FUNDATIA IOAN BARBUS

21 de dolari de la Miliția Spirituală pentru strivirea dușmanului de clasă

Din punctul meu de vedere, sursa finanțărilor este irelevantă pentru problema ridicată de Mălin Bot în articolul despre „altruismul” pe bani grei al oengismului românesc radical stângist. Importantă e imoralitatea acestor oameni, organizatorii protestelor (Miliția Spirituală, ActiveWatch etc), care folosesc finanțările pentru a răspândi printre tinerii din România cele mai demente mituri ale stângii radicale.

Mălin Bot a atras atenția, sobru, asupra unui detaliu despre aceste ONG-uri, informație deja publică, dar nepopularizată. Cei vizați au urmărit crearea unei mase critice de protestatari care sa poată fi mobilizați la nevoie. Reamintesc, în cadrul acelorași proiecte, organizatorii protestelor din aceste zile au contribuit, anul trecut, la căderea guvernelor Boc și MRU și preluarea puterii, prin abuzurile de care ne amintit toți, de USL. În mijlocul loviturii de stat din vara 2012, pe 4 iulie, atunci când Occidentul transmitea apeluri disperate USL-ului pentru respectarea regulilor statului de drept, ActiveWatch și Miliția Spirituală erau pe baricade în Piața Univeristății, strigau „Băsescu la puscărie!” între un „Toate partidele, aceeași mizerie!” și „România, colonia Occidentului!” Ce am văzut atunci în Piață a fost o încercare reușită de a induce confuzia printre tineri (detalii).

Răspunsul lui Marius Stan, publicat pe situl Miliției Spirituale, este exact în spiritul descris de Mălin Bot în alt articol Cum îți bagă unii pumnul în gură, dacă nu le faci propagandă:


linie

Câteva mostre (nu mânjesc acest spațiu cu link la purulența lui Marius Stan, o găsiți cu google):

Impresia pe care o lasă acești domni de bine (generic) este desprinsă parcă din șabloanele „școlii metodologice” Ion Coja…. „România Mare” (vă mai aduceți aminte) a fost ani și ani de zile un astfel de canal deversor pentru dejecțiile xeonofobe și naționaliste. La fel, „Atac la persoană”. Și acum, în sfârșit, marele EVZ… Moftangita asta a domnului Bot ascunde…o mare doză de patologic netratat. ….grele panseuri care au marcat istoria teoriilor conspirației… paranoia unor astfel de moftangii…. epidemie de prostie extrem de contagioasă.

Trag samă că i-a mai rămas ceva mărunțiș din cei 75.000 de dolari, și i-a aruncat în lupta cu obscurantismul patologico-paranoic-ioncojisto-panseistic-vadimisto-moftangiu. Diseminând mesaje anti-obscurantiste, gen „Nu ne vindem tara!”, „Jos capitalismul!”, „Romania, colonia occidentului”, „Anarhie!!”, „Revolutie!!”.

Genialul articol în care infierează ca la ‘nșpelea congres al PCR pe Malin Bot și pe „alți ganditori originali”, a fost scris, estimez, într-o zi, hai să spunem, 3 ore. Plus editare și postarea lui pe facebook, se adună 3 ore și jumătate. Cei 75.000 de dolari acoperă perioada 1 iunie 2012 – 30 septembrie 2013, în jur de 6 dolari pe oră. Deci, genialul articol al altruistului autor, cu tot cu editarea și postarea lui pe facebook a costat, în mare, $6/h înmulțit cu 3.5h = 21 de dolari. 21 de dolari pentru strivirea dușmanului de clasă.

Milițienii nu ia bani doar pentru a ieși în stradă, ci și pentru compuneri SF.

P.S.

Impresia pe care o lasă acești domni de bine (generic) este desprinsă parcă din șabloanele „școlii metodologice” Ion Coja (mai celebrul militant naționalist, negaționist, dar și fost senator între 1992-1996)

Of, Santa hipocrisia! Marius Stan spune că motivația lui Mălin Bot ține, printre alte patologii, de xenofobie și obsesii cu evreii. Nu Mălin Bot, ci Miliția Spirituală poartă un imens respect fascistului de stâna-dreapta, Claude Karnoouh, negaționist notoriu al Holocaustului.

_________________________________________________________
Conspiraționistul Claude Karnoouh dă lecții de radicalism junilor de la Miliția Spirituală:

Mai multe detalii despre evenimentul din filmarea de mai sus: Lungul marș prin instituții – Antonio Gramsci și falsa societate civilă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 Comments

 1. Costin Andrieş
  13 September 2013

  Merita mentionat, despre tovarasiile MS si AW:

  Malin Bot

  Aflu ca cel care a preluat stafeta injuraturilor, in corul de insulte dirijat de ActiveWatch impotriva mea, e consilier local PSD pe probleme de rromi la primaria lui Vanghelie. Interesante legaturi politice are ActiveWatch Romania, daca apeleaza la „mardeiasi” din primaria lui „Care este”. Cam astia sunt, dragi protestatari, oamenii care va cheama in piata, la proteste. Divina naivitate!

  e vb de articolul despre care se vb aici https://www.facebook.com/malin.bot/posts/536971219705723

  Mai scrie unul din PRM, unul de criticatac si unul din Noua Dreapta si balciul e complet.

 2. Costin Andrieş
  13 September 2013

  ‘patologic netratat’, ‘paranoia’…

  Iata un frumos articol scris de Marius Stan despre procedeul folosit chiar de el impotriva lui Malin Bot si cum era el aplicat in URSS http://www.lapunkt.ro/2013/09/…..i-nebunie/ , anume, adversarul (politic, in ambele cazuri) este incadrat intr-una sau mai multe categorii de afectiuni mintale. Cum ar trata Marius Stan ‘patologia netratata’ a lui Malin Bot si a celorlalti ‘ganditori originali’ (printre ei, si toti cei de la ild)? Cu camasi de forta, medicamentos? Electrosocuri? Sunt sigur ca va afla pe masura ce aprofundeaza subiectul, si poate ne spune si noua. Eu il incadrez la o forma de cretinizare ideologica voluntara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi