FUNDATIA IOAN BARBUS

“Am îmbrătişat islamul! M-am întors la condiţia de bază a omului”

Am avut curiozitatea să hoinăresc printre nu puţinele saituri de propagandă islamică din România, redactate bineinţeles în româneşte şi asezonate din plin cu design arabesc, cu melopei arăbeşti şi cu muzică de fond din rugaciunile musulmane.
Mi-am făcut chiar o colectie tematica de linkuri în domeniu. Dar nu asta e problema. Am dat azi peste ceva fără precedent. Islamiştii din România, după ce că sunt lăsaţi să-şi desfăsoare liberi activitatea, au început să se dedea şi la atacuri împotriva unora dintre principiile creştinismului. Scopul vizibil dealtfel, este nu mai puţin decât cel de a semăna îndoieli în credinţa creştină pentru a-şi pregăti subiecţii, cu răbdare, pentru primirea „adevăratei credinţe”. Iată un exemplu clar: Distorsionarea mesajului lui Iisus (a.s.) Deschideţi, citiţi cu răbdare articolul de baza, citiţi chiar şi titlurile materialelor de pe margine, margeţi mai adânc. E cumplit.

Cine intră pe saiturile islamice româneşti poate avea multiple surprize:
1. Însuşi faptul că ele există.
2. Numărul lor mare.
3. Senzaţia de strânsă conlucrare între ele, prin trimiteri reciproce.
4. Senzaţia de „de la sine înţeles” a islamului românesc.
5. Designul arab al unora, împănate cu arabescuri de tot felul şi muzică în concordanţă.
6. Nu în ultimul rând, activitatea de misionarism asertiv practicat de unele, iarăşi ca de la sine înţeles.

În ce priveşte ultimul aspect, misionarismul islamic, ceea ce deranjează cel mai mult este în primul rând totala prăpastie dintre tradiţia românească şi ce vor să facă convertitorii. După părerea mea, exceptând cazuri răzleţe, nu văd cum românul de rând va fi dispus să se rupă de tradiţia sa strâns legată de credinţa creştină şi să treacă la formule de rugăciuni, de binecuvântare, de adresare, etc. arăbeşti, să treacă la restricţiile şi regulile şariei, să se închine de 5 ori pe zi cu fundul în sus, ş.a.m.d. E de-a dreptul absurd.
La acelaşi capitol trebuie să remarc utilizarea metodei ticăloase de a semăna neîncrederea în credinţa creştinilor ortodocşi prin analizarea contradicţiilor aflate în textele religioase şi îndreptarea spre Islam ca răspunsul logic şi just. Interesant este că „propagandistul” acelui blog (unul Michi Dan, absolvent al ASE Buc., care presupun că e bine plătit de către patronii săi de peste mare) vede textele Vechiului Testament ca pe cele hotărâtoare, iar acolo unde găseşte contradicţii între Evanghelii, trage concluziile care bineînţeles sunt concordante cu Coranul. Şi vezi minune, Coranul, care a apărut 6 secole după Christos şi 2 milenii după Moise, pretinde a conţine versiunea cea mai originală a Legilor lui Dumnezeu date încă lui Adam la Facerea Lumii…
Bineînţeles că nu d-l Michi este geniul specialist în texte religioase care a studiat cărţile sfinte şi compus ceea ce a postat. La ASE nu cred că religia a fost vreuna dintre materii, iar în CV ce-l prezintă n-am vazut vreun seminar de preoţi… Sunt convins că materialele publicate de domnul Michi sunt aceleaşi cu cele folosite de islamificatorii din restul Europei, fiind doar preluate din nişte instrucţiuni comune difuzate propagandiştilor din toata lumea. Nu e un complot, e un program în clar.
Iată aici blogul lui Michi cu una din diatribele sale de demontare a creştinismului: Falsitatea naturii divine a lui Iisus De aici se pot accesa şi celelalte perle, pentru că se dau şi trimiterile. Frapant este şi faptul că, după părerea mea, înainte de această situatie bizară, nu cred că în timpurile moderne să mai fi condus cineva o campanie de convertire atât de deşănţată în România suverană în numele niciunei alte religii. Aş zice că nici măcar sub stăpânirea otomană turcii nu-şi bateau capul sa-i turcească pe români.
Pentru desert, vă dau aici linkul la ARCI, Asociaţia Românilor Convertiţi la Islam: https://www.arci.ro/index.php Sper că nu voi fi contribuit astfel la convertirea cuiva…

Costin:
Un mesaj de la, cel mai probabil, cel care a înfiinţat ARCI, într-o înşiruirea monotonă de platitudini şi preţiozităţi:

Mama mea, a fost româncă… şi tatăl meu a fost român şi au fost creştini ortodocşi amândoi. Dumnezeu să îi ferească de durerile mormântului şi ale iadului. (în islam, necredincioşii ajung direct în Iad, iar el pare să se fi împăcat cu gîndul că părinţii lui au ajuns acolo pentru că au fost creştini) Soţia mea, de asemenea este româncă. A fost creştină şi acum este musumancă. Şi eu am fost creştin ortodox, dar acum, Dumnezeu să fie slăvit! Sunt musulman, am îmbrătişat islamul! M-am întors la condiţia de bază a omului, la ceea ce ne-a dăruit Dumnezeu tuturor: Islamul.

În islam se cconsideră că toţi oamenii se nasc musulmani şi renunţă la islam cînd, de exemplu, primesc botezul creştin, motiv pentru care convertirea la islam este considerată o „revertire”. O discuţie despre „revertire” pe forumul Fundaţiei Taibe, Islamul Azi: Revertire la Islam si cum voi fi privit de ceilalti musulmani.

P.S. Viorica Abbu urmrăşte de aproape blogurile islamiste româneşti pe https://islamul-azi-abbu.blogspot.com/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

20 Comments

 1. costin
  15 October 2010

  Portetrizarea lui Iisus drept profet musulan nu este doar o aberatie de pe meleagurile noastre. Cum spunea Corneliu, este putin probabil ca autorul blogului islamic despre Iisus e ceva mai mult decit un traducator, un simplu mesager al unui curent de idei globalizat:

  In islam, la sfirsitul lumii, Iisus va veni, va rupe crucea si va islamiza lumea.

  Allah’s Apostle said, „By Him in Whose Hands my soul is, son of Mary (Jesus) will shortly descend amongst you people (Muslims) as a just ruler and will break the Cross and kill the pig and abolish the Jizya (a tax taken from the non-Muslims, who are in the protection, of the Muslim government). Then there will be abundance of money and no-body will accept charitable gifts.

  ISLAM ON CAPITOL HILL: JESUS, THE MUSLIM PROPHET

 2. Corneliu
  15 October 2010

  Iata un interviu al lui Radu Djuvara despre problema in general, ea ne putand fi separata de topic.

 3. Corneliu
  15 October 2010

  Scuzati-ma, erata:
  Iata un interviu al lui Neagu Djuvara despre problema in general, ea ne putand fi separata de topic.

 4. costin
  15 October 2010

  Corneliu, la interviul asta te referi?
  Uite aici si un alt intevriu cu el, pe acelasi subiect, la TVR.

 5. Corneliu
  15 October 2010

  @Costin #5
  Nu este acelasi interviu.
  Din pacate vad ca linkul ce l-am dat nu se poate deschide decat de pe contul meu.
  Dar am regasit acelasi text pe „Eufrosin”
  http://eufrosin.wordpress.com/…..u-djuvara/
  E din august a.c.

 6. euNuke
  15 October 2010

  Corneliu, Djuvara a fost mentionat si mai demult pe blog si m-am abtiunt atunci sa comentez. o fac acum. nu mpartasesc deloc opiniile s tezele politice ale acestui istoric de marca total neinspirat in politica, ba mai mult, mi repugna extraordinar revarsarile sale patetice de defetism. daca ceea ce scrie in materie de istorie medievala poate fi considerat interesant, cnd vine vorba de politica este cuprins brusc de un fatalism ngrozitor si iata molipsitor. Deplnge faptul ca nu ntreprinde nimic dar singurul lucru pe care-l face este sa se lamenteze ca o baba ce-si proiecteaza zilnic, ritualic, sfsitul iminent.
  nu mai zic de aberatiile ce pun in context fortat, protocronist, orice fenomen istoric, chit ca e vorba de istoria artei sau de nu stiu de decadere nchipuita a unor imperii ce-i populeaza imagimnarul bogat. iata ce speculatie aiuritoare:

  n toate domeniile artei si gndirii avem un viraj brutal la nceputul veacului 20. Acesta ar fi semnul ca ncepem un nou Ev Mediu.

  Eu pur si simplu nu l-as mai pomeni cu asemenea enormitati. cu parere de rau trebuie sa o spun p-aia dreapta…mosu s-a cam ramolit si si sapa singur la temelia soclului. E pacat de tot ce a scris pna acum daca e ajutat sa-si surpe personalitatea.
  panseurile politice precum cele de mai jos si au locul la suetele de salon, in sufragerie si la cafenea, nu trebuie citate si colportate:

  Mai cu seama daca intra si Turcia, atunci Europa avorteaza.

  V.M.: Trebuia sa nu intram n hora asta? Avem vreo sansa de scapare?
  Neagu Djuvara: Nu, nici una. Dimpotriva. Putinul de creativitate care ne ramne l vom dezvolta tot n snul Europei

  Europa de maine va apartine arabilor si tiganilor. […]Iar noi, europenii de rand, stam cu bratele incrucisate si ne vaicarim de toate ticalosiile care se petrec sub soare fara a intreprinde nimic. Asa incat ne meritam soarta, spre rusinea noastra, a tuturor !

  Omul acesta nu stie ca in Europa exista o puternica miscare intelectuala si, mai recent, politica antiislamica? daca a mai pastrat el vreo urma de nadejde, de credinta, de solidaritate cu civilizatia pe care o vede suita-n dric si mpinsa-n mormnt de ce nu vorbeste deschis despre Wilders, de ce nu spune nimic tinerilor debusolati de oameni precum Thilo Sarazin sau Robert Spencer? daca stie de ei si tace apai sa-i fie lui rusine, nu celor care nca mai ncearca sa se opuna islamizarii.

 7. euNuke
  15 October 2010

  erata, am mncat Europa
  Deplnge faptul Europa ca nu ntreprinde nimic
  ????

 8. Corneliu
  15 October 2010

  @EuNuke #7
  Omul nu e foarte tanar si as fi de acord si in privinta unor semne de zaharisire. Despre valoarea sa politica iarasi nu e de discutat.
  Sunt de acord si cu faptul ca e super-pesimist.
  Dar el da totusi un semnal de alarma, subliniaza niste lucruri reale de la inaltimea autoritatii sale academice. Si nu e singurul care nu vede vreo perspectiva, asa ca sa nu-l judecam prea aspru si sa nu ne revoltam tocmai impotriva lui.
  E totusi de partea pozitiva a frontului.
  Iar cine stie si poate sa faca ceva, apai s-o faca.

 9. euNuke
  15 October 2010

  Nu Corneliu, nu-l judec aspru, tocmai ca am ncercat sa pun in lumina faptul ca-i apreciez opera istorica, nsa in ceea ce priveste islamul se nsala si nseala pe toata lumea cu defetismul sau. Cu asemenea afirmatii nu face altceva dect sa contribuire la instaurarea fricii, a terorii, adica lucrul pe si-l doresc islamistii de pretutindeni. Nu poti sa vii postura de om politic, om de idei, istioric si sa vorbesti in felul acesta tinerilor, i amagesti, le tai elanul de lupta, de coagulare si solidarizare cu occidentul, i arunci practic in barca islamica…ca asta mai avea sa insinueze si tacmul era complet…vechea placa fatalista: capul plecat sabia nu-l taie

  Islamul nu este att de puternic precum vrea el sa insinueze si nici occidentul, in ansamblu sau, nu este att de slab si sinucigas. Vina pentru deschiderea portilor si lasarea mrtoagelor troiene obosite ale islamului la adapat in iazurile continentului, vina delasarii, culpa programelor si constructiilor ideologice care sa justifice si ascunda pro-imigrationismul tradator este exclusiv n launtrul elitei politice, mai exact la haimanalele socialiste, si este foarte urt sa difuzezi aceasta responsabilitate pe capul tuturor europenilor si sa pretinzi ca, vezi doamne, ne-o meritam. Nu ne-o meritam, asta este fatalism si mizantropism ct cuprinde si mai mult rau ne face pentru ca nu indica nicio cale de scapare, desi civilizatia noastra ntotdeauna a gasit, chiar si-n ceasul al doispelea, o portita, o cale, o noua viziune salutara. Noi, europenii, am depasit si imperialismul odios al Romei, si fascinatia ulterioara a tuturor barbarilor ce au rvnit la romanitate si s-au autointitulat romani cu totii, si medievalismul crunt si anarhic, si absolutismul monarhic nfiorator, si misticismul, sectarismul, milenarismul dement de la sfrsitul evului mediul, si razboaiele si intoleranta religioasa, si epidemia de rebeliune a veacului 19, si urgia rasista a nazismului si fascismului, si totalitarismul comunist si om reusi cumva sa o scoatem la capat si cu socialismul ce erodeaza natura libera a creatiilor si schimburilor umane si paralizeaza economiile occidentului si in cele din urma ne vom confrunta cu islamul asa cum se cade, disecndu-i strategiile si cautnd antidoturile pentru rabiile dezlantuite de religia ideologizata. Djuvara sa faca bine sa se alature europenilor sau sa aiba bunul-simt sa taca si sa nu mai colporteze textele aste lamentabile ce tulbura sufletul tinerilor ce nca i mai sorb cuvintele cu aviditate.

 10. Corneliu
  15 October 2010

  Haideti sa va arat practic cum se intra in Islam:
  http://islam-viata-reala.blogs…..islam.html
  Simplu. Alala, ilala si te felicita cu „ala u akbar”.
  Dar de iesit din Islam, fereasca sfantul…
  Vezi in inteleapta dezbatere de mai jos, impreuna si cu alte desteptaciuni:
  http://www.metacafe.com/watch/…..e_moartea/
  Asa, ca pentru desert…

 11. Corneliu
  15 October 2010

  Noutati din Germania.
  Si totusi se misca. Iat-o pe Angela, deviind de la multiculturalism si de la corectitudnea politica.
  Vai, ce o sa i se intample…
  Si zic eu: „Man must endlich lernen Deutsch…”

 12. Corneliu
  15 October 2010

  Noutati din Germania.
  Si totusi se misca. Iat-o pe Angela, deviind de la multiculturalism si de la corectitudnea politica.
  Vai, ce o sa i se intample
  Si zic eu: Man must endlich lernen Deutsch

  http://www.hotnews.ro/stiri-in…..ermana.htm

 13. costin
  15 October 2010

  ???? Corneliu, ascultam aseara BBC-ul (din masochism mai ascult uneori. pentru senzatii tari va recomand tuturor sa incercati) care prezenta ce a spus Angela cam asa:

  „Politicianul concervator CDU, Angela Merkel, a spus ca, parerea ei este ca multiculturalismul a esuat lamentabil in Germania. Ca replica, un mohamed nu-stiu-cum din organizatia nu stiu care a musulmanilor europeni spunea scurt si concis:
  ‘Daca Angela Merkel crede asa ceva inseamna ca ea nu traieste in realitate’”

  … finalul reportajului.

  Nu stiu cum se face ca BBC-ul uita mereu sa aminteasca de acest gen de lucuri:

  aaa… o posibila cauza: BBC had massive bias to left: director general

  http://news.sky.com/skynews/Ho…..9115711279

 14. Corneliu
  15 October 2010

  @ Costin #14
  Da, am deschis, am citit, am vizionat.
  Cu toate ca ce gasisem pe Hotnews nu m-a surprins, sincer nu stiam ca si in Germania lucrurile au ajuns la asemenea proportii.
  Asa ca „politicianul conservator CDU, Angela Merkel”, dupa cum a denumit-o gretosul BBC (organizatie de dezinformare despre care stiu deja de ani de zile ca este im urias idiot util, a nu se uita nici CNN!) n-a spus ce a spus asa, numai ca i-a venit.
  Si iarasi sincer, de mult nu mai urmaresc stirile de pe aceste doua „posturi” retardate, ele fiind in optica mea chiar destinate unui public retardat.
  Si nu sunt singurele.

 15. cristina mailat
  15 October 2010

  cu toate acestea….

 16. Vlad P.
  15 October 2010

  PR musulman

 17. John Galt
  15 October 2010

  „.. noi am inventat algebra”

  Si chinezii hartia igienica. So?

 18. liv stomer
  15 October 2010

  Fuck, unde au stat ascunse pana acum toate astea, toti imbecilii astia ‘cu caciulita’, ca asta, intors la ‘conditia de baza a omului’? A da, uitasem, in presa mainstream nu nvor avea niciodata loc de Zavoranca si Dragusanca…..si totusi, ma intreb, SRI stie de astia? ARCI, convertiti adica? Uau, cam nasol. 17 moschei ilegale in tara asta, cum zice muftiul (si daca nici el nu stie, nu stie nimeni!)? Zau? Pai foarte nasol!!
  Pe de-alta parte, uite, am gasit o metoda buna si eficienta sa scap de prietenii boi de pe fb: le vorbesc de chestiile astea. Mai devreme sau mai tarziu, se elimina singuri si ma blocheaza. Cul.

 19. Costin Andrieş
  15 October 2010

  7 ani mai tarziu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi