FUNDATIA IOAN BARBUS

Aberanta Britanie laburistă

Cândva o ţară mândra şi foarte puternică, Marea Britanie a cunoscut în ultima sută de ani declinul de la statutul de mare imperiu colonial la cel de putere regională în plin colaps economic, social şi moral. Ultima oară când britanismul a mai oferit ceva din gloria de altă dată a fost în vremea prim-ministeriatului lui Margaret Thatcher, Doamna de Fier a politicii britanice. De atunci însă au trecut aproape 20 de ani, răstimp în care Partidul Laburist a reuşit performanţa, deloc demnă de invidiat, de a transforma The United Kingdom în una dintre cele neperformante economic, aberante, disfuncţionale şi mai puţin sigure ţări din Uniunea Europeană.

Cea mai evidentă ameninţare la adresa ordinii rămâne comunitatea islamică, dar frica de musulmani şi corectitudinea politică se unesc în minimalizarea pericolului pe care îl reprezintă enclavizarea ţării în mici stan-uri antibritanice şi anticreştine. În vreme ce incapacitatea societăţii de a integra minoritatea asiatico-islamică este resimţită din ce în ce mai puternic de the average brit, principala problemă a organizaţiilor guvernamentale sau non-guvernamentale rămâne lupta împotriva discriminării imaginare de care s-ar face vinovaţi băştinaşii. Pare-se că musulmanii care fugăresc poliţia britanică la ea acasă sunt o problemă secundară – prioritate trebuie acordată eliminării din vocabularul englez a unor expresii discriminatoare* folosite de albii britanici.

Let the re-education begin!

Comisia din Irlanda de Nord pentru Drepturile Omului îşi sfătuieşte angajaţii să înlocuiască sintagma „zi neagră” cu „zi mizerabilă”, pentru a evita o „valorizare ierarhică a culorii pielii”, atrăgând totodată atenţia asupra modului corect de a folosi expresia „minoritate etnică”: sub nici o formă nu trebuie dată impresia că minoritatea ar fi „mai mică şi mai puţin importantă” (?!).

Şi Galeria Naţională din Londra vine cu o serie de propuneri bradburiene pentru proprii angajaţi: „gentlemen’s agreement” trebuie înlocuit cu „acord nescris sau acord bazat pe încredere, iar sexistul „right-hand man” va fi nevoit să facă loc lui „second in command”.

La rândul său, Consiliul de Dezvoltare a Aptitudinilor atrage atenţia asupra subiectivităţii de gen care reiese din limbajul folosit de membrii personalului, cerându-le să îşi „perfecţioneze” instructajul astfel încât pe viitor să evite discriminarea femeilor. Poate că ar fi bine să le recomande eurolingua oficialilor europeni.

Conform Agenţiei de Dezvoltare Regională din Sud Vest,

„expresii precum „oaia neagră a familiei”, „black looks” şi „black mark” nu au o legătură directă cu culoarea pielii, dar au potenţialul de a fi folosite pentru a întări imaginea negativă a lucrurilor negre. În acelaşi timp, anumite expresii presupun o imagine negativă a „negrului” prin întărirea aspectelor pozitive ale albului. De exemplu, pentru a susţine că o anumită persoană este deasupra oricărei suspiciuni, este folosită expresia „mai albă decât albul”. „Mai pur decât purul” sau „mai curat decât curatul” sunt alternative care nu presupun că orice altceva decât albul trebuie privit cu suspiciune.”

Dragi compatrioţi care confundaţi lupta împotriva discriminării cu mutilarea limbii şi a minţii, luaţi aminte. Spre asta duce povestea „romă”.

„Britannia, trebuie să îţi ceri scuze!”

În mod ironic, acelaşi Daily Telegraph care atrăgea atenţia asupra corectitudinii politice din Marea Britanie, ne oferă propria mostră de gândire politically correct, publicând, la doar o zi după articolul care a stat la baza acestui blog-entry, o scrisoare prin care scriitorul britanic Sebastian Faulks îşi pune cenuşă în cap şi îşi cere public scuze faţă de comunitatea islamică din Regatul Unit, jignită pare-se de modul în care Faulks a tratat revelaţia coranică în ultimul său roman.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de ceea ce pare la prima vedere un exemplu de bun simţ britanic. Scrisoarea lui Faulks urmează discursul corectului politic occidental care nu poate pricepe de ce, în ciuda entuziasmului său pentru celălalt şi dispreţului faţă de sine, este în continuare condamnat şi arătat cu degetul, deşi a făcut tot ce îi stă în putere pentru a se distanţa de propria identitate cultural-religioasă. Pe foarte scurt, sună cam aşa: „Sunt un biet ignorant care a încercat să înţeleagă cât mai mult din minunata voastră cultură. Nu am vrut să jignesc, aşa că iertaţi-mi greşelile, fraţi musulmani!”

A se observa cum Faulks pune semnul întrebării în dreptul sfinţilor creştini, având însă mare grijă să menajeze sensibilităţile islamice. Cartea Apocalipsei pare a fi opera unui schizofrenic, dar Mahomed este nici mai mult, nici mai puţin decât al insan al kamil, bărbatul perfect ales de Allah pentru a-i răspândi cuvântul pe pământ.

Fiecare doarme după cum îşi aşterne: unii mai bine, alţii mai prost sau deloc. În curând, britanicii nu vor mai putea dormi, iar vina le va aparţine în întregime.

Grup de musulmani paşnici

* Multe expresii au rămas în forma originală. Nu puteau fi traduse astfel încât să reţină sensul lor iniţial.

Completare dedicată Partizanului

„ÎNCEPEM CU CRUCEA VOASTRĂ,
TERMINĂM CU SÂNGELE VOSTRU.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

29 de comentarii

 1. Imperialistu'
  26 august 2009

  1. Neconcludent. Data viitoare, du-te frumos in tarile musulmane si ia pulsul strazii. Intreaba de evrei, americani si necredinciosi si abia dupa aceea compara.

  2. Care era scopul acestui videoclip? Din cate vad, americanii se impotrivesc discriminarii musulmanilor, chiar daca uneori pe temeiuri stupide. Cumva incercai, stimate Partizanu, sa anulezi primul clip? Daca da, eu zic ca ai reusit. :mrgreen:

  P.S. In mod normal, fiecare proprietar de afacere trebuie sa beneficieze de dreptul de a-si selecta clientela, indiferent cat de absurd sunt criteriile pe care le utilizeaza. Fara militii guvernamentale care sa dicteze ce e drept si ce nu.

 2. Partizanu
  26 august 2009

  O parte din americani se impotrivesc. Majoritatea oamenilor din cel de-al doilea filmulet nu intervin sau chiar aproba. „Pulsul strazii” este cel mai usor de observat pe stadioane. Iata un alt filmulet: European Racism

  P.S. adica sustii ca este normal precum in cazul din Spania sa afisezi la intrarea in magazin mesaje de genul: „Se interzice intrarea fara aviz prealabil a cainilor si romanilor. In caz contrar, acestia vor fi alungati”?

 3. Imperialistu'
  26 august 2009

  Gresit, majoritatea oamenilor dezaproba. Lasa pentru un moment antiamericanismul si priveste cu atentie. Cat despre „pulsul strazii” = ce se intampla pe stadioane, sper ca o spui doar ca sa te afli in treaba. Refuz sa cred ca ai fi atat de naiv.

  P.S. Adica sustin ca fiecare este liber sa fie pe cat de nebun si nemernic pe cat vrea in selectarea clientelei.

 4. Partizanu
  26 august 2009

  „Pulsul strazii” de data aceasta luat in Anglia:
  Racism in England
  racist attack on muslim home – pigs head used

  P.S. deci in cazul din Spania ai fi acceptat statutul de egal al cainelui si ai fi facut drum intors inteleg.

 5. Francesco
  26 august 2009

  Esti pe linga subiect compagno, ai citit – nu parcurs in fuga cu privirea – articolul?

 6. costin
  26 august 2009

  Partizanu,
  am impresia ca vb cu mai multe pers cind vb cu tine. Odata este cineva care arunca linkuri si fraze pe linga subiect, aberante, apoi intra un alt Partizan care are logica si bun simt. cum e? sinteti mai multi?
  oricare ai fi, daca lasi comentarii aici, citeste macar articolul, doar asa, din politete.

 7. Imperialistu'
  26 august 2009

  Partizanu, amesteci merele cu perele.

  1. Proprietarul este liber sa isi selecteze clientela.
  2. Cetateanul X este liber sa il bage in p***a ma-sii pe cel care refuza sa il serveasca din diferite motive.

  Acestea fiind zise, vezi ca am adaugat un videoclip, special pentru tine, desi regret ca am ajuns sa ne duelam in clipuri YT. Cam diversionist din partea-ti; pe vremuri, socialistii erau mai seriosi.

 8. euNuke
  26 august 2009

  …oare ce cred comunistii europeni despre restul oamenilor care locuiesc in Europa si nu se’nchina la barba lu marx? or fi cu totii golani, legionari, fascisti, taranisti, obscurantisti, mosieri sau capitalisti?

 9. chriscross
  26 august 2009

  @euNuke: probabil sunt vazuti ca crypto-nazisti precum vidal il vedea pe buckley… ????

 10. Partizanu
  26 august 2009

  @Imperialistu’
  Stai linistit, nu amestec nimic.

  Francesco, multumesc pentru grija. L-am citit.
  Am vrut sa subliniez prin seria de filmulete, discriminarea si violentele (verbale sau fizice) la care sunt supusi musulmanii dar si negrii in SUA, in Anglia si in restul Europei.

  Mi se pare ca rasismul albilor este de o amploare mai mare decat intoleranta promovata de musulmanii fundamentalisti. Occidentul manifesta ura si i se raspunde prin ura. Toate aceste fapte prezentate plus imaginea celor doi predicatori homofobi (din articolul lui Costin) intregesc un tablou intr-adevar apocaliptic. Oare intoleranta sta la baza fiintei noastre?

 11. Ninulescu
  26 august 2009

  Nu, intoleranta sta doar la baza tarilor islamiste, in tari crestine vezi islamisti dar in tarile fundamentaliste islamiste nu prea vezi crestini ???? ori daca ii vezi nu prea mai au capul pe umeri, eu cred ca de mult trebuia ca acesti Islamisti sa fie trimisi frumos in tara de unde au venit, nu e normal sa vi intr-o tara si apoi sa-i schimbi legile, nu e moral, ori te integrezi si e ok ori vrei legea ta si atunci te duci in tara de unde ai venit si beneficiezi de legea ta, eu inca nu pot pricepe cum am ajuns sa ne lasam calcati in picioare de niste brute salbatice ????

 12. geminschi
  26 august 2009

  Vlad, nu e chiar asa in ceea ce priveste „selectarea clientelei”.

  Ownership does not always mean absolute dominion. The more an owner, for his advantage, opens up his property for use by the public in general, the more do his rights become circumscribed by the statutory and constitutional rights of those who use it.

  Citatul e din

  Marsh v. Alabama

  In rest, chapeau.

 13. costin
  26 august 2009

  Partizanu,
  Nu ai demonstrat ca citatele din Levitic al prodicatorilor arestati in articolul trecut au fost citite in strada. Problema este ca nu cred ca au zis. Sint de acord cu tine ca politia a facut ce trebuie daca proclamau uciderea homosexualilor, dar asta doar in cazul in care au zis asta.

  Deci, pina atunci, ce zici tu aici:

  . Toate aceste fapte prezentate plus imaginea celor doi predicatori homofobi (din articolul lui Costin) intregesc un tablou intr-adevar apocaliptic.

  … nu este valabil.

  In rest exagerezi, si nu sint de acord cu tine, dar nu am timp acum sa dezvolt

 14. dr jones
  26 august 2009

  partizanul nu face decat sa demonstreze ( daca mai era nevoie) stereotipurile de care se agata stanga.
  acea demonstratie stangace si de-a dreptul prosteasca de a dovedi cat sunt ei de educati si „iluminati” in raport cu restul lumii.
  campionii antisemitismului si antiamericanismului cu bagajele incarcate de clisee si stereotipuri la limita bunului simt.
  Wanted: American Intellectuals Thinkers
  http://www.americanthinker.com…..tuals.html

  au dezvoltat o adevarata cultura in europa in special si in restul lumii in general cu aceste clisee de prost gust.
  apanajul prostilor ce se cred super inteligenti si educati.

 15. dr jones
  26 august 2009

  p.s. – cu alte cuvinte: ‘telectualii bah.

 16. atol
  26 august 2009

  Desi popoarele migratoare au avut un rol principal in caderea Imperiului Roman, trebuie sa remarcam ca aceste popoare au preluat sistemul de valori din acea perioada si in special valorile crestinismului – aceasta a dus la aparitia civilizatiei Occidentale. Astazi constatam ca migratorii contemporani nu mai preiau valorile occidentale ci vor sa isi impuna propriile valori. Eu nu sunt adeptul corectitudinii politice si nici a multiculturalismului. Eu cred ca sunt culturi care au permis dezvoltarea si culturi care nu permit acest lucru, datorita valorilor pe care le promoveaza. Nu trebuie sa fi specialist ca sa iti dai seama de acest lucru. De aceea cred ca civilizatia Occidentala trebuie sa reactioneze fara nici un fel de retinere cand este atacata.

 17. dr jones
  26 august 2009

  atol – te referi la acea masa amorfa care nu gaseste resurse si nici curajul de a privi in ochi pericolul?
  „civilizatie occidentala”?
  care? unde?
  nu mai exista!
  acum „civilizatia occidentala” este reprezentata de „scoala leftista”.
  care pute insuportabil de antisemitism si antiamericanism tocmai din dorinta de nestavilit de a invinge capitalismul.
  franta lui chirac care facea afaceri cu un dictator ( saddam) nu numai ca s-a opus invadarii iraq-ului si a detronarii si eliberarii unui popor – dar a si pornit un razboi mediatic impotriva americii.
  un schroeder care a capitulat germania gazului rusesc ajuns mai tarziu mahar al unei companii rusesti si care a criticat lumea libera din toti rarunchii.
  socialistii italieni care au eliberat brigazile rosii din inchisoare.
  de spania lui zapatero ar fi prea mult de scris.
  noua anglie lui gordon brown?
  vocea firava a libertatii daneze sugrumata de fanatismul islamic?
  sclavi fericiti ca isi dau banii guvernului care ” are grija de ei”?
  olandezii sburatori ce vad in moartea nepotului lui van gogh un lunatic si un rasist?
  asta e civilizatia occidentala?
  singurul vant de libertate vine doar din europa de est.
  am ramas placut surprins de discutia avuta cu un polonez zilele acestea.

 18. euNuke
  26 august 2009

  intr’adevar…se pare ca rasismul albilor este de natura apocaliptica: cei cativa albi care propovaduiesc acest ‘adevar’ sinistru despre ei insisi [adevar ce planeaza printr’o pirueta silogistica si asupra celorlalti albi] sunt insufletiti deseori de vocatia prorociei prilejuita de lungile reverii ale verii, iar alteori de diverse substante psihotrope; iar pe de alta parte dorinta de autodistrugere care’i mana’n lupta cea mare [cea de clasa] reflecta un milenarism si un fatalism de negasit la celelalte rase prezente pe glob, un reviriment al misticismului medieval, al poftei de autoflagelare colectiva, al dorintei insatiabile de mantuire a ‘pacatosilor’ albi, a comunistilor ratati [=socialisti], a inchipuitilor atei, a imperialistilor pribegi ce nu se’mpaca in vecii vecilor cu ideea de patrimoniu; oamenii astia [cei ce sustin rasismul albilor], albii astia europenii se urasc intre ei, ne urasc pe noi -ceilalti albi detasati si degraba varsatorii de capital- si’i iubesc ipocrit pe toti ceilalti cu conditia de a fi mai colorati decat ei; adevaratii rasisti, cei mai periculosi pentru ei insisi, sunt aceste mladite tardive ale socialismului dezbarat de nationalism, acesti mici rebeli ce traiesc intr’o revolta continua pentru care ura de sine este o expresie a nevoii de identitate; pentru ei boala de nervi este titlu de glorie, remuscarile si autocritica permanenta sunt datoria fundamentala de cetatean al lumii, iertaciunile si autoumilirea in fata strainilor ne-albi suprema dovada de umanitate. Cum ar putea niste bieti tulburati laburisti britanici [cu atat mai complexati si deranjati in mica lor constiinta de faptul ca guverneaza ‘imperiul’ de mai bine de un deceniu, timp in care au disparut din campul muncii pentru a lenevi in birourile luxoase ale agentiilor -oripilant si totusi necesar chiar si pentru un functionar cu neuron socialist] sa ia vreo masura impotriva strainilor autohtonizati cu forta in speranta ca vor uita suferinta provocata de colonialismul proverbial al regatului unit? doar sarmanii copilasi ai asiei merita mai mult sprijin, atentie si grija din partea europei decat imbuibatii de capitalisti crestini/albi…nu’i asa? Guvernul uk isi iubeste imigrantii…si tine sa o afirme raspicat…chiar si pe cei ajunsi cu mandat de arestare si condamnati la inchisoare pe viata, comisarii europeni ii primesc cu paine, sare, flori si ajutoare sociale, ministri intelepti isi cearta bland supusii recalcitranti care raspandesc zvonuri rautacioase despre musulmani si tot asa. e deja o competitie europeana de mare angajament si frumusete ‘morala’: oglinjoara, oglinjoara…cine’i mai duios din ue?

  inutil de precizat si totusi: islamul nu este o rasa, mai degraba o boala a mintii. poate ca exista insa o solidaritate a exaltatilor si turbatilor tot asa cum exista o divinitate a betivilor.

 19. dr jones
  26 august 2009

  inutil de precizat si totusi: islamul nu este o rasa, mai degraba o boala a mintii.

  pe mine unu’ ma inerveaza eunuke asta.

  ca scrie cam rar.

 20. costin
  26 august 2009

  dr jones, mi-ai luat vorba din gura ???? (incerc sa ii vin de hac)

 21. emil
  26 august 2009

  Partizanu, gind la gind: Hitchens iti raspunde.  … sa nu uit; Gramsci & Marcuse iti trimit bezele, iar Marx se bizuie total pe tine si restul stolului de pelikani rosii.
  The night we met I knew I needed you so
  And if I had the chance I’d never let you go
  So won’t you say you love me
  I’ll make you so proud of me
  We’ll make ‘em turn their heads
  Every place we go
  So won’t you please

  (Be my be my baby) Be my little baby
  (I want it only say) Say you’ll be my darling
  (Be my be my baby) Be my baby now
  (I want it only say) Ooh, ohh, ohh, oh

 22. Dinny
  26 august 2009

  Nu stiu cum e in teorie cu selectarea clientelei, dar practica mi-a demonstrat ca e un lucru bun, atat pentru comerciant cat si pentru clientii seriosi. La doi pasi de birou avem o bacanie [culmea ca proprietarii sunt tigani! dar sunt foarte ok…] de unde cumparam diverse. Intr-o zi vad ca „tiganca” [noi asa ii zicem :D] a pus un afis la intrare: „Ne rezervam dreptul de a ne selecta clientela”. Zic: „De ce?” Zice: „Pai intrau aurolaci, persoane dubioase, mai furau cate ceva [magazinul e mic si marfa cam claie peste gramada], tranteau usa, mai speriau clientii seriosi…asa ca am de castigat daca nu mai intra” !! Voila. Vreau sa va spun ca de atunci cumpar mai des de la ea ????

 23. dr jones
  26 august 2009

  cat se poate de logic.
  tu crezi ca partizanul s’ar muta in ferentari de dragul demonstrtiei?
  eu l’as lua pe el si pe cei asemenea lor si i’as duce in south side of chicago si i’as lasa acolo in miezul zilei.
  s’ar vindeca instantaneu – eu am fost doar de 2 ori in viata mea acolo.
  taco! se vinde ca la banca!
  printr’un geam antiglont si o tavita pe care impingi cei doi dolari, apoi astepti sa primesti prin aceeasi tavita tazo, buritto or whatever u buy.

 24. Manjusri
  26 august 2009

  Inca un „succes” al laburistilor: doua milioane de britanici nu au lucrat niciodata (http://cotidianul.ro/generatia…..96344.html).
  Guvernarea laburista, a stangii careia ii pasa de oameni si nu ii trimite la munca, a reusit „performanta” sa creeze un numar imens de asistati sociali. Acesti oameni „pe welfare”, cum bine ii numeste Traian Ungureanu in „Lumea ca vointa de subdezvoltare”, au fost invatati ca „… a nu munci, a nu fi paznic al propriului destin si a fi indiferent la ceea ce se intampla si ti se intampla sunt drepturi civile, aidoma dreptului la libera exprimare sau a caracterului inviolabil al domiciliului”.

 25. Dinny
  26 august 2009

  Da, am auzit de cartierul ala din Chicago ????
  Se pare ca acolo toata lumea detine arme si le si foloseste destul de des.
  Partizanu, raspunde lamurit: te-ai muta in Ferentari [sigur e mai putin periculos decat ce spune dr. jones] ca sa-ti demonstrezi teoria? [sa ne spui si ultima dorinta, daca te sacrifici pentru o cauza nobila ca asta :mrgreen: ]

 26. Imperialistu'
  26 august 2009

  Partizanu

  Mi se pare ca rasismul albilor este de o amploare mai mare decat intoleranta promovata de musulmanii fundamentalisti. Occidentul manifesta ura si i se raspunde prin ura. Toate aceste fapte prezentate plus imaginea celor doi predicatori homofobi (din articolul lui Costin) intregesc un tablou intr-adevar apocaliptic. Oare intoleranta sta la baza fiintei noastre?

  Citindu-ti mesajele si urmarind videoclipurile spre care ne trimiti, nici nu pari a recunoaste ca exista altceva decat rasism alb, stimate partizanu. Poate crezi altceva despre sine, dar afla ca esti de un conformism infiorator. Asemenea mass-media, si tu esti obsedat doar de victimele de culoare, rasismul al caror victime sunt europenii nefiind indeajuns de interesant pentru a fi mentionat macar. Cat despre religii, nu pot sa nu observ ca ai sarit iute in apararea Islamului, dar ai evitat a spune vreun cuvint bun despre crestinism – ai ramas blocat la „homofobii” din articolul lui Costin, desi nici pana astazi nu ai fost in stare sa aduci dovezi in favoarea acuzatiei de anti-homosexualitate.

  Oi fi tu ateu, partizanu, dar folosesti greutati diferite; adevarat discipol al scolii frankfurtiene. Cum ramane cu ghetoul american sau Ferentariul romanesc: te-ai muta? Practice what you preach. Daca nu, esti cam rasist.

  Geminschi

  Ownership does not always mean absolute dominion. The more an owner, for his advantage, opens up his property for use by the public in general, the more do his rights become circumscribed by the statutory and constitutional rights of those who use it.

  A nu servi un client este diferit de a-l rastigni pe o cruce ???? , deci chiar nu prea vad motivele pentru care s-ar spune ca nu ai voie sa refuzi pe cineva. Daca-mi deschid o afacere, ea este a mea, nu a statului, nu a orasului si nu a vecinilor, deci mi se pare normal sa iau decizii in baza propriilor mele pareri si, daca vreti, nebunii. Impresia mea este ca suntem prea corecti politic pentru a mai fi liberi, dar daca am fi liberi cu adevarat, ne-am bucura si de libertatea de a discrimina pe propria noastra tarla. ????

  atol

  Eu nu sunt adeptul corectitudinii politice si nici a multiculturalismului. Eu cred ca sunt culturi care au permis dezvoltarea si culturi care nu permit acest lucru, datorita valorilor pe care le promoveaza. Nu trebuie sa fi specialist ca sa iti dai seama de acest lucru. De aceea cred ca civilizatia Occidentala trebuie sa reactioneze fara nici un fel de retinere cand este atacata.

  Atol, ai fi uimit de cat de specialist trebuie sa fi ca sa iti dai seama! ???? Universitatea tembelizeaza, presa tembelizeaza, televizorul tembelizeaza. Devine din ce in ce mai greu sa te opui non-gandirii agresive care imparte lumea intre credinciosi si eretici si nu ezita a apela la terorismul intelectual pentru a-i pune la punct pe „periculosii” care refuza a se inregimenta in regimentul John Lennon al socialismului internationalist.

  P.S. euNuke si Dinny => ????

 27. Imperialistu'
  26 august 2009

  Oare liberal-democratii au venit spre dreapta? Inclin sa cred ca mai degraba conservatorii s-au mutat spre centru.

  P.S. Cameron si compania se straduie cam tare sa arate ca si non-albii voteaza cu conservatorii. Clar, PC s-a mutat spre centru.

 28. Imperialistu'
  26 august 2009

  Situatia extrem de proasta a economiei britanice, in noul clip al Partidului Conservator.

  Get Britain Working

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian