FUNDATIA IOAN BARBUS

China degajă în aer tone de substanțe chimice nocive

Întreprinderile chineze degajă în aer tone de substanțe chimice periculoase, în ciuda unui acord internațional menit să oprească distrugerea stratului de ozon, se afirmă într-un studiu publicat miercuri.

Potrivit studiului publicat in revista Nature, două provincii din China au fost citate ca sursă de creștere a emisiilor de clorofluorocarbon chimic, interzis la nivel global.

„Aceasta este o mare problemă” a declarat un oficial al Departamentului de Stat, pentru Washington Post. „Suferim cu toții datorită unei probleme din altă țară.”

Această substanță chimică, utilizată odată pe scară largă în spuma izolantă, se scurge în aer și distruge moleculele de ozon din atmosfera superioară.

Stratul de ozon este critic pentru viață, limitând cantitatea de radiații solare ultraviolete dăunătoare care ating suprafața planetei.

Raportul subliniază importanța acordurilor internaționale de mediu și punerea în aplicare a tratatelor. De asemenea se arată că problemele crescânde ale Chinei privind mediul înconjurător au consecințe globale.

SURSA   New York Post

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

1 Comment

 1. Dorin
  23 May 2019

  Problema a început să se dezvolte încă de la „marea cotitură” în economia chineză, pe sistemul comunismului cu două fețe… Era evident că o supra-industrializare, la nivelul anilor *980, nu se putea fără poluare pt. că se petrecea în interiorul celui „de-al doilea val” (după părerologia lui A. Toffler)…
  Unde mai punem că această industrializare era de fapt 50% supra-manufacturizare, că industria venea cătinel conform „achizițiilor” intermitente de tehnologie – prin furt, copiere, spionaj industrial, etc…
  Marea greșeală, de fapt pur politică, a fost a statelor post-industriale, care au găsit de cuvință să lase „capitalismul sălbatic privat” să zburde prin stepa și jungla chine-zoaie, în goană după profit imediat… Așa au apărut ca ciupercile clone de „fabrici și uzine” pe toată coasta de est a acestui stat comunist cu cea mai ieftină mână de lucru, care au permis copiatorilor-facsimilatori chinezi să-și „dezvolte” propria industrie, fără norme-taxe de poluare !

  Nisipurile de către Mongolia, norii toxici și neuro-toxinele din capetele comuniștilor beijinchinezi le vor veni de hac în următorul deceniu… Partea proastă e că acest fenomen economic normal va fi prilejul inundării celorlalte continente cu zeci de milioane de gălbejiți, vezi Doamne victime ale etc,etc….

  După care urmează la rând celelalte două victime ale progresului economic nelimitat (adică neo-liberalistic) – Africa și America de Sud !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi