FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Năstase, Băsescu-Hitler şi un nou „Apel către lichele”

[toc auto=off]Francesco vorbeşte despre o postare de pe blogul personal al lui Adrian Năstase:

Adrian Năstase face o paralelă între România de astăzi şi Germania anului 1932, iar Hitler şi Hindenburg sunt protagoniştii din trecut reîncarnaţi în Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Un Băsescu-Hitler susţinut de o minoritate de 11.000.000 de alegatori şi un Hindenburg-Geoană sustinut de 18.000.000 de alegători şi de un evantai de partide. În ‘32 Hitler a pierdut în fata lui Hindenburg, iar fostul prim-ministru şi-ar dori ca istoria să se repete in Romania lui 2009.

Numai ca lui Adrian Năstase îi scapă mai multe amănunte importante:
1. Adolf Hitler a fost susţinut de puternicul grup de industriaşi ai Germaniei după discursul de la Dusseldorf din 27 ianuarie 1932. La noi, cronica intalnirilor Geoană-Vântu-Patriciu-Voiculescu este asa de elocventă că Geoana se ia la braţ cu Adolf.
2. Adolf Hitler nu era cetăţean german, de aceea s-a făcut o scamatorie în micul stat Brunswick, care l-a numit într-o funcţie mărunta administrativă si i-a dat cetăţenia. Brunswick făcea parte din federaţia germana şi aşa Adolf Hitler a devenit cetăţean al Gemaniei.
Mircea Geoana a sărit direct din inginerie în diplomaţie în 1990, pe un post minor la inceput, astfel începînd cariera diplomatică a viitorului ambasador la Washington şi ministru de externe din perioada lui…Adrian Năstase. (Unii spun că intrarea în diplomaţie în 1990 s-ar fi făcut pe bază de dosare de la Secu’, dar mai mult ca sigur că este o exagerare. Cunosc doar un caz, dar nu este destul. Si cred că am şi uitat acel caz…)
Dacă înlocuim cetăţenia cu un post în diplomaţie, care este un fel de cetăţenie a unei alte lumi, a lumii ambasadorilor, preşedinţilor şi …spionilor, atunci Mircea Geoană l-a egalat pe Hitler cu postul din Brunswick.
3. Sloganul lui Hitler a fost Hitler uber Deutschland, cu referire la campania campania sa electorală facută cu avionul. Sloganul lui Geoana rezultă implicit din zborul la Moscova: Вылет в Москву!

In loc de concluzii: rocada unor părţi din argument, partidele (secrete) poate să şi le tina. Vorbesc de Adrian Nastase.

Departe de mine sau de Francesco gîndul că Adrian Năstase ar avea foarte multe în comun cu Hitler. Hitler era un descreierat ucigaş, Năstase al nostru este doar un Bombonel de băiat care vorbeşte cam greu şi dezlînat, în pur stil iliescist, şi uns cu toate alifiile de leşinau toate mamaile cînd îl vedeau la televizor. În timp ce mamaile leşinau, presa stătea cuminţică la locul ei. Un cuvînt greşit şi jurnalistul rebel era atenţionat cu un telefon „de sus”, apoi penalizat într-un fel sau în altul. În perioada alegerilor din 2004 RevistaPresei.ro (actualul HotNews.ro) avea un an de zile, şi era un un agregat de ştiri. Era singura mea sursă mea de informaţie. Năstase, cel temător de Băsescu-Hitler, pusese piciorul la gîtul presei.

Între timp, Băsescu a ajuns preşedinte, 90% din presă, aservită grupurilor de interese din jurul PSD, îl înjura continuu de 5 ani de zile, au încercat să îl dea jos înainte de termen, l-au acuzat de „tendinţe dictatoriale”, l-au ridiculizat. Pe scurt, au folosit toate metodele pe care socialiştii le folosesc de regulă în politică: discreditarea oponentului în ochii alegătorilor prin demonizare şi ridiculizare.

Adrian Năstase este o LICHEA! Este unul dintre cei cărora Gabriel Liiceanu li se adresa în decembrie 1989, în speranţa că vor avea bunul simţ de a se retrage o perioadă din viaţa politică după ce îl proslăviseră pe Ceauşescu. Apelul lui este încă, din păcate şi într-o oarecare formă, cît se poate de actual.

Apel catre lichele

de Gabriel Liiceanu

Sunteţi puţini în mijlocul acestui popor, de vreme ce el s-a putut regăsi peste noapte cu o asemenea forţă şi graţie; şi totuşi mulţi, dacă aţi putut face cu puţintă, hrăni şi cauţiona oroarea vreme de 40 de ani. Vouă, acestor mulţi-puţini, vă adresez următoarea chemare:
Lăsaţi o respiraţie mai lungă între ultimul omagiu pe care l-aţi scris, între ultima şedinţă în care v-aţi exprimat entuziasmul pentru realegerea lui Ceauşescu la cel de-al XIV-lea Congres şi adeziunea grăbita pe care aţi venit să v-o daţi în zilele în care timişorenii nu terminaseră să-şi îngroape morţii şi în care sângele de pe bulevardul Magheru şi din Piaţa Palatului nu se zvântase încă.
Nu mai strângeţi o vreme, bărbăteşte, mâna colegilor voştri şi nu-i mai priviţi senin în ochi. Lăsaţi să se întrevadă o urmă de sfială în privirea voastră. Fiţi o vreme stingheri.

Nu mai apăreţi la televiziune.

Nu mai scrieţi în ziare.

Nu vă mai ridicaţi glasul decât pentru o scurtă căinţă, caci altfel îl ridicaţi din nou în minciună.

Lăsaţi cuvintele să spună ceea ce spun; nu mai folosiţi o vreme vorbele „demnitate”, ,,libertate ,conştiinţă”, „dreptate”, „popor”. Nu asasinaţi aceste cuvinte.

Renunţaţi la alibiuri morale spunându-vă că aţi făcut neîncetat răul ca să puteţi face din când în când binele.

Să nu vă fie frică, ci doar, din când în când, o lungă şi insuportabilă ruşine. Căutaţi atunci un părinte care şi-a pierdut în zilele acestea copilul şi cereţi-i iertare.

Intraţi în noul an meditativi. Şi aprindeţi o lumânare pentru cei morţi şi pentru voi.

Iar dacă veţi da curs acestei chemări, veţi înceta să fiţi lichele şi veţi primi recunoştinţa noastră. Vă vom iubi.

———————————————————————————————————————

A vota astăzi cu Geoană înseamnă a comite o absurditate regretabilă ce ne va propulsa cu cel puţin 5 ani în trecut, poate 20. Un gest pe care cu toţii îl vom regreta cu vîrf şi îndesat. Chiar în acest moment, Apelul către lichele este mai puţin important.
Important este APELUL LA VOT!

P.S. Geoană, sclavul lui Iliescu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

68 de comentarii

 1. costin
  6 decembrie 2009

  iaca, gata, am votat!
  vb lu’ unu’:
  JOS kømunyiszmul!
  jos cu el, jos jos jos.

 2. krossfire
  6 decembrie 2009

  Cu referintele la Hitler ajungem iar la Legea lui Godwin ????

  Pana una alta, Adrian Nastase este departe de a fi o simpla lichea. E un individ periculos pe care pana si baietii din UE
  (unde se invart destule lepre, in ciuda idolatriei unora) si-ar fi dorit sa-l sanctioneze.

 3. Turnofftheglory
  6 decembrie 2009

  Nastase nu va uita niciodata cum a ratat resedinta de 5 ani la Vila Lac 2.

 4. Transsylvania Phoenix
  6 decembrie 2009

  Care sint rezultatele sondajelor de la iesirea de la vot, stie cineva?

 5. chriscross
  6 decembrie 2009

  inca nu s-a terminat votarea, iar sondajele exit-poll aratate la tv sunt falsuri deoarece casele de sondaj au scris pe siteurile lor ca vor da sondajele doar dupa 21, dar Turcescu zice ca e bine ????

 6. Imperialistu'
  6 decembrie 2009

  Insomar si CCSB il vor da castigator pe Geoana, indiferent de realitate.

 7. emil
  6 decembrie 2009

  Transilvania, sondajele de pina acum il arata in general pe Geoana in fata, dar cu un avans in descrestere. Chriscross are dreptate.
  E foarte strins, se pare.
  Check this out:
  Istoria se repetă. Sondajele vor arăta 50-50

 8. Francesco
  6 decembrie 2009

  “Asa cum ziceam: la ora 17.00 TB i-a luat fata lui MG. Nu ma intrebati procente.”

  http://twitter.com/turcescu

  Via markethig.shortlist.ro!

 9. emil
  6 decembrie 2009

  S-au inchis sectiile de votare. Exit-pollurile il dau cistigator pe Geoana, cu o exceptie.
  Exit-poll: Mircea Geoana e dat cistigator de trei sondaje, unul da egalitate
  Basescu declara ca sondajele corecte arata ca la ora 19 (ora Romaniei) el se afla in fata.

 10. panseluta
  6 decembrie 2009

  Tocmai am auzit la radio Europa FM ca exit poll-urile il dau cistigator pe Geoana, cu o margine foarte mica, 50-51% fata de 48-49.

  Groaznic.

 11. emil
  6 decembrie 2009

  Panseluta, daca poti, urmareste Hotnews.ro. Geoana s-a autoproclamat cistigator, Basescu la fel. Urmeaza numaratoarea voturilor si o noapte lunga.

 12. Francesco
  6 decembrie 2009

  Asa vorbeste un om responsabil:

  „Marea mea rugaminte e ca in intervalul de la ora 21 si pana cand se va termina numaratoarea voturilor electoratul meu sa fie linistit si convins ca numaratoarea voturilor nu poate fi fraudata.”

  Traian Basescu

  PS. Wellcome back Panseluta!

 13. emil
  6 decembrie 2009

  Atentie: in exit-polluri nu se ia in consideratie votul diasporei. La cit de strinsa e situatia, s-ar putea ca optiunea diasporei sa cintareasca greu in balanta.

 14. Francesco
  6 decembrie 2009

  Vladimir Tismaneanu:

  „Rezultate pe muchie de cuțit: românii din Canada și Statele Unite pot da votul decisiv

  Agențiile de știri oferă rezultate la ExitPoll indecise. Traian Băsescu și Staff-ul PDL susține că adevărul alegerilor prezidențiale din 2009 se va afla doar la ora 23.00 (București). Mircea Geoană a fost anunțat ca președinte al României de alianța PSD-PC, dar sociologi de marcă – y compris V. Dâncu – afirmă că rezultatul NU ESTE DECIS. Trebuie să fim pregătiți cu toții să acceptăm oricare din rezultate, dat fiind faptul că alegerile au fost democratice. Mesajul decisiv pentru electoratul din străinătate rămâne: MERGEȚI LA VOT! Descurajarea participării celor din diaspora este lipsită de fair-play. Câteva mii de voturi vor decide rezultatul final.

  Romani din America si Canada, avem nevoie de ajutorul vostru. Nu lasati ca fosta voastra patrie sa devina Romania Prostanaca!

 15. panseluta
  6 decembrie 2009

  emil,

  Si eu sper ca numaratoarea voturilor va contrazice exit-poll-urile, dar nu cred ca se va intimpla.
  Romanii vor sa iasa din criza cu o mutra mai slefuita ca a „grobianului” Basescu (vezi editorialele de la Observatorul Cultural din ultima vreme) si promisiuni de „hope and change” a la Obama fara sa-si dea seama sau fara se le pese ca se infunda si mai tare in mlastina securisto-comunisto-mafiota.

 16. emil
  6 decembrie 2009

  Francesco, iata ce reclama electorala se afla pe prima pagina a ziarului Acasa din Toronto:
  Acasa Media
  Dar prezenta la vot a fost buna (sectia de votare e inca deschisa pt o ora sau doua) si majoritatea voteaza Basescu.

 17. Francesco
  6 decembrie 2009

  La orele 23:00 se va mai publica un exit poll corespunzator inchiderii urnelor din Romania. Sper sa se schimbe ceva cu votul romanilor din strainatate. Deja au votat peste 100800 de cetateni peste hotare.
  Thanks Emil.

 18. Imperialistu'
  6 decembrie 2009

  Asteptati diaspora si nu va lasati impresionati de tonomate. ????

  Basescu, invingator in diaspora (23 noiembrie)
  Şi în diaspora se votează mai mult ca în turul I (6 decembrie)

 19. panseluta
  6 decembrie 2009

  Francesco:

  Eu sunt mereu alaturi de voi si de tara, chiar daca ma „eclipsez” din cind in cind. Asta-i viata.

  Ma alatur voua si acum in a-i indemna pe romanii de pe cele doua continente americane sa se duca la vot. Mai sunt citeva ore bune la Washington, New York, Miami, Cleveland, Detroit, Minneapolis, Toronto, Montreal, Ottawa, Edmonton, Vancouver, Los Angeles, Buenos Aires, Rio, oriunde va aflati.
  Stiti foarte bine de ce ati plecat din tara. Geoana e unealta aceleiasi mafii comunisto-securiste care v-a fortat sa luati drumul bejeniei pentru o viata mai demna si mai buna. Nu-l lasati pe Prostanac/Linge-Blide/Omu’cu enshpe case in America/Omu’ de casa a lui Vintu si Patriciu sa triumfe.

 20. Acum cateva secunde l-am auzit pe dl Ponta marturisind ca se simte ca pe 21 decembrie, deci ura fata Basescu poate conduce nu numai la identificare cu Hitler, ci si cu Ceausescu.
  Oricum, e straniu pentru cei ce au luat Revolutia in serios.

 21. Francesco
  6 decembrie 2009

  Orele 23:00, Hotnews
  INSOMAR/Realitatea TV
  Noile rezultate: Geoana 51,2%, Basescu 48,8%
  Vechile rezultate: Geoana 51,6% , Basescu 48,4%

  CURS/TVR 1
  Noile rezultate: Geoana 50,7, Basescu 49,3
  Vechile rezultate: Geoana 50,8%, Basescu 49,2%

  CSOP/B1 TV:
  Noile rezultate: Basescu 50.4%, Geoana 49,6%
  Vechile rezultate: Basescu 50%, Geoana 50%

  CCSB/Antena 3:
  Noile rezultate: Geoana 51%, Basescu 49%
  Vechile rezultate: Geoana% 51,2, Basescu 48,8%

  Concluzie: GEOANA SCADE!

 22. costin
  6 decembrie 2009

  Ponta, Nastase si de regula socialistii, se folosesc de astfel de indentificari absurde si revoltatoare in confruntarea cu oponentii. Nu cred ca Ponta il vede intradevar pe Basescu ca pe Ceausescu sau Nastase ca pe Hitler. Cred mai degraba ca sint atit de rupti de realitate, incit pentru ei conexiunile de genul sint doar o joaca pentru ei si un instrument de bagat frica in alegatori. Nu au simtul penibilului si bunul simt le este strain. Intr-o oarecare masura, sint calitati necesare pentru a putea fi socialist, la olalta cu aroganta si narcisimul. Prostia ajuta si ea foarte mult ????
  Incerc de ani de zile sa descifrez mentalitatea si cum de poate cineva sa fie socialist.. foarte pe scurt, la cz de mai sus am ajuns.

 23. costin
  6 decembrie 2009

  Traian Basescu a fost votat de 94,8% dintre alegatorii romani din Republica Moldova, in timp ce Mircea Geoana a obtinut 5,2%, potrivit Unimedia.md, care citeaza surse din cadrul Ministerului roman al Afacerilor Externe.

  În total, în Republica Moldova au votat până la ora 21:00 la închiderea secţiilor de vot 12 300 alegători. Cei mai activi au fost cei din mun. Chişinău – 8100 alegători, urmaţi de Bălţi – 950 alegători, Orhei – 900 alegători, Cahul – 550 alegători etc.”

  Sursa aici.

 24. costin
  6 decembrie 2009

  sa ma scuze fetele, va prezint o melodie cu care rezonez ????

 25. Francesco
  6 decembrie 2009

  „America ultima speranta. Votati Basescu si va vom fi recunoscatori. Multumim anticipat.”

  Dudu, comentator pe Hotnews.

 26. Imperialistu'
  6 decembrie 2009

  Bun mesaj. L-as extinde si la altii, se stiu ei.

 27. marius
  6 decembrie 2009

  http://subiectiv.ro/subiectiv/eu-nu-pot-sa-uit/ mie mi-a mers la suflet si pot sa confirm

 28. Francesco
  6 decembrie 2009

  MAE: Pana la ora 22.00, ora Romaniei, in strainatate au votat 138.500 de romani.

  Sursa Hotnews.

  Cred ca sunt mai multi. Sa asteptam.

  Multumim Marius, frumos articol de Alex Mihaileanu.

 29. costin
  6 decembrie 2009

  Cum a plecat Traian Basescu de la sediul PD-L


  BLOG DE DAT CU CAPUL

 30. marius
  6 decembrie 2009

  MAE: Pana la ora 22.00, ora Romaniei, in strainatate au votat 138.500 de romani

  se preconizeaza un procent de 70% pentru baselu

  deci sa spunem ca pan ala final se aduna 150 000 de voturi asadar..sa zicem, 70% basescu = 100 000 (+/-)…8 milioane de votanti in tara…1,25%…peste…deci daca joanna ar avea acum 50.8 cat zice antena si Base 49.2, conform calculelor Base ar trece in frunte…

  ???? sanse mai sunt!

  mai sunt insa si de votat

 31. Francesco
  6 decembrie 2009

  Bleen spune ca a castigat Basescu:

  Băsescu 50.09%, Geoană 49.91%, fără diaspora

 32. Francesco
  6 decembrie 2009

  Acum si Morar titreaza:

  The winner is Traian Basescu!

 33. panseluta
  6 decembrie 2009

  marius:
  Am citit link-ul postat de tine, si am inteles de ce ti-a mers la inima. Marturiile sunt emotionante, autentice, cu rani deschise inca.
  Pe deasupra, mie, insa, o postare mi-a confirmat ce spuneam la # 15.

  Uita-te ce scrie unul ovidiu:

  „Si da, am votat Mircea Geoana dar nu ma astept la vreo minune. Vreau doar sa nu-i mai vad pe actualii pedelisti. Vreau sa vede fetze noi( nu cea a lui Iliescu), nu pe cea mutilata a Domnului BAsescu.”

 34. Jack
  6 decembrie 2009

  Hello all. How are those results coming along?

 35. chriscross
  6 decembrie 2009

  too close to call i would say ????

 36. Jack
  6 decembrie 2009

  Yeah, it seems that way. I tried reading this blog through babelfish, but is pretty hard to read. Maybe I need to learn Romanian or something.

 37. Imperialistu'
  6 decembrie 2009

  It’s going to be real close. The reds (Geoana & Co.) have had too much influence in the press and many people ended up with their brains f…ed up by the treacherous Romanian media. See, from this point of view, Jack, there’s really no big difference: in the West you have the leftist journalistic-bombsquads, in the East you have the media mercenaries. The result is the same: too many lies and too many naive people who end up on the wrong side of the battleline.

 38. emil
  6 decembrie 2009

  Jack, you’re a sweetie. It’s a nailbiter. The difference between the two candidates is very narrow. Both teams are doing parallel counting and both claim contradictory results. But there’s an interesting common factor with something that you should be familiar with: do you remember when Al Gore was declared a winner in 2000 by virtually all major US tv networks? The Romanian race is having its own Al Gore moment. However, no „hanging chads” here. It seems that the vote of the Romanians abroad might make a difference.

 39. Francesco
  6 decembrie 2009

  Dan Tapalaga scrie urmatoarele:

  „La ora cand scriu aceste randuri, numaratoarea paralela realizata de PDL indica, dupa contabilizarea a 99,22% din sectii, faptul ca are 6028 de voturi in plus, deci 50, 3%, dar mizeaza ca distanta se va mari si ca Basescu il va bate pe Geoana in diaspora la cateva zeci de mii de voturi diferenta.”

 40. Jack
  6 decembrie 2009

  Thanks for the info, and yes, I do remember the Al Gore voting machine fraud charges. In the recent election, it is the ACORN thing. And yes, both sides are claiming victory right now, but it is not over until the results are final.

  Or is it?

  If an election is contested, could the election be called off for fraud and re-examined say like in the case of Al Frankn vs. Norm Coleman? I am not sure how the laws work down there. I should learn more, though.

  If it cannot be contested, what then?

 41. Francesco
  6 decembrie 2009

  Basescu pe Twitter:

  „Romanii din SUA si Canada pot decide Presedintele”
  „La cat de stransa este situatia in tara, romanii din SUA si Canada pot decide Presedintele”.

 42. panseluta
  6 decembrie 2009

  Jack

  The answer is yes, Romanian election law is similar to the US one, on paper. The difference–huge!–lies in how law is applied/observed/enforced.

 43. dr pepper
  6 decembrie 2009

  jack’s right.
  it’s not over ‘til the fat lady sings.

 44. emil
  6 decembrie 2009

  Jack, nothing’s over yet. More precise results should be available on Monday, or during the night. It’s hard to say how „final” they will be, the smaller the margin between the two the more contested it may become. However, this affair won’t drag on for long. Rght now, these are the projections from both teams:
  Basescu (incumbent): Basescu 50.14 – Geoana 49.86… Basescu is tweeting Romanians from Canada & US to keep on voting….
  Geoana (challenger): Geoana 50.8 – Basescu 49.2… and these figures have been steadily declining… don’t forget, these are figures vouched by Geoana’s camp.

  Now, I’ve living for too long in Canada to know exactly what legal challenges are available to any of the candidates… maybe my coleagues can help here.

  PS
  Canada still has Vancouver open. It’s on the Pacific coast and it’s 10 hours behind Romania’s time zone.

 45. Jack
  6 decembrie 2009

  Thanks, emil for the insight. This should be interesting to watch.

 46. Francesco
  6 decembrie 2009

  Nobody has given conclusive evidence of fraud, therefore the official final results are expected Monday, maximum on Tuesday.

 47. Jack
  6 decembrie 2009

  Of course nobody has given conclusive evidence yet, but say there are charges say in the case of like Gore or ACORN?

 48. Francesco
  6 decembrie 2009

  Bleen avertizeaza:

  „Oricum, se aşteaptă scandal, renumărare etc. Pesediştii nu s-ar fi bucurat aşa ostentativ de proşti, ci ca să bage lumea în priză.

 49. Francesco
  6 decembrie 2009

  Jack, there is a rumour that the supporters of Geoana could stage some protests.

 50. costin
  6 decembrie 2009

  Vladimir Tismaneanu: Romanii din California si Canada pot face diferenta. Peste 100,000 de voturi din strainatate s-au exprimat in favoarea lui TBasescu

  http://twitter.com/vtismaneanu/status/6408712207

 51. costin
  6 decembrie 2009

  Antiteze, Mihail Neamtu: Hrebenciuc joaca la intoxicare si pregateste pesemne o contestare la Curtea Constitutionala a alegerilor. Anunta victoria lui MG 53%

  http://twitter.com/antiteze/status/6412618295

 52. costin
  6 decembrie 2009

  După centralizarea tuturor secţiilor de votare din ţară cât şi a majorităţii secţiilor de votare din străinătate Traian Băsescu are un avans de aproximativ 50 000 de voturi. Deci Traian Băsescu a câştigat alegerile. BEC a centralizat deja 74% dintre voturi şi Traian Băsescu are un avans 50.6-49.4.
  http://funeriu.blogspot.com/20…..erile.html

 53. costin
  6 decembrie 2009

  14 Intrebari catre Romani

  Am vazut aceste intrebari pe net. Ca raspuns la intrebarea Traiti Bine? Le postez si pe blogul meu.

  1) Ce maşină aveaţi în noiembrie 2004? Ce maşină aveţi în noiembrie 2009?

  2) Cu ce vă duceaţi la muncă în 2004? Cu ce mergeţi la serviciu în 2009?

  3) Cîte maşini străine şi-au cumpărat românii între 2004-2009? (sînt aproape sigur că de peste 10 ori mai multe decît în primii 15 ani scurşi de la revoluţie)

  4) Cîte maşini străine vedeaţi în Bucureşti în 2004? Cîte acum? (Eu în 2004 făceam un sfert de oră pînă la serviciu, acum fac o oră jumătate fiindcă a crescut enorm numărul de maşini, repet, majoritatea străine)

  5) Cîţi tineri dintre cunoscuţii dvs. stăteau cu chirie în 2004? Cîţi dintre ei stau acum în casa lor, luată în rate?

  6) Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 1989-2004? Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 2004-2009?

  7) Unde anume (Londra, Paris, Madrid, Milano) v-aţi făcut concediile între 2004-2009? Unde (Paralia Katerini, Chişinău, Velico Tîrnovo) pînă în 2004?

  8) La cîte stele vă făceaţi concediile pînă în 2004? La cîte stele după 2004?

  9) De cîte ori aţi vizitat ţări din Europa vestică între 1989-2004? De cîte ori după?

  10) De cîte ori mîncaţi la restaurant pînă în 2004? De cîte ori mîncaţi la restaurant din 2004?

  11) Cîte lucruri de firmă aveaţi în garderobă în 2004? Cîte acum?

  12) Ce televizor aveaţi în 2004? Ce televizor aveţi acum?

  13) Aveaţi aer condiţionat şi termopane în 2004? Acum aveţi?

  14) Ce salariu – în euro – aveaţi în 2004? (atunci un euro era vreo 40.000 de lei) Ce salariu în euro aveţi acum? (Salariul mediu a crescut de cîteva ori în euro)

  si cu asta basta….

 54. panseluta
  6 decembrie 2009

  Nu pot sa dorm… fumez in draci.
  Care mai e situatia? Romanii din diaspora se pare ca au votat masiv cu Base. Media din tara nu sufla o vorba.

 55. costin
  6 decembrie 2009

  Panseluta, eu sint la fel, si functionez dupa alt fus orar. uite ce zice Miahil Neamtu, prin hotnews:

  50.14% VICTORIE! Traian Băsescu este preşedintele României, ora 04.08 AM (peste 60,000 de voturi)

  Democrat liberalii in frunte cu Traian Basescu si-au declarat victoria. Chiar daca s-au izolat de presa in sediul de comanda din Modrogan 22, pe tot parcursul dupa amiezii, portocalii au afisat o doza de optimism. In ciuda faptului ca exitpoll-urile l-au dat invins pe Traian Basescu la sediul de campanie reactiile democrat liberalilor au fost invers proportional cu anuntul. Bucurie si euforie-asa s-ar caracteriza atmosfera la PD-L dupa numararea paralela a voturilor. Dupa ora 21:00,sustinatorii aproape l-au luat pe sus pe Traian Basescu iar Adrian Videanu la persiflat pe Viorel Hrebenciuc dupa numararea paralela a voturilor: “L-ati vazut pe nea Viorel?”

  Poate Mihail este excesiv de optimist, dar cred ca exista motive sa fim optimisti. Retraiesc acum momentele din noptea alegerilor din SUA, in care ilies…astaa.. Obama a iesit invingator

 56. emil
  6 decembrie 2009

  Panseluta, se pare ca victoria este a lui Basescu. Blogul lui Bleen este o sursa buna de informatii. Nu este inca nimic oficial, dar contabilizarea facuta de PDL pare a fi cea mai aproape de realitate: Basescu cistiga la mustata. Pe de alta parte, PSD continua numaratoarea lor, insista ca Geoana este cu putin in avans si invoca numeroase iregularitati la votare.
  You get the idea…. the noose gets tighter and they look for any way out.

 57. panseluta
  6 decembrie 2009

  emil:
  Ma uit chiar acum la blogul lui Bleen si rid copios la poza lui Base cu fedora si revolverul, si incerc sa ma prind ce marca e revolverul–doar ca sa trec noaptea mai usor. E mai burtos si mai lung ca un pistol clasic, cam o contradictie in termeni, dar de vina e clar unghiul fotografic. Pare un fel de Glock caruia ii lipseste „sight-ul”, nu mai stiu cum se numeste in romana.

 58. Jack
  6 decembrie 2009

  costin: http://heynicepants.com/2009/1…..-the-race/

 59. vlad
  6 decembrie 2009

  Băsescu a câştigat alegerile în diaspora cu 78.86% – rezultate neoficiale (Mediafax)

 60. Paul
  6 decembrie 2009

  A avut Dumnezeu, inca o data, mila de noi! Va fi insa greu in continuare. Vom mai avea nevoie si de alte minuni.

 61. costin
  6 decembrie 2009

  Hey Jack,
  thanks, keep in touch

 62. Jack
  6 decembrie 2009

  Looks like the results are going to be contested:

  http://english.aljazeera.net/n…..85302.html

 63. costin
  6 decembrie 2009

  Din linkul lui Jack (Thanks again, Jack!)

  Romania president wins tense runoff

  Traian Basescu, Romania’s incumbent president, has been re-elected in a presidential runoff, sparking claims of fraud from his challenger, Mircea Geoana.

  Basescu scored 50.37 per cent in the ballot versus 49.63 per cent for Geoana, the Central Election Bureau announced on Monday.

  However, Geoana’s Social Democrat party said it had proof of fraud in Sunday’s election and would contest the result.

  „Romanians voted for Mircea Geoana, but Basescu’s state apparatus is trying to make him the presidential winner through fraud,” Liviu Dragnea, the Social Democrat vice-president, told a news conference on Monday.

  „The exit poll, the large number of annuled votes … massive electoral tourism and other things obviously force us to contest the result,” she said.

  Exit polls after voting ended late on Sunday had given Geoana the lead by up to three percentage points.

  Decisive round

  Millions of Romanians voted in the decisive round of the elections.

  In the first round on November 22, Basescu captured 32.4 per cent of the vote while Geoana secured 31.2 per cent.

  Basescu was endorsed by the ruling Democratic-Liberal Party (PDL) while Geoana was supported by the Social Democratic Party-Conservative Party Alliance (PSD), as well as the National Liberal Party and the Hungarian Democratic Union of Romania.

  Both men claimed they had the solutions to lift Romania out of a recession, form a government, eradicate corruption and restore public trust.

  But neither candate gave figures on their economic plan for the country,

  Romania’s budget deficit is set to hit 7.3 per cent of GDP by the end of 2009.

  The International Monetary Fund (IMF), the EU and the World Bank agreed in March to provide a $30bn loan to the country to help ease its economic crisis.

  But the two lenders withheld payments in November following the collapse of the ruling coalition comprising Basescu’s PDL and Geoana’s PSD.

  An interim administration has ruled Romania since the coalition fell apart.

 64. costin
  6 decembrie 2009

  Hultanul este un People’s Cube autohton

 65. Francesco
  6 decembrie 2009

  Hultanul a explicat pe blogul sau ca a primit acest poster de la Barikada.

 66. costin
  6 decembrie 2009

  thank God its over..

  ????

 67. Francesco
  6 decembrie 2009

  Jack, one link for you:
  http://english.hotnews.ro/

 68. Jack
  6 decembrie 2009

  Thanks, Francesco. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian