FUNDATIA IOAN BARBUS

Al-Qaeda recrutează imigranţi ilegali. Una din ţinte: Europa de Est

Un articol recent din ziarul algerian Ennahar citează surse din Europa care susţin că Al-Qaeda, în dorinţa de a lovi ţinte europene, caută să racoleze imigranţi ilegali de origine marocană, algeriana sau africană, inclusiv din rândul foştilor deţinuţi pentru următoarele atacuri sinucigaşe. Astfel, Ahmed Shalafi (nume fictiv binenţeles), imigrant ilegal din Spania, a declarat că doi indivizi, un bosniac şi un pakistanez, au încercat să-l convingă să lucreze cu ei la recrutarea de persoane din comunitatea musulmană. Ahmed Shalafi a declarat prin telefon reporterului Ennahar:

”Doi oameni, un pakistanez şi un bosniac, mi-au făcut o propunere. Ei mi-au oferit bani că să colaborez cu Al-Qaeda.”

Din surse provenind dinspre Algeria, ordinul de recrutare ar fi fost emis de însuşi Ayman al-Zawahiri, numărul doi al reţelei terorii, care a cerut filialei Al-Qaeda din Magrebul Islamic de a coopera atât cu traficanţii de imigraţi ilegali, cât şi cu candidaţii la emigrare ilegală. Ţintele preferate de Al-Qaeda sunt reprezentanţele Natiunilor Unite, ambasadele SUA şi ale Israelului.

Articolul original în arabă din Ennahar se găseşte aici. Din blogul thesoundsprevail.blogspot.com aflăm că Al-Qaeda a început să ducă lipsă de “forţă de muncă” din ţările arabe în urma rezultatelor alegerilor din SUA şi Israel. Al-Qaeda încearcă să-i recruteze pe imigranţi ilegali datorită precarităţii materiale inerente statutului si a lipsei de integrare în ţările în care se află. Cei mai vizaţi sunt cei originari din Maroc şi din Algeria, ce se infiltrează mai uşor în ţările europene cu ajutorul numeroşilor imigranţi legali din ţările lor de origine. Ţările unde se află cei mai mulţi imigranţi legali şi ilegali sunt Spania, Italia şi Franţa. Numai în Italia se află 350000 de marocani şi 22000 de algerieni, cifre din statisticile oficiale ala autorităţile italiene, dar numărul real este mai mare.

Postarea din blogul thesoundsprevail.blogspot.com conţine şi urmatoarul paragraf:

”Un raport la care face referinţă ziarul, nu exclude atacurile Al-Qaeda asupra ţintelor din Europa de Est, datorită loviturilor date de agenţiile de securitate din vest, care au prevenit noi recrutări de militanţi în Spania, Italia şi Franţa.”

Europa de Est? În România, Bulgaria, Ungaria, unde? Articolul din Ennahar nu precizează, nu are cum. Sute de mii de imigranţi ilegali, musulmani în proporţie de peste 90%, intră anual în Europa din Libia, Maroc, Algeria sau Turcia. Altă poartă de intrare este prin Bosnia şi Kosovo, care au legături aeriene directe cu ţări arabo-musulmane de unde mulţi “turişti” ce nu se mai întorc în ţările de origine.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

7 Comments

 1. Houston
  25 March 2009

  Ce se va întâmpla cu ospitalitatea românească când Vestul va da pe dinafară de musulmani şi aceştia vor merge ceva mai aproape de Soare (nu prea aproape, că se frig la clima din deşert)?

 2. Imperialistu'
  25 March 2009

  Banuiesc ca musulmanii vor reveni la prima iubire, tarile foste socialiste din Est. Nu stiu in ce masura ospitalitatea romaneasca – de a carei existenta sunt sceptic, fiind de parere ca suntem mai degraba lasi decat ospitalieri – va face fata acestui influx de alogeni. Si asa avem probleme cu o anumita minoritate ce creste exponential… Apoi in calitate de unionist*, nu pot sa nu ma gandesc si la problemele pe care le-ar avea si rusofonii din Basarabia in adaptarea la Romania.

  * Speranta moare ultima. Candva trebuie sa rezolvam si acest capitol; in interesul nostru, nu al smirnovisitlor, voronistilor si mankurtilor.

 3. emil
  25 March 2009

  Iata un documentar interesant din 2006 despre activitatea islamica din Cehia. Un reporter echipat cu o camera de luat vederi si microfon ascunse se prezinta la o moschee din Praga si pretinde ca ar fi interesat sa se converteasca… 4. Imperialistu'
  25 March 2009

  Interesant, pacat ca nu a pus si restul documentarului.

 5. emil
  25 March 2009

  Am gasit si inlocuit cu versiunea completa.

 6. Imperialistu'
  25 March 2009

  Multumesc, Emil, a fost foarte interersant. Totusi, nu-mi dau seama cat e curaj si cat e inconstienta la acest „Habib”. Astia au omorat oameni pentru mai putin. Lasand la o parte personajul principal, germanii si francezii or sa se trezeasca la realitate in vreo 10 ani, dar tare imi e ca atunci va fi prea tarziu.

 7. costin
  25 March 2009

  Nu ai vazut la sfirsitul documentarului ca Habib nu mai locuieste in Cehia? Nu degeaba a facut documentarul aratindu-si fata, cel mai probabil deja avea planuri sa se mute in alta parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi