FUNDATIA IOAN BARBUS

Alexandr Dughin în vizită la Mircea Dogaru

“Domnu’ Mărieș, regret că armata, la ordinul Partidului, n-a tras în decembrie ’89, poate nu mai aveam atîția eroi de mucava astăzi… regret că n-a tras!” …spunea Mircea Dogaru în urmă cu un an (video aici). Dogaru ne spune și cine sunt „eroii de mucava” – diferiți „Tismăneni și „Patapievici”.

Mircea Dogaru e președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), sindicatul de foștilor securiși, „brațul înarmat” al USL în timpul puciului parlamentar din 2012.

Gelu Trandafir scrie pe facebook:
„Oare sunt „fascist” ori „extremist” daca dau share la asta cu colonelul Mircea DOGARU si DUGHIN?

Dacă vă amintiți, șeful SCMD Mircea DOGARU a organizat acel Marș asupra TVR („pacifist” și „antifascist” pesemne atâta vreme cît ernu nu s-a simțit deranjat de lozinci precum „Băsescu-spânzurat”, „Arde șobolanul”, nici de cererea de desfintare a… GDS), mars cu pancarte cu mesaje violente, jegoase, scabroase la adresa lui Horia-Roman Patapievici, Robert Turcescu, Andreea Pora și Rodica Culcer. Al doilea organizator al Marșului asupa TVR este un alt celebru „antifascist”, Dorin LAZAR MAIOR, condamnat definitiv la 7 ani închisoare pentru șantaj, dat în urmărire acum de Interpol. https://www.agerpres.ro/social/2012/01/24/participantii-la-mitingul-organizat-de-sncmd-ameninta-ca-ar-putea-relua-protestele-in-fata-tvr-18-12-32

DOGARU dupa Marsul asupra TVR: „Dacă mâine o mai vedem pe doamna Culcer la televizor, pe Pora și pe Patapievici, ne întoarcem. (…) Noi nu cerem, noi impunem, noi dăm ultimatumuri. Noi suntem societatea civilă organizată. De noi trebuie să se ferească și de noi trebuie să asculte și partidele, dacă vor să existe. (…) Dorința noastră, misiunea noastră este să ne batem și să ne reocupăm țara metru cu metru și piatră cu piatră. Această țară este a cetățenilor români și nu de astăzi, ci de mâine sau de poimâine. Dacă nu se va întâmpla așa, se va întâmpla altfel. Vom muri dar o vom face pentru voi. Nu mai avem ce discuta. Vremea dialogului a apus,”

Și, ca să-mi duc „extremismul” la capăt vorind de rau despre acest porumbel „antifascist”, să mai amintesc doar că Dogaru a semnat cu Victor Ponta și Crin Antonescu renumitul Protocol care urmărea desfintarea DNA, CCR, ANI, CNSA etc.

Amintesc și în ce termeni își formulau cererile:
„desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.” hotnews.ro/stire/12885196

Și pentru ca își iubește țara, într-un articol pe blogul lui, publicat pe 17 septembrie 2013, Mircea Dogaru scrie: „Aleksandr Dughin s-a oprit la Bucuresti in perioada 14 – 16 septembrie a.c. pentru a vedea semnalul editiei romanesti a principalei sale lucrari: “Bazele geopoliticii si viitorul geopolitic al Rusiei” (…) unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi si politologi, opozanti ai globalismului irational” (…) „Aleksandr Dughin este unul dintre foarte apropiatii lui Vladimir Putin, consilier pe probleme de geopolitica.” .

Vizibil emoționat de atenția care i se acordă, Dogaru spune că întâlnirea a avut loc la cererea lui Alexandr Dughin și au discutat, timp de 3 ore, despre „istorie, geopolitica si geoistorie”. Alexandru Dughin a lăudat activitatea de „rezistență” anti-băsistă și antiglobalistă din 2012 („activitatea de rezistență” despre care scrie Gelu Trandafir mai sus): „sindicatele militare au scos pe strazi in Ungaria cadrele active din armata si politie, in timp ce in Romania a organizat manifestatii in toata tara, pentru a demonstra ca lupta continua, SCMD, ca sindicat al rezervistilor din intregul Sistem National de Aparare.”

Dughin a mai făcut un apel la „rezistenta a populatiei prin cultura, in acest sens urmand a se organiza, cu participarea media, ample simpozioane, colocvii, etc. in toate capitalele europene si peste ocean”.

P.S.
Tot pe 17 septembrie 2013, Adrian Năstase publica și el, pe blogul personal, o poză:

Năstase a fost mai puțin generos cu detaliile discuției.

P.S.2

Alexandr Dughin a fost in vizită și la extremiștii putiniști maghiari, Jobbik: https://inliniedreapta.net/insemnare/jobbik-in-hagealac-la-moscova-mecca-fascismului-si-a-bolsevismului/

Desre finanțarea rusească pentru grupurile extremiste din Europa, citiți și articolul de aici.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. Pataphyl
  4 aprilie 2014

  Făurarii unui nou viitor neurasiatic bazat iarăși pe lumina de la răsărit: un alcoolonel îmbibat cu multe grade (apa miLEnară din poză e pentru fraieri & presă), un nou exemplar din „evoluția bărbii la om” (pe linia Marx Engels Lenin Stalin) și o bomboană de pușcăriaș cu ifose.

  Strîns uniți în lupta împotriva fasciștilor. Intelectualii cu țîfnă se scarpină încurcați: unde ni sînt extremiștii? Noroc că-s dibaci tare – de vină sînt amatorii ăia de la ILD care nu-s în stare să priceapă că adevărul e undeva la mijloc, unde (ne) e bine și călduț. E călduț și lumea încă doarme.

 2. Theo Hahn
  4 aprilie 2014

  E călduț și lumea doarme. Până se trezește în Siberia.

  E bine de știut că există un plan de mai multă vreme. Și că acest plan vine ca „lumina”, de la Răsărit. Interesantă sincronizarea dintre vizita lui Dughin și evenimentele care au urmat la noi.

 3. Pataphyl
  4 aprilie 2014

  Interesant să fie… Apreciez exprimarea blîndă! ????
  (de fapt au fost mai multe vizite dughiniste plus ce „contacte” vor mai fi fost, serviciile de informații ar trebui să știe).

 4. Mihaela Bărbuş
  4 aprilie 2014

  Letonii nu permit sa intre in tara lor apologetii imperialismului rus.
  http://deschide.md/ro/news/ext…..etonia.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian