FUNDATIA IOAN BARBUS

Alertă în Canada. RCMP (poliția federală canadiană) pe cale să anunțe dejucarea unui atentat terorist

În această seară va avea loc o conferință de presă și vor fi prezentate mai multe detalii. Deocamdată, situl web al postului național de televiziune, CBC, anunță că RCMP a arestat doi supecți, în Montreal și Toronto. Suspecții erau de un an pe radarul instituțiilor canadiene specializate în antiterorism. RCMP a colaborat cu FBI și departamentul federal american Homeland Security. Revenim.

Anunț oficial pe situl RCMP: atacul terorist era plănuit împotriva unui tren de călători din rețeaua națională VIA Railways; numele suspecților arestați sunt Chiheb ESSEGHAIER and Raed JASER. Știți modelul: nu săriți la concluzii! ????

RCMP-press-release

Tweet de la RCMP Ontario:
rcmp-ontario

Trebuie accentuat, în numele coeziunii sociale: nu se pot trage concluzii!

Liderii comunității musulmane din Toronto au fost convocați de RCMP Ontario și au primit detalii preliminare. Vă rog, în numele sfânt al coeziunii comunitare, nu săriți la concluzii! Acum, mai mult ca niciodată, trebuie sa fim solidari! Și să medităm profund la cauzele adânci ale acestei situații!

Twitter - StewartBellNP- Muslim community leaders and ...

Extremiștii de dreapta din blânda mea societate canadiană ironizează și trag concluzii! Nu îi luați în seamă!

smd1
smd2
smd3

Cei doi arestați nu sunt cetățeni canadieni. Coeziunea noastră e intactă! Cei doi au primit instrucțiuni și îndrumări din Iran, sau de la elemente Al Qaeda din Iran. Așa declară RCMP, dar iarăși, nu săriți la concluzii! Iran nu este ce susțin gurile rele. RCMP a subliniat faptul că tentativa de atentat nu a fost sponsorizată de statul iranian. Înseamnă că nici coeziunea socială din Iran nu dă semne de slăbiciune. Yupii yup și hip hip hooray! Acum e momentul să vă pun în legătură cu cel mai mare specialist român călare pe dosarul iranian, Adrian Novac de la Hotniuz punct ro! Adrian, suie-te pe covorul zburător și vrăjește-ne!

Adrian doarme la ora asta. Nu-i nimic, liberalii canadieni sunt vigilenți și călare pe Twitter! Madam Céline Hervieux-Payette, senatoare din Quebec, e la datorie și atacă înscenarea guvernului conservator al lui Stephen Harper. Are o sapă în dotare și dă cu ea adânc în cauzele rădăcină!

senator-liberal-canada

Acuma, cucoana senator liberal și-a șters bunătate de meditație on the cutting edge, cum se zice. Captura de mai sus e a unui redneck pe fază.

Americanii au colaborat cu canadienii deoarece trenul VIA Rail care urma să fie explodat circula pe o rută care leagă Canada de SUA, la trecerea de graniță din zona cascadei Niagara. Ar fi fost un carnagiu de proporții. Chiheb Esseghaier are 30 de ani, iar Raed Jaser 35 de ani.

15:05 23.04.2013 Esseghaier, un musulman credincios (Vlad M.)

„Sunt șocată, vorbesc serios. Este o mare surpriză”, a zis femeia care în prezent nu mai lucrează la INRS. Colega, care dorește ca numele său să nu fie făcut public, spune că Esseghaier era unul dintre studenții străini care învățau la institut. Și-l amintește folosind cameră de rugăciune.

„Era, din ce am înțeles, foarte strict în ceea ce privește credința sa”, a afirmat femeia.

Profilul lui Esseghaier de pe rețeau de afaceri LinkedIn nu face nici un secret din devotamentul său pentru Islam. În locul unei fotografii personale, se află o imagine alb pe negru a unui înscris arab care proclamă că „Nu există al Dumnezeu în fara lui Allah”.

Profilul de pe LinkedIn.

Profilul de pe LinkedIn.

Unul dintre colegii lui Esseghaier a declarat pentru Radio-Canada că tot mai des împărtășea colegilor perspectivele sale religioase „tulburătoare”. A spus că îl considera „periculos” pe cetățeanul tunisian.

Se pare că Esseghaier se afla în Canada de 4 ani. Colegul său terorist, Raed Jaser, pare a fi un palestinian devotat religiei islamice.

Pont din interiorul comunității musulmane a facilitat capturarea unuia dintre suspecți

Doug Best, director în cadrul RCMP, a declarat că poliția a primit informații utile de la un membru al comunității musulmane și a mulțumit pentru sprijinul acordat în detectarea unuia dintre suspecți.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

11 comentarii

 1. Vlad M.
  22 aprilie 2013

  Chiheb ESSEGHAIER – profil de LinkedIn. Vorbeste si Frensh, are si o chestie islamista la avatar… Daca as fi la CNN as face emisiuni timp de o saptamana despre MISTERY MOTIVE. Ce l-o fi facut pe tanarul asta promitator, vorbitor de franșeză, să comită un asemenea gest? Cred ca numai islamofobia si crestinopatia canadiana ar putea explica un asemenea strigat de ajutor. Peter Bergen, Chris Matthews si Christiane Amanpour ce zic?

 2. Vlad M.
  22 aprilie 2013

  ABC NEws – Dilema

  @Stephe96

  „We don’t know if these are the same Chiheb Esseghaier and Raed Jaser who are members of the Canada Tea Party…”
  Brian Ross, ABC News

  Ha?

 3. Vlad M.
  22 aprilie 2013

  Brian Ross asta e de legat, nu altceva.

  As NewsBusters previously reported, ABC’s Brian Ross on Friday falsely accused a Tea Party member of being the „James” Holmes that orchestrated the movie theater massacre in Aurora, Colorado.

  „Jim” Holmes during an interview with the Daily Caller had some harsh words for his accuser saying, „What kind of idiot makes that kind of statement?”

 4. Vlad M.
  22 aprilie 2013

  The two men arrested are not Canadian citizens, police said Monday, but would not provide any details about their nationalities.

  Ce dragut. Irelevant pentru cazul de fata, asa-i? Corectitudinea politica este o mizerie…

 5. DanCanada
  22 aprilie 2013

  Chiar am sapat putin, de curiozitate:

  RCMP: 26 de mii de angajati, $2.6 mld. buget anual

  FBI: 36 de mii angajati, $8.1 mld buget pe 2012 (asta e numai FBI, celelalte CIA, Homeland dpts etc sint separat)

  RCMP a mai rezolvat o chestie similara in 2010 – 18 au fost arestati.

  Probabil Trudeau Jr. o sa se duca sa faca counseling cu astia 2 arestati ????

 6. Bogdan Calehari
  22 aprilie 2013

  Canada s-a saturat sa joace rolul de cenusareasa pe langa marile centre occidentale ale terorismului musulman – ma refer la Statele Unite si Anglia.
  Asa ca, in ultima perioada, s-a apucat sa recupereze terenul pierdut si sa iasa, din ce in ce mai des, in lumina reflectoarelor. Nu a fost usor! Succesul n-a aparut din senin! Canada s-a pregatit serios, invatand si din experinta granzilor – a importat, in primul rand, cat de multi specialisti in terorism a putut ( ma refer la imigratia musulmana). I-a lasat sa-si impartaseasca novicilor experienta acumulata, in cluburile din moscheile ce au aparut peste tot – inclusiv la cercul polar!
  Si roadele n-au intarziiat sa apara! De curand unul din sefii serviciilor secrete „se lauda” cu faptul ca, dupa atata import, Canada a inceput sa exporte…jihadisti – cateva zeci de cetateni canadieni sunt plecati la jihad in cateva teatre de operatiuni, mai ales in Siria. Tot Canada l-a dat, sau i-a dat, pe Xristos Katsiroubas si Ali Medlej, cei ce s-au aruncat in aer (omorand zece ostatici) la rafinaria algeriana In – Amenas.
  Putem spune ca, in sfarsit, Canada a intrat in clubul greilor; e chiar pe podium. Sa vedem cat timp se va mentine acolo – concurenta e mare. De exemplu Belgia, care si-a trimis la specializare in jihadul din Siria peste 100 de cetateni, toti unul si unul! Eu merg, pe termen mediu, pe mana Belgiei; sa vezi ce hecatomba o sa fie cand se intorc baietii acasa!

 7. ionescu
  22 aprilie 2013

  poate este mai frustrant sa fii furat de hoti decat sa fii aruncat in aer?! ????

 8. Bogdan Calehari
  22 aprilie 2013

  @9 ionescu

  Ati incercat ambele variante?

 9. Corneliu
  22 aprilie 2013

  Ma intreb ce vor face corectii politici din Canada.
  Am senzatia si speranta ca pe acolo nu prea misuna multi din astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian