FUNDATIA IOAN BARBUS

Parlamentul slovac respinge Convenția de la Istanbul

Cu doar o zi înainte de a doua rundă a alegerilor prezidențiale care au dus la victoria Zuzanei Čaputová, 101 deputați slovaci au votat în favoarea respingerii convenției și doar 28 s-au opus moțiunii.

Controversata Convenție de la Istanbul conține stipulări periculoase, care impun introducerea elementelor de ideologie de gen în viața publică, în conformitate cu postulatele LGBTQ,.

Până în prezent convenția a fost semnată de 36 de state, dar a fost ratificată doar de 16. Slovacia, sub guvernul Ivetei Radicova, a semnat documentul, dar nu l-a ratificat, din cauza opoziției din societate.

Prim-ministrul Robert Fico a declarat că guvernul său nu poate accepta o lege care este împotriva credințelor majorității cetățenilor slovaci. El a adăugat că unele stipulări din convenție sunt incompatibile cu constituția slovacă, deoarece permit introducerea căsătoriilor de același sex. Există un amendament la constituția slovacă, care definește căsătoria drept o uniune între bărbat și femeie.

În plus, legea slovacă nu permite uniunile civile între persoanele de același sex. O astfel de argumentare a fost acceptată de majoritatea deputaților slovaci în timpul ultimei dezbateri parlamentare.

Prin această decizie politicienii slovaci s-au opus presiunilor crescânde de la Bruxelles. Parlamentul European a solicitat în martie 2018 ca toate statele membre ale UE care au semnat convenția să o ratifice cât mai repede posibil, inclusiv Slovacia.

Ce va face Polonia? Convenția a fost semnată de guvern în timpul guvernării Platformei Civice și a fost ratificată de Parlament. Polonia este acum obligată să aplice prevederile convenției. Cerințele lobby-ului LGBTQ au devenit principala temă de conflict ideologic în Polonia. Majoritatea cetățenilor resping proiectele de inginerie socială utopice forțate de ideologii de gen.

SURSA   Remix

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian