FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Parlamentul slovac respinge Convenția de la Istanbul

Cu doar o zi înainte de a doua rundă a alegerilor prezidențiale care au dus la victoria Zuzanei Čaputová, 101 deputați slovaci au votat în favoarea respingerii convenției și doar 28 s-au opus moțiunii.

Controversata Convenție de la Istanbul conține stipulări periculoase, care impun introducerea elementelor de ideologie de gen în viața publică, în conformitate cu postulatele LGBTQ,.

Până în prezent convenția a fost semnată de 36 de state, dar a fost ratificată doar de 16. Slovacia, sub guvernul Ivetei Radicova, a semnat documentul, dar nu l-a ratificat, din cauza opoziției din societate.

Prim-ministrul Robert Fico a declarat că guvernul său nu poate accepta o lege care este împotriva credințelor majorității cetățenilor slovaci. El a adăugat că unele stipulări din convenție sunt incompatibile cu constituția slovacă, deoarece permit introducerea căsătoriilor de același sex. Există un amendament la constituția slovacă, care definește căsătoria drept o uniune între bărbat și femeie.

În plus, legea slovacă nu permite uniunile civile între persoanele de același sex. O astfel de argumentare a fost acceptată de majoritatea deputaților slovaci în timpul ultimei dezbateri parlamentare.

Prin această decizie politicienii slovaci s-au opus presiunilor crescânde de la Bruxelles. Parlamentul European a solicitat în martie 2018 ca toate statele membre ale UE care au semnat convenția să o ratifice cât mai repede posibil, inclusiv Slovacia.

Ce va face Polonia? Convenția a fost semnată de guvern în timpul guvernării Platformei Civice și a fost ratificată de Parlament. Polonia este acum obligată să aplice prevederile convenției. Cerințele lobby-ului LGBTQ au devenit principala temă de conflict ideologic în Polonia. Majoritatea cetățenilor resping proiectele de inginerie socială utopice forțate de ideologii de gen.

SURSA   Remix

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto