FUNDATIA IOAN BARBUS

China degajă în aer tone de substanțe chimice nocive

Întreprinderile chineze degajă în aer tone de substanțe chimice periculoase, în ciuda unui acord internațional menit să oprească distrugerea stratului de ozon, se afirmă într-un studiu publicat miercuri.

Potrivit studiului publicat in revista Nature, două provincii din China au fost citate ca sursă de creștere a emisiilor de clorofluorocarbon chimic, interzis la nivel global.

„Aceasta este o mare problemă” a declarat un oficial al Departamentului de Stat, pentru Washington Post. „Suferim cu toții datorită unei probleme din altă țară.”

Această substanță chimică, utilizată odată pe scară largă în spuma izolantă, se scurge în aer și distruge moleculele de ozon din atmosfera superioară.

Stratul de ozon este critic pentru viață, limitând cantitatea de radiații solare ultraviolete dăunătoare care ating suprafața planetei.

Raportul subliniază importanța acordurilor internaționale de mediu și punerea în aplicare a tratatelor. De asemenea se arată că problemele crescânde ale Chinei privind mediul înconjurător au consecințe globale.

SURSA   New York Post

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

 1. Dorin
  23 mai 2019

  Problema a început să se dezvolte încă de la „marea cotitură” în economia chineză, pe sistemul comunismului cu două fețe… Era evident că o supra-industrializare, la nivelul anilor *980, nu se putea fără poluare pt. că se petrecea în interiorul celui „de-al doilea val” (după părerologia lui A. Toffler)…
  Unde mai punem că această industrializare era de fapt 50% supra-manufacturizare, că industria venea cătinel conform „achizițiilor” intermitente de tehnologie – prin furt, copiere, spionaj industrial, etc…
  Marea greșeală, de fapt pur politică, a fost a statelor post-industriale, care au găsit de cuvință să lase „capitalismul sălbatic privat” să zburde prin stepa și jungla chine-zoaie, în goană după profit imediat… Așa au apărut ca ciupercile clone de „fabrici și uzine” pe toată coasta de est a acestui stat comunist cu cea mai ieftină mână de lucru, care au permis copiatorilor-facsimilatori chinezi să-și „dezvolte” propria industrie, fără norme-taxe de poluare !

  Nisipurile de către Mongolia, norii toxici și neuro-toxinele din capetele comuniștilor beijinchinezi le vor veni de hac în următorul deceniu… Partea proastă e că acest fenomen economic normal va fi prilejul inundării celorlalte continente cu zeci de milioane de gălbejiți, vezi Doamne victime ale etc,etc….

  După care urmează la rând celelalte două victime ale progresului economic nelimitat (adică neo-liberalistic) – Africa și America de Sud !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian