FUNDATIA IOAN BARBUS

Albul ca un cancer

Sunt român, sunt creştin, sunt alb şi sunt mândru de asta! Ce-mi veni să fac o astfel de declaraţie? Păi, în primul rând, vreau să văd dacă mă acuză cineva de rasism, iar în al doilea rând încerc să mă pun şi eu pe picior de egalitate cu Cabral şi Connect-R.

Mă uitam mai acum câteva luni cu invidie la Cabral, care purta ostentativ un tricou pe care scria cu litere mari, „CIOARĂ”. Domne, ce curaj pe ăsta, mi-am zis! Cum poartă el, în plină emisiune, la televizor, un tricou inscripţionat astfel şi cu câtă naturaleţe se “je m’en fiche-ază” el în cenzură sau, dacă asta a dispărut, în autocenzură, pentru că autocenzura n-a dispărut, o au mulţi. Îl admir şi pe Connect-R. Băiatul ăsta – n-o avea el autocenzură, dar nu duce lipsa de imaginaţie – a apărut pe scenă în uralele a mii şi mii de fani cu un tricou pe care scria mare, mare de tot: „ŢIGAN!” Tot el declara cu tărie şi curaj: “Sunt mândru că sunt ţigan”. Am spus curaj, pentru ca îmi închipui că-ti trebuie, dacă te hotarasti să ieşi în felul ăsta în evidenţă. Dacă te reclamă cineva că eşti rasist? Pentru că numai un rasist se poate lăuda că apartine unei rase sau unei etnii, zic mulţi, din ce în ce mai mulţi.

Mai acu’ un an, îl “lovi” curajul şi pe un rocker român să-şi treacă pe tricou următoarea inscripţie, destabilizatoare de echilibru rasial: “Sunt alb şi sunt mândru de asta!” Păi, cât de tâmpit să fi să porti, ba chiar să simţi, aşa ceva! I-am spus “tâmpit”, pentru că a fost imediat reclamat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Mama lui de rasist, un’ se crede?

Am ajuns la concluzia că să fi negru – merge şi mulatru – sau ţigan, este o realizare, şi cu realizările este normal, este uman, să ne laudăm. Vanitatea bat-o vina! Dacă eşti alb, ai însă o problemă! Noel Ignatiev, profesor universitar şi istoric, spunea: “Cheia pentru a rezolva problemele sociale ale epocii noastre este abolirea rasei albe“. Noel preda Whitness Studies (studii asupra identităţii albe), adică, în traducere “Cum sa-i ia dracu pe albi!“. Treizeci de universităţi americane au departamente de WS şi nici una, de KKK. A, să nu uit; nimeni nu l-a dat afară pe Noel din universitate. Scriitoarea Susan Sontag, spunea şi ea, fără teamă că o sa păţească ceva: “Rasa albă reprezintă cancerul istoriei umanităţii“.

Ma uitam săptămâna trecută la un filmuleţ pe internet, filmuleţ ce ironiza Anglia şi organizatorii olimpiadei de anul viitor: olimpiada de furt viteză. Deasupra, cele patru cercuri olimpice, pentru că pe al cincilea îl furase un TÂNĂR ALB şi fugea cu el!
Un TÂNĂR ALB – cancerul umanităţii! Asta pot s-o spun fără să risc nimic, cum nimic nu a riscat nici nemernicul care a făcut colajul ala. Nimic nu a riscat nici arhiepiscopul, premiul Nobel pentru Pace, lăptatorul pentru drepturile oamenilor – de negrii este vorba – Desmond Tutu. Acesta a propus de curând, pentru rezolvarea problemelor economice prin care trece Africa de Sud, introducerea “Taxei pe Albi“ ! Lovi-l-ar “cancerul”! Nu, nu este ceva rasist, este gândire economică! Rasism era dacă cineva, în SUA sau Anglia, ar fi propus ca cei care beneficiază de ajutoare sociale să pună mâna să muncească.
Pentru că traim într-o lume unde “ei“ nu riscă nimic, sa riscăm noi, ăştia “bolnavii de cancer”!
Aşa că: Sunt român, sunt creştin, sunt alb şi sunt mândru de asta!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

10 Comments

 1. ateu
  25 August 2011

  Ia uite ce fac altii in SUA, incearca sa puna pe picioare o campanie „proud to be white”:

  http://unamusementpark.com/201…..-campaign/

  E bine ca in Romania majoritatea critica in continuare tiganii fara tina cont de zbieraturile de „rasism!”, dar avand in vedere ofensiva cultural-mediatica a Hollywoodului, nu se stie pentru cat timp va ramane asa. In SUA, intr-o singura generatie, s-a ajuns ca negrii sa aiba mai multe drepturi decat albii majoritari. Progresistii modifica mentalitati prin cultura, si asta le face ideile foarte greu de combatut, fiindca e mult mai greu sa schimbi niste pareri deja formate. Va dau un exemplu: jocul PC Assassin’s Creed 2 (care imi place enorm doar pentru ca se petrece in timpul Renasterii Italiene, o perioada de glorie din istoria Europei) are ascunse niste minijocuri care ii prezinta pe Lenin drept un luptator pentru libertate, pe Edison si Ford drept niste industriasi rapace, este amintit si Milton Friedman (doar cu initialele insa) si prezentat ca un arhitect al regimurilor dictatoriale sud-americane, etc.

  Eu pot foarte bine sa filtrez toate aceste tampenii, dar oare tanarul de 12-14 ani care se identifica cu eroii, nu va ajunge un progresist, atata timp cat nu are acces la idei contrare pentru mult timp?

 2. ateu
  25 August 2011

  Inca un lucru pe care nu l-as putea sublinia destul:

  Atata timp cat se refuza ideea ca ar putea exista diferente genetice intre rase, mai ramane o singura explicatie posibila pentru faptul ca majoritatea negrilor sau tiganilor nu se descurca in scoli si in viata profesionala la fel de bine ca albii. Aceasta este, desigur, faptul ca rezultatele inferioare sunt consecintele rasismului si discriminarii continue, a imperialismului si colonialismului la care au fost supusi de catre rasa alba (cea mai diabolica rasa dintre toate).

  Fiindca diferentele genetice intre populatiile umane sunt un fapt, acuzatiile de rasism nu vor inceta niciodata; pentru ca, orice ar face albii, negrii vor avea tot timpul rezultate slabe. Iar asiaticii cu un IQ mediu mai mare si decat al albilor, sunt de-a dreptul discriminati de „affirmative action” in cadrul universitatilor americane.

  Faceti cum stiti, puteti sa ma banati, dar mi se pare ca a nega diferente de natura genetica intre populatii este o recunoastere tacita a faptului ca de fapt rasa alba este capul rautatilor pentru insuccesul celorlalti. Daca ma intrebati pe mine, se poate face o paralela istorica intre demonizarea albilor de astazi (evident, in tarile occidentale; in Romania este inca bine) si demonizarea unei alte populatii pe vremea regimului hitlerist.

 3. ateu
  25 August 2011

  * capul rautatilor si responsabila pentru insuccesul celorlalti

  [Simt nevoia unui buton de EDIT]

 4. George Daniel
  25 August 2011

  Cel care a purtat tricoul era Cheloo (Catalin Stefan) de la Parazitii.
  Ateu are dreptate. Odata cu „affirmative action” s-a legiferat practic discriminarea albilor in fata negrilor, ca doar trebuie sa ne cerem scuze pentru sutele de ani in care au stat in sclavie. Peste toate astea, acum avem si lideri politici importanti rasisti, si nu ma rerer doar la BHO, ci si la Sonia Sotomayor care ne anunta in 2001 ca „un latino isteţ ar putea lua decizii mult mai bune decât un bărbat alb“. Sonia Sotomayor a fost propunerea presedintelui Barack Obama pentru postul vacant de la Curtea Suprema de Justitie, iar din august 2009 s-a mutat la Washington.
  In orice caz, stanga americana poate fi mandra, sunt destui non-albi care ocupa sau au ocupat recent functii importante in sistemul judiciar american.
  Procurorul General este Eric Holder (primul afro-american care deţinea această poziţie).
  Pana acum cateva luni, preşedintele Comisiei pe probleme Juridice din Camera Reprezentanţilor a fost John Conyers Jr (afro-american), inlocuit de Lamar Smith, un nenorocit de conservator alb.

 5. George Daniel
  25 August 2011

  Hai sa si radem putin cu un banc incorect politic.

  Un ziarist american ii ia interviu unui batran texan, trecut de 80 de ani. La un moment dat reporterul:
  – Dle, stiti ca pentru prima data in istorie America are un presedinte negru?
  – Fugi dom’le de-aici….e imposibil…
  – Nu serios…
  -Hai dom’le lasa-ma in pace…traim in America si asa ceva e imposibil…
  – Uitati ziarele ce titluri au: New York Times – “Barack Obama – Primul presedinte de culoare de la Casa Alba”, Washington Post – ” Pentru prima data un cetatean de culoare ajunge presedinte” …
  – Extraordinar…e incredibil…tare mandru trebuie sa fie stapanul lui…

 6. emil borcean
  25 August 2011

  Ateu.

  Atata timp cat se refuza ideea ca ar putea exista diferente genetice intre rase….

  Gresit. Nu „se refuza” ideea ca ar exista diferente genetice intre rase. Ar fi absurd: nu degeaba li se spune albi sau negri.

  Ceea ce „se refuza” este ideea ca diferentele genetice rezulta in rase superioare si rase inferioare. Ierarhizarea pe baze genetice este stupida, nevalidata nici stiintific si nici moral.

  Atentie. Tii butonul de EDIT aproape si te abtii de la orice fel de propaganda a teoriilor de superioritate sau inferioritate rasiala. Nu polemizez pe acest subiect si nu incerca sa polemizezi aici pe acest subiect.

 7. Alex Nicolin
  25 August 2011

  @ateu#2

  Nu exista rase superioare si rase inferioare, ci doar rase diferite, adaptate la conditiile de mediu in care au evoluat. Testele IQ s-au dovedit in repetate randuri subiective. In cazul culturilor, lucrurile stau insa putin altfel, pentru ca, pe baza realizailor materiale si spirituale, culturile pot fi clasificate ordinal. De exemplu, cultura occidentala si cea din Asia de Est sunt diferite una de cealalta, fara ca una sau alta sa poata fi considerata „superioara”, dar in mod clar mai dezvoltate, decat cele din Africa sau din Arabia, iar asta nu tine neaparat de rasa, ci de valorile morale, de posibilitatile materiale, si de trecutul istoric al acestora. Bineinteles, asta nu insemna ca o cultura trebuie distrusa pentru ca e inferioara alteia, dar nu inseamna nici ca aceste culturi trebuie fortate sa se amestece. Libertatea de a adopta o anumita cultura trebuie lasata individului, la fel ca si libertatea de a discrimina pe orice criteriu, inclusiv cultura, intre alti indivizi.

 8. cristoiu
  25 August 2011

  Oricum am discuta problema , ajungem la cei care au descoperit si antamat ideea de Political corect. Au facut-o pentru a se apara,au extins-o si la altii ,le convine ,deoarece asa cred ca stapanesc situatia.Dar istoria omenirii este de alta parere si dupa cum stim,istoria se repeta din cand in cand.

 9. Bacchus
  25 August 2011

  Super articolul,din pacate l-am descpoperit abia acum .Ador astfel de articole care-s ,din pacate,prea putine.
  Buna paralela de la comentariul 2 intre demonizarea albilor de astazi si demonizarea unei alte populatii ( care e ,de fapt,tot alba) pe vremea regimului hitlerist.Pt ca daca se mentin tendintele actuale nu vor mai exista albi in Europa: vor fi asimilati.Intrebarea care rezulta e de ce?Politicienii europeni nu stopeaza (nici macar nu reduc) imigratia afroasiatica pt ca nu vor sau pt ca nu pot?

  Daca exista sau nu rase superioare/inferioare.Ma voi abtine deoarece bu cunosc bine legislatia si,de la cei care au conceput si votat legile actuale,ma pot astepta la orice.Dar e clar ca exista indivizi superiori respectiv inferiori altor indivizi din anumite puncte de vedere sau chiar din toate.Si astfel,putem obtine grupuri de indivizi inferioare /superioare altor grupuri de indivizi.Absolut intamplator ,indivizii unui aceluiasi grup ar putea fi inruditi genetic.Sin astfel unele grupuri au ajuns sa creeze o civilzatie in care s-a inventat tehnologia si toate stiintele si chiar au pus piciorul pe luna absolut intamplator.Iar alte grupuri au ramas la alte nivele tehnologice si au contribuit mai putin la progresul omenirii.Si tot intamplator ,genele sunt responsabile cu caracteristicile unui individ deci si ale grupurilor de indivizi:atat cu caracteristicile fizice cat si cu aptitudinile si inclinatiile psihice si intelectuale.Totul e doar pura intamplare.

 10. Bogdan Calehari
  25 August 2011

  @ Bacchus

  Multumesc pentru aprecierile pozitive! Maine, pentru ca azi nu mai am timp, am sa dau cateva exemple de rasism nesanctionate insa de catre anti-rasistii de meserie; pentru ca si asta este o meserie, nu-i asa? E vorba de imunitatea pe care ti-o da ideologia ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi