua Noua Guinee este suficient de departe ? Si il rugam sa ramana acolo.

  4. Dorin
    23 May 2019

    Nu e chiar bețiv – are artrită alcoolică !! La cap…

    Chestiunea este – poate fi socotit o portavoce a unor cercuri mai dindărăt ? Care au o agendă anti-europeană ??? Că precis nu gândește singur – vedeți în acele fraze cel puțin 10 exprimări anti-logică și valorizări de genul „ Îmi place foarte mult de ea…” Ce decepție – Vestul să fie condus de asemenea specimene !! Incredibil câte persoane ratate politic a putut să aducă pe scenă Uniunea Europeană – parcă tocmai pentru a confirma aserțiunile unora ca dughin, putin și alții ca ei…

    Am ajuns să trăim aceste vremuri când, conform unor vechi precepte scrise în Cărțile sfinte, o șleahtă de conducători slabi pregătește venirea unuia puternic, devastator și anti-Creștin !!

    Doamne Ferește !!

  5. Zev
    23 May 2019

    Da Emil, dar problema e ca nu oferiti solutii. Cum pisici un dreptaci romanesc ( si sunt multi, chit ca latenti) sa se ralieze voua atat timp cat nu oferiti nimic? Cu sictirul si ura ‘de clasa’ chiar impartasita nu poti sa mergi prea departe. La fel si cu dragostea pentru BOR – man, e o diferenta intre credinta ortodoxa si institutia compusa din oameni, cu slabiciunle si mertzanele lor. Ma doare ca practic confiscati segmentul ideologic fara a fi capabili sa puneti ceva viabil pe masa. Sorry mate, poate gresesc.

  6. Emil Borcean
    23 May 2019

    Zev, ILD nu este un partid politic. Pe de alta parte, strict referitor la UE, solutia este stiuta: transformarea UE intr-o asociere democratica de tari suverane, cresterea transparentei si a responsabilitatii fata de alegatori, reducerea birocratiei. Asa ceva este in acelasi timp dificil de realizat (dar posibil).

  7. mihai
    23 May 2019

    Imi cer scuze ca intervin…
    Zev, dar „solutiile” exista, sunt sugerate aproape la fiecare pas, mie asa mi se pare… cred ca tot ce e pus pe masa chiar e viabil. Problema e ca e nevoie de un anumit numar de oameni care sa le intruchipeze, sa le poarte cu ei, sa le radieze cumva in jurul lor… Dincolo de un anumit numar minim, probabil ca lucrurile incep sa se petreaca. „Solutia” nu poate fi alta. Nu e o magie.
    Altfel, probabil ca un „dreptaci”, cum ii spui, nu ar trebui sa astepte sa ii fie „oferite”, nici solutii si nimic altceva.

  8. Zev
    23 May 2019

    Emil/Mihai -pai poate ar fi timpul sa devina, am obosit de bloody clone.Emil, arunca un ochi pe oversightul britanic/ commonwealth. Cred ca aia e ce vrei. Daca vrei iti trimit legislatie, si iti povestesc ce am facut ca senior investigations officer, dar n-o sa faci astain EU, sorry bro.

  9. Zev
    23 May 2019

    @mihai . Problema e ca e nevoie de un anumit numar de oameni care sa le intruchipeze’ Pai, hai, mihai astia nu sunt in stare, dar poate noi suntem. M-am saturat de jigodismul stangist, mi-a ajuns moartea politica a ardelenilor mei, fucking enough.

  10. TITIREZ
    23 May 2019

    Un …JUNGHER prăpădit al SRL ALCOLICA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto